Zondag avond naar Borat 

Zondag hebben we om 20u afgesproken in de Kinepolis te Leuven, om naar Borat te gaan kijken. Ale moest ge hem nog niet gezien hebben. Meer over Borat en hier de trailer... (en mama, neen dit is geen film voor je :-S)

donderdag, november 16, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Shellac en Freddy op hun best 

Inderdaad, hier klikken om meer van deze cartoons te bekijken

Na de cartoon van deze week, kon ik het echt niet meer laten om Gerrit De Bremme aka 'Sh3Ll4C' uit Leuven, even in de kijker te plaatsen. Al jaren maakt hij cartoontjes voor de leuvense studenten en deze geeft weer helemaal zijn stijl weer... Enjoy :)

woensdag, november 15, 2006 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

No-Gi Training 

Zaterdag 18/11, Maandag 20/11 en Woensdag 22/11 zal het no-gi training zijn. Kwestie van er een beetje in te komen voor ADCC.

dinsdag, november 14, 2006 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Oudejaars avond 2006 -> 2007 

We hebben zin om met oudejaars avond een beetje te gaan wokken en nadien Leuven onveilig te maken. Indien je zin hebt om ons te volgen... Laat dan iets weten of beter nog laat mij er eens tijdens de lessen aan denken, zodat ik bij iedereen eens navraag kan doen. 

Vermits jullie tijdens lessen steeds vergeten me er te doen aan denken, hier een update : er is een suggestie om naar http://www.cafelatino.be/ te gaan in Hasselt. Schijnt heel gezellig te zijn.

Dus stel ik voor dat jullie een mailtje sturen met je voorkeur en dan kunnen we reserveren.

K

dinsdag, november 14, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wolverine's Voice : De eerste keer... 

Brazilië is hype, heel de zomer zag je groene met gele vlaggetje, rokjes, handdoeken en andere gadgets. Het waren niet enkel de brazilian jiu-jitsukas met Havaianas slippers. Ook de doorsnee tweevoeter, die van de hele bjj cult in mixed martial arts geen weet heeft, liep zonder tijdzorgen over de straat.

Al bijna 10 jaren is het sinds Royce Gracie, met zijn rug op de grond, de wereld liet zien dat grondvechten een noodzaak is. Ook ik ben toen gebeten door deze microbe en ging toen op zoek naar een school waar ik deze zachte kunst kon aanleren.

De zoektocht was moeizaam, maar na lang zoeken en enkele maanden trainen was ik klaar voor mijn eerste wedstrijd. In de Benelux was er nog geen sprake van dit alles en we moesten dus naar Frankrijk.

Dadelijk na de weging begon ik me op te warmen met tal van worstel oefeningen. De twee punten van de takedown zou ik zo mee naar huis nemen. Tot, na het fluitsignaal van de scheidsrechter, de andere vechter guard sprong. Ik had 4 minuten nodig om zijn benen open te krijgen. Toen het eindelijk lukte stond mijn tegenstander recht en sprong opnieuw guard. Pfff, einde van de partij en verloren met een advantage.

Mijn besluit stond vast, nooit ging ik zo nog verliezen. Ik vocht elke volgende wedstrijd alsof mijn leven er vanaf hing, maar kwam desondanks zelden voorbij de tweede ronde. Blijkbaar was er nog iets niet helemaal juist.

Strategie was de ontbrekende factor. Weten wat je gaat doen voor je op de mat stapt is extreem belangrijk. Je beslist dan welk spel er gespeeld word en de andere moet maar volgen. Kijk maar eens hoe Marcelo Garcia zijn wedstrijdspel afdwingd.

De podiumplaatsen kwamen binnen. Je begint te begrijpen dat je eerste partij van een wedstrijd-dag een van de belangrijkste is. Ze brengt je in 'the zone' en kan het vergelijken met een eenmaal goed begonnen, half gewonnen.

Seizoenen vliegen voorbij, je hebt tientallen plastieken hangertjes verdiend, mensen verwachten dat je gaat winnen en de stress word steeds groter. Iedere andere vechter probeert je onderuit te halen. Wanneer dit eens gebeurt staan de volgende dag de internet forums er vol van. Je begint vechten minder leuk te vinden en staat stil bij de vraag waarom je met dit alles begon.

