Oliver blauwe gordel 

En jawel, het moest er van komen... Oliver kreeg gisteren zijn welverdiende blauwe gordel. Ik ben Oliver niet alleen dankbaar voor alle uren die hij besteed aan het ontleden van mijn jiu-jitsu game (en er mij de bijhorende vragen weet over te stellen), maar ook voor de tijd die hij vrijmaakt om naar Leuven te komen trainen. Hetgeen ook geld voor alle anderen die enige auto en/of trein rit nodig hebben om naar de club te komen. Ooit als ik meer tijd heb, kom ik wel naar jullie toe.

Hoewel de laatste tijd Oliver zijn half-guard zeer goed is, kan je hem best uithoren over zijn meest sterke posities : guard passeren en sidecontrol. De nieuwe blauwe gordel is er klaar voor, allemaal er achter aan...

Hier enkele fotokes van de uitreiking, training en cocktails in Leuven... en deze foto om de duitsers tevreden te stellen...

dinsdag, oktober 31, 2006 Categories: About Us Graduaties
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Woensdag 1 november geen les in Leuven 

Vermits de Sportoase met deze feestdag gesloten is, zal de training van woensdag in Antwerpen doorgaan. De uren volgen nog. Verder zal Felipe deze avond om 18u in Leuven les geven en morgen om 18u in Antwerpen.

maandag, oktober 30, 2006 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Parijs in een notendop 

Stappen, stappen en nog eens stappen. Pijn aan de voeten en zeer in de rug krijg je er van. Na een 5 tal uren rijden en files naar parijs, begaven we ons naar de arc de triomphe. Er was blijkbaar een herdenking. Toen we op de rotonde stonden ging deze van start en die gekke fransen begonnen met al het verkeer stil te leggen. Geweldig om nadien alle autos, bromfietsen en fietser weer op weg te zien gaan.

Verder naar de eiffeltoren, na het eten van enkele pannekoeken met nutella natuurlijk. Yep, de kilos die er af waren voor mijn gevecht zijn er gewoon terug bij.

Dan 's avonds gaan slapen in de Formule1, vlak naast de trainingszaal van de franse judobond. Nog nooit zoveel bloemkooloren aan de ontbijttafel gezien.

Dan naar Disneyland, waar het op en top halloween sfeer was. Echt geweldig, van die waxen beelden en zo :)

En als laatste nog een 4 tal uurtjes in het Louvre rondgelopen en naar het Musée de la Magie geweest.

Nu terug thuis en druk bezig om de volgende afleveringen van Prison Break te downloaden. Nadien al mijn fotokes op de pc copieeren en hopelijk snel online zetten.

Foto update voor parijs...

zondag, oktober 29, 2006 Categories: About Me Europa
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Amsterdam en Prison Break 

Na een terugrit Leuven en een beetje gesleutel aan de gps was alles werkende. Dan op stap naar Amsterdam. Als eerste brachten we een bezoekje aan het huis van Anna Frank. Echt wel griezelig om al die oorlogsbeelden te zien. Vooral een van de oproepbrieven voor deportatie naar een concentratiekamp vond ik echt verschrikkelijk. Het was juist een doodgewone brief die je van de overheid in de bus zou krijgen... Zet je wel aan het denken.

Nadien gaan eten bij de indonesier, want op elke straathoek is er zo wel een restaurantje. In tegenstelling tot parkeerplaats, bijna geen te vinden en je betaald zo een 3,5 euro per uur. Gewoon gek. Verder langs de kermis, de redlights, de kroket uit de muur en last but not least het seksmuseum. Echt wel de moeite vooral als er iemand met het hoofd tegen een glazen uitstalraam aanbotst en dan nog een beetje later het alarm laat afgaan. Aanrader.

Gaan slapen in vuilste F1 hotel van mijn leven en dan na een wok ontbijt naar de bloemenmarkt om vervolgens naar het wax figuurtjes museum te gaan. Leuke griezelshow btw, vooral als je wil dat de vrouwen je stevig vastnemen dan moet je er langs gaan.

Tussendoor keken we natuurlijk naar Prison Break en gingen we even op zoek naar die origami instructies voor dat zwaantje...

