Arbi wint binnen 30s 

Zaterdag avond was het Arbi die aan de beurt was, in Gent mocht ie voor de tweede maal een mixfight partij draaien. Spijtig genoeg was zijn tegenstander een goeie 12kg zwaarder, maar Arbi was gekomen om te vechten en dat ging hij dan ook doen. Het begon allemaal zoals verwacht met een snelle takedown van onze vechter, maar de zwaardere tegenstander wist zich in de hoek vast te zetten. Er volgde een knie, waarop Arbi zijn tegenstander naar de grond bracht en even later in juji-gatame draaide (das in armbar van de mount voor alle bjj fanaten).

maandag, oktober 16, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Beetje Exit op Amsterdam Open 

Zondag was er de tweede editie van de amsterdam open. De opkomst van Exit-BJJ was gering, vermits velen moesten werken of andere bezigheden/verplichten hadden. Toch wisten enkele vechters naar Amsterdam af te zakken en er hun kunnen te gaan proberen. Hier de resultaten die ik doorgezonden kreeg. Kan er natuurlijk niet veel op zeggen, alleen dat er blijkbaar een goeie skandinavische vechter in de Loco Patrick zijn gewichtsklasse zat. 

Laurent 'Ush' - 3e plaats
Christophe 'Loco Patrick' - 2e plaats no-gi en gi
Jilly Lathouwers - 1e plaats en 4e plaats
Majanka - 1e plaats no-gi en gi, alsook beker voor meest technische vechter

maandag, oktober 16, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Aërobe en anaërobe training 

Aërobe training is een langdurig volgehouden activiteit die de hartslag en de ademhaling verhoogt. Aërobe training wil zeggen dat er veel meer zuurstof dan normaal door het lichaam gepompt wordt.

Dit soort training versterkt het cardiovasculair systeem (hart en longen) en de algehele kracht en uithouding. Tijdens het beoefenen van een aërobe activiteit moet je hartslag een bepaalde waarde bereiken en deze moet gedurende minstens 20 minuten aangehouden worden. 

Om maximaal voordeel te halen uit aërobe training, moet deze minstens 3 maal per week uitgevoerd worden. Voorbeelden van aërobe training zijn lopen, zwemmen, fietsen, steppen, stevig wandelen, enz...

Anaërobe training is een training die niet lang genoeg duurt of niet intensief genoeg is om voor een continue verhoogde hartslag te zorgen. Een gevolg is dat het cardiovasculair systeem er niet zoveel voordeel uit haalt als uit aërobe training.

Anaërobe training is daarom niet nutteloos, want het verbetert de spierkracht en lenigheid. Je volledige lichaam haalt voordelen uit anaërobe training. Een voorbeeld van anaërobe training is krachttraining met gewichten.

Anaërobe oefeningen:

Isotone oefeningen vereisen het samentrekken van je spieren terwijl ze weerstand ondervinden van gewichten, banden, je eigen lichaam, enz… Fitness training bestaat voornamelijk uit isotone oefeningen.

Isometrische oefeningen zijn oefeningen waarbij je spieren werk verzetten, zonder beweging van gewrichten. Bijvoorbeeld het duwen tegen een muur of het trekken aan een iets dat niet meegeeft

Gymnastische oefeningen zijn oefeningen die de lenigheid en beweeglijkheid bevorderen. Voorbeelden zijn sit-ups.

 

Spierstofwisseling verklaart het verschil

Het verschil tussen aërobe en anaërobe training komt voort uit de manier waarop spieren energie verbruiken. Deze energie haalt het lichaam uit voedsel en het feit of er zuurstof gebruikt wordt om deze energie aan te wenden, zorgt voor het verschil tussen aërobe of anaërobe training.

Om te kunnen samentrekken, maakt de spier gebruik van energie uit de stof ATP (Adenosine Tri Phosphaat). In het begin komt er geen zuurstof (anaëroob) aan te pas. Wanneer de beweging langer duurt, wordt er na verloop van tijd wel zuurstof (aëroob) bij het proces betrokken. Dus wanneer je begint te lopen, verbrandt je lichaam anaëroob energie. De eerste 2 tot 3 minuten komt er geen zuurstof aan te pas om je lichaam van energie te voorzien.

Pas na deze anaërobe fase gebruiken je spieren zuurstof om te voorzien in de energiebehoefte, en schakelt je lichaam over op de aërobe fase om energie te leveren.

