Berichten in categorie: Filmkes

Cage Rage Belgium vs Ireland 

Fantastishe partijen en onze Moreno draaide de beste van allemaal...

Hier alvast een highlight filmke : Cage Rage May 2008 Highlight

woensdag, mei 7, 2008 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Arbi Muradov wint van Bob Ruijg 

Na even kort aftasten, opent Bob de partij met een rechtse overhead. Deze treft doel op het hoofd van Arbi, gelukkig zit Arbi's dekking op de juiste plaats, zodat erge schade voorkomen wordt. Zoals Arbi verwachtte, volgt Bob met een shoot. Arbi kan deze afblokken en krijgt double underhooks op Bob.

Na een o-uchi-gari kan Arbi de takedown krijgen en komt hij terecht in half-mount (rechterbeen gevangen). Arbi heeft even moeite met de kracht van Bob. Bob probeert enkele malen te bruggen, maar Arbi heeft een fantastische balans en kan de top-positie behouden. Na wat stoten op het lichaam van Bob, weeet Arbi zijn rechterknie te bevrijden.

Arbi krijgt mount en begint voor de armbar te gaan. Bob kan bruggen en Arbi komt terug terecht in half-mount (rechterbeen gevangen). Arbi krijgt side-control en begint de arm van Bob aan te vallen. Bob verdedigt de armbar goed, maar loopt bijna in een americana. Bob weet zich te bevrijden door naar turtle-position te draaien.

Arbi houdt de arm vast, staat recht en springt naar armbar. Bob staat recht en slamt Arbi licht. De armbar zit echter en Bob klopt af. Arbi wint de partij op submission na precies 2 minuten!

Arbi Muradov vs Bob Ruijg op youtube...

Meer over dit gala at Wim's Place...

maandag, januari 21, 2008 Categories: Besprekingen Competitie Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Waarom mixfight in een kooi moet gebeuren 

Tijdens de partij van Wim tegen Mehmet was weer eens duidelijk dat het gebruik van extra veiligheid voor mma partijen echt noodzakelijk is. De overwinning van de partij werd nadien aan Wim terug gegeven, omwille van doping gebruik van zijn tegenstander.

Zie hier Wim vs Mehmet bij gebrek aan een kooi...

zaterdag, december 15, 2007 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Men and ladies at the movies. 

Juist terug van men@the movies, een nieuw concept van Kinepolis Leuven. Je gaat rond 19u met je maten naar de 'Supercity' en kan er dan genieten van een pint (of waterke :-)), bikergirls, chess cafe food, gokken op enkele mixfight partijen (jawel, door ons verzorgd), info over reizen, tattoo's, motortrips, speeddating en natuurlijk een avant-première.

Dit maal was het de biker-komedie Wild Hogs. We hebben ons kostelijk geamuseerd en het is zeker voor herhaling vatbaar. Aan prijzen was er ook een overvloed, dvds van 24, jazz cds, speed-dating, lidmaatschap tot bikerclub, ...
 
En jawel dames, ook voor jullie is er een avond. Ladies at the movies is een avondje stappen met je vriendinnen. Een avond zonder mannen maar mét een topfilm, een exclusieve goody bag en drink.

Maar zoals gewoonlijk hebben we bijna alleen fotokes van onszelve getrokken... en dan voordat het event begon... ooit gaan we dimitri nog eens volwaardig fotograaf maken, maar voor nu blijft het onze vechter... die zal vechten... hulk all the way...

dinsdag, april 10, 2007 Categories: Besprekingen Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Worstelen als zelfverdediging 

Geweldig, zo moet dat dus... van die zelfverdediging... hier een vrouw die haar dief gewoon even suplexed. Basis worstelen... rug nemen en achterover werpen... diene zal dat gene tweede keer doen...

http://www.youtube.com/watch?v=5TjDH0a0xBQ

maandag, april 9, 2007 Categories: Filmkes Notities Van het Web Zelfverdediging
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BJJ Dutch Open 2005 

Nice highlight video made by Kevin Kwee on you tube of the BJJ Dutch Open 2005 version.

http://www.youtube.com/v/-LLha6gEiHs

Greetz,

Mathieu peters

maandag, februari 5, 2007 Categories: Besprekingen Competitie Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Single leg takedown 

De single leg is de meest gebruikte takedown in worstelen, zowel bij de amateurs als bij de olympische worstelaars. Hoewel in submission wrestling er veel gevaar is voor triangle chokes, guilotines en omoplatas, blijft de single leg toch een van de belangrijkste takedowns.