Wel niet helemaal juist, maar toch een goed begin hier of hier

Foto update amsterdam met Felipe en Ana...

woensdag, oktober 25, 2006 Categories: About Me Europa
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Op stap in Brugge  

Lap, het begon al goed vandaag... na enkele kilometers viel de gps uit en niets meer aan te doen. Dan maar de goeie oude wegenkaarten uit het handschoenkastje genomen en beginnen zoeken. Nu was het gelukkig nogal eenvoudig, vermits we op weg naar Brugge waren.

Daar aangekomen dadelijk een bezoekje aan het chocolade museum gebracht. Veel bla bla over cacao bonen en het feit dat witte chocolade geen chocolade, maar fantasie is. Nadien natuurlijk alles mogen proeven en daar waren we voor gekomen natuurlijk...

Nadien naar het diamant museum. Weinig te zien en ik vroeg mij af waarom mensen zo veel waarde aan die domme steentjes geven. Tja, zal wel dezelfde reden zijn waarom mensen Prada of Pomellato kopen zeker ?

Verder hebben we nog lekkere koffie verkeerd gedronken, echt verkeerd want het was 4.90 euro voor een taske. Alle hopelijk gaat het morgen allemaal iets beter...

Update met de fotokes van Brugge...

maandag, oktober 23, 2006 Categories: About Me Europa
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Felipe geeft dit weekend les 

Deze avond, morgen en zondag zal Felipe zowel de lessen in Leuven als deze in Antwerpen verzorgen. Allen daarheen...

vrijdag, oktober 20, 2006 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Trainen in een mcDojo 

De term mcDojo (of mcDojang) is momenteel heel populair bij de moderne karate scholen. Hiermee willen ze scholen aanduiden die vooral uit zijn op verspreiding en winst in tegenstelling tot technische standaards.

Meestal zijn dit scholen die enkel je geld willen. Hun enige doel is je leegzuigen zonder je maar ook enige nuttige vechtsport kennis mee te geven. Soms is het zeer moeilijk ze te onderscheiden van de andere scholen. Een van de hoofdstrategieen is juist de leerlingen overtuigen van hoe nuttig de informatie die geven word wel is.

Verder zal men voor alles extra moeten betalen en zal men dikwijls verplicht worden om enkel het merk van de school aan te kopen. Ander materiaal zal niet gebruikt mogen worden. Ook voor examens zal men moeten betalen en de rankings vliegen je rond de oren. Veel meer dan in de meeste andere vechtsportscholen, met de bijbehorende extra lessen die enkel mogelijk zijn met een bepaalde ranking en waar je uiteraard extra voor bijbetaald.

Ook hebben ze veelal een eigen gordel systeem en produceren zo jaarlijks nieuwe zwarte banden. Of zwarte banden met zeer jonge leeftijd.

Hier een lijstje van veel voorkomende kenmerken :

 • De hoofdlesgever is een 16jarige zwarte bander
 • Als je naar een les gaat kijken, zie je niemand zweten
 • De school geeft meer dan 10 vechtsporten
 • Je moet betalen om examen te mogen doen
 • Op wedstrijd zijn je tegenstanders blij als ze tegen deze school mogen uitkomen
 • Er zijn meer cardio kickboxing en kinder klassen dan andere
 • De hogere graad leerlingen hebben geen conditie en zien er niet echt sportief uit

En last but not least een prachtig reclame filmke van zo een mcDojo...

donderdag, oktober 19, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Hoe winnen van je teamgenoten  

Op wedstrijden komt het wel eens voor dat twee Exiters tegenover elkaar uitkomen. Meestal is dit omwille van een slechte verdeling in de pool. Veel organisatoren weten blijkbaar niet dat je mensen van hetzelfde team aan de uiteinden van elke pool moet zetten en zo halverwege naar binnen werken. Zo kunnen beide vechters slechts in de finale tegen elkaar uitkomen. Indien er meer dan twee vechters van hetzelfde team in een pool zitten word dit dus ten vroegste in de halve finale. Al ben ik zelf geen voorstander om meer dan twee team members in dezelfde pool in te schrijven.

Vermits wij Exiters niet tegen elkaar laten vechten, hebben we daar een andere oplossing voor gevonden. We spelen meestal schaar, steen en papier om te zien wie verder mag vechten. Tenzij het natuurlijk overduidelijk is dat een van beide vechters totaal uitgeput is :)

Wat we echter jaren geheim gehouden hebben is dat ook bij het spelen van dit spel er strategie bestaat. Er worden namelijk rps wereldkampioenschappen gehouden en je kan er veel meer geld mee verdienen dan met submission wrestling wedstrijdjes.

