Felipe Costa techniek dvds

Tijdens zijn voorbije rondreis had, tweevoudig wereldkampioen braziliaanse jiu-jitsu Felipe Costa, de kans om enkele instructie dvds te produceren.

De eerste dvd gaat volledig over half-guard en dan meer bepaald over half-shin-guard. Deze positie is nog vrij ongekend bij het grote publiek, maar is de stap naar het verbeteren van je guard. De meeste beginners en zelfs gevorderden maken de fout om te lang hun guard gesloten te houden. Ze gebruiken hiervoor heel veel kracht en laten talrijke kansen aan hun neus voorbijgaan. Felipe geeft dan ook uitleg over hoe je van gesloten naar open guard overgaat en welke de mogelijkheden zijn om dan je positie te verbeteren.

Op de tweede dvd worden de rollen omgedraait. Felipe begint met het open van de guard en dit met een basis beweging. Het verschil zit in de details die hij bij deze oefening verklaard. Nadien toont hij hoe je via half-mount de guard kan passeren. Weer worden er geen duizende technieken getoond, maar wel elke mogelijke variatie in kaart gebracht.

De technieken worden stap voor stap uitgelegd. In tegenstelling tot de meeste instructionals worden ze nadien uitgeprobeerd door enkele leerlingen. Felipe verbeterd dan de typische fouten die menig grappler zal maken bij het uitproberen van de nieuwe techniek. Het geeft je als kijker de mogelijkheid om zelf deze fouten te voorkomen en vermijd heel veel van de "maar wat als hij dit of dat doet?" vragen.

Ikzelf vond de half-shin-guard dvd het leukste. Beginners raad ik echter aan om eerst met de guard passing te beginnen en pas na het uitbouwen van je gesloten guard aan de eerste dvd te beginnen.

Voor mij zeker enkele van de betere dvds die over braziliaanse jiu-jitsu verkrijgbaar zijn en dit voor een mooie prijs. Je kan ze hier kopen via PFS Video. Enjoy...

vrijdag, december 1, 2006 Categories: Besprekingen Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Felipe Costa techniek dvds

vrijdag, december 1, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Wie zijn die kerels eigenlijk met wie Felipe dat voordoet? Polen? Amerikanen? Vermomde Brazilianen? Maurice en Ken in vermomming?

Felipe Costa techniek dvds

vrijdag, december 1, 2006 Tom
Hey, lijkt me wel interessant om die lessen te kunnen reviewen, ik probeer de half-shin guard veel toe te passen tegenwoordig (niet dat het altijd lukt ;-) Kunnen we die DVD's niet in groep en/of rechstreeks bij Felipe bestellen? Zo verdient ie er zelf misschien meer aan en betalen we minder shipping en handling kosten...
Comments are closed on this post.