Wim vs Kurt

Gisteren was er weer het jaarlijkse thaiboks gala van Su-Dai Turnhout. Normaal stond er een vier-mans tornooi mixfight op het programma, maar murphy was van de partij en 5 van de 6 vechters moesten afbellen. Hoe 6 ? Wel er was nog een reserve partij voor als een van de kampers niet zou kunnen verdergaan om in de finale te vechten. Dus onze Wim, die dus niet bij de 5 gewonden zat, kreeg een andere partij aangeboden tegen Kurt Verschueren.

Kurt is lesgever van Cobra Karate en sinds kort helpt hij Su-Dai met de freefight trainingen. Voor de partij tegen Moreno hadden ze echter hulp gaan halen van buiten af. Op 15min voor de partij komt Hans Stringer in onze kleedkamer gelopen, om mee te delen dat hij Kurt heeft getraind en ook zal coachen. Lap van de Hollanders moet ge het hebben. Op de weging woog Kurt 5 kilo te veel en wa hadden dan al moeten schoemelen om Wim meer op de weegschaal te laten wegen. Wim weegt momenteel amper 74kg en anders zou de partij niet mogen doorgaan. Hebben er 3 kilo bijgefoefeld met de meest geheime technieken van de wedstrijdwereld. We hebben hem twee appelsien borsten gegeven :) Dus Hans komt er nog een extra domper opzetten.

De partij gaat van start. Kurt stormt niet op Wim af en deze moet dan ook overgaan op enkel traptechnieken om de Cobra korter bij te lokken. Een shoot volgt, mislukt halvelings, maar een reshoot brengt Kurt neer. Deze neemt onmiddelijk een guilotine choke op Moreno en wel aan de juiste zijde van zijn half-guard. Bedankt Stringer. Nu zou ik zelf dit niet zo leuk gevonden hebbben, voor Wim echter geen panniek want hij is de meester in het ontsnappen van de guilotine choke. Even later hoofdje los, passering naar side-control en ... De scheids zet de partij recht ? En dan iedereen maar vragen wanneer ik nog eens in Belgie ga vechten. Laat de scheidsrechters nog maar wat oefenen...

Terug opnieuw rechtstaand. Nieuwe takedown waarop Kurt hem walled, maar Wim toch nog weet neer te halen. Sidecontrol en Wim word overgebrugd. Single leg en opnieuw sidecontrol, gevolgd door mount en Wim gaat voor de armklem. Partij word naar het midden gesleept en Wim zit terug in mount. Enkele stoten en dan volgt de rug en de rear naked choke. Wim overwinning na ongeveer vier minuten met een wurging vanop de rug.

Verder was er op de avond nog een prachtige knock-out van Marijn Geuens, die met een rechter gesprongen knie het hoofd van zijn tegenstander raakte. Ook werd er een meisje tijdens haar thaiboks partij op het hoofd geslammed en moest deze afgevoerd worden. Gelukkig konden we nadien zien dat er niet echt iets ernstig was. Een nekverband, voor enige tijd, zal het probleem oplossen.

zondag, mei 21, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Comments are closed on this post.