Royce Gracie vs Matt Hughes on UFC 60

De partij waar iedereen zo lang zat op te wachten. Royce the king tegen Matt de cage. De partij begint zoals elke mma partij van deze tijd. Geen slechte mae-geris van Royce om de afstand te bewaren, maar goed geplaatste lowkicks. En dan begint het, na een clinch tegen de kooi probeert Gracie een headlock (of een slechte hoek) op Matt. Hughes neemt de rug. Even later Royce in sidecontrol gevangen. Nog even later Matt op de rug van Gracie. Nog even later Royce KO.

Allemaal heel raar als je het mij vraagt ? Heb de partij dadelijk nog eens bekeken omdat ik dacht dat Royce misschien niet goed bij bewustzijn was omwille van een stoot, maar heb niets gevonden dat daartoe zou kunnen leiden. Een top BJJer die headlocked, totaal een verkeerd posture in sidecontrol neemt om te ontsnappen en dan nog eens zijn rug geeft. Strange, weird, ... Ben benieuwd wat hij zelf hierover te zeggen had, want voor mij lijkt het een omgekochte partij. Niet dat ik Matt geen enorm goeie vechter vind en dat ik zeker denk dat ie kans had om te winnen, maar zo ?

dinsdag, mei 30, 2006 Categories: Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Royce Gracie vs Matt Hughes on UFC 60

dinsdag, mei 30, 2006 Dimitri
Ik denk dat hij nu wat minder geld zal kunnen vragen. Hij kan waarschijnlijk meer verdienen in Japan waar hij tegen fighters van het niveau van Akebono of Takada kan gaan vechten en winnen. Hij toont ook vrij weinig respect voor Hughes (he's learning well), terwijl Hughes hem tenslotte met BJJ verslagen heeft. Maar toch verbazingwekkend hoeveel sterker die Hughes was.

Royce Gracie vs Matt Hughes on UFC 60

dinsdag, mei 30, 2006 Wolverine
Alvast bedankt voor de link. Ik ben echter nog meer ontgoocheld dan voordien. Royce geeft weinig of geen commentaar en op de vraag of we hem terug zullen zien in de octagon : 'Hmmm, Yes, Depends on the negotiations'. Wat nog maar eens men vermoeden versterkt :(

Royce Gracie vs Matt Hughes on UFC 60

dinsdag, mei 30, 2006 Dimitri
Wat Royce erover te zeggen had: http://www.ufc.com/index.cfm?fa=MultiMedia.Detail&gid=2659 UFC valt onder de amerikaanse boxing commission en er is dus een zekere controle over de echtheid van de gevechten (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pride).
Comments are closed on this post.