Majanka Lathouwers

Enkele weken geleden op de Grappling Open van Amsterdam, werd Majanka Lathouwers tot meest technische vechter uitgeroepen. Deze 16 jarige vechtster heeft reeds meerdere mixed martial arts partijen op haar naam en is dan ook een van de opkomende talenten voor de Benelux. Hier al een korte kennismaking met deze vrouw...

Majanka Lathouwers

Hoi Majanka, Hoe gaat het met je ?

Met mij gaat alles goed.

Allereerst de vragen die je aan een dame niet kan stellen, maar in onze vechtsportwereld steeds op nummer één staan, wat weeg je ?

Ai, pfff. Wel nu weeg ik momenteel zo een 64kg, maar als ik wedstrijden draai zorg ik er voor dat ik toch rond de 59kg zit. Voornamelijk door chips en ander snoepgoed achterwegen te laten.

Vertel eens iets meer over jezelf ?

Van mezelf weet ik dat ik heel gedreven ben, in alles wat ik doe. Koppig,spontaan en toch twijfel ik vaak aan mijn kunnen. Maar ik ben nog jong, en met de juiste mensen rond mij zal alles wel goed komen. Door de grote steun van mijn ouders kom ik er wel.

Van waar ben je afkomstig ? Wat studeer je ? Wat is je favoriet gerecht ? Van welke muziek hou je ?

Ik ben afkomstig van Beverlo en studeer voor kapster in het sint-lutgartinstituut. Ik hoor zowat alle muziek graag, heb niet echt een voorkeur. En ik eet graag spaghetti met krieken.

Spaghetti met krieken ?

Al eens geprobeerd ? Moet je zeker doen.

Maybe ? Nu, hoe voelt het om op een tornooi zoals de Amsterdam Open als jongste vechter te winnen en dan nog eens als meest technische vechter uitgekozen te worden ?

Dat voelt heel goed aan en zeker als je uitgekozen word tot de meest technische vechter, ik kon het eerst niet geloven. Maar er is nog een hele weg te gaan.

Je niveau is het laatste jaar enorm gestegen , heb je een andere trainingsmethode dan voorheen ?

Door veel te trainen bij de juiste clubs en de juiste trainers stijgt je niveau. Ook ben ik thuis uren bezig. Veel van mijn klasgenoten gaan 's avonds rondhangen en feesten, en ik ben dan aan het oefenen met men pa, broers en zussen. Hoewel mijn trainers me aansporen om naar wedstrijden van tegenstanders te kijken, heb ik hier momenteel niet echt veel behoefte aan. We zien wel wat er komt en ik ben vrij zeker dat ze nooit zoveel uren als ik trainen.

Bij je vorige mixfight partij kreeg je tegenstander Yvonne onterecht de overwinning, wil je hierover nog iets kwijt ?

Het stoort mij geweldig ja...... vooral omdat ze mij als loser bezien, terwijl ik dat niet was en ben. Ik wil zeker een rematch, tenslotte zij is tien jaar ouder dan mij en bluft op haar site dat ze mij toch maar gepakt heeft, daarom heel graag op 7 oktober terug in de ring in haar eigen thuis. Als het kan 1 ronde van 10 minuten. Zou ze dat durven ?

Hoe bereid je je voor op zo een wedstrijd ?

Voor een wedstrijd begin ik een paar weken op voorhand goed te trainen. Op conditie en natuurlijk veel techniek maar ik heb wel altijd iemand nodig die me daarmee helpt en die hulp krijg ik van men trainers en van mijn familie. Ze steunen me vooral op de momenten waar ik het niet helemaal zie zitten of wanneer ik van de honger aan het grommen ben.

Heb je een favoriete techniek ?

Ja, mata-leao vanop de rug. Dit is een techniek waarbij ik mijn tegenstander tot overgave dwing. Er is eigenlijk weinig keuze, ofwel klopt ze af, ofwel gaat ze bewusteloos door deze wurging.

Welke zijn je ambities in het BJJ, Submission Wrestling en freefight gebeuren ?

In de grotere tornooien, hoop ik ooit in Brazilië of Japan de ring te kunnen betreden.

Heb je een boodschap voor je fans ?

Ik hoop dat ze voor mij blijven supporteren en dat ze me altijd blijven steunen.

Bedankt Majanka voor dit korte gesprek en tot weldra...

woensdag, juli 12, 2006 Categories: Interviews
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Majanka Lathouwers

dinsdag, juli 18, 2006 Ken
Hoi Spyke, ik heb de wedstrijd enkel op tape. De dvd van het gala is wel verkrijgbaar bij de promotor. Misschien zetten we in de toekomst nog wel het filmpje online, maar daar heb ik momenteel geen tijd voor.

