Hulk blauwe band tijdens drukke dagen 

Slapen, gamecuben en trainen dat is alles wat we de voorbije dagen gedaan hebben. De laatste trainingen hebben we weer een deel exiters een trapje omhoog op de oneindigende ladder van streepjes gegeven. Hulk heeft zijn blauwe band ontvangen en staat aan de beginlijn van een hele generatie blauwe banden die zal volgen. Geniet er nog even van om te vechten tussen de witte bandjes jullie vierstreepers want lang zal het niet meer duren...

woensdag, januari 25, 2006 Categories: About Us Graduaties
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Luchthaven Portugal van tien-negen 

Felipe is in aantocht. Deze morgen kwam ik op het werk aan en wat bleek, meneer Costa was online op messenger. Was dat even verschieten. Ai, vliegtuig gemist ? Even later bleek het Ana te zijn. Grappig toch dat chatgebeuren, je weet nooit zeker wie er aan de andere zijde zit. Hoewel het meestal wel andersom is, je hoopt op een mooie vrouw maar eigenlijk is het een bende snotneuzen met namaak borsten voor de webcam. Nu was het dus een mooie braziliaanse vrouw ipv een jiu-jitsu monsterke :)  Felipe zit dus vast in Portugal op de luchthaven en zal pas tegen 18u30 hier zijn :( Typisch voor die luchthaven, heb er zelf ook al enkele malen vastgezeten. Steeds chaos, vluchten die overboekt zijn en niet goed op elkaar aansluiten. Allemaal redenen waarom ik in april er voor gekozen heb om over Duitsland naar Brazilie te vliegen. Hopelijk is dat minder wanordelijk. Eender hoe, Ana wist me dit dus allemaal mooi te vertellen op de chat deze morgen en ik was dan nog zo stom om de conversatie af te sluiten met cu (see you voor ons, maar niet voor de brazilianen zo wist ze me te vertellen...)

Gisteren waren eindelijk zowel Stijn als The Claw Steven samen eens op de training. Al lang ben ik aan het wachten om ze eens tegen elkaar te zien rollen. Het lot liet ze maar niet samenkomen. Tot nu, wel beetje laat want Felipe is bijna hier. Meestal hebben we dan een mega training en worden er streepjes uitgedeeld. Ik dacht zo, laten we ze nog even een streepje geven voordat hij hier is, dan gaat hun inzet van de laatste maanden niet zo verloren in alle seminarie drukte. Dus zo was het allebei eindelijk hun eerste streepje. En nu als gekken met onze 56kg wereldkampioen komen trainen.

Deze avond eerste maal Houdini zijn nieuwe stekje verkennen. Hij moest zijn appartementje boven de 800 euro handtassen verlaten omdat er een opbergruimte van gemaakt werd. Kreeg verplichte zilveren handruk van de huisbaas. Ben benieuwd of hij nu die marmeren badkamer met bladgoud wc gezet heeft... 

dinsdag, januari 17, 2006 Categories: About Me Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Felipe Costa Trainingsschema 

Klik hier voor een voorlopig uurrooster voor de Felipe Costa trainingen. Hou er ook rekening mee dat er wijzigingen kunnen optreden. Zo zijn er mogelijk enkele stages die we bij Remco Pardoel gaan geven. Natuurlijk kan ieder die wil gerust mee naar Oss. Op zondag 22 january zouden we een groepsuitstap willen doen, dus suggesties zijn welkom. Ook kunnen we al meedelen dat Felipe ook bij ons zal zijn van 10 to 17 maart.

woensdag, januari 11, 2006 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

To guard or not to guard 

Steeds meer en meer kom je discussies tegen over het wel of niet guard springen tijdens een grappling wedstrijd. Zo was het ook de afgelopen week weer hard tegen hard op het mixfight forum van nederland. Dus zal ik hier eens alles op een rijtje zetten en met mijn mening aanvullen.

