Valentijn Chaos 

Vandaag is het dus de dag. Je weet wel... alle aandacht enkel en alleen voor die persoon... die je hartje heeft gestolen... hier hebben ze met mij ook vanalles in petto... dus de kans is groot dat ik vandaag niet tot op de training zal raken...

Love you all... valentines... x

woensdag, februari 14, 2007 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Maandag naar de film 

Op algemene aanvraag van Tazmania Arbi, gaan we volgende maandag na de training, naar Firmin den bokser zijne film kijken. Wil je meer weten, lees dan verder op dit forum.ken.be topic over het evenement.

dinsdag, februari 13, 2007 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Do you believe ? 

"Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away."

Philip K. Dick
maandag, februari 12, 2007 Categories: Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling Ede Resultaten 

Het was weer een overvolle wedstrijddag. Maar liefst 180 vechters, met als gevolg dat de organisatie er enkele wedstrijdmatten bij moest zoeken. Men was op maar liefst 7 areas gelijktijdig aan het vechten. Dikke pluim voor de organisatie en vrijwilligers, die dan nog eens met alle vragen over pool veranderingen en dergelijk door de vechters worden lastig gevallen.

We waren zelf met een hoop vechters gekomen en slecht enkele hadden de pech de finales niet te halen. Jilly werd in haar eerste partij door Marloes gekneebard en kon niet meer verder vechten.

Hier de resultaten :

Khoetyev Tamerlaiv (1st en 2de plaats -65 beginners)
Alabev (1st en 2de plaats -65 beginners)
Wim Deputter (1st tot 4e plaats -76 gevorderd)
Ken van Gilbergen (1st tot 4e plaats -76 gevorderd)
Arbi Muradov (1st tot 4e plaats -76 gevorderd)
Steven Royakkers (1st tot 4e plaats -76 gevorderd)
Christophe Deferme (1st plaats -83 gevorderd)
Majanka Lathouwers (2de plaats dames gevorderd)
Maurice Gofart (2de plaats -65 gevorderd)

zondag, februari 11, 2007 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Geen les op 9 feb 2007 

Morgen is er wedstrijd in Ede. De zaal is open voor al die hun geroepen voelen om te gaan rollen...

vrijdag, februari 9, 2007 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

MMA Evolutie 

De laatste weken is er weinig tijd geweest en heb ik de kali noodgedwongen even opzij moeten schuiven. Ik wil zo vlug mogelijk de draad weer oppakken, want ik blijf van mening dat dit systeem in de komende jaren steeds meer intrede tot de kooi zal vinden. En ik ben niet alleen van deze mening. Hieronder een min of meer vertaald stukje van Marc Denny over de evolutie in mma...

In het begin van de UFC, waren het voornamelijk deelnemers met een achtergrond in verschillende vormen van slagen en trappen. Hun vechtsystemen waren getest in hiërarchische wedstrijden met regels die voornamelijk rechtstaande technieken als voorkeur hadden. Het bleek al vlug dat deze vechters hun troeven niet echt konden uitspelen omwille van hun onkunde met de worstel dynamiek en grond structuren.

Natuurlijk bleven zij niet stil staan. Iedereen begon een basis braziliaanse jiu-jitsu te leren en zocht verder naar de zwakten in deze sport om zo hun sterke punten er aan toe te voegen.

Mensen bestudeerde Shootfighting en Sambo, om zo de beenklemmen als counter op de BJJ guard te implementeren. Tot grote verbazing van sommige BJJ vechters, die hun knieën, enkels en voeten in een klem gedraaid kregen.

Ook was het zo dat in het begin van de BJJ revolutie, elke niet worstelende bokser met eenvoud naar de grond kon gehaald worden. Zowat eender welke beweging, die de tegenstander naar de grond sleurde, was voldoende om vervolgens daar het gevecht te winnen. Maar dan kwamen de worstelaars zoals de Grieks-Romeinse worstelaar Randy Couture opdagen in de octagon. De BJJ mensen hadden niet de kennis om deze naar de grond te brengen. Met als resultaat dat beide vechters eerder thaiboks technieken in de clinch begonnen te gebruiken. Zelfs wanneer thaiboksers voorheen deze technieken zelf niet konden gebruiken.

De worstelaars konden de meeste BJJers echter wel naar de grond brengen. Dikwijls kwamen ze hierbij in een meer dominante positie terecht, wat ideaal was om een 'ground en pound' strategie toe te passen omwille van hun goede basis en evenwicht.

Getraind door Eddie Stanky bracht Vitor Belfort als eerste westers boksen in de ring. Natuurlijk was dit veelal omdat hij de vale-tudo kennis van het BJJ met zich mee had. De kennis van beide sporten, gaf hem de kans om de afstanden in zijn voordeel te gebruiken.

