Power Cable - Trainingsrekkers

Momenteel is het een echte hype om met fitness rekkers te trainen voor vale-tudo wedstrijden en grappling competitions. De rekkers worden rond je romp vastgemaakt en jij kan dan onder spanning je sprawl, shoot en bokscombinaties inoefenen. Iedereen vind het reuze en het is nu een echte zoektocht naar de sterkste rekkers, want de fitness versies zijn niet bestand tegen het geweld van free-fighters.

Allemaal mooi en nieuw, waren het niet dat ik in 1998 reeds in aanraking kwam met het power cable systeem dat toen door Lifeline USA werd ontwikkeld. Ze hebben nog steeds de betere rekkers, maar zijn moeilijk verkrijgbaar. Ze werden toen door Erik paulsen gebruikt en dit om hemzelf en zijn vechters de nodige core training te geven. In 2000 kwam ik dit systeem opnieuw tegen en wel in de vorm van aan elkaar gebonden fietsenbinders. Het waren tsjetsjeense vrienden, die deze mannier van trainen al jaren in het worstelen toepaste.

Niets nieuws dus, enkele videos die je kan bekijken zijn Vale Tudo Cross Training en Power Cable Guard Passes. Ik gebruik deze oefeningen ook al jaren...

maandag, juni 12, 2006 Categories: Besprekingen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Comments are closed on this post.