Dutch Open BJJ 2006

Wat is het toch fantastisch om lesgever te zijn. Na 3 maal achtereenvolgens in de elite divisie verloren te hebben, mocht ik toch met grote voldoening naar Belgie wederkeren. Al onze vechters hadden namelijk een podiumplaats verorberd.

Tom, die voor de verandering eens een gewichtje hoger ging vechten, was als eerste aan de beurt. Na een spannende start ging hij vlotjes door alle andere rondes en wist zo de 2de plaats de behalen. Ook Steven ging goed van start, maar nam veel risico om zijn tegenstanders te kunnen submitten. De doorwinterde vechter Michel Verhoeven speelde in op deze pogingen en wist zo een einde de brengen aan de Turtle glorie. Toch een mooie 3de plaats in deze drukke pool. Dan was Majanka aan de beurt. Even werden de coachen samengeroepen want men wou de blauwe banders eerst bij elkaar zetten in deze open gewicht klasse. Geen probleem.

Verder ging het met Christophe, die enkel in de finale een extra tandwieltje moest bijsteken om de titel binnen te halen. Maar hoe zat het nu met Majanka ? Inderdaad, helemaal vergeten. Er was een vergissing gebeurt en ze hadden de andere blauwe band verder laten vechten ipv Majanka, die de vorige partij met een choke from the back gewonnen had. De organisatie er bij en een oplossing gezocht. Enkele partijen moesten opnieuw en zo wist onze nieuwe blauwe band de eerste plaats binnen te halen.

De organisatie van het tornooi was bijna feilloos. Het nummeren van de gevechten was ingevoerd en liep perfect, behalve bij de teams waarvan de coach het niet nodig vond om naar de meeting te komen natuurlijk. Menig vechter had angst van de weegschaal, er moest namelijk ingewogen worden vlak voor het op de mat stappen. Ook Bart van Yamasaki had problemen met de weegschaal, weegschaal, weegschaal en heel zijn team moest dan maar bewegen om de kilos er af te krijgen. De partijen gingen er vlotjes door. Bijna geen fouten door de scheidsrechters. Ik was ook van mening dat de score 2-advantage in het voordeel van Hans Stringer zijn tegenstander moest zijn, maar verder prachtig. Zelden zo een goed georganiseerde wedstrijd gezien, laat iedereen een voorbeeld nemen aan Mathieu en co.

En dan was het dus aan mij. Eerste partij tegen een verdomd snelle paarse band. Mijn eerste minuten zat ik in overlevingsmode, maar toen wist ik de rollen om te draaien en na genoeg punten gescored te hebben er met een lapelchoke een einde aan te brengen. Enkele minuten later mocht ik al mijn tweede partij vechten. Mijn tegenstander was een braziliaanse zwarte band van het Peter Schira Caveirinha importeer bedrijf. Peter heeft momenteel 5 zwarte banden van brazilie bij hem in de school les geven. Ik wil niet weten wat dat moet kosten. Eender hoe, het was een geweldige partij, die hij na hard werken won op punten. Even later terug aan mij, blijkbaar moest ik vechten voor de derde plaats. Ai, hier had ik niet op gerekend. Te weinig fysiek getraind en ik maakte dan ook veel fouten. Miste mijn triangle choke, mislukte mijn x-guard sweep en kreeg dan nog eens een takedown tegen. En dan de mop van de dag, mijn eerste partij in het open gewicht was tegen Remco Rettob. Al jaren zit ik te wachten om tegen hem eens een partijtje te mogen draaien. Maar niet als ik volledig uitgeput ben natuurlijk. Tja, Remco heeft me alvast een rematch beloofd op een van de short circuit ofzo. Veel verloren, maar een hele hoop lessen rijker.

Wat is het toch fantastisch om lesgever te zijn. Want na al de overwinningen van onze vechter, alle fysieke ontbrekingen van mezelf, krijg ik een telefoontje van Maurice om me te vertellen dan onze 3 jongere vechters in Brussel ook allemaal een podiumplaats wisten te behalen. Geweldig of was het fantastisch... 

In het kort :
Loco Patrick 1ste plaat -83kg
Majanka 1ste plaats open vrouwen
Tom Tom 2de plaats -89kg
Jilly 2de plaats -60kg vrouwen
Kristof 2de plaats open mannen
Turtle 3de plaats -76kg
Joey 3de plaats -60kg

Update : Kenny wist me de fotos van de podiumplaatsen door te sturen.

zondag, december 3, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Dutch Open BJJ 2006

maandag, december 4, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Hier en daar hulp van Loco, zolang die niet buitengekegeld werd door een overspannen Geert! :o) Ik vind het toch leuker om met een groot team naar tornooien te gaan (al heb ik me zaterdag super goed geamuseerd met dit Exit-killer-team), en als Maurice meegaat komt dat allemaal goed met dat gecoach! ;o) Dus volgend jaar ...