Dan zagen we hoe Randy Couture met zijn straatboksen (voor velen ook aanzien als Panatukan), al het sportboksen van Belfort neutraliseerde.

In het kort zien we in de kooi regelmatig nieuwe dynamiek en structuren, die elk dominante resultaten met zich meebrengen. Vervolgens worden deze geneutraliseerd en komen er weer nieuwe variaties op het toneel. Kali is gewoon een van de volgende systemen dat toegevoegd zal worden. 

Overgenomen met toestemming van Marc Denny / DogBrothers inc.

dinsdag, februari 6, 2007 Categories: MMA Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BJJ Dutch Open 2005 

Nice highlight video made by Kevin Kwee on you tube of the BJJ Dutch Open 2005 version.

http://www.youtube.com/v/-LLha6gEiHs

Greetz,

Mathieu peters

maandag, februari 5, 2007 Categories: Besprekingen Competitie Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Christophe 'Loco' Deferme 

Het Christophke
Deze vrijdag is het weer zover, de tweede les in onze reeks gastlessen. We krijgen Loco over de mat en hij zal er al zijn america geheimen prijs geven. Christophe is gekend van zijn waanzinnige half-mount en aanvallen vanuit deze positie. Schouderklemmen, polsklemmen en back-controls zullen allemaal de revue passeren. Be there or be square :)

Lees ook meer op het forum...

woensdag, januari 31, 2007 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Majanka Lathouwers vs Marloes Coenen 

Ultimate Glory was weer een top gala, de setting was het gezellige theater van Amersfoort. De ring stond centraal opgesteld en iedereen kon dan ook goed de partijen volgen. Opkomst was zoals gewoonlijk tussen de tafels van de vip ruimte, wat het geheel een nog professionelere sfeer gaf.

Ook de line-up was geweldig. Niek Tromp, Marc Duncan, Chico Martinez, Oktay Karatas, Willy Ni, Marloes Coenen en natuurlijk onze Majanka Lathouwers.

Het eerste hoogtepunt van het gala was een knock-out door Ewout Mundt, die hiermee de andere reus plat naar het canvas joeg. Beide jongens wegen over de honderd kilo en de partij was al met hevige spanningen begonnen.

De partij van Duncan was voor mij natuurlijk reuze om te zien. Even afkijken voordat ik hem op 31 maart aan de andere zijde van de ring zie staan :)

Dan was het onze beurt. Majanka en Marloes begonnen beide met hevige stoten, maar even later was het ground en pound met Marloes in de guard van Majanka. Het was even wennen voor onze 17jarige vechter, maar toch volgde een armklem van Majanka. Coenen wist deze door middel van een slam lost te werken en ging zelf over in een armbar. Even leek het alsof de partij gedaan was omdat Marloes de arm loste. Achteraf bleek dat Marloes dacht dat de arm kraakte en daarom los liet. Respect !

Juist einde van de eerste ronde. Na een hele hoop tips van mezelf in de hoek, ik heb nog nooit zo actief uitleg zitten geven tijdens de rust, ging de partij verder met enkele rake klappen van beide vechtsters. Na een takedown volgde enkele scrambles voor leglocks, triangle chokes en armbars. Marloes wist uiteindelijk een juji-gatame aan te zetten en won zo de partij. Mooie prestatie voor beide dames.   

De volgende partij op mijn verlanglijstje was Niek 'can't touch this' tegen Willy Ni. Ik moet zeggen dat ik echt wel onder de indruk was van can't touch this zijn kalme aanpak tegen de sterke Ni. Niek nam rustig de tijd om Willy neer te halen en verbeterde dan stap voor stap zijn positie tot hij uiteindelijk in mount klappen kon uitdelen. Willy wist nog even vol te houden, maar toch volgde de armklem. Prachtige overwinning van Niek Tromp, braziliaanse jiu-jitsu volledig volgens de handleiding van de gracies.

De laatste partij was voor Chico. Hij was al enkele minuten in verdediging voor de regen van stoten en guilotine chokes van publieksfavoriet Oktay. Toen Torez, Karatas zijn nek en arm in een choke wist te steken. Winnaar Chico.

Echt mooi fight event en zeker voor herhaling vatbaar. Betere fotokes zal je wel in de tijdschriften vinden :)

maandag, januari 22, 2007 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Druk, druk en meer druk 

Liefste lezer, momenteel ben ik heel druk in de weer met allerlei projecten. Weldra, zal ik eens een beetje tijd nemen op de boel hier een beetje te updaten. Moest je tegen volgende week maandag nog geen verandering zien... stuur me dan gerust mailtjes met de vermelding : "Rapper werken Wolverine"

Maar je kan natuurlijk steeds op het forum terecht : https://ken.be/forum

Cheers,

K

donderdag, januari 11, 2007 Categories: General
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 21 of 62 << < 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 30 60 > >>