Berichten in categorie: About Me

Wolverine's Voice : De eerste keer... 

Brazilië is hype, heel de zomer zag je groene met gele vlaggetje, rokjes, handdoeken en andere gadgets. Het waren niet enkel de brazilian jiu-jitsukas met Havaianas slippers. Ook de doorsnee tweevoeter, die van de hele bjj cult in mixed martial arts geen weet heeft, liep zonder tijdzorgen over de straat.

Al bijna 10 jaren is het sinds Royce Gracie, met zijn rug op de grond, de wereld liet zien dat grondvechten een noodzaak is. Ook ik ben toen gebeten door deze microbe en ging toen op zoek naar een school waar ik deze zachte kunst kon aanleren.

De zoektocht was moeizaam, maar na lang zoeken en enkele maanden trainen was ik klaar voor mijn eerste wedstrijd. In de Benelux was er nog geen sprake van dit alles en we moesten dus naar Frankrijk.

Dadelijk na de weging begon ik me op te warmen met tal van worstel oefeningen. De twee punten van de takedown zou ik zo mee naar huis nemen. Tot, na het fluitsignaal van de scheidsrechter, de andere vechter guard sprong. Ik had 4 minuten nodig om zijn benen open te krijgen. Toen het eindelijk lukte stond mijn tegenstander recht en sprong opnieuw guard. Pfff, einde van de partij en verloren met een advantage.

Mijn besluit stond vast, nooit ging ik zo nog verliezen. Ik vocht elke volgende wedstrijd alsof mijn leven er vanaf hing, maar kwam desondanks zelden voorbij de tweede ronde. Blijkbaar was er nog iets niet helemaal juist.

Strategie was de ontbrekende factor. Weten wat je gaat doen voor je op de mat stapt is extreem belangrijk. Je beslist dan welk spel er gespeeld word en de andere moet maar volgen. Kijk maar eens hoe Marcelo Garcia zijn wedstrijdspel afdwingd.

De podiumplaatsen kwamen binnen. Je begint te begrijpen dat je eerste partij van een wedstrijd-dag een van de belangrijkste is. Ze brengt je in 'the zone' en kan het vergelijken met een eenmaal goed begonnen, half gewonnen.

Seizoenen vliegen voorbij, je hebt tientallen plastieken hangertjes verdiend, mensen verwachten dat je gaat winnen en de stress word steeds groter. Iedere andere vechter probeert je onderuit te halen. Wanneer dit eens gebeurt staan de volgende dag de internet forums er vol van. Je begint vechten minder leuk te vinden en staat stil bij de vraag waarom je met dit alles begon.

Het duurt even, maar uiteindelijk besef je dat vechten iets is dat je doet om jezelf op proef te stellen. Eenmaal dat je dit beseft, kan je pas echt plezier gaan beleven. Dagen die voor vele andere echte nachtmerries zijn, worden voor je een speelterein om je technieken te oefenen. Je schrijft je in voor hogere gewichtklassen, je lacht, je doet pogingen om linkshandig te vechten en je verkoopt show. In dominante posities neem je de tijd zodat de pers fotokes kan nemen en je voelt je king of the hill. Beelden om trots aan de volgende generaties mee te geven.

Dan verlies je... en mensen zijn er blij om. Maar het kan je niet schelen, je weet waarom je verloren hebt, je hebt gelachen, veel geleerd en je vraagt je af waarom andere vechters op de wedstrijd mat stappen...

maandag, november 13, 2006 Categories: About Me Wolverine
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Parijs in een notendop 

Stappen, stappen en nog eens stappen. Pijn aan de voeten en zeer in de rug krijg je er van. Na een 5 tal uren rijden en files naar parijs, begaven we ons naar de arc de triomphe. Er was blijkbaar een herdenking. Toen we op de rotonde stonden ging deze van start en die gekke fransen begonnen met al het verkeer stil te leggen. Geweldig om nadien alle autos, bromfietsen en fietser weer op weg te zien gaan.

Verder naar de eiffeltoren, na het eten van enkele pannekoeken met nutella natuurlijk. Yep, de kilos die er af waren voor mijn gevecht zijn er gewoon terug bij.