Wanneer je een aërobe training doet, verbrandt je lichaam voornamelijk vetten of vetzuren. Je traint aëroob wanneer je gedurende minimaal 20 tot 30 minuten onafgebroken beweegt en de hartslag tijdens deze periode tussen 70 en 80% van je maximale hartslag blijft. (de maximale hartslag is ongeveer 220 verminderd met je leeftijd).

Bevindt je hartslag zich boven 80% van je maximale hartslag, spreekt men van hoge intensiteit, beneden 70% noemt men lage intensiteit.

Je traint anaëroob wanneer je hartslag zich boven 80% van de maximale hartslag bevindt (dit is maximaal voor 2 minuten vol te houden, daarna geraak je buiten adem). Ook wanneer je krachttraining doet, gebruiken je spieren geen zuurstof om te voorzien in je energiebehoefte.

Tijdens anaërobe training gebruikt je lichaam overwegend suikers voor de verbranding. Je kan dit herkennen aan een pijnlijk, branderig gevoel in de spieren. Dit wordt veroorzaakt door melkzuur, een stof die vrijkomt bij de verbranding van suikers.

Het grote verschil tussen aërobe en anaërobe training is de soort voedingsstof die verbrandt wordt: aërobe training zal vet verbranden als energie, terwijl anaërobe oefeningen suikers verbranden. Wanneer je lichaamsvet wil kwijtspelen, is het dus van groot belang om, naast krachttraining (anaëroob), ook aërobe activiteiten (bijvoorbeeld lopen) te plannen.

 

Werking van de spieren tijdens de beweging

Creatine fase : Gedurende de eerste 10 seconden werkt het fosfaatsysteem. Dit is een anaëroob proces waarbij (in tegenstelling tot andere anaërobe processen) geen melkzuur vrijkomt. In deze fase haalt het lichaam energie uit de stof creatine-fosfaat, een energieleverancier die explosieve kracht geeft gedurende een korte periode.

Anaërobe melkzuurfase : In de 2de fase schakelt de spierstofwisseling, voor korte duur (2 tot 3 minuten), over op het melkzuursysteem. Tijdens deze fase komt wel melkzuur vrij omdat het lichaam suikers (glucose) verbrandt om te voorzien in de energiebehoefte. Een afvalproduct van het verbranden van suikers is lactaat (melkzuur). Deze fase overbrugt de creatine fase en de aërobe stofwisseling in de volgende fase.

Aërobe of zuurstof fase : Deze fase betreft het zuurstofsysteem. De spier gebruikt nu zuurstof en suikers (glucose). Wanneer de duur en de intensiteit verhoogd worden, gebruikt de spier zuurstof en vetzuren en bij extreme duurbelasting zal het lichaam zuurstof en eiwitten (uit spieren) gebruiken als brandstof.

Belangrijke opmerking is dat wanneer er te weinig suikers (uit koolhydraten) in de spier aanwezig zijn, of als er te weinig vetten aangesproken kunnen worden, je spieren overschakelen op de verbranding van eiwitten uit de eigen spiervezels. In noodgevallen breekt de spier zichzelf dus af en dit is schadelijk voor het lichaam. Een signaal hiervoor is dat er tijdens de verbranding van eiwitten een ammoniakachtige zweetlucht ruikbaar is. Bij mensen die een extreem dieet volgen, kan je deze symptomen ook merken. Op die manier wordt er dus geen vet verbrand, maar wel spierweefsel. Je zal er niet slanker van worden, meer nog: hoe minder spierweefsel je hebt, hoe trager het metabolisme (stofwisseling), hoe minder calorieën je per dag vebrandt.

zaterdag, oktober 14, 2006 Categories: Didaktiek Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

EVT Rebels 2006 

Wim and Ken at EVT Normaal ging zowel ik als Wim volgend weekend in Zweden vechten op het european vale tudo evenement. Wim tegen Ake Bergvall van Ceasar Shootfighting en ik tegen Sonny Nielsen van Fight Gym Odense. Spijtig genoeg, heeft Wim geen toestemming gekregen van zijn dokter om deel te nemen en heeft mijn tegenstander een knie blessure opgelopen. Een hele week van Felipe, Loco, Turtle, Houdini en de rest van de bende op mijn smoel gekregen voor niets. Misschien vinden ze nog een vervanger ? Maar het is vandaag dan ook friday the 13th. Spijtig, volgende keer dan maar ...

vrijdag, oktober 13, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006 

Nico who ? Velen onder ons kennen Nico als 'the mummy', een bijnaam die hij kreeg door meermaals tegen vele jongere tegenstanders op submission wrestling wedstrijden te winnen. Hij voorziet zichzelf hierbij natuurlijk van de nodige bandages en de naam was daar...

