Berichten in categorie: Psychology

How poor people became rich... 

Overview of how people get from poor to rich

zondag, mei 19, 2013 Categories: Psychology
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Hoe winnen van je teamgenoten  

Op wedstrijden komt het wel eens voor dat twee Exiters tegenover elkaar uitkomen. Meestal is dit omwille van een slechte verdeling in de pool. Veel organisatoren weten blijkbaar niet dat je mensen van hetzelfde team aan de uiteinden van elke pool moet zetten en zo halverwege naar binnen werken. Zo kunnen beide vechters slechts in de finale tegen elkaar uitkomen. Indien er meer dan twee vechters van hetzelfde team in een pool zitten word dit dus ten vroegste in de halve finale. Al ben ik zelf geen voorstander om meer dan twee team members in dezelfde pool in te schrijven.

Vermits wij Exiters niet tegen elkaar laten vechten, hebben we daar een andere oplossing voor gevonden. We spelen meestal schaar, steen en papier om te zien wie verder mag vechten. Tenzij het natuurlijk overduidelijk is dat een van beide vechters totaal uitgeput is :)

Wat we echter jaren geheim gehouden hebben is dat ook bij het spelen van dit spel er strategie bestaat. Er worden namelijk rps wereldkampioenschappen gehouden en je kan er veel meer geld mee verdienen dan met submission wrestling wedstrijdjes.

En dus nu de geheimen :

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is SSP geen zuiver kansspel. Puur wiskundig is de beste strategie een volledig willekeurig spelen. Hoewel je hiermee meestal niet zal winnen. Een mens heeft zoiezo problemen met iets totaal willekeurig te doen.

Een eerste strategie om te winnen is door te voorkomen dat je tegenstander een van de drie keuzes gaat
spelen. Zo zal je zelf winnen of gelijk spelen.

Een tweede mogelijkheid is om te voorspellen welke de volgende zet van je tegenstander gaat zijn.

Beide strategieen vragen natuurlijk manipulatie en oefening om jouw keuzes af te schermen van je tegenstander.

 • Steen is voor beginners

Vooral mannelijke spelers hebben de neiging om met steen te beginnen, papier is dus een goeie eerste keuze. Tenzij iemand deze tekst gelezen heeft natuurlijk.

 • Schaar is je eerste zet

Indien iemand het spelletje al eens gespeeld heeft, kan je best schaar spelen. Zo kan je tegen de steen is voor beginners winnen en maak je de kansen gelijk als je tegenstander ook schaar moest spelen.

 • Nooit twee maal hetzelfde

Als je iemand twee maal achter elkaar hetzelfde ziet kiezen, dan mag je er bijna zeker van zijn dat dit geen derde keer zal komen. Zo kan je de eerste strategie toepassen.

 • Verklik je keuze

Indien je de tegenstander laat weten wat je volgende zet is, zal deze meestal niet de winnende zet kiezen.

 • Denk een stap vooruit

Geen idee over welk de volgende zet zal zijn. Speel dan de zet die verloren zou hebben tegen de vorige keuze van je tegenstander. Heel dikwijls kiezen spelers voor een zet die zou gewonnen hebben van hun vorige zet. Vooral indien je de vorige ronde gewonnen hebt.

 • Suggestie

Tijdens het uitleggen van de regels en of andere tussenpraat, spreek je over SSP, maar enkel met gebaren toon je de zet dat je de tegenstander wil zien spelen.

 • Papier als de rest niet werkt

In competitie blijkt dat schaar net iets minder dan de twee andere keuzes gespeeld word.

 • Valsspelen

Vertel niet vooraf hoeveel maal je wil spelen. Als je wint bij de eerste maal stop je, anders zeg je beste van de drie. Leg dan de nadruk op het feit dan slechts een maal spelen genoer/niet genoeg is voor zo een belangrijke beslissing.

