Gogoplata Remco Pardoel go go 

Op de Mixfight stage van vorig weekend, was Remco de reincarnatie van Nino Schembri. Sinds enige tijd komt Draculino uit Brazilie over om in Pardoel zijn school BJJ les te geven. Draculino is een van de hoofdleraars van Gracie Barra en spendeerde nogal wat tijd met Schembri. Schembri is met zijn ridicule lenigheid zo een beetje de grondlegger van alle omoplata variaties, of althans diegene die ze aan de wereld bekend maakte.

Dus op de stage alle mogelijke variaties van omoplata. Er bestaat ook een hele dvd van Nino zelf, maar deze is vrij moeilijk te verkrijgen (dominiodproductions)

En voor diegene, die heel de tijd aan het denken zijn, wat is gogoplata ? Wel het is een choke, die je kan gebruiken na bijvoorbeeld omoplata. Omoplata is een schouderklem, die met de benen en de heup word aangezet. Ikzelf ben voorlopig nog geen echte gogo liefhebber, maar zoals Remco het reeds vermelde... Deze techniek ga je meer en meer zien gebeuren in mixed martial arts. De reden is eenvoudig, iedereen weet zo stilaan wel dat je posture moet nemen als je in de guard gevangen zit. Gogo plata en andere rubber guard variaties helpen dit te voorkomen en je kan nog eens gelijktijdig aanvallen. Felipe Costa heeft ons ook al enkele variaties laten zien en ook dit jaar in Brazilie was het trendy. Wat niet wil zeggen dat ik niet liever tien keer meer tijd in basis zaken wil steken. Tja, net zoals beenklemmen houd gogoplata het rollen leuk...

gogoplata in mma :
http://www.youtube.com/watch?v=8kQejDhbJ_A
http://www.youtube.com/watch?v=3uP73ggaSzY

meer over omoplata :
http://www.grapplearts.com/Omo-Plata-Article.htm
http://www.lockflow.com/article_view.php?id=1194

woensdag, juni 28, 2006 Categories: Filmkes Grappling Notities Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Enkele sluitingsdagen SportOase  

Deze vrijdag (30 juni) ben ik er niet, maar kan je gerust komen trainen. Op vrijdag 21 juli is de SportOase echter gesloten en zal er dus ook geen training zijn. Misschien als het weer warm is en er is interesse kunnen we een beetje gaan oefenen (onze ogen?) aan het meer van Rotselaar.

dinsdag, juni 27, 2006 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Amsterdam Open 2006 

De eerste editie van de amsterdam open is voorbij. Het was een lange dag, maar we hebben er van genoten. Zoals gewoonlijk waren we net op tijd voor de weging, echt niet te geloven hoe je na enkele jaren braziliaans jiu-jitsu heel de braziliaanse mentaliteit begint over te nemen :)

Ik was na stevig uitzweten toch weer op mijn normale gewicht geraakt. Zo een kleine maand bijna niet trainen is echt niet goed voor de weegschaal. Verder was iedereen mooi op gewicht, behalve Regis die er in slaagde om zonder kimono naar de wedstrijd te komen en dan nog eens een half kilotje over te zitten. Nadien maakte hij alles goed door in zijn eerste partij in 11 seconden een armbar van de guard aan te zetten.

Wedstrijd, het is en blijft lang wachten tot je aan de beurt bent, maar de voldoening is nadien altijd geweldig. Naast al de fun en het gelach naast de mat, slaagde we er in om toch weer meerdere podiumplaatsten te behalen. Joey, die spijtig genoeg geen tegenstanders in zijn gewichtklasse aantrof, mocht zijn kans wagen bij de 20 kilo zwaardere jongens. Spectakel alom. Enkele fantastische open guard bewegingen en een hele hoop back attacks. Zullen die gasten gevloekt hebben.

Houdini, Loco, Moreno en Wolverine lieten elk hun kunnen nog eens zien en ook de beginnende vechters wisten zich al goed te verweren. Laurent 'Ush' zal binnenkort in de alliantie van Tom 'Saki' kunnen aansluiten want hij wist 3 partijen op beenklem te beeindigen. Majanka kon de dag afsluiten met de finale van de dames open. Het was een partij tegen het ex-vriendinnetje van Cadu, een blauwe bander die toch wel iets groter is dan Majanka. Het was een spannende finale, maar onze queen of the mat wist met een choke from the back de partij te beeindigen. Waardoor ze ook als meest technische vechter van het tornooi naar huis kon gaan.

Nadien samen met enkele van onze zuiderburen iets gaan eten bij de chinees. Het blijft me verbazen hoe onze taal toch wel anders is. Ze 'gaan pinnen' ipv 'naar de bankcontact' en ze zeggen 'pooster' ipv 'poster' ?

