Berichten in categorie: Van het Web

Life is easy ! 

woensdag, september 11, 2013 Categories: Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Dancing bear 

Ik wil eigenlijk niet weten hoe ze de beer dit geleerd hebben, maar als een beer kan dansen dan moet het mogelijk zijn voor om het even wie om een beetje vechtsport te leren. Niet?

maandag, september 2, 2013 Categories: Leuk Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Cage Rage Belgium vs Ireland 

Fantastishe partijen en onze Moreno draaide de beste van allemaal...

Hier alvast een highlight filmke : Cage Rage May 2008 Highlight

woensdag, mei 7, 2008 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Waarom mixfight in een kooi moet gebeuren 

Tijdens de partij van Wim tegen Mehmet was weer eens duidelijk dat het gebruik van extra veiligheid voor mma partijen echt noodzakelijk is. De overwinning van de partij werd nadien aan Wim terug gegeven, omwille van doping gebruik van zijn tegenstander.

Zie hier Wim vs Mehmet bij gebrek aan een kooi...

zaterdag, december 15, 2007 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Worstelen als zelfverdediging 

Geweldig, zo moet dat dus... van die zelfverdediging... hier een vrouw die haar dief gewoon even suplexed. Basis worstelen... rug nemen en achterover werpen... diene zal dat gene tweede keer doen...

http://www.youtube.com/watch?v=5TjDH0a0xBQ

maandag, april 9, 2007 Categories: Filmkes Notities Van het Web Zelfverdediging
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Single leg takedown 

De single leg is de meest gebruikte takedown in worstelen, zowel bij de amateurs als bij de olympische worstelaars. Hoewel in submission wrestling er veel gevaar is voor triangle chokes, guilotines en omoplatas, blijft de single leg toch een van de belangrijkste takedowns.

Eender of je nu een hoge, middel of lage single doet, er zijn steeds enkele basis principes die je een betere kans op slagen geven:

  • Je hoofd steeds aan de binnenzijde van het been dat je aanvalt
  • Begin steeds met een rechte voorwaartse penetratie stap
  • Je staat best op een hoek van meer dan 45 graden op je tegenstander
  • Parter steeds aanraken voor penetratie :-)

Door je tegenstander eerst aan te raken ben je zeker dat je niet buiten het bereik van een single leg bent. Je voorkomt zo dat je armen niet overstrekt worden bij het inzetten van de takedown. Ook helpt het duwen of trekken om je partner uit een volledig defensieve houding te krijgen.

Bij het samengrijpen van je handen, kan je best je buitenste hand naar beneden laten wijzen.

Je begint best met eerst het been te leren vangen, en eenmaal als je dit onder de knie hebt dan kan je overgaan tot de afwerking.

Al enkele fimpkes als inspiratie, maar heb er hier en daar toch wel opmerkingen bij :

De verdedigingen zijn voor volgende week ofzo, maar kan je alvast vertellen dat naar je buik draaien zoals in worstelen een slechte keuze is...

maandag, december 11, 2006 Categories: Filmkes Grappling Notities Van het Web Worstelen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Double joints mythe of werkelijkheid ? 

Het is de grote vrees van ieder submission grappler. De dubbele gewrichten zouden klemmen onmogelijk maken of toch niet ?

Eigenlijk bestaan er geen mensen met dubbele gewrichten, maar enkel personen met hypermobiliteit (hypermobility). Bij hen zijn de ligamenten en pezen die zorgen voor de stabiliteit van het gewricht veel flexibeler zodat een grotere beweging mogelijk is. Ook is het mogelijk dat hun beenderstructuur iets meer afgerond is of dat er een afwijkend gewricht gevoel (proprioception) is, zodat de hersenen niet juist weten hoe ver het gewricht eigenlijk kan.

Wat nu als je zo iemand in een americana of dergelijke wil draaien ? Hoewel ik zelf nog niet echt veel ervaring heb met double jointed people (altijd welkom om eens te proberen :-)), kan ik je wel vertellen dat het vrij akelig is als je er niet van op de hoogte bent. Zo trok ik ooit eens iemand in een polsklem en dacht ik het gewricht gebroken te hebben. Mijn tegenstander gaf echter geen kick en ik keek hem aan. Stond een beetje met een glimlach op zijn gezicht. Ik stond met mijn mond vol tanden, toen hij toonde hoe hij zijn eigen pols bijna volledig kon vastpakken.

Als je verder op zoek gaat naar getuigenissen, dan kan je lezen dat de meeste dubbele gewrichten ergens hun limiet kennen. Aha, fantastisch dus toch submitten, alleen is het veel moeilijker en zal je techniek veel preciezer en mischien zelfs op een iets andere mannier moeten aangezet worden. Extreme double jointers klagen ook over het feit dat zelfs lichte druk op hun gewrichten pijnlijk is... 

Hieronder enkele links naar filmkes van double jointers, maar wees gewaarschuwd het is en blijft vreemd als je het de eerste maal ziet.

To armbar or not to armbar (more
Gewoon veel oefenen of meer oefenen
Freaky met masker
Soepele schouder 
Mooie pijl en boog
En deze speciaal voor alle shakira lovers ...

Ah ja, internet staat er vol van, maar nu kunnen jullie allemaal rustig gaan slapen want er is weer een monster mythe minder in je kast verstopt... (tenzij er nog een drie-armige baby in zit)

dinsdag, november 28, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 1 of 3 1 2 3 > >>