Dutch Open BJJ 2006

maandag, december 4, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Yo Nico, als je een jaar lang blijft trainen zoals je tot nu toe hebt gedaan, is volgend jaar die -97 divisie van jou ... daar durf ik geld op zetten! Iemand zin?! ;o)

Dutch Open BJJ 2006

maandag, december 4, 2006 Ken
Naam even aangepast en verder was ik eigenlijk blij dat we niet met meer waren, want als enige coach is het druk genoeg met vijf vechters die hun en het open gewicht vechten. Gelukkig kreeg ik hier en daar hulp van Loco.

Dutch Open BJJ 2006

maandag, december 4, 2006 nicolas
proficiat gasten! morgen kom ik nog een laatste keer trainen om in vorm te kunnen paraderen op de stranden van mexico, haha. en volgend jaar is die -97 kg divisie van mij! ahem... ik ga mijn woorden nog mogen inslikken.

Dutch Open BJJ 2006

maandag, december 4, 2006 Ken
Sorry Surfer, was je helemaal vergeten. Heb van heel de dag enkel op de mat weten staan en dan moest je al verder om te gaan werken. Toch mooi gedaan. Verder heb ik Felipe t-shirt en pull meegegeven en heb ik er zelf nog een hele hoop hoor. Als ze bijna allemaal weg zijn, kunnen we er zeker nieuwe bestellen. Slaapwel, K

Dutch Open BJJ 2006

zondag, december 3, 2006 tom aka saku
Proper gedaan allemaal! Als men zelfvertrouwen en de goesting nog wat terug is doen ik zeker nog is mee. Tot op de training.

Dutch Open BJJ 2006

zondag, december 3, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
"Strength and courage aren't always measured in medals and victories. They are measured in the struggles they overcome. The strongest people aren't always the people who win, but the people who don't give up when they lose." Ashley Hodgeson

Dutch Open BJJ 2006

zondag, december 3, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Inderdaad jammer dat ik de enige vechter uit Antwerpen was. Maurice had een goede reden (moest de jeugd in Brussel gaan coachen en kan zich vooralsnog niet klonen), maar waarom de rest zo op het allerlaatste moment niet kon komen is me een raadsel!

Dutch Open BJJ 2006

zondag, december 3, 2006 Maurice
Onze 14 jarige kampioen schrijf je als Kristof, met K en f. Leuke wedstrijden, jammer dat Tim, Bruno, Tim en Kurt op het laatste nippertje zijn weggevallen.

Dutch Open BJJ 2006

zondag, december 3, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Hahahaha, die T-shirts en sweaters van Exit zijn het (lange, lange) wachten meer dan waard geweest. Die grote, witte letters schieten er echt overal uit ... prachtig! :o) Misschien eens een herdruk van de sweaters wagen, want ik denk dat er veel mensen graag eentje willen! Vanaf hoeveel stuks kunnen we dit overwegen? 10?! 20?! Heeft Felipe er eigenlijk eentje gekregen?! Ik vrees van niet hé?! Moeten we eens bespreken!

Dutch Open BJJ 2006

zondag, december 3, 2006 Christophe aka Loco aka Patrick
Inderdaad erg leuke dag op een strak georganiseerd tornooi! Iedereen erg goed gevochten, ook Christophe (Surfer) die - ondanks zijn drukke professionele leven en het weinige trainen - toch twee sterke partijen neerzette. Hij verloor op punten van de kerel die tweede werd in het Open Gewicht. Tom had een verbazende fightspirit, en bleef vechten. Zelfs in het Open gewicht toen hij doodvermoeid tegen een veel zwaardere en stallende tegenstander achterstond op punten stopte hij pas met vechten toen de tijd op was ... respect! Steve-o ging inderdaad voor de submissies en werd maar gestopt door een kerel die al even lang traint als Matthieu Peeters (die ondertussen bruine gordel is) ... super goed gedaan dus! Majanka had blijkbaar geen moeite om in het Open gewicht (blijkbaar de enige poule die mogelijk is in vrouwelijk BJJ) weer eens te domineren. En Ken heeft super mooie partijen gedraaid in de elite-klasse. Verloren van een zwarte gordel op punten, maar na zijn partij tegen Ken moest die een half uur bekomen tegen de muur en hij had geen zin meer in het Open Gewicht! ;o) Pluim op de hoed van onze blonde killer dus! :o) Weer één van die vermoeiende, maar memorabele wedstrijddagen dus, die ons eraan herinneren waarom we zoveel moeite doen om elke week weer op de mat te staan i.p.v. comfortabel in de zetel naar TV te kijken! Ik kijk al uit naar de volgende :o)
Comments are closed on this post.