Fotokes op de hoofdbalk van de site 

Ben aan het proberen om enkele willekeurige fotos toe te voegen aan de hoofdpagina, als je problemen tegenkomt mail ze dan even door. Thanks.

vrijdag, mei 6, 2005 Categories: General
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

De laatste dagen 

Je kan je gok nog wagen tot en met zaterdag nacht. Momenteel is de winnaar nog steeds een niet Exit BJJer. De wedstrijd ...

woensdag, mei 4, 2005 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wettelijke bepalingen 

Het is in ons land nog niet gebruikelijk dat elke burger zich een wapen kan aanschaffen, zogenaamd om zichzelf te verdedigen. Er is hier geen wapenlobby die schermt met het recht op zelfverdediging. Enkel vuurwapenclubs en jagers worden door de publieke opinie gedoogd als bezitters van wapens. Anders dan in Amerika natuurlijk, waar zelfs de president het recht op zelfverdediging inroept om andere staten 'preventief' aan te vallen en regimes ten val te brengen.
De wetgeving op het wapenbezit hangt natuurlijk samen met het recht op zelfverdediging: het recht om - in plaats van een officiële ordedienst als de politie - eigenhandig op te treden tegen een bedreiging. Uiteraard in accute gevallen (wanneer er geen politieagent in de buurt is) is een burger toegestaan zich met geweld te verdedigen tegen een aanvaller als zijn eigen veiligheid in gevaar is.

1. De tegenpartij (de dief) moet een onmiddellijk en direct gevaar vormen voor jouw of andermans leven. De aanval van de dief moet de dood of zeer zware slagen tot gevolg kunnen hebben. Maar ook bij poging tot verkrachting of als een boef jou dreigt op te sluiten, is noodweer toegelaten. Een gevaar voor goederen volstaat niet.

2. De aanval van de dief moet nakend zijn. Schieten op een vluchtende inbreker is geen noodweer.

3. Om van wettige zelfverdediging te spreken moet het onmogelijk zijn om de aanval van de dief op een andere manier tegen te houden. Als je de politie kan bellen of zelf de benen kan nemen, mag je niet schieten.

4. De reactie moet in verhouding staan tot het gevaar dat wordt afgewend. Een revolverschot dat volgt op een kaakslag is geen noodweer, zo besloot cassatie.

5. Als iemand 's nachts met geweld in jouw woning wil binnendringen, dan gaat het gerecht ervan uit dat er een ernstig gevaar dreigt. Het is voldoende dat de inbreker brokstukken door een venster gooit en de deur probeert te forceren. Ook als de indringer al binnen is, blijft het vermoeden van ernstig gevaar bestaan. Maar in dat geval is er slechts wettige zelfverdediging, als het geweld van de schutter in verhouding staat tot dat van de dieven én als men het gevaar dat van de dieven uitgaat op geen enkele andere manier kon afweren dan door te schieten.

6. Als iemand een gewelddadige plundering afweert en hij gebruikt daarbij zelf geweld, dan is dat automatisch wettige zelfverdediging. Hetzelfde geldt voor verweer tegen afpersing. De rechter mag dan niet meer nagaan of het geweld van de schutter in verhouding staat tot dat van de plunderaar, en evenmin of de schutter nog de politie kon opbellen. Omstreden, in elk geval.

Dit zijn de principes, maar de rechter moet in ieder concreet geval zelf beslissen of het gedrag van een schutter noodzakelijk was én of ze in verhouding stond tot dat van de getroffen dief. Dus: de rechtspraak kan verschillen.

De kwestie is natuurlijk dat het bewijs er moet zijn dat de aanvaller wel degelijk een lijfelijke bedreiging vormde. Meestal komt dat neer op de vraag of hij gewapend was. En dat wapen kan elke vorm aannemen. Als aangetoond wordt dat de aanvaller geen bedreiging (meer) vormde, moet de rechtbank oordelen over het 'gevoel' van bedreiging dat de zelfverdediger naar geweld deed grijpen. Een uitspraak kan elke kant uitgaan, maar men wijkt niet af van het principe dat de zelfverdediging louter en alleen bedoeld is voor het redden van z'n eigen vel. Een juwelier die vanop een veilige afstand schiet op vluchtende gangsters is niet alleen niet fysiek bedreigd, maar is bovendien er enkel op uit zijn have en goed te beschermen (niet louter zichzelf).

gva.be

dinsdag, mei 3, 2005 Categories: Notities Zelfverdediging
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brasil here i come... 

