Publicatie wapenwet 9 juni 2006

Sinds 9 juni 2006 heeft Belgie een nieuwe wapenwet. Ik wil er hier even op ingaan om menig vechtsporter er even op te wijzen dat er een hele hoop veranderingen zijn. Nu ben ik zelf tegen het dragen van wapens, maar zoals het in dit apenlandje gaat heeft men weer een hoop foempen bij elkaar gezet om deze wet in kaart te brengen.

Laat ons beginnen met nunchaku's. In deze nieuwe wet volledig verboden, in tegenstelling tot wat velen denken bestaat hierop geen uitzondering voor oosterse vechtsporten. Boehoe, iedereen van mijn generatie heeft wel zo een dingetje ooit zelf gemaakt of er eentje vastgehad. Bruce Lee bracht het naar voor als het ultieme moordwapen om tientallen tegenstanders in 1 slag van je af te wimpelen. Of hij deed dit althans in zijn films. Juist ja in zijn films, je weet wel op tv waar je sprekende beesten in gele pakjes kan zien. Nu is eender van ons het er wel over eens dat het gebruiken van een nunchaku niet eenvoudig is en dat je meer kans hebt om je eigen te verwonden dan de andere een blauwe plek te bezorgen. Ook al ben je goed geoefend blijft het een vrij slecht wapen in vergelijking met bijvoorbeeld een gewone stok. Het bewijs werd reeds jaren geleden door de dogbrothers aangetoond.

De volgende op de lijst zijn de ninja sterren. Shuriken zijn het geliefde wapen voor elke krijger die met een zwarte kap over het hoofd door de straten loopt. Gevaarlijk, zeker, maar toch nog liever dan iemand die me met een sog of cold steel meske probeerd open te gapen.

Je baseballbat en golfsticks kan je ook al vergeten.

En dan natuurlijk nog het vlindermes. Weer meer kans om je eigen te verminken dan je tegenstander, maar het zal wel iets te maken hebben met het verbergen van het lemmet. Je kan natuurlijk wel alle trukjes blijven oefenen met een ongeslepen versie zoals je die krijgt bij 'The Balisong Knife' van Jeff Imada.

Triestig en zeggen dat de meest gevaarlijke wapens er niet op staan. Ik denk dan aan : een verroeste schroevendraaier, een versleten tapijtmes, een baksteen, een kandelaar (remember cluedo?), kabelbinders, een vork, een blaaspijp, ...

Eender hoe, ga deze zondag maar eens diep in je garage en kelder zoeken om al deze verboden gevaren terug te vinden. De onhandige dingen dan; niet het gevaarlijke huis, tuin en keuken gerief en breng het naar de vuilnisbelt van onze groeiende politiestaat... 

Niet : Wel :

dinsdag, juni 20, 2006 Categories: Besprekingen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Publicatie wapenwet 9 juni 2006

dinsdag, december 11, 2007 anoniem
Is hier al duidelijkheid rond?

Publicatie wapenwet 9 juni 2006

donderdag, november 30, 2006 Ken
Mischien een petitie starten, samen met een uiteenzending over deze zaken door experts ?

Publicatie wapenwet 9 juni 2006

donderdag, november 30, 2006 mimi
Lach maar, wij moeten zelfs onze rubberen shuriken en nunchaku's in mousse inleveren. Wat blijft er over van de club als je zelfs daar niet meer mee mag trainen? Iemand een oplossing?

Publicatie wapenwet 9 juni 2006

donderdag, november 2, 2006 Wez
Ali G dangerous weapons : http://www.youtube.com/watch?v=eMtMAxWbJ2I

Publicatie wapenwet 9 juni 2006

maandag, juli 3, 2006 Anoniem
Voor als je niet meer weet hoe je ninja sterren kan maken : http://www.instructables.com/id/ETLNTVCW3VEP28821R/?ALLSTEPS
Comments are closed on this post.