Voila, benieuwd of op een volgende wedstrijd iedereen liever kop of munt kiest ? En dan kan je best voor kop gaan...

woensdag, oktober 18, 2006 Categories: Notities Psychology
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Verschil tussen een winnaar en een verliezer 

 • Een winnaar zegt : "Laat ons zien". Een verliezer zegt : "Geen idee".
 • Wanneer een winnaar een fout begaat, zegt hij "Ik was verkeerd". Wanneer een verliezer een fout begaat, zegt hij "Het is niet mijn schuld".
 • Een winnaar lost zijn problemen op, een verliezer ontwijkt ze.
 • Een winnaar maakt overeenkomsten, een verliezer maakt beloften.
 • Een winnaar zegt : "Ik ben goed, maar ik kan nog beter". Een verliezer zegt : "Ik ben niet zo slecht als de meeste anderen"
 • Een winnaar probeert van diegene te leren die beter dan hem zijn, een verliezer probeert slecht over hen te spreken.
 • Een winnaar zegt : "Er moet een betere manier zijn om dit te doen". Een verliezer zegt : "Zo heeft men het altijd gedaan"
Mike Swain in TapouT Magazine
maandag, mei 15, 2006 Categories: Notities Psychology
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Believing in television 

Remember, on TV cops solve murder cases in 50 minutes, comedians get roars of laughter from fairly routine sitcom scripts, and kids sing songs with big purple dinosaurs. That's TV. You aren't on TV. You're performing in real life, for real people. Different game.

Ian Rowland
zondag, januari 8, 2006 Categories: Notities Psychology Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Help de maatschappij en laat de mensen lachen ! 

"100 keer lachen is zo goed als een intensieve training van 10 min"

Allan & Barbara Pease
vrijdag, januari 6, 2006 Categories: Notities Psychology Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

The Skeleton Key 

"It can't hurt you unless you believe in it."

The Skeleton Key
maandag, december 12, 2005 Categories: Notities Psychology Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

The Skeleton Key 

"Fearing Is Believing."

The Skeleton Key
vrijdag, december 9, 2005 Categories: Notities Psychology Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Sporters presteren beter in rood tenue 

Sporters die rode kleding dragen hebben meer kans om te winnen dan hun collega's in tenues met andere kleuren. Dat stellen Britse wetenschappers, verbonden aan de universiteit van Durham, donderdag in het wetenschapsblad Nature.

De wetenschappers onderzochten de resultaten van vier vechtsporten tijdens de Olympische Spelen in Athene in 2004. Bij deze sporten krijgen de deelnemers door loting een rood of een blauw tenue toegewezen. Zij ontdekten dat bij taekwondo, boksen, vrij worstelen en Grieks-Romeins worstelen, deelnemers in een rood tenue aanmerkelijk meer gevechten wonnen. Dat kan niet alleen worden verklaard door het verschil in kracht of kunde, stellen zij.

Ook tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal vorig jaar, wonnen teams in het rood vaker dan andere ploegen, aldus de wetenschappers. Zij wijzen er bovendien op dat in de hoogste Engelse voetbalcompetities zo veel topteams een rood tenue hebben, dat het haast geen toeval meer kan zijn. De twee ploegen die het Engelse voetbal de afgelopen decennia hebben gedomineerd, Manchester United en Liverpool, spelen allebei in rode shirts.

Volgens de onderzoekers kan het voordeel dat sporters in het rood lijken te hebben, wellicht voortkomen uit het feit dat rood wordt geassocieerd met agressie en een hoge testosteronspiegel. Tegenstanders zouden daardoor onbewust al bij voorbaat geïmponeerd kunnen zijn door rode outfits. Om te bepalen of de kleur rood de eigen testosteronproductie verhoogt of juist die van de tegenstander onderdrukt, is aanvullend onderzoek nodig.

LONDEN (ANP)

vrijdag, mei 20, 2005 Categories: Notities Psychology
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten