Martijn en Steven Blauw 

Vandaag was het dan zover, zowel Martijn als Turtle Steven kregen van ons de blauwe band. Vooral Martijn zag het niet echt aankomen en kreeg zijn gordel tijdens het uitleggen van een techniek die ik met hem voordeed. Hij snapte helemaal niet waarom ik zijn gordel aan het losknopen was. Turtle ging tijdens het rollen direct jagen op de nieuwe blauwe band, maar even later krijg hij ook de blauwe band. Tja, Hunter becomes the hunted... Verder was er echt veel volk op de mega-training en hebben we de rollers dadelijk laten rollen en de anderen een beetje kennis over beenklemmen bijgebracht. Loco Patrick was fier dat hij, op het einde van de training, zijn leeg emmertje kon laten zien. Weet niet echt waarom, had waarschijnlijk niet begrepen dat het was om over zijn kopje te trekken. Hij dacht dat het was om in te kotsen. Raar :-D Heb nog even met Maurice kunnen rollen. Het was er aan te zien dat die de laatste weken, open guard heeft zitten trainen. Echt monsterachtige techniek, zal hem dinsdag wel beetje uithoren. Ook nog enkele streepjes uitgedeeld en klaar was kees. Mijn fototoestel batterij was leeg. Het zal dan ook op de proffessionele fotokes van Houdini wachten worden, want mijn selectie is poverkes. Als iemand de filmkes en andere fotokes eens aan me kan meegeven, thanks...

zaterdag, mei 20, 2006 Categories: About Us Graduaties
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Vindingrijkheid in het thais boksen 

In deze thaiboks partij nemen twee vechters met het cockayne syndroom het tegen elkaar op. Het bewijst nog maar eens dat vechten voornamelijk over techniek en creativiteit gaat en niet over agressie en brute kracht. Kijk ook hoe een van de vechters een handstand doet om naar het hoofd van zijn tegenstander te stampen. Dus ook de handstand, zoals gebruikt in het capoeira, werkt als je er maar genoeg op geoefend hebt.

vrijdag, mei 19, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

MIIG Grappling Competitie 

Blijkbaar is er nu zondag een grappling wedstrijd in Frankrijk. De gewichten zijn -61, -68, -74, -81, -88, ... en inwegen kan daar tot 10u, maar heb met organisator gebeld en we kunnen iets later aankomen. Dus indien er enkele vechters zijn die zondagmorgen er vroeg uit willen, laat maar weten want dan gaan we vechten.

donderdag, mei 18, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Masakazu Imanari Leglocks 

Imanori is een klein ventje zoals ons zot aapke den Tom. Zo een vechter die denkt dat kimonos voor pussies zijn, enkel submissies tellen, guard springen gay is en leglocks dus rulen. En natuurlijk is onze Suki of Saki met zijn suckiessubmissionwrestling of ssw hier een echte fan van. Zie hier het filmke dat onze "he who comes to the club with only a little brommerke" ons toezond om ons te verbazen :-S Aan de techniek is niets speciaal, ik deed dit al van in mijn Shooto tijd. Hij heeft er natuurlijk wel iets meer op geoefend. Hier vind je de andere leg hunters en lees ook meer op Exit-BJJ comments...

woensdag, mei 17, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Reminder Mega Training 

Loco stelt voor om vooral veel te rollen. Het is natuurlijk ook nuttig om eens aan een van de andere leraars of leden waar je minder mee traint vragen te stellen over posities waar zij goed in zijn en jij slecht. Maar ik kan je nu plechtig beloven dat Loco de twee uur aan een stuk door zal rollen en hij mag beginnen met alle paarse en blauwe banders, gevolgd door de zwaargewichten. En Patrick breng je emmertje maar mee, den turtle zal het je wel uitleggen :-)

dinsdag, mei 16, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Verschil tussen een winnaar en een verliezer 

  • Een winnaar zegt : "Laat ons zien". Een verliezer zegt : "Geen idee".
  • Wanneer een winnaar een fout begaat, zegt hij "Ik was verkeerd". Wanneer een verliezer een fout begaat, zegt hij "Het is niet mijn schuld".
  • Een winnaar lost zijn problemen op, een verliezer ontwijkt ze.
  • Een winnaar maakt overeenkomsten, een verliezer maakt beloften.
  • Een winnaar zegt : "Ik ben goed, maar ik kan nog beter". Een verliezer zegt : "Ik ben niet zo slecht als de meeste anderen"
  • Een winnaar probeert van diegene te leren die beter dan hem zijn, een verliezer probeert slecht over hen te spreken.
  • Een winnaar zegt : "Er moet een betere manier zijn om dit te doen". Een verliezer zegt : "Zo heeft men het altijd gedaan"
Mike Swain in TapouT Magazine
maandag, mei 15, 2006 Categories: Notities Psychology
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Fight Event Leuven 

Het jaarlijkse thaiboks en mixfight gala te Leuven was een success. Al dagen voordien was het te merken dat het om een professionele organisatie ging. Zo kreeg ik de matchmaking voordien reeds toegestuurd op mail, evenals de vermoedelijke tijden waarop de vechters de ring zouden betreden. Bij het binnenkomen kregen de coaches de nodige identificaties om op het gala vrij rond te lopen, evenals enkele bonnetjes waar drank en eten mee te verkrijgen was.

Op naar de weging en alles in orde. De eerste partij was voor Majanka, die met haar nieuwe legershort duidelijk liet zien dat de gepaste kledij voor freefight partijen geen spandex broekjes zijn. We staan in de blauwe hoek want we vechten 'thuis'. De partij begon hevig met een uitwisseling van enkele stoten, gevolgd door een takedown van Majanaka. Dan word er gewerkt in de half-mount, Majnaka probeert enkele submissie pogingen maar Yvonne weet te ontsnappen en boven te komen in de guard van Majanka. De aanval gaat verder en bijna zit Majanka op de rug van haar tegenstander. Einde van de eerste 3 minuten.
De tweede ronde begint nog heviger en Majanka plaatst enkele rake klappen op het hoofd van Yvonne en vervolgd met een takedown. Yvonne komt in de rode hoek terecht en probeert een guilotine choke. Majanka verdedigd technisch en begint opnieuw te werken van half-mount. Yvonne brugt en komt in Majanka haar closed guard. Yvonne begint naar het lichaam te stoten en Majanka neemt een triangle choke. Yvonne verdedigt en Majanka gaat over op een armbar, maar mist deze. Majanka komt in side-guard en is op weg naar de rug als de partij eindigd. Overtuigend gewonnen op beslissing, ik ga Benny al een handje geven en we wachten op de officiele uitslag. Inderdaad winnaar unaniem in de rode hoek. Watte ? Iedereen verbaast, zowel ik als coach van tegenstander. Ga klagen, krijg de beoordeling te zien. Klopt helemaal niets van, denk dat de jury leden enkel naar de vrouwelijke vormen in de lycra van Yvonne hebben staan kijken. Tijdens de pauze ga ik nog eens mijn beklag doen en er word gezegd dat er niet op de beslissing kan teruggekomen worden. Ze vinden dat ik gelijk heb dat Majanka rechtstaande de betere vechter is, maar dat Yvonne op grond toch wel de overhand had. Tja, en wie ben ik om hun menig over grondvechten in twijfel te trekken :) Ik ben razend (wat ik trouwens zelden ben), en ga ook bij de voorzitter van de bond mijn beklag doen. Deze geeft me de raad om alles op papier aan de federatie te melden en dan zal er een onpartijdige derde jury over beslissen. Ben benieuwd, ga maandag mijn dossier klaarmaken en jullie mogen het dinsdag verwachten op het secretariaat van de mixfight cel !

Wim komt me een beetje kalmeren en ik maak me klaar om Arbi te beginnen op te warmen. Deze heeft een hele Tsjetsjeense fan delegatie met zich mee en er word dan ook veel gejuigd. Partij gaan van start, even tasten de vechters elkaar af en dan komt tegenstander Gevorg in met enkele stoten. Arbi doet een double leg tot helemaal voor mijn neus in de blauwe hoek. Ik zeg om zijn rechterbeen vrij te schuiven en even later zit hij in sidecontrol, grijpt de arm en gaat voor de armklem. Geen reactie van de tegenstander. Knieen toe, duim naar boven, zowel Wim als ik zijn het aan het roepen. Nog geen reactie, tegenstander draait helemaal naar zijn buik, arm lijkt in rare positie te komen. Einde arm, einde partij. Een van de vrienden komt in de ring gestormt en maakt een volksdansje. Kurt had nog gewed dat het binnen de 30 seconden gedaan ging zijn, wel het waren er 15 ofzo. Geen tegenspraak van de jury mogelijk.

