Berichten in categorie: Europa

Parijs in een notendop 

Stappen, stappen en nog eens stappen. Pijn aan de voeten en zeer in de rug krijg je er van. Na een 5 tal uren rijden en files naar parijs, begaven we ons naar de arc de triomphe. Er was blijkbaar een herdenking. Toen we op de rotonde stonden ging deze van start en die gekke fransen begonnen met al het verkeer stil te leggen. Geweldig om nadien alle autos, bromfietsen en fietser weer op weg te zien gaan.

Verder naar de eiffeltoren, na het eten van enkele pannekoeken met nutella natuurlijk. Yep, de kilos die er af waren voor mijn gevecht zijn er gewoon terug bij.

Dan 's avonds gaan slapen in de Formule1, vlak naast de trainingszaal van de franse judobond. Nog nooit zoveel bloemkooloren aan de ontbijttafel gezien.

Dan naar Disneyland, waar het op en top halloween sfeer was. Echt geweldig, van die waxen beelden en zo :)

En als laatste nog een 4 tal uurtjes in het Louvre rondgelopen en naar het Musée de la Magie geweest.

Nu terug thuis en druk bezig om de volgende afleveringen van Prison Break te downloaden. Nadien al mijn fotokes op de pc copieeren en hopelijk snel online zetten.

Foto update voor parijs...

zondag, oktober 29, 2006 Categories: About Me Europa
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Amsterdam en Prison Break 

Na een terugrit Leuven en een beetje gesleutel aan de gps was alles werkende. Dan op stap naar Amsterdam. Als eerste brachten we een bezoekje aan het huis van Anna Frank. Echt wel griezelig om al die oorlogsbeelden te zien. Vooral een van de oproepbrieven voor deportatie naar een concentratiekamp vond ik echt verschrikkelijk. Het was juist een doodgewone brief die je van de overheid in de bus zou krijgen... Zet je wel aan het denken.

Nadien gaan eten bij de indonesier, want op elke straathoek is er zo wel een restaurantje. In tegenstelling tot parkeerplaats, bijna geen te vinden en je betaald zo een 3,5 euro per uur. Gewoon gek. Verder langs de kermis, de redlights, de kroket uit de muur en last but not least het seksmuseum. Echt wel de moeite vooral als er iemand met het hoofd tegen een glazen uitstalraam aanbotst en dan nog een beetje later het alarm laat afgaan. Aanrader.

Gaan slapen in vuilste F1 hotel van mijn leven en dan na een wok ontbijt naar de bloemenmarkt om vervolgens naar het wax figuurtjes museum te gaan. Leuke griezelshow btw, vooral als je wil dat de vrouwen je stevig vastnemen dan moet je er langs gaan.

Tussendoor keken we natuurlijk naar Prison Break en gingen we even op zoek naar die origami instructies voor dat zwaantje...

Wel niet helemaal juist, maar toch een goed begin hier of hier

Foto update amsterdam met Felipe en Ana...

woensdag, oktober 25, 2006 Categories: About Me Europa
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Op stap in Brugge  

Lap, het begon al goed vandaag... na enkele kilometers viel de gps uit en niets meer aan te doen. Dan maar de goeie oude wegenkaarten uit het handschoenkastje genomen en beginnen zoeken. Nu was het gelukkig nogal eenvoudig, vermits we op weg naar Brugge waren.

Daar aangekomen dadelijk een bezoekje aan het chocolade museum gebracht. Veel bla bla over cacao bonen en het feit dat witte chocolade geen chocolade, maar fantasie is. Nadien natuurlijk alles mogen proeven en daar waren we voor gekomen natuurlijk...

Nadien naar het diamant museum. Weinig te zien en ik vroeg mij af waarom mensen zo veel waarde aan die domme steentjes geven. Tja, zal wel dezelfde reden zijn waarom mensen Prada of Pomellato kopen zeker ?

Verder hebben we nog lekkere koffie verkeerd gedronken, echt verkeerd want het was 4.90 euro voor een taske. Alle hopelijk gaat het morgen allemaal iets beter...

Update met de fotokes van Brugge...

maandag, oktober 23, 2006 Categories: About Me Europa
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten