Berichten in categorie: Competitie

Waarom mixfight in een kooi ? 

Al sinds enkele jaren probeer ik het vale-tudo, in belgie als mixfight gekend, aan een veilige reglementering te helpen. Spijtig genoeg zijn het de commerciele belangen, die voorang krijgen. Zoals gewoonlijk. Eerst was er discussie over de zeer gevaarlijke rope-escape. Dan nog maar enkele maanden geleden was er vreselijke discussie over puntentellingen. Majanka verloor zo onterecht haar partij. Zelfs na officiele klachten kwam er geen reactie. En dan vorig weekend werden alle records gebroken. Wim Deputter werd naast de ring geworpen. Niet dat ik Memo geen goede vechter vind, maar het steeds vastgrijpen van de touwen, het voetbal stappen naar het hoofd van de vechter en het opzettelijk uit de ring werpen zou bestraft moeten worden. Hetgeen niet gebeurde. Heel spijtig, voor beide kampers. Nogmaals, ik ben nog steeds beschikbaar om het mma in belgie op het rechte pad te helpen, maar niet ten koste van onze vechters...

Hier een klein overzichtje :
http://www.brazilianblackbelt.locaweb.com.br/site/videos_ver.asp?id_video=17

zondag, oktober 8, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling Ede - Open Nederlands Kampioenschap 

Grappling Ede was weer tip top in orde, heel veel vechters en ook toeschouwers. Scheidsrechters die hun punten systeem kennen en weten hoe ze bij problemen moeten ingrijpen. Picobello.

Ook voor ons liep alles vlotjes, hier en daar wel een tegenvaller maar toch nog 3 nederlands kampioenen neergezet. En enkele vice-kampioenen.

We waren ook met veel volk daar en ikzelf vocht daarom in een hogere gewichtsklasse mee. Mijn partij begon nogal brut en kreeg een vinger in mijn oog, waarop ik me neerzette en met open guard mijn tegenstander wist te sweepen. Nadat ik even later de rug bereikt had, dacht ik naar een nightmare choke te gaan, maar ik mocht ni van de scheids. Had zelf veel liever naar mata-leao gegaan, maar mijn ontstoken elleboog liet dit niet toe, dan maar naar de nekklem. Verdomme stevige nek diene vechter, op andere zijde gedraait en dan toch maar naked choke genomen. Niet echt mijn vriendelijkste partij, maar toch leuk voor de toeschouwers denk ik.

Ik vocht dus in de pool van 'Loco Patrick' Christophe, die met de ene submissie na de andere bewees dat hij de nederlands kampioen titel wel verdiend had. Dan een partij waar iedereen naar uitgekeken had. Aram vs Wim. Spannend, met een punten overwinning voor Wim, die zo de nederlandse titel wist binnen te halen.

Voor de eerste maal besloot ik om ook Joey mee te laten vechten. Hoewel hij in de lichtste klasse vocht, was hij met zijn 44kg nog steeds zo een goeie 15kg lichter dan de andere vechters. Heel mooie bewegingen en een prachtige armbar. De hardste gevechten werden echter bij de vrouwen uitgevochten. Enorm veel partijen moesten ze elk draaien en zowel Jilly, Majanka als Suzanne wisten hun vrouwtje te staan. Een ideale voorbereiding op de mixfight partijen van volgend weekend.

Door al de drukte heb ik vele van onze andere vechters nauwelijks of niet kunnen zien, laat staan begeleiden. Spijtig, maar zo leren ze op de eigen benen te staan en natuurlijk kregen ze hulp van alle andere topvechters van het Exit team.

Hier alvast de prachtige overwinning van Joey 'Royler' Lathouwers, de rest van de fotokes volgt nog want mijn ftp is momenteel stuk...

En hier een hele hoop fotokes van Exit vechters en enkele van andere :)

maandag, oktober 2, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Nederlands Kampioenschap Grappling Ede  

Hoi, we waren er weer. Verslagje volgt nog, maar kan je alvast vertellen dat we 3 nieuwe nederlands open grappling kampioenen hebben. Proficiat Suzanne, Christophe en Wim. Maar natuurlijk ook aan alle andere vechters die deelnamen, met in het bijzonder saku, die met enige pech in een beenklem liep en dan nog eens zijn schouder blesseerde... 