We wensen hem alvast een dikke proficiat met de overwinning...

Nico Herbert Nico Herbert

Samboka Nico Herbert, lid van de Sambo Bond Nederland en Sportcentrum Emsland uit Ommen, is 30 september 2006 wereldkampioen geworden bij het WK Sambo voor masters. De 49-jarige Edenaar reisde af naar Tashkent in Uzbekistan om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het WK. Herbert kwam uit in de categorie 45-49 jaar in de gewichtsklasse tot 74 kg.

Alleen de reis naar Uzbekistan was al een hele ervaring. Eerst zorgen dat je een visum krijgt en als de dag van vertrek is aangebroken vroeg naar Schiphol. Hier kwam Herbert erachter dat de eerste vlucht was uitgevallen, de tweede vlucht was vol en de derde vlucht was te laat vertrokken. Uiteindelijk werd, met veel geregel, toch de eindbestemming Tashkent bereikt.

De wereld kampioenschappen sambo voor veteranen was een goed georganiseerd evenement, echter er stond niets op papier in de vorm van een agenda of iets dergelijks. Van de oorspronkelijke agenda bleef ook niets over. De toernooidag van Herbert werd verschoven naar zondag. Weegtijden gingen van 12.00 uur naar 16.00 uur. Herbert wilde als eerste bij de weging zijn. Dat was hij ook, maar toch werd hij lachend naar achteren verwezen. Later bleek dat de weging gerangschikt was per gewichtsklasse.

Dan de wedstrijddag. ’s Ochtends om 10.00 uur startten de kwalificatieronden. Herbert: “Ik had een lekker gevoel, ik had er zin in om ze wat te laten zien”. De voorrondes werden goed doorstaan. Daarna was het tijd voor de kwartfinale tegen de kampioen van Tadzjikistan. Dit resulteerde in een overwinning: 13-0. Herbert kon bijna niet wachten op zijn volgende gevecht, het duurde voor zijn gevoel veel te lang. De halve finale werd gespeeld tegen de Sambo kampioen van Uzbekistan: 7-1 winst.

’s Middags om 17.00 uur was het tijd voor de finales van het WK. Herbert moest aantreden tegen de nummer drie van Uzbekistan die er in de voorronde een Rus uitgegooid had. Deze man was erg sterk en het leek of hij vast stond aan de mat, er was bijna geen beweging in te krijgen. Uiteindelijk wist Herbert de partij toch naar zich toe te trekken en te winnen met 6-0. Nico Herbert wereldkampioen Sambo masters 2006.

Op één na zijn West-Europeanen voor de finale eruit gegooid. De Russen pakten de meeste finale plaatsen. Er werd flink op los gerost en de gipszak werd ook aardig aangesproken. Al met al een hele mooie ervaring rijker en wat misschien wel het belangrijkste is: geen blessures!

maandag, oktober 9, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Waarom mixfight in een kooi ? 

Al sinds enkele jaren probeer ik het vale-tudo, in belgie als mixfight gekend, aan een veilige reglementering te helpen. Spijtig genoeg zijn het de commerciele belangen, die voorang krijgen. Zoals gewoonlijk. Eerst was er discussie over de zeer gevaarlijke rope-escape. Dan nog maar enkele maanden geleden was er vreselijke discussie over puntentellingen. Majanka verloor zo onterecht haar partij. Zelfs na officiele klachten kwam er geen reactie. En dan vorig weekend werden alle records gebroken. Wim Deputter werd naast de ring geworpen. Niet dat ik Memo geen goede vechter vind, maar het steeds vastgrijpen van de touwen, het voetbal stappen naar het hoofd van de vechter en het opzettelijk uit de ring werpen zou bestraft moeten worden. Hetgeen niet gebeurde. Heel spijtig, voor beide kampers. Nogmaals, ik ben nog steeds beschikbaar om het mma in belgie op het rechte pad te helpen, maar niet ten koste van onze vechters...