En dus nu de geheimen :

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is SSP geen zuiver kansspel. Puur wiskundig is de beste strategie een volledig willekeurig spelen. Hoewel je hiermee meestal niet zal winnen. Een mens heeft zoiezo problemen met iets totaal willekeurig te doen.

Een eerste strategie om te winnen is door te voorkomen dat je tegenstander een van de drie keuzes gaat
spelen. Zo zal je zelf winnen of gelijk spelen.

Een tweede mogelijkheid is om te voorspellen welke de volgende zet van je tegenstander gaat zijn.

Beide strategieen vragen natuurlijk manipulatie en oefening om jouw keuzes af te schermen van je tegenstander.

 • Steen is voor beginners

Vooral mannelijke spelers hebben de neiging om met steen te beginnen, papier is dus een goeie eerste keuze. Tenzij iemand deze tekst gelezen heeft natuurlijk.

 • Schaar is je eerste zet

Indien iemand het spelletje al eens gespeeld heeft, kan je best schaar spelen. Zo kan je tegen de steen is voor beginners winnen en maak je de kansen gelijk als je tegenstander ook schaar moest spelen.

 • Nooit twee maal hetzelfde

Als je iemand twee maal achter elkaar hetzelfde ziet kiezen, dan mag je er bijna zeker van zijn dat dit geen derde keer zal komen. Zo kan je de eerste strategie toepassen.

 • Verklik je keuze

Indien je de tegenstander laat weten wat je volgende zet is, zal deze meestal niet de winnende zet kiezen.

 • Denk een stap vooruit

Geen idee over welk de volgende zet zal zijn. Speel dan de zet die verloren zou hebben tegen de vorige keuze van je tegenstander. Heel dikwijls kiezen spelers voor een zet die zou gewonnen hebben van hun vorige zet. Vooral indien je de vorige ronde gewonnen hebt.

 • Suggestie

Tijdens het uitleggen van de regels en of andere tussenpraat, spreek je over SSP, maar enkel met gebaren toon je de zet dat je de tegenstander wil zien spelen.

 • Papier als de rest niet werkt

In competitie blijkt dat schaar net iets minder dan de twee andere keuzes gespeeld word.

 • Valsspelen

Vertel niet vooraf hoeveel maal je wil spelen. Als je wint bij de eerste maal stop je, anders zeg je beste van de drie. Leg dan de nadruk op het feit dan slechts een maal spelen genoer/niet genoeg is voor zo een belangrijke beslissing.

Voila, benieuwd of op een volgende wedstrijd iedereen liever kop of munt kiest ? En dan kan je best voor kop gaan...

woensdag, oktober 18, 2006 Categories: Notities Psychology
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling in stickfighting 

"...grappling happens, there's no getting around it. It just does."

Eric Knaus aka Top Dog
dinsdag, oktober 17, 2006 Categories: Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Erik Paulson in Kenpokan 

Heel veel exiters bezig en dus waren het Gabi en ik, die zich op weg voor Duitsland zette. Heel vroeg vertrokken op zaterdag morgen en gelukkig was de locatie beter als de jaren voordien. Een veel grotere zaal zodat iedereen ruimte had om te trainen. Heel veel lesgevers van over heel Europa waren aanwezig en dat was aan de manier van lesgeven van Erik te zien. Toen ik jaren terug voor het eerst met Paulson trainde was het voornamelijk een hele encyclopedie van technieken dat hij op je los liet. Heel veel beenklemmen, worstelbewegingen, mount en guard drills, bokscombinaties en ga zo maar door... Nu lag de nadruk vooral op trainingsmethodes. Hoe aerobe en anaerobe trainingmethodes elkaar kunnen afwisselen om zo een betere allround geconditioneerde freefighter te krijgen. Ook werd er veel aandacht geschonken aan gameplan en strategie. Wie Erik als coach aan het werk wil zien, kan volgend weekend even naar Japan vliegen, waar hij Josh Barnett zal opvolgen in een match tegen Pawel Nastula.

Foto update van het seminarie...

maandag, oktober 16, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 26 of 62 << < 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 60 > >>