Het duurt even, maar uiteindelijk besef je dat vechten iets is dat je doet om jezelf op proef te stellen. Eenmaal dat je dit beseft, kan je pas echt plezier gaan beleven. Dagen die voor vele andere echte nachtmerries zijn, worden voor je een speelterein om je technieken te oefenen. Je schrijft je in voor hogere gewichtklassen, je lacht, je doet pogingen om linkshandig te vechten en je verkoopt show. In dominante posities neem je de tijd zodat de pers fotokes kan nemen en je voelt je king of the hill. Beelden om trots aan de volgende generaties mee te geven.

Dan verlies je... en mensen zijn er blij om. Maar het kan je niet schelen, je weet waarom je verloren hebt, je hebt gelachen, veel geleerd en je vraagt je af waarom andere vechters op de wedstrijd mat stappen...

maandag, november 13, 2006 Categories: About Me Wolverine
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Free hugs - Gratis knuffelen 

Knuffelaars delen kaartjes uit met "gratis knuffels", "geef om vreemden" en "weiger apatisch te zijn". Het idee komt van een filmpje dat op de videowebsite YouTube geplaatst stond. Hierin houdt iemand een bord vast met de tekst "Free hugs". De actie is opgezet om vreemden op straat op te vrolijken door ze een knuffel te geven.

In Amsterdam kwamen we ze al tegen, in Belgie heb ik er nog geen gezien. Zal wel niet lang meer duren, zeker niet met Kerstmis voor de deur.

Het filmpje: http://www.youtube.com/v/vr3x_RRJdd4

{{Ken}}

zondag, november 12, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Sanshou Stage Chinees Kickboksen 

Na al die polsklem technieken van gisteren, is het moeilijk om zonder fouten op mijn toetsenbord te typen. Vergeef mijn fouten van nu en alle andere posts :) Ik kreeg zo net een mailtje binnen over een Sanshou Stage te Turnhout, gratis voor iedereen die onder de BKBMO is ingeschreven. Nu ken ik zelf niet echt veel van Sanshou, maar het is een chinese variant van het kickboksen. Het grote verschil echter is dat worpen toegelaten zijn, zoals in het Sanda. (weet er iemand eigenlijk het verschil tussen beide ?) Het lijkt me dan ook leuk om te zien of ze technieken hebben, die we kunnen gebruiken om de afstand tussen rechtstaand en de grond te verkleinen. Ik ga zelf zoiezo naar de stage en vertrek onmiddelijk na de training van zaterdag (rond 12:30). De lunch zal in de auto opgegeten worden... Als je zin hebt om mee te gaan, geef dan een seintje en vergeet vooral je voedsel niet... Terug tegen 18u30 ofzo. 

donderdag, november 9, 2006 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

ADCC Holland 

Vandaag hebben Maurice, Wim en Christophe hun kans gaan wagen op de voorselecties van het grootste submission wrestling tornooi van de wereld : Abu Dhabi

Ik vind het nog steeds raar dat wij als belgen ook aan de qualifier van nederland mogen deelnemen, maar je hoort ons niet klagen. Houdini moest het opgeven voor een enkelklem, Loco kon uitkomen tegen Hans Stringer (die het open gewicht won) en Wim was de gelukkige winnaar in zijn gewichtsklasse.

Binnen enkele weken is het de belgische qualifier, benieuwd of daar ook zo veel goeie vechters komen opdagen...

zondag, november 5, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

De enorme foto update 

Eindelijk heb ik eens even tijd gehad om alle fotokes online te zetten van de afgelopen weken. Ook de fotokes van de stage in Gent en de beelden van het MixFight event in Dessel staan online.

Verder ook nog enkele fotokes van mijn nieuw katje chicletsch en van onze rondreis in europa.

Dinsdag 28 nov en woensdag 29 nov zal Felipe echt voor de laatste maal dit jaar les komen geven te Antwerpen en Leuven... Hier nog enkele fotokes van de afgelopen trainingen...

vrijdag, november 3, 2006 Categories: General
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Laatste les met Felipe 

Op 1 november gaat de laatste les met Felipe door te Antwerpen om 18u.

woensdag, november 1, 2006 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 25 of 62 << < 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 60 > >>