Gogoplata Remco Pardoel go go

Op de Mixfight stage van vorig weekend, was Remco de reincarnatie van Nino Schembri. Sinds enige tijd komt Draculino uit Brazilie over om in Pardoel zijn school BJJ les te geven. Draculino is een van de hoofdleraars van Gracie Barra en spendeerde nogal wat tijd met Schembri. Schembri is met zijn ridicule lenigheid zo een beetje de grondlegger van alle omoplata variaties, of althans diegene die ze aan de wereld bekend maakte.

Dus op de stage alle mogelijke variaties van omoplata. Er bestaat ook een hele dvd van Nino zelf, maar deze is vrij moeilijk te verkrijgen (dominiodproductions)

En voor diegene, die heel de tijd aan het denken zijn, wat is gogoplata ? Wel het is een choke, die je kan gebruiken na bijvoorbeeld omoplata. Omoplata is een schouderklem, die met de benen en de heup word aangezet. Ikzelf ben voorlopig nog geen echte gogo liefhebber, maar zoals Remco het reeds vermelde... Deze techniek ga je meer en meer zien gebeuren in mixed martial arts. De reden is eenvoudig, iedereen weet zo stilaan wel dat je posture moet nemen als je in de guard gevangen zit. Gogo plata en andere rubber guard variaties helpen dit te voorkomen en je kan nog eens gelijktijdig aanvallen. Felipe Costa heeft ons ook al enkele variaties laten zien en ook dit jaar in Brazilie was het trendy. Wat niet wil zeggen dat ik niet liever tien keer meer tijd in basis zaken wil steken. Tja, net zoals beenklemmen houd gogoplata het rollen leuk...

gogoplata in mma :
http://www.youtube.com/watch?v=8kQejDhbJ_A
http://www.youtube.com/watch?v=3uP73ggaSzY

meer over omoplata :
http://www.grapplearts.com/Omo-Plata-Article.htm
http://www.lockflow.com/article_view.php?id=1194

woensdag, juni 28, 2006 Categories: Filmkes Grappling Notities Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Gogoplata Remco Pardoel go go

maandag, juli 17, 2006 Spyke
Is er iemand die mij per mail de wedstrijd kan toezenden ? Eerder wil ik geen commentaar geven op dit hele gebeuren . Ik ben wel van mening dat er nog wel wat werk is aan heel het scheidsrechter en dus jurygebeuren van mixfight wedstrijden . maarja dat zal wel altijd zo zijn omdat het een nog maar net opkomende sport is in België. Het filmpje van de wedstrijd is steeds welkom op krisgevers@30gigs.com . Achteraf volgt mijn commentaar .

Gogoplata Remco Pardoel go go

maandag, juli 3, 2006 Wolverine
Eddie Bravo Invisible Collar: http://www.thetwister.tv/Technique01.htm Meat Hook: http://www.thetwister.tv/Technique03.htm http://www.grapplearts.com/Rubber-Guard-Setup-1.htm Electric Chair: http://www.thetwister.tv/Technique02.htm The NewSchool: http://www.grapplearts.com/Rubber-Guard-Setup-2.htm

Gogoplata Remco Pardoel go go

maandag, juli 3, 2006 Wolverine
Inderdaad Loco, eender welke techniek werkt zolang je er maar lang genoeg op oefend. Maar welk is dan je rendement ? Zal inderdaad zo zijn dat het voor je een aanvulling kan zijn met je ijzer sterke, maar flexibele benen. Misschien zou je ook iets meer omoplata en andere rubber guard variaties kunnen gebruiken. Kijk maar eens naar technieken van Nino Schembri, Eddie Bravo en Jean Jacques Machado.

Gogoplata Remco Pardoel go go

zondag, juli 2, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Ik vind het mooi, en ga het inderdaad een beetje blijven uitproberen. Het is met deze techniek niet anders als met alle andere BJJ-technieken. Je moet 'm niet alleen goed doen, maar ook op het juiste moment en met de juiste "input" van je tegenstander, dus het is niet omdat het niet onmiddelijk lukt dat het geen goede techniek is. De armbar bijvoorbeeld (vanuit eender welke positie) is een super techniek, en mij lukt hij vooralsnog bijna nooit! Het is natuurlijk ook een kwestie van welke techniek je ligt, en ik heb zo'n vermoeden dat de Gogoplata een mooie aanvulling op mijn spel gaat zijn! :o) Wat ik er - met mijn beperkte kennis - zo mooi aan vind, is dat er, zodra je je voet voor je tegenstander's hoofd hebt gekregen, een hele nieuwe wereld van mogenlijkheden opengaat. Zowel afhankelijk van je eigen voorkeur, als van de reactie van de tegenstander. Lekker!!!

Gogoplata Remco Pardoel go go

zaterdag, juli 1, 2006 Wolverine
Inderdaad, cool maar niet eenvoudig. Heb er vorige week even enkele bewegingen van laten zien, maar echt meer ga ik hier verlopig niet mee aanvangen. Je kan natuurlijk Loco uithoren, die is al deze variaties vollop aan het uitproberen.

Gogoplata Remco Pardoel go go

vrijdag, juni 30, 2006 Mark G
Echt wel cool zoiets. Laat maar weten wanneer erop getraind wordt, dan kom ik desnoods wel naar Leuven... ben al volop aan het stretchen ;)
Comments are closed on this post.