Fata Morgana Oosterse Vechtsporten 

Gisteren stond Peer in volle actie, Bart Peeters daagde de inwoners uit om met de hele stad het jaar van de draak te vieren. Dit alles natuurlijk voor het vrt programma Fata Morgana. Naast het opzetten van een pagode, chinese draken en vrouwen gekleed in chinese gewaden, was het de bedoeling om 10000 mensen een initiatie oosterse vechtsporten (waarom gebruikt iedereen toch gevechtssporten?) te geven. Dus kwamen het Karate, Kung-Fu, Thais Boksen, Tai Chi en Wing Tsun hun stijl voorstellen. Heel het publiek mocht mee-oefenen, maar ze waren spijtig genoeg met te weinig. Het moesten oosterse vechtsporten zijn, dus wij waren niet uitgenodigd. Zo begon ik even na te denken en het is niet echt eenvoudig om niet oosterse vechtsporten te vinden. Capoeira, Jeet Kune Do (als je dit als stijl mag bekijken anders zet je maar Jun Fan in de plaats), Braziliaanse Jiu-Jitsu, Westerse Boks en dan moet ik al echt hard mijn hersenen beginnnen pijnigen. Als je er andere weet, laat ze dan maar achter in de comments. Thanks 

zondag, juni 11, 2006 Categories: Besprekingen Tv
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Elke woensdag fight night 

Sinds enige tijd is er elke woensdag avond vanaf 20u vale-tudo (mixfight, combat grappling, freefight, shooto, ...) training in Leuven. Momenteel zijn we voornamelijk aan het oefenen op 50/50 tie-ups, underhook, overhook en takedowns from punching. Binnen enkele weken is het de bedoeling om aan meer sparring te doen. Na de vale-tudo training gaan we gewoon verder met een braziliaanse jiu-jitsu training. Verder zou ik graag elke zaterdag van 12u tot 13u (na de BJJ) een open training sessie willen houden, je kan dan eender wat oefenen/sparren, zolang het maar met vechtsport te maken heeft. Laat iets weten moest hier intresse voor zijn ? 

Enkele weken geleden hadden we het geluk om een prof fotograaf over de vloer te krijgen. Heb dan ook maar mijn versleten thai short achterwegen gelaten :)

donderdag, juni 8, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wiskunde op sinksenfoor 

Voor de wiskunde liefhebbers onder ons. Op de kermis waar we na de volgende mega-training een bezoekje gaan brengen kan je met 6 dobbelstenen gooien. Tegen betaling natuurlijk. Zo kan je allerlei mooie prijzen winnen als je dan een bepaald aantal ogen gooit. Maar hoe groot is de kans dat je effectief iets cool wint ?

Gooi je volgende getallen dan krijg je de bijhorende electronics aan het gok-kraam :

6 - Cross Bike
7 - Pocket Bike
8 - MP4
34 - GSM
35 - Digital Camera
36 - Sony PSP
9, 10, 11, 12, 22, 32 - Nog kleinere brol

Kwestie van jullie geld leren te sparen, veel schoolbank genot bij het uitrekenen...


Addendum Atilla...

dinsdag, juni 6, 2006 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Dogbrothers - Zelfverdediging vs Martial Arts 

Enkele dagen geleden kreeg ik via Peter een link naar een artikel doorgestuurd. Het gaat over informatica consultants die voor de fun elkaar af en toe gaan aframmelen in een of andere club. Met het excuus dat ze zich nadien minder macho en veiliger op straat voelen. Bullshit en natuurlijk het soort verhaal waar de media geil van staat. Slecht voor al diegene die de contact sporten willen promoten.

Maar het zet je natuurlijk wel aan het denken. Zijn vechtsportscholen de laatste jaren niet voornamelijk bezig met technieken te verzamelen. Je ziet mensen bijna wekelijks naar seminaries gaan, dvdkes bestellen en duizenden discussies op internet volgen. Wanneer word dit alles nog ingeoefend ? En hoe effectief zijn de technieken ?