Vlug naar de kleedkamer om Ush verder op te warmen en klaar te zetten voor zijn eerste b-partij. We staan in de ring en het belgische volkslied weergalmd. Heb geen idee wat de tekst van deze chanson is en zou het zelf verschrikkelijk vinden om zo te moeten wachten recht tegenover mijn tegenstander. De partij begint en het gaat er hevig aan toe, heel veel boks en trapwerk van beide kampers en na enige tijd een takedown van Ush. Vervolgens passeerd hij naar sidecontrol en begint de controle te zoeken. Partij word terug rechtgezet zonder waarschuwing van inactiviteit :( Terug enkele stoot combinaties. Einde eerste ronde, tweede ronde zelfde scenario alleen krijgen beide vechters hardere klappen binnen. Einde tweede ronde. We werken Ush in de hoek een beetje bij met vaseline en hop naar de derde ronde. Enkele stoten en Ush doet een vise takedown, maar mist en Akin komt in mount terecht. Ush weet de positie nog even te verbeteren, maar zit er dan helemaal door. Einde van de drie maal drie minuten en winnaar op beslissing Akin. We blijven nog even kijken om Jan 'zonder vrees' De Keyzer aan het werk te zien, die in de tweede ronde na enkele rake klappen met een linker middle kick zijn tegenstander tot ko dwingt.

Heel spijtig van de onbekwame juryleden wat het mixfight betreft, want het gala was een topper.

zondag, mei 14, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Houdini Special 

Heb er maar dadelijk werk van gemaakt en het is nu mogelijk om comments te posten. Nu nog aan die fotokes verder doen :-(

vrijdag, mei 12, 2006 Categories: General
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Schending der vlaamsiteiten 

Pff geen comments, geen trackbacks, je maakt het moeilijk om te mierenneuken over je blog. Ooit komt hier verandering in beste lezers, maar momenteel ben ik mijn meer dan 1500 fotokes van Brazilie aan het sorteren.

Ik had het in mijn vorige post met opzet kunnen doen, maar spijtig genoeg moet ik toegeven dat ik me weer laten vangen heb. Maurice wist dan ook terecht op te merken dat je de kaarten bij de vechters kan verkrijgen, want bekomen doe je van de schrik. Tja, k' zie de hollanders al komen... 

Nu naar de echt belangrijke mededelingen. Volgende vrijdag is het MEGA-TRAINING in Leuven. En geen excuses om thuis te blijven natuurlijk. Moest je toch belet zijn, geeft me dan een seintje.

vrijdag, mei 12, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Mixfight / Thaiboks gala Dawsu Leuven 

Zaterdag is het weer zover, enkele van onze leden gaan hun kunnen nog eens in de ring beproeven. Majanka gaat een partij vechten tegen Yvonne van Team Topfighter. Een echte bodybuildster van formaat, die zowel rechtstaande als op grond getraind is. Majanka is er klaar voor. Dan is Arbi aan de beurt met een kamp tegen Gevorg van Naim Gym. Arbi is nog geen jaartje bij ons aan het trainen, maar begeeft zich dagelijks op de mat en heeft een lange vechtsport achtergrond gevuld met oa. boksen en worstelen. En nu zijn Wim en Ik hem aan het bijscholen voor freefight. U bent gewaarschuwd. En als laatste gaat Ush Laurent het opnemen tegen Akim Duran voor de belgische titel.  Verder zeker nog kijken naar de thaiboks en full contact partij van Jan en Nikolas.

Na de ochtend training op zaterdag, gaan we iets eten en nadien naar de weging die rond 15u start. Kaarten kan je bij de kampers (vechters:) bekomen en ik denk dat de deuren zo rond een uur of 16:30 wel zullen openen. Eerste partij van de avond is voorzien om 17:30. Er zullen 4 mixfight partijen zijn en daarvan zetten wij er 3 neer. Nadien gaan we een stapje zetten in Leuven, misschien hebben we wel genoeg vrijkaarten om in het danscafe binnen te raken.

donderdag, mei 11, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 35 of 62 << < 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 60 > >>