Lees ook op de Exit team site...

zaterdag, september 30, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Majanka wint Cage Fight 

Zaterdag eindelijk in Neuwied aangekomen, gingen we op zoek naar de Große Turnhalle. Komen we uit bij een klein sportzaaltje, dit leek niet de plaats om een kooigevecht te houden. Even binnen gaan navragen, je weet maar nooit, en wat bleek Niederbieber is niet enkel een straat, maar ook een stadsdeel. Ale, terug in de auto en verder op zoek. Een beetje later, waren we zeker juist. Veel autos met vechtsport logos en talrijke hells angles. Samen met de tientallen soorten worst op de bbq, leek dit al meer de duitse sfeer die we konden verwachten.

Op naar de weging, en jawel te tegenstander is iets te licht en we stellen voor om onze vecher een beetje te laten afspringen. Weeral pech. Na nog een valpartij op de looppiste konden we dan toch even rusten en afwachten op de aankondiging.

Om 20u werden alle vechters tegenover elkaar in de kooi voorgesteld, waarna de eerste partij kon beginnen. In de tweede partij was er van techniek niet veel sprake en was het vuist tegen vuist. In de derde partij werd er met sportschoenen aan gevochten. Doh. Gelukkig bleef het niet bij dit niveau van vechten. De zesde partij was de onze en na nog wat Ramstein muziek geregeld te hebben, konden we er aan beginnen.

De tegenstander pakt hard uit met een knie naar het hoofd van Majanka, maar deze weet mooi te blokkeren en de clinch te neutraliseren. Majanka wordt tegen de kooi gedrukt, maar weet met een worp de partij om te draaien en kom zo boven op haar tegenstander. Enkele stoten en even later zit Majanka op de rug, maar krijgt nog enkele achterwaartse klappen binnen. En toen ging het licht uit, ale voor haar tegenstander. Geen reactie van de scheidsrechter en even later gaat de dokter de kooi in. Majanka winnaar op choke out.

En wij allemaal blij nog een krakauer worstje gaan eten en dan terug naar huis.

maandag, september 25, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

ADCC Selectie Finland  

Dit weekend was het in Finland een van de voorselecties van ADCC. Leuk te weten is dat Jennifer, waar Majanak de Amsterdam open van won, de eerste plaats wist te behalen. Proficiat. Heb ook even de resultaten van enkele van de lagere gewichtsklassen toegevoegd.

ADCC Finland :

+60kg Female
1. Jennifer Guiola. Sweden. Hilti Stockholm
2. Hanna Sillén. Sweden. Pancrase Gym Stockholm
3. Jonna Konivuori. Finland. HJJK / Alliance

-67kg Male
1. Teemu Launis. Finland.     TJKK
2. Jarkko Keränen. Finland. TJJK /Shootfighting Oulu
3. Petri Kolehmainen. Finland. TJJS

-73kg Male
1. Johan Westerberg. Sweden. RenYi Fight camp Umeå
2. Walter Welander . Sweden. Prana Jiu-Jitsu    
3. Jonas Cullemark. Sweden. Hilti Stockholm

-79kg Male
1. Christian Sandberg. Sweden. Pancrase Gym Stockholm    
2. Jukka Korpelainen. Finland. HJJK / Alliance
3. Toni Linden. Finland. Finnfighters gym

dinsdag, september 19, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

LAC 2006 

Hier alvast enkele Lock and Choke fotokes...

Zaterdag was het dus de jaarlijkse Lock and Choke in Keulen, Duitsland. Een wedstrijd waar je geen tijdslimiet hebt bij het vechten. De autorit ging heel vlotjes en na minder dan 2 uurtjes rijden zaten we al in de sporthal te wachten voor de weging. Iedereen mooi op gewicht en het wachten kon beginnen.

