Fist of Fury met Bruce Lee

De meeste kennen me niet als een echte Bruce Lee fan, maar menig weet dat ik toch wel een liefhebber ben van zijn filosofie. Nu hebben ze vorige maand een nieuwe hi-definition transfer van Fist of Fury uitgebracht met de originele Mandarijnse geluidstrack en hopen bonus materiaal. Ikzelf heb deze film natuurlijk ergens tussen mijn honderden vechtsport films op vhs liggen, maar dan in zo een versie waar de acteurs "blablablabla" gaan en dan een of andere stem "all your base are belongs to us" predikt. Mijn Mandarijns is natuurlijk niet super, maar ik houd er van om films in hun originele taal te beluisteren. Al is het maar om de toon expressie van de spelers waar te nemen.

Voor diegene die de film nog nooit gezien hebben, het is een typische Aziatische film. Alhoewel, voor die tijd was het wel een echte trendsetter. Vandaar dat Tarantino in Kill Bill er enkele verwijzingen naar deed.

Het was mij natuurlijk vooral te doen om alle bonus materiaal, waaronder een interview met Inosanto en met Jeff Imada.

Guro Dan Inosanto heeft het over de talrijke gesprekken en gebeurtenissen die hij met Bruce Lee beleefde. En legt de nadruk op het feit dat Bruce vooral uit was op snel kennis overdragen naar andere mensen. Bruce was van mening dat de film industrie, iemand op een nog snelere mannier kan onderwijzen dan eender welk boek. Dus is het belangrijk wat je verfilmd.

Jeff Imada is een van de meest toonaangevende vechtcoördinator van dit moment. Over hoe Jeet Kune Do hem heeft leren 'outside the box' denken. Iets dat dagelijkse kost is bij het realiseren van stunts.

Veder staan er op de dvds nog talrijke andere interviews, reportages en zeldzame fotokes. Eender hoe de dikke versleten vhs cassette uit mijn kast en mooi dvd dooske in de plaats.

woensdag, juli 19, 2006 Categories: Besprekingen Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Fist of Fury met Bruce Lee

vrijdag, augustus 10, 2007 Hanak
Toch even melden, dat Mandarijns NIET de originele soundtrack is van de bruce lee films en de nog duizenden andere Chinese Kung Fu Movies. De meeste zijn in Hong Kong opgenomen, en spreken CANTONESE. Vroeger werd alles gedubt zowel hier alsook in china. Zelfs wijlen bruce lee sprak geen mandarijns maar cantonese. Check maar naar het lost interview van bruce lee. Waar hij dat zelfs uitlegt waarom de films niet met zijn eigen stem zijn. Maar wel toffe site :) Oh als je echt cantonese tracks wilt moet je de fortune star bruce lee box kopen. Deze zouden "originele tracks zijn".

Fist of Fury van Bruce Lee

woensdag, juli 19, 2006 Ken
Ah ja, nog geen 25 eurokes en bij DFW te verkrijgen.
Comments are closed on this post.