Weekend vol actie 

Heb nog even geen tijd om volledig een verslagje te schrijven, maar kan alvast vertellen dat Michel er voor zorgde dat we al ons inschrijvingsgeld terug hadden door in de -70kg de eerste plaats te pakken. Verder zal ik ook enkele fotokes van een martial arts expo ter aandacht brengen...

 

maandag, maart 6, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Geen short-circuit op 18 maart 2006 

Juist een mailtje ontvangen dat er geen short-circuit zou zijn op 18 maart. Is dit even pech hebben, nu was er terug eens een bjj wedstrijd. Het was blijkbaar enkel een gerucht. Misschien op een latere datum ?

Verder heeft Peter de Troyer ook zijn partij tegen Laurent afgebeld en dus waarschijnlijk zal hij ook niet vechten tegen Dimitri. We houden je op de hoogte als er veranderingen in komen.

Ook niet te vergeten is de rematch tussen Wim en Pislik op 19 maart te Almere. 

donderdag, maart 2, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Weekendje Felipe Costa 

Blijkbaar is Felipe dit weekend in Belgie en kan je dus zaterdag middag in Antwerpen en zondag middag in Leuven, al je lastige vragen komen stellen. Op zaterdag van 16u tot 18u en zondag al om 15u. Ook de ideale moment om al je t-shirt bestellingen door te geven.

donderdag, februari 23, 2006 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Shooters 

Vroeger werden er in Japan veel vechtsport competities gehouden waarvan de resultaten vervalst werden. Je kan het vergelijken met catch of wwf worstellen, maar dan meer realistisch en zonder dat de mensen weten dat er afgesproken werd. Dit gebeurt vandaag de dag trouwens nog regelmatig voor sommige mma partijen. Vandaar dat bij de oprichting van het Shooto circuit enkel kampen onder eigen leden werden gehouden. De betekenis van het woord Shooto wil trouwens zeggen : moeite doen om te vechten (ipv af te spreken). Shooters waren dus diegene die echt vochten en aan Shooto deelnamen. In een huidige context word het woord Shooters ook gebruikt voor kampers die weinig rechtstaand vechten en dadelijk voor de takedown gaan. Meer over de geschiedenis van Shooto of Shoot Wrestling lees je hier...

dinsdag, februari 21, 2006 Categories: Grappling Notities Shooto
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Heat FC - Shooto Evenement 

We vertrekken in de namiddag, eerst gaan we over meerhout maar dan even later over minderhout. Verder via Nederland waar de steden iets leukere namen kregen zoals Chaam, Haaren, Waspik, Nuland en ga zo maar door. We waren goed op tijd en er stond bij de weging gezonde kost om bij te vullen. De kleedkamer was ingedeeld in compartimenten met tafels en zitruimte. Heel netjes, spijtig dat er geen matten waren voorzien. Het evenement ging door in een soort theaterzaal en de ring stond vlak voor het podium onderaan. Dit had wel een vrij unieke sfeer, zo met de vip op het podium en de vechters die dan in het midden onder een groot scherm opkomen. Er waren partijen van alle niveaus, enkele goed opgaande en enkele waar er nogal ervaringsverschil tss de vechters zat. Ook een hele hoop verschillende regels, gaande van partijen zonder stoten tot partijen met rope-escapes (dom, dom, dom) en echte prof partijen met alles erop en eraan. Ik heb zelf eigenlijk maar een 3tal partijen echt goed bekeken. De eerste was Wim tegen Bram. De match begon met een takedown van Wim, die Bram wist over te nemen met the wall techniek, waardoor Moreno even in de mount van Bram kwam. Even later werd dit half guard en dan full guard. De triangle setup van Wim lukte, maar Bram wist juist op tijd posture te houden. Moreno gaat over tot een technical standup van x-guard en doet opnieuw een takedown. Nog even krijgen we een guard gevechtje en dan is de slechts 5 minuten durende ronde al over. Bram winnaar op punten. De tweede partij op mijn lijst was de thai partij van Nadia van de Wel. Nadia, die het begin april zal opnemen tegen onze Majanka, was voor me de meer technische vechter van de kamp. Ze kreeg echter een 8 tellen tegen in de tweede ronde en verloor hierdoor de partij. Dan de allerlaatste partij waar ik naar uitkeek. Jessie Gibbs wil de partij vriendelijk beginnen, maar de tegenstander geeft niet veel respect terug. Is dat even pech hebben voor hem. Jessie speelt twee ronden met zijn tegenstander en blijft stoten en knieen tot vlak voor het allereinde van de partij waar hij een armklem weet aan te zetten. Echte show... Ook wil ik Jordy Peute van Pardoel Sports even in de kijker brengen. Hij moest namelijk zijn partij 3 maal op submissie winnen omwille van die onveilige en onrealistiche rope escapes. Echt vet.

maandag, februari 20, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Fights - Wedstrijden 

En hier de wedstrijd fimpjes die ik tegenkom op het web. Indien de link niet meer werkt... pech... je had maar sneller moeten zijn...

Brazilian Jiu-Jitsu

Rickson and Royler Showcase BJJ
Helio Gracie vs Masahiko Kimura

Submission Wrestling

Marcelo Garcia vs Renzo Gracie
Marcelo Garcia Highlights 

Freefight - Vale Tudo - Mixfight

Rickson Gracie Highlights
Fedor Highlights

zaterdag, februari 18, 2006 Categories: Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Exit t-shirts komen er aan 

En jawel, na maandenlange discussies over of we nu roze of paars gingen gebruiken, zijn ze eindelijk onderweg. De Exit t-shirts. Plaats je bestellingen maar als comments op de site.

vrijdag, februari 17, 2006 Categories: General
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BJJ Documentaire 

Voor zolang het nog duurt met die google videos zullen we er maar gebruik van maken. Ze hebben me nog een link naar een braziliaans jiu-jitsu documentaire gestuurd. Het begint allemaal rustig met het verhaal van een jongen die in de krottenwijken woont en nadien kan je heel de historiek van bjj volgen en ook de evolutie zoals deze de laatste jaren heeft plaats gehad. Verder nemen ze ook een kijkje bij BTT en Chute Boxe, de twee meest bekende freefight teams van brazilie.

donderdag, februari 16, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Bloemkool oren 

Speciaal voor onze Oliver. In dit iets oudere filmke zie je Leozinho zijn worsteloor met een naald leeghalen. Natuurlijk is het beter om naar de dokter te gaan... Ik zal er alvast bijvertellen dat de meeste dokters in Belgie echter geen idee hebben hoe ze een bloemkool oor moeten behandelen. Eender hoe, ijs ophouden om zwelling te verminderen en eenmaal als bloed eruit is, heel veel druk opzetten zodat bloed niet terug kan komen... Succes.

woensdag, februari 15, 2006 Categories: Filmkes Grappling Notities Van het Web Worstelen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Techniek filmpjes op het web 

In deze category ga ik regelmatig techniek fimpjes plaatsen die ik tegenkom op het web. Indien de link niet meer werkt... pech... je had maar sneller moeten zijn. Als je de techniek niet echt goed vind... dubbel pech, je moet maar komen trainen ipv naar fimpjes op je computer te kijken. Maar verder toch alle kijkplezier toegewenst...

Rodrigo Medeiros toont een wurging van sidecontrol

Rodrigo Medeiros toont een armbar van sidecontrol

Antonio Rodrigo "Minotauro" Nogueira instructie film

maandag, februari 13, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 40 of 62 << < 30 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 60 > >>