Als je even nadenkt kom je al vlug tot de volgende conclusie : ofwel oefen je efficiente gevaarlijkere technieken zonder deze met volle weerstand te oefenen; ofwel oefen je alles met een partner die volledige weerstand bied maar laat je de gevaarlijke technieken achterwege. Dit is natuurlijk een eeuwenoude discussie en enkel de allereerste UFC wedstrijden (waar bijna alles toegelaten was) kunnen ons doen vermoeden dat het beter is om voluit te trainen zoals in thais boksen, bjj, worstelen, ...

Waar leg je dan de grens ? Enkele jaren geleden, toen ik in Amerika aan het trainen was, kwam ik in contact met Marc Denny. Hij is de stichter van DogBrothers Martial Arts, een groep die zich bezig houd met het onderzoeken van de effectiviteit van vecht-technieken door te sparren met steeds minder regels. Hun motto : "Higher consciousness through harder contact" nemen ze zeer letterlijk en enkele malen per jaar houden ze een gathering waarbij iedereen tegen iedereen kan vechten. Geen scheidrechters, geen punten, geen bekers, geen geld, ... enkel vechten en nadien samen een pint gaan pakken. Alhoewel, vrienden blijven na elkaar met stokken afgeslagen te hebben.

Dus waar leg je de grens ? Het is zeker dat de dogbrothers heel goede vechters zijn, maar is er geen betere mannier om goed te worden ? Eerst en vooral is er bij het deelnemen aan deze evenementen een groot risico tot ernstige blessures. Verder word er meestal enige protectie gedragen zoals een helm, hockey handschoenen en scheenbeschermers. Deze voorkomen ernstige letsels aan het hoofd of gebroken botten in handen en voeten, maar dit zijn nu juist de meest effectieve plaatsen om te slagen. En als je deelneemt en enkele slagen op je romp krijgt, ga je dan op de helm terugslagen of ga je ook op de romp terugslagen zodat je tegenstander ook pijn heeft ? Alles hangt natuurlijk af van hoe je dit alles begeleid en bij dogbrothers kali zijn steeds gekwalificieerde instructeurs aanwezig, hetgeen niet kan gezegd worden van die techies in de ondergrond.

Ikzelf ben vooral voorstander van het PPP syteem, waarbij je zo weinig mogelijk je partners probeerd te kwetsen (voor de hollanders : blessures aanbregen). Dit wil echter niet zeggen dat je beperkt moet trainen. Je draagt gewoon heel veel bescherming zodat het evenwicht tussen effectieve en minder effectieve doelwitten terug hersteld is. En heel af en toe kan je dan eens alles weglaten en deelnemen aan een vale-tudo of stickfighting partij...

vrijdag, juni 2, 2006 Categories: Kali Notities Notities Zelfverdediging
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Oude quote, juiste timing :) 

"I want a girl that spends more time on her back than Royce Gracie."

Unknown
woensdag, mei 31, 2006 Categories: Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Royce Gracie vs Matt Hughes on UFC 60 

De partij waar iedereen zo lang zat op te wachten. Royce the king tegen Matt de cage. De partij begint zoals elke mma partij van deze tijd. Geen slechte mae-geris van Royce om de afstand te bewaren, maar goed geplaatste lowkicks. En dan begint het, na een clinch tegen de kooi probeert Gracie een headlock (of een slechte hoek) op Matt. Hughes neemt de rug. Even later Royce in sidecontrol gevangen. Nog even later Matt op de rug van Gracie. Nog even later Royce KO.

