Majanka Lathouwers vs Marloes Coenen

Ultimate Glory was weer een top gala, de setting was het gezellige theater van Amersfoort. De ring stond centraal opgesteld en iedereen kon dan ook goed de partijen volgen. Opkomst was zoals gewoonlijk tussen de tafels van de vip ruimte, wat het geheel een nog professionelere sfeer gaf.

Ook de line-up was geweldig. Niek Tromp, Marc Duncan, Chico Martinez, Oktay Karatas, Willy Ni, Marloes Coenen en natuurlijk onze Majanka Lathouwers.

Het eerste hoogtepunt van het gala was een knock-out door Ewout Mundt, die hiermee de andere reus plat naar het canvas joeg. Beide jongens wegen over de honderd kilo en de partij was al met hevige spanningen begonnen.

De partij van Duncan was voor mij natuurlijk reuze om te zien. Even afkijken voordat ik hem op 31 maart aan de andere zijde van de ring zie staan :)

Dan was het onze beurt. Majanka en Marloes begonnen beide met hevige stoten, maar even later was het ground en pound met Marloes in de guard van Majanka. Het was even wennen voor onze 17jarige vechter, maar toch volgde een armklem van Majanka. Coenen wist deze door middel van een slam lost te werken en ging zelf over in een armbar. Even leek het alsof de partij gedaan was omdat Marloes de arm loste. Achteraf bleek dat Marloes dacht dat de arm kraakte en daarom los liet. Respect !

Juist einde van de eerste ronde. Na een hele hoop tips van mezelf in de hoek, ik heb nog nooit zo actief uitleg zitten geven tijdens de rust, ging de partij verder met enkele rake klappen van beide vechtsters. Na een takedown volgde enkele scrambles voor leglocks, triangle chokes en armbars. Marloes wist uiteindelijk een juji-gatame aan te zetten en won zo de partij. Mooie prestatie voor beide dames.   

De volgende partij op mijn verlanglijstje was Niek 'can't touch this' tegen Willy Ni. Ik moet zeggen dat ik echt wel onder de indruk was van can't touch this zijn kalme aanpak tegen de sterke Ni. Niek nam rustig de tijd om Willy neer te halen en verbeterde dan stap voor stap zijn positie tot hij uiteindelijk in mount klappen kon uitdelen. Willy wist nog even vol te houden, maar toch volgde de armklem. Prachtige overwinning van Niek Tromp, braziliaanse jiu-jitsu volledig volgens de handleiding van de gracies.

De laatste partij was voor Chico. Hij was al enkele minuten in verdediging voor de regen van stoten en guilotine chokes van publieksfavoriet Oktay. Toen Torez, Karatas zijn nek en arm in een choke wist te steken. Winnaar Chico.

Echt mooi fight event en zeker voor herhaling vatbaar. Betere fotokes zal je wel in de tijdschriften vinden :)

maandag, januari 22, 2007 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Majanka Lathouwers vs Marloes Coenen

donderdag, maart 1, 2007 Ken
Hey JS, here a quick and dirty translation... And then it was our turn. Majanka and Marloes both started the round with heavy punching, but few second later it was Marloes doing her ground and pound from inside Majanka's guard ? It took some time for the 17 year old fighter to adapt to this game, but soon Majanka caught an armblock. Coenen slammed her way out of the armbar and countered with an armbar of her own. Seconds later it seemed that the fight was over because Marloes let go of the arm. However there was no tap out, Marloes apperently let go cause she tought she heard a crack. End of the first round. After some tips and tricks from me in the corner, i have never ever had to give so many advice in the break, the fight continued with lots of pounding from both fighters. A takedown followed, some scrambles for leglocks, triangle chokes and armbars. In the end Marloes caught a juji-gatame to take home the win. Really nice fight for both girls.

Majanka Lathouwers vs Marloes Coenen

donderdag, maart 1, 2007 JS
I'm an English-speaking fan of Marloes Coenen. I was wondering if there is an English languag version of this report. Thanks!

Majanka Lathouwers vs Marloes Coenen

maandag, januari 29, 2007 Wolverine
Hoi meer over de lessen freefight kan je vinden op www.kens-place.be Voor de Braziliaanse Jiu-Jitsu kan je best even kijken op www.exit-bjj.be

Majanka Lathouwers vs Marloes Coenen

zondag, januari 28, 2007 Mounir El Allaoui
hallo ken. Ik had een vraagje.ik doe thaiboks maar ik heb op een clip gezien wat freefight inhoud hoe jullie bepaalde sjotten en boksen blokeren,dat ligt me wel dat je daar gelijk op kan inspelen en aanvallen ipv gwn afteblokken en dan pas aantevallen,wil je me aub een mail zenden voor meer info waar je training geeft moest dat het geval zijn,of weer ik freefight kan doen in belgie. thanx and i wish ya the best

Majanka Lathouwers vs Marloes Coenen

dinsdag, januari 23, 2007 Christophe aka Loco aka Patrick
Was echt een supergala ... sfeer, gevechten ... het was allemaal geweldig! De afwezigen hebben echt iets gemist. Ik was, na behoorlijk geïnformeerd te zijn door Niek, Aram en Mixfight.nl-vrienden, behoorlijk bezorgd over Majanka's partij tegen Marloes. Ik heb m'n best gedaan dit niet aan haar te laten merken, en ik moet zeggen, ze heeft het echt super gedaan! Goede vechtster, goede toekomst! En trots op Niek natuurlijk ... wat een monster is dat toch. En als je hem met z'n bril naast je ziet zitten, is het net zo'n ideale schoonzoon-figuur ... helemaal te gek! En ik bne ook wel een beetje trots dat hij me in Ede nog niet heeft weten te armklemmen, terwijl in zijn freefights tegen toppers de ene armbar na de andere valt! :o)

Majanka Lathouwers vs Marloes Coenen

maandag, januari 22, 2007 tom aka saku aka suki
Chique gedaan Majanka!

Majanka Lathouwers vs Marloes Coenen

maandag, januari 22, 2007 Wolverine
Was toch moeilijker voor Marloes dan verwacht. Weer eens het bewijs dat je niet te veel van al dat mixfight geroddel kan geloven :) Prachtige partij sexy girls.
Comments are closed on this post.