Majanka Lathouwers

maandag, juli 17, 2006 Spyke
Is er iemand die mij per mail de wedstrijd kan toezenden ? Eerder wil ik geen commentaar geven op dit hele gebeuren . Ik ben wel van mening dat er nog wel wat werk is aan heel het scheidsrechter en dus jurygebeuren van mixfight wedstrijden . maarja dat zal wel altijd zo zijn omdat het een nog maar net opkomende sport is in België. Het filmpje van de wedstrijd is steeds welkom op krisgevers@30gigs.com . Achteraf volgt mijn commentaar .

Majanka Lathouwers

maandag, juli 17, 2006 Steven
Ik heb de westrijd gezien op het gala en als leek was ik, net zoals een hele bende leken, totaal verrast door de beslissing van de jury. Wat me onderandere is bijgebleven is de inzet en lef van Majanka. Kijk al uit naar de rematch, tegen dan zal ik al iets minder leek zijn, want sinds kort ben ik ook gebeten door een vieze microbe... De BJJ-Microbe. (Wat een verslaving!)

Majanka Lathouwers

maandag, juli 17, 2006 Ken
En nog even voor de duidelijkheid, een stukje uit de mail die aan de mixfight organisatie toegestuurd werd door Benny zelf : Ken heeft gelijk…Majanka heeft meer submissions gedaan ,maar yvonne tikte niet af en ontsnapte telkens ….eerste ronde kwam Yvonne harder en meer door met stoten ook op grond,Het werk van Majanka op grond was beter Volgens mij was Majanka toch de betere en ik was er van overtuigd dat ze ging winnen op punten maar de jury besliste er anders over..ze begrijpen het spel niet!!! Ik heb er geen probleem mee moest er een andere beslissing zijn Voila, Laat iedereen zijn eigen mening nu maar vormen.

Majanka Lathouwers

maandag, juli 17, 2006 Ken
Even voor alle duidelijkheid, ik heb zowel de dag zelf als de volgende maandag, mijn aanklacht ingediend. Hier kwam geen reactie op totdat ikzelf een verslag en commentaar online gezet heb. Dus "2 maal" is er een "klacht ingediend" geweest ! Verder heb ik een objectieve punten telling gedaan zoals dit in het shooto bijvoorbeeld gebeurt. Nadien kwamen uitvluchten over de beelden zijn niet beschikbaar en dergelijke. Geen reactie. Nu weer enkele maanden verder als er interview toevallig over gesproken word, komt er weer reactie. Allemaal dikke zever, kijk even naar hoe verbaast alle trainers. Ja, van beide partijen, kijken als de uitslag bekend gemaakt word. Maar ja, onterecht winnen is blijkbaar beter voor de business dan een fout durven recht te zetten.

Majanka Lathouwers

zondag, juli 16, 2006 Wim
Ge zijt goed bezig Majanka! Terecht of ni terecht...gewoon in de rematch bewijzen wat ge waard zijt!

Majanka Lathouwers

zaterdag, juli 15, 2006 Benny Rogmans
Even een reactie op het intervieuw... Yvonne heeft deze partij gewonnen op jury beslissing...dwz dat zij de beslissing niet neemt maar de jury.Ten tweede Majanka heeft inderdaad meer submissie pogingen ondernomen maar slaagde er niet in om Yvonne te laten aftikken dus ....Tegen over het leefdtijdverschil staat dan weer Majanka's jaren ervaring terwijl Yvonne slechts een half jaar bezig is en helemaal geen achtergrond had.... De prijzen worden op het einde gegeven en niet op mooie pogingen... Niemand vindt Majanka een loser maar je moet wel een nederlaag durven aanvaarden...Beter een goede verliezer dan een slechte winnaar!!!Ik vind dat de beschuldiging tov Yvonne over het bluffen onterecht is en dat zij wel aangevallen wordt over haar vrouwelijke vormen in een spandex shirtje....zie verslag Ken.... Haar trainer ging officieel een klacht indienen tegen de beslissing maar dit is nooit gebeurd!!Dus nu even de verliesbeurt aanvaarden zoals elke goede vechter zou doen en vooruit kijken. Ik heb video meermaals bekeken en vind de beslissing terecht!!! Kracht en eer!

Majanka Lathouwers

vrijdag, juli 14, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Spaghetti met krieken?! Je zou voor minder gaan freefighten! ;o)

Majanka Lathouwers

donderdag, juli 13, 2006 Wolverine
Geweldige prestatie daar in Amsterdam zo alle vrouwkes in een backchoke draaien.

Majanka Lathouwers

woensdag, juli 12, 2006 hulk
Who's your mama ? Goed bezig Majanka !!
Comments are closed on this post.