Onze resultaten in het kort :

met kimono :

Maurice: 1ste plaats -67kg blauw en paars
Christophe: 1ste plaats -85kg blauw en paars
Ken: 1ste plaats -73kg blauw en paars
Mohamed: 3de plaats -67kg wit
Régis: 3de plaats -73kg wit
Jilly: 3de plaats vrouwen

zonder kimono :

Majanka: 1ste plaats vrouwen en meest technische vechter bij de vrouwen
Maurice: 1ste plaats -67kg advanced
Wim en Ken: 1ste plaats -73kg advanced
Laurent: 2de plaats -73kg beginners

 

zondag, juni 25, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Acupunctuur volgens de NLP-ers 

"Acupunctuur is zoals voodoo, maar je hebt geen popje nodig."

Richard Bandler
donderdag, juni 22, 2006 Categories: Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Publicatie wapenwet 9 juni 2006 

Sinds 9 juni 2006 heeft Belgie een nieuwe wapenwet. Ik wil er hier even op ingaan om menig vechtsporter er even op te wijzen dat er een hele hoop veranderingen zijn. Nu ben ik zelf tegen het dragen van wapens, maar zoals het in dit apenlandje gaat heeft men weer een hoop foempen bij elkaar gezet om deze wet in kaart te brengen.

Laat ons beginnen met nunchaku's. In deze nieuwe wet volledig verboden, in tegenstelling tot wat velen denken bestaat hierop geen uitzondering voor oosterse vechtsporten. Boehoe, iedereen van mijn generatie heeft wel zo een dingetje ooit zelf gemaakt of er eentje vastgehad. Bruce Lee bracht het naar voor als het ultieme moordwapen om tientallen tegenstanders in 1 slag van je af te wimpelen. Of hij deed dit althans in zijn films. Juist ja in zijn films, je weet wel op tv waar je sprekende beesten in gele pakjes kan zien. Nu is eender van ons het er wel over eens dat het gebruiken van een nunchaku niet eenvoudig is en dat je meer kans hebt om je eigen te verwonden dan de andere een blauwe plek te bezorgen. Ook al ben je goed geoefend blijft het een vrij slecht wapen in vergelijking met bijvoorbeeld een gewone stok. Het bewijs werd reeds jaren geleden door de dogbrothers aangetoond.

De volgende op de lijst zijn de ninja sterren. Shuriken zijn het geliefde wapen voor elke krijger die met een zwarte kap over het hoofd door de straten loopt. Gevaarlijk, zeker, maar toch nog liever dan iemand die me met een sog of cold steel meske probeerd open te gapen.

Je baseballbat en golfsticks kan je ook al vergeten.

En dan natuurlijk nog het vlindermes. Weer meer kans om je eigen te verminken dan je tegenstander, maar het zal wel iets te maken hebben met het verbergen van het lemmet. Je kan natuurlijk wel alle trukjes blijven oefenen met een ongeslepen versie zoals je die krijgt bij 'The Balisong Knife' van Jeff Imada.

Triestig en zeggen dat de meest gevaarlijke wapens er niet op staan. Ik denk dan aan : een verroeste schroevendraaier, een versleten tapijtmes, een baksteen, een kandelaar (remember cluedo?), kabelbinders, een vork, een blaaspijp, ...

Eender hoe, ga deze zondag maar eens diep in je garage en kelder zoeken om al deze verboden gevaren terug te vinden. De onhandige dingen dan; niet het gevaarlijke huis, tuin en keuken gerief en breng het naar de vuilnisbelt van onze groeiende politiestaat... 

Niet : Wel :

dinsdag, juni 20, 2006 Categories: Besprekingen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Kiezen tussen Exit, het lief of Anneke. Niet eenvoudig... 

Zondag was het weer verschrikkelijk warm, gelukkig dat we in Antwerpen de benedenzaal konden gebruiken voor de mega-training. Leuven was allom vertegenwoordigd, maar spijtig genoeg was de opkomst van Antwerpen magertjes. Blijkbaar lag iedereen op (het) sint-anneke, (waar) wie dat ook mogen zijn :) Palma moest dan ook hard werken op zijn weg tussen de nieuwe blauwe bandjes.

Maurice begon de training met een choke variatie vanuit sidecontrol. Nadien veel vechten en helemaal op het einde kwamen de diepste 'geheimen' van de armbar van de guard naar boven. Het hoe en wanneer je nu wel en wanneer je nu niet de benen mag kruisen. Ook de x entry to armbar werd geoefend. Voila, Amsterdam weet ook al wat ze kunnen verwachten...