Allemaal heel raar als je het mij vraagt ? Heb de partij dadelijk nog eens bekeken omdat ik dacht dat Royce misschien niet goed bij bewustzijn was omwille van een stoot, maar heb niets gevonden dat daartoe zou kunnen leiden. Een top BJJer die headlocked, totaal een verkeerd posture in sidecontrol neemt om te ontsnappen en dan nog eens zijn rug geeft. Strange, weird, ... Ben benieuwd wat hij zelf hierover te zeggen had, want voor mij lijkt het een omgekochte partij. Niet dat ik Matt geen enorm goeie vechter vind en dat ik zeker denk dat ie kans had om te winnen, maar zo ?

dinsdag, mei 30, 2006 Categories: Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wenkbrauw open 

Als X-Men mutant heeft Wolverine de eigenschap om onmiddelijk wonden te genezen en huid te herstellen. Bij mij was het dit weekend net iets anders :)

Na de wedstrijd kon ik me naar Filip, de dokter van wacht begeven. Hij begon met enkele vragen over hoe mijn wenkbrauw opengespat was. Ik begon mijn verhaal over submission grappling en kopstoten...

Even later lag ik op de 'operatie tafel' en kreeg ik twee prikjes in mijn oogkas. Zoals gewoonlijk ging de verdoving niet onmiddelijk werken, maar na enkele minuutjes wachten was alles flink aan het slapen. Filip begon met de wonde uit te kuisen en vervolgde met het aanbrengen van een viertal hechtingen. Ik voelde een beetje gepruts en enkel bij het laatste draadje kreeg ik een pijnscheut omdat dit door het meest gevoelige deel van de wenkbrauw moest. Nadien volgde de witte stripjes, je weet wel diegene die naast mijn sportzak thuis lagen. Nog een dikke plakker over het geheel en klaar was kees.

Dan nog even vragen wanneer ik terug mag trainen. 6 weken ? Het antwoord dat bijna elke dokter geeft na eender welke blessure, maar Filip zei 4. Pfff, te veel naar mijn zin. Nog even zitten afdingen en uiteindelijk kwam het verdict. 7 dagen en dan draadjes er uit, nog eens 7 dagen en dan normaal gezien alles in orde. Wel 48 uur wachten alvorens fysieke inspanningen te doen zoals Hip-escapes, lopen en dergelijke. Deal afgesloten, 70 euro betaald (waar ik normaal het meeste van de ziekenkas terug krijg) en naar pizzeria vertrokken...

Wolverine (van mijn voeten)

maandag, mei 29, 2006 Categories: Gezondheid Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling te Gembloux 

Gisteren wakker geworden door de zonnestralen, die op mijn gezicht straalde. 'Aha, vandaag is het eindelijk eens terug wedstrijd' ging er door mijn hoofdje. Toch wel typisch, het mag dagen aan het regenen zijn, maar op een wedstrijd dag schijnt de zon altijd :)

Even snel mijn pull-over en short in een rugzak gesmeten en we waren op weg naar Gembloux. TomTom doet het vlekkeloos en een 45min later zijn we al ter plekke. Even inwegen en dan lunchen in het zonnetje. Rond een uur of 1 beginnen de wedstrijden en Jilly mag de spits afbijten.

Takedown van Jilly en even later een armbar poging. Geen reactie van de tegenstander. Deze brengt echter wel de hiel over Jilly haar hoofd en begint zo haar arm los te wringen. Hierbij meermaals de hiel op Jilly haar gezicht te stampen. Ze weet te ontsnappen en Jilly volgt met een triangle choke. Vingers komen op het gezicht en in de ogen en de tegenstander weet zich weer los te werken. Aiai, dat ziet er niet zo goed uit, acht minuten voorbij en nog geen submissie. Bij deze karate grappling wedstrijd worden er namelijk geen punten geteld en na 8 minuten moet men nog 5 minuten met de ogen afgedekt verder vechten, nadien is het de lichtere vechter die de overwinning krijgt. Jilly moet dus langs de zijde komen en ik krijg een badmuts om over haar ogen te plaatsen. Sukkel, sukkel, alle haren van Jilly in alle richtingen getrokken. Sorry, had er geen ervaring mee. En 5 minuten verder vechten. Weer een hele hoop submissie pogingen maar geen overgave en de tegenstander krijgt de overwinning door het gewichtsverschil.