Hier een klein overzichtje :
http://www.brazilianblackbelt.locaweb.com.br/site/videos_ver.asp?id_video=17

zondag, oktober 8, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Vakantie 

Wat hebben we toch o zo veel tijd als het vakantie is... not !

Enkele besprekingen die zeker nog volgen in de loop van deze week :

Ale nog even geduld dus... 

vrijdag, oktober 6, 2006 Categories: General
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Felipe Costa in aantocht 

Vanaf vrijdag zal Felipe weer in onze school aanwezig zijn. De eerste training zal niet doorgaan in de Sportoase, maar op een stage in Wondelgem. Vertrek zo rond 18u. Zaterdag morgen geeft hij les in Leuven en zaterdag middag in Antwerpen. Nadien vertrekken we naar het mixfight gala te Dessel. Hier alvast een kleine planning voor de eerste week. Felipe zal dan een week naar Spanje gaan, waarna hij een verlengd weekend terug bij ons is en vanaf 29 oktober terug een hele week training geeft.

vr 06 Ana om 7:35 Felipe om 9:30
vr 06 vertrek te leuven naar stage wondelgem 18u15
za 07 10u training leuven
za 07 16u training antwerpen
za 07 18u vertrek naar gala in dessel (Jilly, Majanka Wim)
zo 08 16u training antwerpen
ma 09 18u training leuven
di 10 18u training antwerpen
wo 11 20u training leuven
do 12 18u training antwerpen

Lees meer over Felipe...

donderdag, oktober 5, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Seminarie Erik Paulson 

Het weekend van 14 en 15 oktober, ga ik waarschijnlijk naar een stage in Duitsland met Erik Paulson. Vertrek is ergens vroeg op zaterdag morgen en terug laat op zondag avond. Geef een seintje als je interesse hebt om mee te gaan.

Lees meer over Erik...

dinsdag, oktober 3, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling Ede - Open Nederlands Kampioenschap 

Grappling Ede was weer tip top in orde, heel veel vechters en ook toeschouwers. Scheidsrechters die hun punten systeem kennen en weten hoe ze bij problemen moeten ingrijpen. Picobello.

Ook voor ons liep alles vlotjes, hier en daar wel een tegenvaller maar toch nog 3 nederlands kampioenen neergezet. En enkele vice-kampioenen.

We waren ook met veel volk daar en ikzelf vocht daarom in een hogere gewichtsklasse mee. Mijn partij begon nogal brut en kreeg een vinger in mijn oog, waarop ik me neerzette en met open guard mijn tegenstander wist te sweepen. Nadat ik even later de rug bereikt had, dacht ik naar een nightmare choke te gaan, maar ik mocht ni van de scheids. Had zelf veel liever naar mata-leao gegaan, maar mijn ontstoken elleboog liet dit niet toe, dan maar naar de nekklem. Verdomme stevige nek diene vechter, op andere zijde gedraait en dan toch maar naked choke genomen. Niet echt mijn vriendelijkste partij, maar toch leuk voor de toeschouwers denk ik.

Ik vocht dus in de pool van 'Loco Patrick' Christophe, die met de ene submissie na de andere bewees dat hij de nederlands kampioen titel wel verdiend had. Dan een partij waar iedereen naar uitgekeken had. Aram vs Wim. Spannend, met een punten overwinning voor Wim, die zo de nederlandse titel wist binnen te halen.

Voor de eerste maal besloot ik om ook Joey mee te laten vechten. Hoewel hij in de lichtste klasse vocht, was hij met zijn 44kg nog steeds zo een goeie 15kg lichter dan de andere vechters. Heel mooie bewegingen en een prachtige armbar. De hardste gevechten werden echter bij de vrouwen uitgevochten. Enorm veel partijen moesten ze elk draaien en zowel Jilly, Majanka als Suzanne wisten hun vrouwtje te staan. Een ideale voorbereiding op de mixfight partijen van volgend weekend.

Door al de drukte heb ik vele van onze andere vechters nauwelijks of niet kunnen zien, laat staan begeleiden. Spijtig, maar zo leren ze op de eigen benen te staan en natuurlijk kregen ze hulp van alle andere topvechters van het Exit team.

Hier alvast de prachtige overwinning van Joey 'Royler' Lathouwers, de rest van de fotokes volgt nog want mijn ftp is momenteel stuk...

En hier een hele hoop fotokes van Exit vechters en enkele van andere :)

maandag, oktober 2, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 27 of 62 << < 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 60 > >>