Wat is nu eigenlijk guard springen ? De meeste verstaan hieronder de actie waarbij een van de vechters omhoog springt en de benen rond de romp van zijn tegenstander sluit. Hier spreekt men echter over closed guard, de meest dominante versie van guard (als je tegen vechters van dezelfde gewichtsklasse vecht). Vele vechters doen echter variaties op deze beweging. Zo zijn er die een voet op de heup zetten en een arm vastgrijpen om zo neer te gaan zitten en de tegenstander naar hun toe te trekken en zo open guard nemen. Ook zijn er die onmiddelijk rond een been schuiven om half-guard of babyhug guard te nemen. Veel hangt af van de regels, de kledij en het verschil in grootte tussen beide strijders. Dus het kan guard trekken, springen, zitten, schuiven of lopen zijn.

Waarom springen vechters guard ? Omdat ze niet beter weten ? Omdat ze niet rechtstaand kunnen vechten ? Zou kunnen, maar meestal is het omwille van het feit dat ze vrij zeker zijn dat hun tegenstander geen weerstand tegen hun guard kan bieden. Dus is het eerder een strategische zet danwel een minder compleet zijn van de vechter. Meestal zal dit dan ook door vechters van BJJ scholen gedaan worden. Ze hebben een veel betere guard dan vechters van andere grondvecht systemen. De guard is volgens mij ook een van de reden waarom BJJ zo sterk staat (of ligt :) op de grond. Als je niet voornamelijk met guard bezig bent in je trainingen, dan ben je geen braziliaans jiu-jitsu aan het doen !

Is dit dan laf van de BJJers ? Niet echt, want iedereen is vrij om eender welke handeling binnen de wedsrtijdregels te doen om zo tot overwinning te komen. Het verschil is dat bij guard pullen, iedereen duidelijk ziet dat je voor bepaalde handelingen kiest. Maar er zijn tal van andere strategieen die je dagelijks op wedstrijd ziet, waar niemand over klaagt. Zo zijn er vechters die steeds van sidecontrol aanvallen en nooit naar mount gaan. Ontwijken zij dan het mount gevecht ? Er zijn vechters die bij het in half-mount of in guard terechtkomen het spel vastzetten door gewoon in een defensief posture te blijven zitten, recht te springen en terug rechtstaand proberen punten te scoren. En er zijn er die in het begin van elke wedstrijd dadelijk naar een armbar, triangle choke of beenklem springen. En over deze zaken hoor je niemand klagen.

Toen ik pas wedstrijden begon te draaien, deed ik steeds de moeite om boven te komen. Met alle gevolgen vandien, dikwijls heel moe in het begin van de wedstrijd, dikwijls zelf neergehaald en dadelijk in een slechte positie. Dus zware matchen. Tot ik inzag dat ik eigenlijk veel beter was met guard dan de meeste en dus gewoon van in het begin deze posite aannam. Niet meer moe en dadelijk in een positie waar ik meer kansen had dan mijn tegenstander. Nu enkele jaren verder, nu dat ik winnen niet belangrijk meer vind, begin ik terug meer partijen rechtstaand te vechten. Niet omdat ik dit strategisch beter vind, of niet omdat ik denk dat dit mij een meer complete vechter zal maken, maar omdat ik het leuk vind. 

En dat is het belangrijkste, veel plezier hebben. Laat ze maar roddelen, geen ego, geen probleem...

K

maandag, januari 9, 2006 Categories: BJJ Grappling Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Believing in television 

Remember, on TV cops solve murder cases in 50 minutes, comedians get roars of laughter from fairly routine sitcom scripts, and kids sing songs with big purple dinosaurs. That's TV. You aren't on TV. You're performing in real life, for real people. Different game.