Dan is onze Hulk aan de beurt. Hij begint heel rustig en even lijkt het dat er niet veel vechtlust naar boven komt, maar halverwege de match komt onze diesel op toeren en volgen de submissies. In de finale moet Dimitri het opnemen tegen dat jonge gastje met zijn lange armen (zijn naam schiet me niet te binnen). Onze hulk begint met aanvallen, maar na een sprawl op een van zijn takedowns volgt een anaconda choke. Dimitri heeft er niet veel zin meer in en klopt af.

Volgende aan de beurt is Majanka. Haar eerste partij is in de jongenspool en het gaat er heftig aan toe. Er komen verlengingen en geblinddoekt loopt Majanka in een beenklem. Even later mag ze het echter opnemen in de vrouwenpool tegen de tegenstander van Jilly. Nog kwaad van het moeten afkloppen voor de beenklem en met de gedachte van de hiel,  die op het gezicht van haar zusje meermaals neerviel, vliegt Majanka er dadelijk in. Guard pull to the back, mata-leo en weer duurt het even. Maar niet echt lang en de overgave volgt.

Wim en ik vechten ondertussen onze partijen in de -80kg. In de halve finale aangekomen, blijven enkel Exit-BJJ en Shoalin in de strijd. Ik mag het opnemen tegen Georgery Fred, maar Wim mag zich eerst uitgeven tegen Ludovic Boulvin. Ludo en Wim gaan technisch te werk, maar geen van beide komt tot een submissie. Na de verlengingen krijgt Wim de overwinning vermits hij de lichtere van de twee is. Dan ga ik van start tegen Fred. Een beenklem poging, die Fred countered door weg te springen. Ik ga voor de single leg en deze word overgenomen met een kimura. Ik rol uit en even vechten we open guard. Fred houd afstand en blijft wegspringen van zodra ik een controle op zijn benen neem. Ik sta recht en we beginnen opnieuw. Een guardpull volgt, maar Fred brengt juist op hetzelfde moment zijn hoofd naar beneden. Een dikke buil op zijn kop en hij stopt met vechten ? Wijst naar mijn oog en dan staat er ineens 5 man rondom me... Blijkbaar huid open en vreselijk aan het bloeden. Einde partij.

Rare situatie, Wim moet totaal uitgeput de finale tegen Fred vechten en Ludo krijgt de derde plaats omdat ik niet meer mag vechten. De finale gaat weerom voluit en Fred krijgt de overwinning omwille van een kleine kilo lichter dan Wim. En zeggen dat ik de lichtste was :(

Natuurlijk lagen de strips en de liquid compeed naast mijn sportzak die thuis stond. Ik had namelijk alles vlug in een rugzakje gesmeten :-( Eender hoe, leuke wedstrijd, wel een beetje traag, maar de momenten dat de vechters geblinddoekt elkaar aan het zoeken waren maakte dit goed...

maandag, mei 29, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling Shihaishinkai Karate 

Vandaag zijn we gaan mee doen op de 'domination grappling' te Gembloux. Waar halen ze die naam toch ? We hebben met vijf meegedaan en hier alvast de resultaten, het verslag komt morgen wel.

  • 1st plaats dames Majanka
  • 3de plaats dames Jilly
  • 2de plaats -70kg Dimitri
  • 2de plaats -80kg Wim
  • en ik moest stoppen in de halve finale van -80kg, omwille van een cut boven mijn oog
zondag, mei 28, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling Wedstrijd 

Nu zondag kunnen we gaan grapplen, op minder dan een uurtje rijden (voor de leuvenaars althans). De gewichtsklassen zijn opgedeeld zoals dit ook op de BIG gebeurt. Dus -70, -80, ... en de weging is in de voormiddag, wedstrijd start om 13u. Als je mee wil gaan, geef dan spoedig je gewichtklasse aan me door. 

maandag, mei 22, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 34 of 62 << < 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 60 > >>