Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006

Nico who ? Velen onder ons kennen Nico als 'the mummy', een bijnaam die hij kreeg door meermaals tegen vele jongere tegenstanders op submission wrestling wedstrijden te winnen. Hij voorziet zichzelf hierbij natuurlijk van de nodige bandages en de naam was daar...

We wensen hem alvast een dikke proficiat met de overwinning...

Nico Herbert Nico Herbert

Samboka Nico Herbert, lid van de Sambo Bond Nederland en Sportcentrum Emsland uit Ommen, is 30 september 2006 wereldkampioen geworden bij het WK Sambo voor masters. De 49-jarige Edenaar reisde af naar Tashkent in Uzbekistan om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het WK. Herbert kwam uit in de categorie 45-49 jaar in de gewichtsklasse tot 74 kg.

Alleen de reis naar Uzbekistan was al een hele ervaring. Eerst zorgen dat je een visum krijgt en als de dag van vertrek is aangebroken vroeg naar Schiphol. Hier kwam Herbert erachter dat de eerste vlucht was uitgevallen, de tweede vlucht was vol en de derde vlucht was te laat vertrokken. Uiteindelijk werd, met veel geregel, toch de eindbestemming Tashkent bereikt.

De wereld kampioenschappen sambo voor veteranen was een goed georganiseerd evenement, echter er stond niets op papier in de vorm van een agenda of iets dergelijks. Van de oorspronkelijke agenda bleef ook niets over. De toernooidag van Herbert werd verschoven naar zondag. Weegtijden gingen van 12.00 uur naar 16.00 uur. Herbert wilde als eerste bij de weging zijn. Dat was hij ook, maar toch werd hij lachend naar achteren verwezen. Later bleek dat de weging gerangschikt was per gewichtsklasse.

Dan de wedstrijddag. ’s Ochtends om 10.00 uur startten de kwalificatieronden. Herbert: “Ik had een lekker gevoel, ik had er zin in om ze wat te laten zien”. De voorrondes werden goed doorstaan. Daarna was het tijd voor de kwartfinale tegen de kampioen van Tadzjikistan. Dit resulteerde in een overwinning: 13-0. Herbert kon bijna niet wachten op zijn volgende gevecht, het duurde voor zijn gevoel veel te lang. De halve finale werd gespeeld tegen de Sambo kampioen van Uzbekistan: 7-1 winst.

’s Middags om 17.00 uur was het tijd voor de finales van het WK. Herbert moest aantreden tegen de nummer drie van Uzbekistan die er in de voorronde een Rus uitgegooid had. Deze man was erg sterk en het leek of hij vast stond aan de mat, er was bijna geen beweging in te krijgen. Uiteindelijk wist Herbert de partij toch naar zich toe te trekken en te winnen met 6-0. Nico Herbert wereldkampioen Sambo masters 2006.

Op één na zijn West-Europeanen voor de finale eruit gegooid. De Russen pakten de meeste finale plaatsen. Er werd flink op los gerost en de gipszak werd ook aardig aangesproken. Al met al een hele mooie ervaring rijker en wat misschien wel het belangrijkste is: geen blessures!

maandag, oktober 9, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006

dinsdag, november 17, 2009 ce
ik heb een waalse link gevonden op 't net, maar dat is het precies... zijn er samboscholen in vlaanderen? of dicht bij de grens (Frankrijk, Nederland?)

Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006

maandag, oktober 15, 2007 wout
Hallo, Ik zie dat dit topic al een jaar oud is. Ik vroeg mij de laatste tijd ook af of er sambo scholen in belgie zijn? Zoals de vorige persoon ook aangaf weet k niet precies waarom maar iets aan het sambo spreekt mij wel aan. vind het een mooie sport. Hopelijk is het nog ergens te beoefenen. Vriendelijke groeten.

Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006

maandag, november 20, 2006 Ken
Inderdaad met Sambo kan je vooral kwa beenklemmen je grondwerk sterk verbeteren. BJJ had traditioneel geen of bijna geen beenklemmen, vermits het van judo afkomstig is en daar toen dus al de meeste beenklemmen uit het traditionele jiu-jitsu verdwijderd waren. Door de jaren heeft het BJJ natuurlijk niet stil gezeten en hebben ze beenklemmen van zowel Sambo, Japanese Jiu-Jitsu en andere vechtsporten overgenomen en/of aangepast. Moest je scholen vinden, laat het me dan even weten... Tx, K

Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006

maandag, november 20, 2006 Stanny Clito
Kweet niet eigelijk... Ik doe ook aan MMA, en het grappling, shooten & submission wrestling boeit mij het meest en Sambo leek dan ook leuk om wat te verbeteren... Weet nie waarom juist Sambo, BJJ is wss weel effectiever, maar Sambo lijkt me leuk! MVG!

Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006

maandag, november 20, 2006 Ken
Heb er eigenlijk geen idee van. Met de opkomst van submission wrestling en braziliaanse jiu-jitsu gaan zowel judo als sambo minder op de markt voorkomen... Van waar je specifieke interesse naar sambo ?

Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006

zondag, november 19, 2006 Stanny Clito
Zijn er in België eigelijk Sambo-clubs? mvg

Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006

maandag, oktober 16, 2006 Ken
diene Borat verkoopt enkel show, the mummy is the real deal

Nico Herbert Wereldkampioen sambo Masters 2006

maandag, oktober 16, 2006 nicolas
vocht Borat niet mee?
Comments are closed on this post.