Nadat mijn vakantie vorige week op het werk is goedgekeurd ben ik dan maar dadelijk voor een vliegticket gaan zien. Ik vertrek op 26 juli naar brazilie en kom tegen 31 augustus terug. Eerst ga ik er mijn kans op de mundials wagen, tegen de 9 augustus komt titi ook naar brazilie en gaan we naar het bjj camp van Brasa om dan tegen het einde van de vakantie de masters mee te gaan vechten. (ja inderdaad ik ben dit jaar 30 geworden) Voor de thuisblijvers geen nood, er is al een heel thuisblijfplan uitgekamt. Maar voor al diegene die zich ook geroepen voelen om met me mee te reizen, geef een seintje...

maandag, mei 2, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wim vs Peter Mes 

Ben te lui om een hele beschrijving te geven, dus hier in het kort : lange rit naar ginder, Takedown, Rare sidecontrol, Rechtstaande clinch, Takedown, Guard, Triangle Choke. Twee minuten en dertig seconden, mooie beker voor wim en terug lang in de auto zitten naar huis zonder kilometer vergoeding :)

 

zondag, mei 1, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ranges in Fighting 

Human beings possess natural weapons, such as elbows and knees, and have devised many other weapons that are even more efficient. Each type of weapon is particularly suited for use at a certain distance from the opponent. These distances have been broken down into the ranges of combat. The ranges are important to know so that you can be sure that you are practicing in each range. It should also be clear that there is overlap in these ranges. Just because a spear was designed for throwing from 100 feet does not mean that it is ineffective at a range of I foot. A gun has it's greatest advantage at a distance, but it is actually more deadly at close range.
We will start at the closest range and work our way out to the greatest distances. The opponent will be standing for now, but these ranges apply regardless of posture. For the measurement of each range, we will assume the opponent is close to your height.

Empty Hand Ranges

Grappling Range
This is where you can reach you palm around to the back of your opponent’s head. At this range, everything goes. From locking, to kicking, to head butts, to rifle butt strikes, grappling range has it all. Some systems, such as Brazilian Jiu-Jitsu, prefer this range because it is where "all guns fire". This is the range where most head butts, elbow strikes, locks and chokes occur.

Trapping / Throwing Range
This is where, with an outstretched arm, your palm can cover your opponent’s ear. This is slightly outside of grappling range. This is where most trapping and standing locking occurs.

Punching Range
This is where, with an outstretched arm, your palm can touch your opponent’s nose. This is slightly outside of trapping range. This is where most straight punches and long hooks are thrown from.

Kicking range
This is where, with an outstretched arm, your fingers can’t quite touch your opponent’s nose. This is slightly outside of punching range. Most kicks that use the foot as a weapon are thrown from here. (kicking with the shin can cur can occur in trapping and punching range.)

Weaponry Ranges

This is just outside of kicking range. No empty hand tools work here, so we have to use implements which we call weapons. For clarity, let it be known that technically, a weapon is an implement that was specifically designed for combat. Other implements such as umbrella are actually tools that can be used for defense. Also be aware that short weapons, such as the knife of pocket stick, must be used inside the empty hand ranges. The three weaponry ranges are:

Hand Wielded Weapons Range

Throwing Weapons Range

Projectile Weapons Range

donderdag, april 28, 2005 Categories: JKD Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Spartakiade 2005 

We zijn met een hele hoop gaan vechten, maar velen van ons sliepen denk ik nog van het free-fight gala van de avond voordien (ikzelf inclusief, men eerste wedstrijd trok op niet veel) Hieronder nog even de resultaten die ik me kan herinneren. Ook Sander, Oliver en Steven hebben serieus gevochten maar moesten het onderspit delven voor enkele andere goeie vechters. Als ik je vergeten ben, geef me dan op de training maar een trap op men kont.

João, Wim, Ken, Michel: 1,2,3 en 4 in open gewicht
Christophe: 1ste -85kg wit
Maurice: 2de -67kg adv
Michel: 2de -73kg adv
Ken en Wim: 3de -73kg adv
Pitbull Bruno: 3de -91kg wit
Hulk en Mark: 3de -73kg wit

dinsdag, april 26, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Nog 2 weken voor de winnaar 

Momenteel zijn er al enkele antwoorden binnengestroomd maar geen enkel antwoord is volledig. De meeste hebben slechts 1 vraag correct. Dus nog steeds kansen voor iedereen. Vanaf nu laat ik ook toe om je vorige antwoorden aan te vullen en bij in te sturen. De wedstrijd ...

maandag, april 25, 2005 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Night of the gladiators 

Vorige zaterdag was het een van de eerste malen dat er in belgie een succesvol free fight gala gehouden werd. Een zestiental partijen waarvan slechts thaibox partijen en al de rest mix-fight. De avond had niet enkel Wim Deputter vs Zelim Feilcan als hoofd partij maar tevens ook de debuut partij van Michel Goffart eveneens van ons zo gevreesde Exit BJJ grondvecht team.

De avond begon rustig met enkele jeugd partijen :

Tayla Francois nam het op tegen Niels Gosseye, beide een kleine 30kg en klaar om te vechten. Na enig aftasten liet Tayla de dekking zakken en Niels gaf dan ook een volle cross recht op de kaak van Tayla. Tayla had er geen zin meer in en de eerste partij was dan ook vlug over.

