Amsterdam Open 2006

De eerste editie van de amsterdam open is voorbij. Het was een lange dag, maar we hebben er van genoten. Zoals gewoonlijk waren we net op tijd voor de weging, echt niet te geloven hoe je na enkele jaren braziliaans jiu-jitsu heel de braziliaanse mentaliteit begint over te nemen :)

Ik was na stevig uitzweten toch weer op mijn normale gewicht geraakt. Zo een kleine maand bijna niet trainen is echt niet goed voor de weegschaal. Verder was iedereen mooi op gewicht, behalve Regis die er in slaagde om zonder kimono naar de wedstrijd te komen en dan nog eens een half kilotje over te zitten. Nadien maakte hij alles goed door in zijn eerste partij in 11 seconden een armbar van de guard aan te zetten.

Wedstrijd, het is en blijft lang wachten tot je aan de beurt bent, maar de voldoening is nadien altijd geweldig. Naast al de fun en het gelach naast de mat, slaagde we er in om toch weer meerdere podiumplaatsten te behalen. Joey, die spijtig genoeg geen tegenstanders in zijn gewichtklasse aantrof, mocht zijn kans wagen bij de 20 kilo zwaardere jongens. Spectakel alom. Enkele fantastische open guard bewegingen en een hele hoop back attacks. Zullen die gasten gevloekt hebben.

Houdini, Loco, Moreno en Wolverine lieten elk hun kunnen nog eens zien en ook de beginnende vechters wisten zich al goed te verweren. Laurent 'Ush' zal binnenkort in de alliantie van Tom 'Saki' kunnen aansluiten want hij wist 3 partijen op beenklem te beeindigen. Majanka kon de dag afsluiten met de finale van de dames open. Het was een partij tegen het ex-vriendinnetje van Cadu, een blauwe bander die toch wel iets groter is dan Majanka. Het was een spannende finale, maar onze queen of the mat wist met een choke from the back de partij te beeindigen. Waardoor ze ook als meest technische vechter van het tornooi naar huis kon gaan.

Nadien samen met enkele van onze zuiderburen iets gaan eten bij de chinees. Het blijft me verbazen hoe onze taal toch wel anders is. Ze 'gaan pinnen' ipv 'naar de bankcontact' en ze zeggen 'pooster' ipv 'poster' ?

Onze resultaten in het kort :

met kimono :

Maurice: 1ste plaats -67kg blauw en paars
Christophe: 1ste plaats -85kg blauw en paars
Ken: 1ste plaats -73kg blauw en paars
Mohamed: 3de plaats -67kg wit
Régis: 3de plaats -73kg wit
Jilly: 3de plaats vrouwen

zonder kimono :

Majanka: 1ste plaats vrouwen en meest technische vechter bij de vrouwen
Maurice: 1ste plaats -67kg advanced
Wim en Ken: 1ste plaats -73kg advanced
Laurent: 2de plaats -73kg beginners

 

zondag, juni 25, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Amsterdam Open 2006

dinsdag, juni 27, 2006 Hulk
bon veel gemist dus !

Amsterdam Open 2006

maandag, juni 26, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Ik had het van zo'n gevaarlijke freefighters niet verwacht, maar Wim en Ken zijn echt twee grapjassen. En Ken, die babbel in de wagen, daar hou ik je aan! Al zal ik wellicht meestal eerst aan Turtle denken als het over babbelen gaat! ;o)

Amsterdam Open 2006

maandag, juni 26, 2006 Ken
Grapjas

Amsterdam Open 2006

maandag, juni 26, 2006 Wim
...en ik was nog 2e -79kg blauw :):):)

Amsterdam Open 2006

maandag, juni 26, 2006 Wim
...en ik was nog 2e -79kg blauw :):):)

Amsterdam Open 2006

maandag, juni 26, 2006 Ken
Inderdaad, heel leuke sfeer in de omgeving van de competitie en vooral met dat zonnige weertje erbij. Je mag me ook steeds bellen moest je een babbel in de wagen nodig hebben, maar als je stijf bent moet je iemand anders opbellen.

Amsterdam Open 2006

maandag, juni 26, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Het was inderdaad een lange maar toch erg leuke dag. Heel ontspannen sfeertje, goed gelachen ... en natuurlijk fijn gevochten. Er werd op voorhand beweert dat er heel wat deelnemers uit Frankrijk, Duitsland en zelfs de U.K. aanwezig zouden zijn. Spijtig dat dat niet het geval was (al waren er wel enkele zweden), maar ook een beetje goed, want het was al bij al toch maar een kleine locatie. Gelukkig heb ik m'n twee gi-partijen met een submission kunnen afsluiten, want Maurice kon er niet hard mee lachen toen hij hoorde dat ik de avond voordien pas om 3u30 in m'n bed lag. Ik was vrijdagavond al in Amsterdam om zo goed uitgerust aan het tornooi te kunnen beginnen, maar hoe kon ik nu weten dat er zoveel knap volk zou rondlopen toen we een terrasje gingen maken voor het slapengaan! ;o) M'n no-gi partij tegen Augusto Ferrari was snel, vermoeiend (geen rustmomenten) maar wel heel cool om te doen. Augusto vecht heel beweeglijk, valt constant aan van alle kanten, blijft bewegen maar gebruikt bijna geen kracht waardoor het een mooie partij werd. Aan de vele reacties achteraf bleek dat er meer mensen dan ik van hadden genoten! Voor de tweede maal verloren op punten van Augusto ... ik ben er eigenlijk best trots op! Nadien iets gaan eten in een Chinees/Surinaams Restaurant (met Spaanse achtergrondmuziek), midden in de Bijlmer. Het zag er echt zwart van het volk, zoals Ken schitterend opmerkte. Super gezellig, veel gelachen! Ook goed voor de teamspirit, om zo wat tijd met elkaar door te brengen zonder op een mat te staan. Het is misschien een tip voor het Antwerpse luik van Exit om de volgende keer niet onmiddelijk in de wagen te springen en weg te racen maar gezellig mee te gaan. De rest van de avond en nacht hebben we Aram's verjaardag gevierd in Amsterdam (leuk, leuk, leuk), en na een paar uurtjes gerust (maar niet geslapen) te hebben in de ochtend zijn Niek (Tromp) en ik nog naar de Mixfightdag gegaan. Was andermaal erg leuk, al kon ik niet erg lachen met de opwarming die clubeigenaar Mike van "Mike's Gym" ons liet maken. We werden onderverdeeld in 3 groepen, en dan was het de bedoeling dat we moesten roteren om zo bij Remco Pardoel voor wat grond, bij Melvin Manhoef voor wat Kickbox-krachttraining en bij Joeri Mes voor wat Kickboxen te trainen. Niek en ik vonden het interessanter om 3x bij Pardoel te blijven, want hij liet erg leuke dingen zien. Beetje commentaar gekregen van de Mixfight-kickboksers, maar heb me toch super goed geamuseerd. Nadien ook nog wat gerold met Jochem Branderhorst onder het alziend oog van Remco en zo kon ik laten zien dat we bij Exit ook best weten waar we mee bezig zijn! ;o) Tijdens de rit naar huis begon de vermoeidheid door te wegen, maar een kleine powernap van 15 min. op een snelwegparking, een Redbull en een half uurtje babbelen met Turtle hebben me erdoor geholpen ... waarvoor dank! Om 21u in m'n bed gekropen, om 8u eruit en voel me als herboren ... alleen beetje stijf!
Comments are closed on this post.