Fight Event Leuven

Het jaarlijkse thaiboks en mixfight gala te Leuven was een success. Al dagen voordien was het te merken dat het om een professionele organisatie ging. Zo kreeg ik de matchmaking voordien reeds toegestuurd op mail, evenals de vermoedelijke tijden waarop de vechters de ring zouden betreden. Bij het binnenkomen kregen de coaches de nodige identificaties om op het gala vrij rond te lopen, evenals enkele bonnetjes waar drank en eten mee te verkrijgen was.

Op naar de weging en alles in orde. De eerste partij was voor Majanka, die met haar nieuwe legershort duidelijk liet zien dat de gepaste kledij voor freefight partijen geen spandex broekjes zijn. We staan in de blauwe hoek want we vechten 'thuis'. De partij begon hevig met een uitwisseling van enkele stoten, gevolgd door een takedown van Majanaka. Dan word er gewerkt in de half-mount, Majnaka probeert enkele submissie pogingen maar Yvonne weet te ontsnappen en boven te komen in de guard van Majanka. De aanval gaat verder en bijna zit Majanka op de rug van haar tegenstander. Einde van de eerste 3 minuten.
De tweede ronde begint nog heviger en Majanka plaatst enkele rake klappen op het hoofd van Yvonne en vervolgd met een takedown. Yvonne komt in de rode hoek terecht en probeert een guilotine choke. Majanka verdedigd technisch en begint opnieuw te werken van half-mount. Yvonne brugt en komt in Majanka haar closed guard. Yvonne begint naar het lichaam te stoten en Majanka neemt een triangle choke. Yvonne verdedigt en Majanka gaat over op een armbar, maar mist deze. Majanka komt in side-guard en is op weg naar de rug als de partij eindigd. Overtuigend gewonnen op beslissing, ik ga Benny al een handje geven en we wachten op de officiele uitslag. Inderdaad winnaar unaniem in de rode hoek. Watte ? Iedereen verbaast, zowel ik als coach van tegenstander. Ga klagen, krijg de beoordeling te zien. Klopt helemaal niets van, denk dat de jury leden enkel naar de vrouwelijke vormen in de lycra van Yvonne hebben staan kijken. Tijdens de pauze ga ik nog eens mijn beklag doen en er word gezegd dat er niet op de beslissing kan teruggekomen worden. Ze vinden dat ik gelijk heb dat Majanka rechtstaande de betere vechter is, maar dat Yvonne op grond toch wel de overhand had. Tja, en wie ben ik om hun menig over grondvechten in twijfel te trekken :) Ik ben razend (wat ik trouwens zelden ben), en ga ook bij de voorzitter van de bond mijn beklag doen. Deze geeft me de raad om alles op papier aan de federatie te melden en dan zal er een onpartijdige derde jury over beslissen. Ben benieuwd, ga maandag mijn dossier klaarmaken en jullie mogen het dinsdag verwachten op het secretariaat van de mixfight cel !

Wim komt me een beetje kalmeren en ik maak me klaar om Arbi te beginnen op te warmen. Deze heeft een hele Tsjetsjeense fan delegatie met zich mee en er word dan ook veel gejuigd. Partij gaan van start, even tasten de vechters elkaar af en dan komt tegenstander Gevorg in met enkele stoten. Arbi doet een double leg tot helemaal voor mijn neus in de blauwe hoek. Ik zeg om zijn rechterbeen vrij te schuiven en even later zit hij in sidecontrol, grijpt de arm en gaat voor de armklem. Geen reactie van de tegenstander. Knieen toe, duim naar boven, zowel Wim als ik zijn het aan het roepen. Nog geen reactie, tegenstander draait helemaal naar zijn buik, arm lijkt in rare positie te komen. Einde arm, einde partij. Een van de vrienden komt in de ring gestormt en maakt een volksdansje. Kurt had nog gewed dat het binnen de 30 seconden gedaan ging zijn, wel het waren er 15 ofzo. Geen tegenspraak van de jury mogelijk.

Vlug naar de kleedkamer om Ush verder op te warmen en klaar te zetten voor zijn eerste b-partij. We staan in de ring en het belgische volkslied weergalmd. Heb geen idee wat de tekst van deze chanson is en zou het zelf verschrikkelijk vinden om zo te moeten wachten recht tegenover mijn tegenstander. De partij begint en het gaat er hevig aan toe, heel veel boks en trapwerk van beide kampers en na enige tijd een takedown van Ush. Vervolgens passeerd hij naar sidecontrol en begint de controle te zoeken. Partij word terug rechtgezet zonder waarschuwing van inactiviteit :( Terug enkele stoot combinaties. Einde eerste ronde, tweede ronde zelfde scenario alleen krijgen beide vechters hardere klappen binnen. Einde tweede ronde. We werken Ush in de hoek een beetje bij met vaseline en hop naar de derde ronde. Enkele stoten en Ush doet een vise takedown, maar mist en Akin komt in mount terecht. Ush weet de positie nog even te verbeteren, maar zit er dan helemaal door. Einde van de drie maal drie minuten en winnaar op beslissing Akin. We blijven nog even kijken om Jan 'zonder vrees' De Keyzer aan het werk te zien, die in de tweede ronde na enkele rake klappen met een linker middle kick zijn tegenstander tot ko dwingt.

Heel spijtig van de onbekwame juryleden wat het mixfight betreft, want het gala was een topper.

zondag, mei 14, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Fight Event Leuven

maandag, mei 15, 2006 Wolverine
Het is wel degelijk 'M a j a n k a', denk dat ik aan toetsenbord dyslexie lijd. Heb in het verleden nog al eens de a en de j van plaats gemist :)

Fight Event Leuven

maandag, mei 15, 2006 Wesley
Wat is het nu? Majanka, Majanaka of Majnaka?

Fight Event Leuven

maandag, mei 15, 2006 Hendrik
Hoewel Yvonne agressiever leek, had de partij inderdaad voor majanka moeten zijn.
Comments are closed on this post.