Joyce Lathouwers kwam uit tegen Griet Eeckhout. Beide hadden elkaar enkele maanden geleden in de finale van de belgian brazilian jiu-jitsu tegen gekomen en toen moest Griet het afgeven voor de BJJ skills van Joyce. Zaterdag ging het er helemaal anders aan toe. De partij begin voornamelijk rechtstaand waarna er een head en arm takedown van joyce kwam. Griet probeerde dan ook naar de rug te gaan maar eindigde met Joyce in de guard. Er werd veel over en weer gerold met Griet voornamelijk voor de rug aan het vechten en Joyce voor de beenklemmen. Er werd heel wat afgerold, maar Griet wist enkel goede treffers te geven. Hoewel Joyce bleef aandringen met de beenklemmen had Griet blijkbaar geen moeite om deze te ontsnappen en haar positie te verbeteren. Griet won dan ook de partij op beslissing.

De laatste jeugdpartij was Majanka 'Mystique' Lathouwers die het opnam tegen Stephy Deschrijver. Mystique die sinds enkel jaren de BJJ titel in haar gewicht heeft was dan ook een iets te goeie partij voor Stephy. Majanka deed dan ook haar ding. Goeide dekking waarop Stephy tevergeefs enkele stoten gaf. Double leg takedown van Majanka, gevolgd door een snelle passering naar sidecontrol. Even later mount, enkele slagen en armbar. BJJ volgens het boekje. Majanka nog maar enkele maanden 15j geworden is een opkomend talent waarvan we zeker nog veel gaan horen.

Even pauze en toen begon het spektakel pas echt, de lichten waren nu ook iets meer gedoofd en de toeschouwers waren vol spanning aan het wachten om de gladiatoren te zien.

En wat voor gladiatoren, sommige van de partijen waren helemaal amateuristisch terwijl andere een volledig proffesionele nasmaak hadden. Nog nooit heb ik zo een grappige kampen gezien. Michael Schoot slaagde er in om drie maal tot in de ring te komen. Eerst vergat hij zijn tok, dan was er een soort sleutelhanger aan zijn broek bevestigd en toen was ie zijn mondstuk vergeten. Stress ? Olivier Hennau van Team Vitor Shaolin wist zijn partij te beslissen met een armbar zoals de meeste wel verwacht hadden. Birger Delrue won met een TKO.

Toen was Michel aan de beurt. Zijn tegenstander Peter de Troyer ging al snel naar de vlakte vermits Michel een geweldige single leg takedown heeft. Enkel slagen gingen over en weer, maar Michel slaagde er toch in om in mount te komen. Hoewel pounden hier een optie was besloot Michel om naar guard te gaan om zo Peter in zijn triangle te stoppen. Peter vervolgde hierop met enkele harde slams van hoog boven de ringtouwen. Michel had hier blijkbaar niet echt last van en gaf Peter na enkel worstellingen dan ook enkel lappen terug. Michel ging voor de armbar maar Peter had blijkbaar heel soepele armen. Hopelijk heeft ie er vandaag niet te veel last van. Na enkele minuten kwam Peter eindelijk vast te zitten in Michel zijn triangle en moest dan ook opgeven.

Angelo Spybroeck nam het op tegen Ghani Iberraken  en deze partij bestond uit mooie takedowns en heel veel legwars. Angelo won uiteindelijk met een guilotine van butterfly guard.

Didier Lathouwer mocht het opnemen in een thai parij tegen Farid Iberakken. Farid had niet echt veel antwoord op het speelse vechten van Didier. High spinning backkicks, spinning backfists, jumping knees, sidekicks en ga zo maar door. Als Didier zijn mannier van vechten kan aanhouden tegen de betere kampers zullen we hem weldra de bijnaam Genki moeten geven naar anologie van de grappen van Sudo in zijn mma partijen. Didier won overduidelijk op beslissing en krijgt van mij alvast zijn bijnaam.

Zelim, een thaikamper, die Wim had uitgedaagd voor een freefight kwam al snel tot de overtuiging dat mma net iets anders is dan boksen en dat het iets meer vraagt dan een goeie thai kamper met een beetje grondervaring te zijn om het op te nemen tegen een prof kamper zoals Spiderman Deputter. Wim won in drie minuten met een reverse armbar en bewees dan weer dat hij mijlenver boven het belgische mma niveau uitsteekt. Dankzij zen trainer kvg natuurlijk :)

Al bij al was het entertainment voor alle toeschouwers en ik was blij om eens een goed gevuld mix-fight gala in belgie te mogen aanschouwen. Doe zo voort Evert.

zondag, april 24, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 53 of 62 << < 30 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 > >>