Dan 's avonds gaan slapen in de Formule1, vlak naast de trainingszaal van de franse judobond. Nog nooit zoveel bloemkooloren aan de ontbijttafel gezien.

Dan naar Disneyland, waar het op en top halloween sfeer was. Echt geweldig, van die waxen beelden en zo :)

En als laatste nog een 4 tal uurtjes in het Louvre rondgelopen en naar het Musée de la Magie geweest.

Nu terug thuis en druk bezig om de volgende afleveringen van Prison Break te downloaden. Nadien al mijn fotokes op de pc copieeren en hopelijk snel online zetten.

Foto update voor parijs...

zondag, oktober 29, 2006 Categories: About Me Europa
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Amsterdam en Prison Break 

Na een terugrit Leuven en een beetje gesleutel aan de gps was alles werkende. Dan op stap naar Amsterdam. Als eerste brachten we een bezoekje aan het huis van Anna Frank. Echt wel griezelig om al die oorlogsbeelden te zien. Vooral een van de oproepbrieven voor deportatie naar een concentratiekamp vond ik echt verschrikkelijk. Het was juist een doodgewone brief die je van de overheid in de bus zou krijgen... Zet je wel aan het denken.

Nadien gaan eten bij de indonesier, want op elke straathoek is er zo wel een restaurantje. In tegenstelling tot parkeerplaats, bijna geen te vinden en je betaald zo een 3,5 euro per uur. Gewoon gek. Verder langs de kermis, de redlights, de kroket uit de muur en last but not least het seksmuseum. Echt wel de moeite vooral als er iemand met het hoofd tegen een glazen uitstalraam aanbotst en dan nog een beetje later het alarm laat afgaan. Aanrader.

Gaan slapen in vuilste F1 hotel van mijn leven en dan na een wok ontbijt naar de bloemenmarkt om vervolgens naar het wax figuurtjes museum te gaan. Leuke griezelshow btw, vooral als je wil dat de vrouwen je stevig vastnemen dan moet je er langs gaan.

Tussendoor keken we natuurlijk naar Prison Break en gingen we even op zoek naar die origami instructies voor dat zwaantje...

Wel niet helemaal juist, maar toch een goed begin hier of hier

Foto update amsterdam met Felipe en Ana...

woensdag, oktober 25, 2006 Categories: About Me Europa
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Op stap in Brugge  

Lap, het begon al goed vandaag... na enkele kilometers viel de gps uit en niets meer aan te doen. Dan maar de goeie oude wegenkaarten uit het handschoenkastje genomen en beginnen zoeken. Nu was het gelukkig nogal eenvoudig, vermits we op weg naar Brugge waren.

Daar aangekomen dadelijk een bezoekje aan het chocolade museum gebracht. Veel bla bla over cacao bonen en het feit dat witte chocolade geen chocolade, maar fantasie is. Nadien natuurlijk alles mogen proeven en daar waren we voor gekomen natuurlijk...

Nadien naar het diamant museum. Weinig te zien en ik vroeg mij af waarom mensen zo veel waarde aan die domme steentjes geven. Tja, zal wel dezelfde reden zijn waarom mensen Prada of Pomellato kopen zeker ?

Verder hebben we nog lekkere koffie verkeerd gedronken, echt verkeerd want het was 4.90 euro voor een taske. Alle hopelijk gaat het morgen allemaal iets beter...

Update met de fotokes van Brugge...

maandag, oktober 23, 2006 Categories: About Me Europa
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Kinderliedjes Cultuur 

Remembering brasil ...

Liedje dat Ana en Felipe van ons moesten zingen :

'k Zag twee beren broodje smeren,
O het was een wonder.
't Was een wonder, boven wonder,
dat die beren smeren konden.
Hi hi hi, ha ha ha!
'k Stond erbij en ik keek er naar.

Liedje dat wij van hun moesten zingen :

A pipa do vovô não sobe mais
A pipa do vovô não sobe mais
Apesar de fazer muita força,
o vovô foi passado pra trás!