Ian Rowland
zondag, januari 8, 2006 Categories: Notities Psychology Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Felipe Costa in Belgie 

Vanaf 17 januari zal Felipe Costa weer in ons midden zijn. Hij zal ons de nieuwste trukjes van het Brazilian Jiu-Jitsu komen uitleggen, maar zeker ook onze oudere technieken bijschaven. Een volledig schema volgt nog. Waarschijnlijk zal hij een kleine twee weekjes hier zijn en in maart nog eens een klein weekje. Er zal ook een beetje tijd voorzien worden voor mensen die prive training willen volgen. Verder zullen we hier en daar enkele uitstapjes doen, dus als er interesse is, laat de ideeen maar komen.

zaterdag, januari 7, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Help de maatschappij en laat de mensen lachen ! 

"100 keer lachen is zo goed als een intensieve training van 10 min"

Allan & Barbara Pease
vrijdag, januari 6, 2006 Categories: Notities Psychology Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Goede voornemens 

Zoals de traditie het beaamt, begon ik dit jaar met de goede voornemens om eens eindelijk te stoppen met steeds koffie op het werk te gaan drinken. Met alle gevolgen vandien. De afdelingscartoonist legde me het vuur aan de schenen !

Hier naar de cartoon post op zijn blog ...

donderdag, januari 5, 2006 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Club Informatie 

Beste vechtsport lesgevers,

Dagelijks krijg ik mailtjes binnen over waar mensen een school voor een bepaalde vechtsport in belgie kunnen vinden. Voornamelijk voor braziliaans jiu-jitsu, thais boksen en mix-fight, maar ook voor boksen, breakdansen (ja je las het correct), capoeira, kyusho, judo, karate,  en ga zo maar door... Soms kan ik hun verder helpen, maar zeker niet altijd. Daarom dat ik momenteel aan een project bezig ben om alle informatie omtrent belgische vechtsportclubs te verzamelen en te categorizeren. Info van clubs in andere landen is ook welkom, maar hebben momenteel een lagere prioriteit. Daarom deze oproep, indien je intresse hebt om opgenomen te worden in deze lijst stuur dan volgende gegevens door : 

Vechtsporttak
Naam School
Adres School
Trainingsdagen en uren
Naam lesgever
Contact gegevens (zoals tel, website, ...)
Eventueel kostprijs/manier van toetreding voor leden

Indien er meerdere vechtsporten gegeven worden, al deze gegevens per stijl met de juiste uren en dagen.

Voila, Hopelijk kan ik zo iedereen weldra weer beter verder helpen.

woensdag, januari 4, 2006 Categories: General
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Monglo Congla 

Het was hier even stil. De eindejaarsfeesten en het papierenwerk zijn weer achter de rug. We brengen je dan ook enkele exclusieve beelden van achter de schermen van onze fantastische vechtsportschool. Nog voor kerstmis ging een deel van de vechters al grondig aan het zondigen door een uitstapje Mc Donalds te plannen. Een beetje later werden de vettige frietjes en hamburgers vervangen voor alcohol van de belgische plank. Al vlug kon ik mijn collectie gekke bekken aanvullen en vertoefde onze flappy zich (zoals gewoonlijk) weer in vrouwelijk gezelschap. Hij nam haar zelfs mee naar huis, maar dat ben ik tegen mama en papa broes niet gaan vertellen. Ook the claw, stijn en tom moesten plechtig beloven om niets te verklappen. Er werd de komende dagen nog wel wat geoefend, maar het verliep allemaal rommellig. Ikzelf kon me ook terug op de mat begeven, maar had wel een beetje hulp nodig. Op nieuwjaars avond konden we eindelijk de geheime talenten van onze hulk eens aanschouwen en vooral de chocolade mouse was niet te versmaden. De hulk had dan ook even voor een vervang fotograaf gezorgd. We zijn er klaar voor, laat de wedstrijden maar komen. Monglo Congla...

maandag, januari 2, 2006 Categories: About Me About Us Activiteiten Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 42 of 62 << < 30 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 60 > >>