Grappling te Gembloux

Gisteren wakker geworden door de zonnestralen, die op mijn gezicht straalde. 'Aha, vandaag is het eindelijk eens terug wedstrijd' ging er door mijn hoofdje. Toch wel typisch, het mag dagen aan het regenen zijn, maar op een wedstrijd dag schijnt de zon altijd :)

Even snel mijn pull-over en short in een rugzak gesmeten en we waren op weg naar Gembloux. TomTom doet het vlekkeloos en een 45min later zijn we al ter plekke. Even inwegen en dan lunchen in het zonnetje. Rond een uur of 1 beginnen de wedstrijden en Jilly mag de spits afbijten.

Takedown van Jilly en even later een armbar poging. Geen reactie van de tegenstander. Deze brengt echter wel de hiel over Jilly haar hoofd en begint zo haar arm los te wringen. Hierbij meermaals de hiel op Jilly haar gezicht te stampen. Ze weet te ontsnappen en Jilly volgt met een triangle choke. Vingers komen op het gezicht en in de ogen en de tegenstander weet zich weer los te werken. Aiai, dat ziet er niet zo goed uit, acht minuten voorbij en nog geen submissie. Bij deze karate grappling wedstrijd worden er namelijk geen punten geteld en na 8 minuten moet men nog 5 minuten met de ogen afgedekt verder vechten, nadien is het de lichtere vechter die de overwinning krijgt. Jilly moet dus langs de zijde komen en ik krijg een badmuts om over haar ogen te plaatsen. Sukkel, sukkel, alle haren van Jilly in alle richtingen getrokken. Sorry, had er geen ervaring mee. En 5 minuten verder vechten. Weer een hele hoop submissie pogingen maar geen overgave en de tegenstander krijgt de overwinning door het gewichtsverschil.

Dan is onze Hulk aan de beurt. Hij begint heel rustig en even lijkt het dat er niet veel vechtlust naar boven komt, maar halverwege de match komt onze diesel op toeren en volgen de submissies. In de finale moet Dimitri het opnemen tegen dat jonge gastje met zijn lange armen (zijn naam schiet me niet te binnen). Onze hulk begint met aanvallen, maar na een sprawl op een van zijn takedowns volgt een anaconda choke. Dimitri heeft er niet veel zin meer in en klopt af.

Volgende aan de beurt is Majanka. Haar eerste partij is in de jongenspool en het gaat er heftig aan toe. Er komen verlengingen en geblinddoekt loopt Majanka in een beenklem. Even later mag ze het echter opnemen in de vrouwenpool tegen de tegenstander van Jilly. Nog kwaad van het moeten afkloppen voor de beenklem en met de gedachte van de hiel,  die op het gezicht van haar zusje meermaals neerviel, vliegt Majanka er dadelijk in. Guard pull to the back, mata-leo en weer duurt het even. Maar niet echt lang en de overgave volgt.

Wim en ik vechten ondertussen onze partijen in de -80kg. In de halve finale aangekomen, blijven enkel Exit-BJJ en Shoalin in de strijd. Ik mag het opnemen tegen Georgery Fred, maar Wim mag zich eerst uitgeven tegen Ludovic Boulvin. Ludo en Wim gaan technisch te werk, maar geen van beide komt tot een submissie. Na de verlengingen krijgt Wim de overwinning vermits hij de lichtere van de twee is. Dan ga ik van start tegen Fred. Een beenklem poging, die Fred countered door weg te springen. Ik ga voor de single leg en deze word overgenomen met een kimura. Ik rol uit en even vechten we open guard. Fred houd afstand en blijft wegspringen van zodra ik een controle op zijn benen neem. Ik sta recht en we beginnen opnieuw. Een guardpull volgt, maar Fred brengt juist op hetzelfde moment zijn hoofd naar beneden. Een dikke buil op zijn kop en hij stopt met vechten ? Wijst naar mijn oog en dan staat er ineens 5 man rondom me... Blijkbaar huid open en vreselijk aan het bloeden. Einde partij.

Rare situatie, Wim moet totaal uitgeput de finale tegen Fred vechten en Ludo krijgt de derde plaats omdat ik niet meer mag vechten. De finale gaat weerom voluit en Fred krijgt de overwinning omwille van een kleine kilo lichter dan Wim. En zeggen dat ik de lichtste was :(

Natuurlijk lagen de strips en de liquid compeed naast mijn sportzak die thuis stond. Ik had namelijk alles vlug in een rugzakje gesmeten :-( Eender hoe, leuke wedstrijd, wel een beetje traag, maar de momenten dat de vechters geblinddoekt elkaar aan het zoeken waren maakte dit goed...

maandag, mei 29, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling te Gembloux

vrijdag, juni 2, 2006 Wolverine
Hoi Ralph, De grappling wedstrijd is een onderdeel van Shihaishinkai karate. De regels zijn totaal verschillend van bijvoorbeeld ADCC submission wrestling. Bij deze vorm van grappling zijn geen puntentellingen. Je kan enkel winnen door opgave van je tegenstander. Als er na 8 minuten geen winnaar is, komt er een verlenging van 5 minuten. In deze verlenging worden de ogen van de vechters afgedekt met een blinddoek. Indien na deze in totaal 13 minuten geen van beide tot opgave gedwongen word, dan zal men beide kampers op de weegschaal zetten en zal de minst zware vechter de partij winnen. Ciao, K

Grappling te Gembloux

vrijdag, juni 2, 2006 Ralph
Waarom waren sommige partijen gevochten met een doek voor de ogen? Is dat weer iets nieuws ben het namelijk nog niet eerder tegengekomen.
Comments are closed on this post.