Geweldig, vooral de blik van de voorbijgangers.

dinsdag, september 26, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brasa Urca Jiu-Jitsu Academy 

Urca op de kaart van rio.Op 30 augustus om 19u zal de opening van de Brasa Urca school plaats vinden. De school is gelegen in Urca, kort bij de Sugar Loaf : Av.Pausteur 350, URCA, Rio de Janeiro - Brazilie. De trainingsruimte bevind zich in het Benjamin Contant Institute voor blinden. Er zal ook een project gestart worden om Braziliaanse Jiu-Jitsu voor blinden aan te leren. Zal niet echt moeilijk zijn, bjj is all about feeling. De mat is zo een kleine 100m2 en er is een fitness met 25m zwembad aanwezig. Allen daarheen :)

donderdag, augustus 17, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Vriendelijkheid van onze medemens 

Ook al is het voor de meeste onder ons zomervakantie, toch heb je soms zo van die dagen. Je kruipt uit bed, zo een uur of twee later als gepland. Dan strompel je de badkamer binnen en bij het tandenpoetsen schuif je uit zodat heel je tandvlees openligt. Even later sta je in de lift en weet je dat de gps nog op tafel ligt. Zo een 5 minuten later sta je aan de auto en kun je dan gelukkig op stap... Tot je enkele verkeerslichten verder, de wagen niet meer gestart krijgt. Dit natuurlijk in het midden van de kruising. Je puft en duwt de wagen zo veel mogelijk aan de kant. Je belt naar de hulpdienst om te vertellen dat je batterij volledig leeg is. En dan komt menig idioot voorbijgereden, met de autoramen helemaal open, die van ver al naar je schreeuwt : "Eee, oee, stommerik zet a vier pinkers nekeer op"

Vandaag stond ie in het nieuwsblad op de voorpagina, een of andere 'Martial Arts Expert' had hem blijkbaar hevig toegetakkeld en met auto en al op een boom gesmeten.  Tja, die vechtsporten zijn enkel maar goed om mensen agressief te maken stond er in het artikel...

En nog even voor de mensen, die het sarcasme niet begrepen en of van hollandse afkomst zijn, enkele verduidelijkingen. Pinkers zijn richtingaanwijzers en a is uw. Verder was heel het verhaal harde realiteit behalve voor de 2e paragraaf. Wetende dat die autobestuurder waarschijnlijk net zo een leuke voormiddag als mij achter de rug had, heb ik gewoon even teruggeroepen : "Bedankt, zal ze dadelijk opzetten." Een leugentje om bestwil noemen ze dat, want met een platte batterij kan ik helemaal mijn richtingaanwijzers niet opzetten.

maandag, augustus 14, 2006 Categories: About Me
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Nieuw vechterke 

Onze stoere kleine samurai Tygo is gisteravond laat geboren en stelt het prima, net als mama en papa.

Guy L.

vrijdag, augustus 11, 2006 Categories: About Me Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Nieuws van naast de mat 

In het kort :

Daddy heeft vorige week zijn operatie goed doorstaan en is al volop met kine bezig om nog sterker als voorheen terug naar onze matten te komen. Tim en Marijke gaven elkaar het ja-woord en kunnen vanaf nu nog gelukkiger door het leven wandelen. En Arte Sauve release 2 is uit, voor eenieder die meer over de braziliaanse jiu-jitsu leefstijl wil weten...

maandag, juli 10, 2006 Categories: About Me Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Bijna terug thuis 

Morgen is het weer al zover, we zijn hier al aan het inpakken. Eerst vroeg rond een uur of 7 training bij Comprido. Dus opstaan om een uur of 6. Nadien zal het wel hektisch worden. Keitha naar de luchthaven doen, nog hier en daar iets regelen en dan zelf in de avond naar de luchthaven. Heb een hele hoop fotos op dvd staan en ga er hier wel enkele in het fotoalbum zetten, maar denk dat dit iets zal worden voor in de komende week. Misschien kom ik woensdag nog wel even langs de training.

maandag, mei 1, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 6 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>