De sinkse foor stond er nog. We hebben niet echt veel gedaan, na aandringen van Tom hebben we ons aan de boksbal gewaagd. En ik moet zeggen dat valt dik tegen als je dat nog nooit gedaan hebt. Ook hebben we even naar de electrische stoel gaan kijken en natuurlijk hopen smoutenbollen en andere vetzakkerij gegeten. De fotokes volgen nog.

Maandag was het voor mezelf weer minder leuk, haverwege de training moest ik stoppen omwille van een ontsteking op mijn knie. Een klein zweertje dat al enige dagen aan het broeden was, verlamde nu bijna mijn volledige bovenbeen. (Jaja, mama ik weet dat je gezegd hebt dat ik er mee naar de dokter moest gaan. Maar misschien daarom juist dat ik nu moet gaan ? Autosuggestie ?) Ben dan maar naar de dokter van wacht vertrokken. Antibiotica, pfff, geen andere keuze. Hopelijk is morgen alles beter.

dinsdag, juni 20, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Vriendschap 

Vriendschap tussen vrouwen :
Een vrouw komt 's nachts niet thuis. De volgende dag zegt ze aan haar man dat ze bij een vriendin geslapen heeft. De man belt naar de 10 beste vriendinnen van zijn vrouw. Niemand weet van iets...

Vriendschap tussen mannen :
Een man komt 's nachts niet thuis. De volgende dag vertelt hij zijn vrouw dat hij bij een vriend gelogeerd heeft. De vrouw belt naar 10 van zijn vrienden, 8 bevestigen dat hij daar geslapen heeft en 2 beweren dat hij daar nog is...

maandag, juni 19, 2006 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Exit-BJJ Mega Training 

Op zondag 18 juni is het weer zover, Mega-Training en dit maal in Antwerpen. We vertrekken rond 15u op de parking bij me thuis. Na de training, zo rond een uur of 19 gaan we naar de sinksenfoor aan de Vlaamse Kaai. Dan kan je alle callorieen er weer vlug terug bij eten. Geef even een seintje als je niet mee kan gaan...

Exit-BJJ Members Only

dinsdag, juni 13, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wereldkampioenschap voetbal 

De meeste weten wel dat ik niet echt een voetbal fan ben. Als je op teletekst gaat kijken staan alle sporten onder sport, maar voetbal staat helemaal ergens anders ? Zeg nu zelf, is dit dan een sport of niet ? Enkele maanden terug nog enkele rellen meegemaakt na een plaatselijk kampioenschap en sinsdien heb ik er helemaal mijn buik van vol.

Maar speciaal voor Oliver en al de andere voetbal liefhebbers heeft Microsoft een scoreboard ontwikkeld. Natuurlijk moet je hiervoor hun nieuwe genuine engine installeren. Kwestie van zeker te zijn dat er dadelijk genoeg mensen het installeren zeker ...

En voordat er haat mails binnenkomen over mijn voetbal liefde, zal ik er maar bijvertellen dat ik in Brazilie ook een beetje geschot heb. Alsook op het strand vind ik een potje balletje rondstompen wel aangenaam.

The english can find the post i stole from Wez here...

dinsdag, juni 13, 2006 Categories: Besprekingen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Power Cable - Trainingsrekkers 

Momenteel is het een echte hype om met fitness rekkers te trainen voor vale-tudo wedstrijden en grappling competitions. De rekkers worden rond je romp vastgemaakt en jij kan dan onder spanning je sprawl, shoot en bokscombinaties inoefenen. Iedereen vind het reuze en het is nu een echte zoektocht naar de sterkste rekkers, want de fitness versies zijn niet bestand tegen het geweld van free-fighters.

Allemaal mooi en nieuw, waren het niet dat ik in 1998 reeds in aanraking kwam met het power cable systeem dat toen door Lifeline USA werd ontwikkeld. Ze hebben nog steeds de betere rekkers, maar zijn moeilijk verkrijgbaar. Ze werden toen door Erik paulsen gebruikt en dit om hemzelf en zijn vechters de nodige core training te geven. In 2000 kwam ik dit systeem opnieuw tegen en wel in de vorm van aan elkaar gebonden fietsenbinders. Het waren tsjetsjeense vrienden, die deze mannier van trainen al jaren in het worstelen toepaste.

Niets nieuws dus, enkele videos die je kan bekijken zijn Vale Tudo Cross Training en Power Cable Guard Passes. Ik gebruik deze oefeningen ook al jaren...

maandag, juni 12, 2006 Categories: Besprekingen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 33 of 62 << < 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 60 > >>