Eender of je nu een hoge, middel of lage single doet, er zijn steeds enkele basis principes die je een betere kans op slagen geven:

  • Je hoofd steeds aan de binnenzijde van het been dat je aanvalt
  • Begin steeds met een rechte voorwaartse penetratie stap
  • Je staat best op een hoek van meer dan 45 graden op je tegenstander
  • Parter steeds aanraken voor penetratie :-)

Door je tegenstander eerst aan te raken ben je zeker dat je niet buiten het bereik van een single leg bent. Je voorkomt zo dat je armen niet overstrekt worden bij het inzetten van de takedown. Ook helpt het duwen of trekken om je partner uit een volledig defensieve houding te krijgen.

Bij het samengrijpen van je handen, kan je best je buitenste hand naar beneden laten wijzen.

Je begint best met eerst het been te leren vangen, en eenmaal als je dit onder de knie hebt dan kan je overgaan tot de afwerking.

Al enkele fimpkes als inspiratie, maar heb er hier en daar toch wel opmerkingen bij :

De verdedigingen zijn voor volgende week ofzo, maar kan je alvast vertellen dat naar je buik draaien zoals in worstelen een slechte keuze is...

maandag, december 11, 2006 Categories: Filmkes Grappling Notities Van het Web Worstelen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Felipe Costa techniek dvds 

Tijdens zijn voorbije rondreis had, tweevoudig wereldkampioen braziliaanse jiu-jitsu Felipe Costa, de kans om enkele instructie dvds te produceren.

De eerste dvd gaat volledig over half-guard en dan meer bepaald over half-shin-guard. Deze positie is nog vrij ongekend bij het grote publiek, maar is de stap naar het verbeteren van je guard. De meeste beginners en zelfs gevorderden maken de fout om te lang hun guard gesloten te houden. Ze gebruiken hiervoor heel veel kracht en laten talrijke kansen aan hun neus voorbijgaan. Felipe geeft dan ook uitleg over hoe je van gesloten naar open guard overgaat en welke de mogelijkheden zijn om dan je positie te verbeteren.

Op de tweede dvd worden de rollen omgedraait. Felipe begint met het open van de guard en dit met een basis beweging. Het verschil zit in de details die hij bij deze oefening verklaard. Nadien toont hij hoe je via half-mount de guard kan passeren. Weer worden er geen duizende technieken getoond, maar wel elke mogelijke variatie in kaart gebracht.

De technieken worden stap voor stap uitgelegd. In tegenstelling tot de meeste instructionals worden ze nadien uitgeprobeerd door enkele leerlingen. Felipe verbeterd dan de typische fouten die menig grappler zal maken bij het uitproberen van de nieuwe techniek. Het geeft je als kijker de mogelijkheid om zelf deze fouten te voorkomen en vermijd heel veel van de "maar wat als hij dit of dat doet?" vragen.

Ikzelf vond de half-shin-guard dvd het leukste. Beginners raad ik echter aan om eerst met de guard passing te beginnen en pas na het uitbouwen van je gesloten guard aan de eerste dvd te beginnen.

Voor mij zeker enkele van de betere dvds die over braziliaanse jiu-jitsu verkrijgbaar zijn en dit voor een mooie prijs. Je kan ze hier kopen via PFS Video. Enjoy...

vrijdag, december 1, 2006 Categories: Besprekingen Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 1 of 5 1 2 3 4 5 > >>