Maurice vloog er dadelijk in met een armbar en even later wist Wim zijn eerste partij met triangle choke te winnen. Ik had de eerste ronde 'geluk' en werd doorgeloten. De tweede ronde kon ik er dan ook invliegen en dadelijk werd het me duidelijk dat ik aan een voor mij zware kant van de pool zat. Allemaal lange smalle vechters, met bijhorende lange armen en benen. Vechters waar ik niet zo een voorkeur voor heb, daar ik in het verleden al wel eens tussen die uitstekels vast kwam te zitten.

Maar het lot had dus duidelijk een eitje met me te pellen. Kaarten aangenomen en ervaring met lange wedstrijdvechters opgedaan. Mijn halve-finale was, net zoals vorig jaar, zo een kleine 45min en wist ze te winnen met een triangle choke. Sterke technische poolse vechter, die kwam voor de 1000 euro aan sportuitrusting. Die we natuurlijk niet gekregen hebben, pfff... 

maandag, september 11, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Results Lock and Choke 2006 

Frauen - 65
Jahnke, Carmen - Team Grappling Allstars Berlin
Schell, Olga - Team Grappling Allstars Berlin
Oberst, Verena - Team Luta Livre Würzburg

Frauen + 65
Metzner, Andrea - Team Grappling Allstars Berlin
Hennegriff, Carolyn - Team Luta Livre Karlsruhe

Männer -65,9kg
Goffart, Maurice - Team Exit BJJ
Buckler , Jesse Björn - Team Grappling Allstars Berlin
Kronimus, Sven - Team Luta Livre Wallmerod

Männer -76,9kg
Van Gilbergen, Ken - Team Exit BJJ
Deputter, Wim - Team Exit BJJ
Kowalski, Maciej - Team Walka Gniezno

Männer -87,9kg
Tsitos, Dimitrios - Team Draculino Gracie Barra Hellas
Siegert, Nelson - Team Grappling Allstars Berlin
Graalfs, Robert - Team Grappling Allstars Berlin

Männer -98,9kg
Gnat, Przemo - Team Walka Gniezno
Kaminzki, Pawel - Team Walka Gniezno
Eszes, Lehel - Team Ackermann

Männer +99kg
Schönborn, Heiko - Team Grappling Allstars Berlin
Ziegler, Carsten - RFS Saarbrücken
Rug, Sven Rug - Team Luta Livre Karlsruhe
Hühnerbein, Alexander - Team Grappling Allstars Berlin

Männer Absolut
Müller, Florian - Team Alliance BJJ Nürnberg
Schönborn, Heiko - Team Grappling Allstars Berlin
Alfred Kühn, Christian - Team Grappling Allstars Berlin

Männer Senioren ab 40J
Burczynski, Frank - Team Grappling Allstars Berlin
Jackman, Delroy - Gracie Barra Team Kazeka
Hackert, Phiipp - Team Behring Jiu Jitsu Stuttgart

zondag, september 10, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Lock and choke 2006 

Morgen mijn verslag, maar alvast plezier met het live verslag en de comments van Houdini op Simpsons basis. Echt triestig, geen nieuwe spandex, hoe spijtig :)  

zaterdag, september 9, 2006 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Copa Do Mundo 2006 

Gelukkig zijn er van die braziliaanse sites zoals x-combat waar je een hele hoop van de gevechten online kan gaan bekijken. Als je even naar enkele partijen van felipe kijkt, begrijp je dadelijk dat guard springen een kunst op zijn eigen is. Bij deze super lichtgewichten word er echt voor gevochten. Het maakt al het verschil uit indien een partij technisch moet gevochten worden ipv met oer-kracht.

Felipe vs Ivaniel Gliveira
Felipe vs Rafael Barros

Vanaf 6 oktober 2006 zal Felipe weer enige tijd bij Exit-BJJ les komen geven. Dus zet je vragen al maar op een rijtje en smeer je gewrichten al maar in.

woensdag, augustus 9, 2006 Categories: Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Chuck Liddell tegen Alistair Overeem 

Juist link van Mixfight afgehaald. Partij van Chuck Liddell tegen Alistair Overeem. Leuk om te zien hoe snel hij die knieen kan inzetten als Chuck will shooten. Lange mensen, echt niet fijn om tegen te vechten...

maandag, augustus 7, 2006 Categories: Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 5 of 13 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>