I.C.E.- of R.I.C.E.-regel 

De eerste hulp bij acute (sport-)letsels (distorsie, contusie, ruptuur) is erop gericht om zoveel mogelijk de bloeding en/of zwelling te beperken. De practische handelingen, die men hiervoor kunnen hanteren, worden aangegeven met de lettercombinaties I.C.E of R.I.C.E.

I.C.E. = Ice, Compression en Elevation (Ijs, druk en elevatie)

R.I.C.E = Rest, Ice, Compression en Elevation (Rust, ijs, druk en elevatie)

Deze (R)ICE-regel houdt in :

stopzetting van de sportactiviteit (= rust)

onmiddellijk koelen met behulp van smeltend ijs, koud water, coldpack of coldspray (= ijs). Wel moet vermeld worden dat coldsprays wel een sterke vasoconstrictie geven, maar wel vrij oppervlakkig. Tevens merken we bij coldsprays, na de korte sterke vasoconstrictie, een reactieve vasodilatatie, waardoor de eventuele bloeding groter kan worden. De cryotherapie wordt minstens 10 minuten uitgevoerd.

na de cryotherapie moet men een drukverband aangebracht worden , bijvoorbeeld met behulp van een tape, om enerzijds het zwellen tegen te gaan en om anderzijds het aangedane gewricht partieel te immobiliseren (= druk). Dit drukverband dient aangehouden te worden gedurende 12 tot 24 uur na het trauma. De kunst van het aanleggen van een drukverband is dat er voldoende druk is, zonder dat er stuwing ontstaat.

vervolgens moet men het getroffen lidmaat in hoogstand brengen (= elevatie) gedurende de eerste 48 uur.

donderdag, maart 3, 2005 Categories: Gezondheid Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Feedback 

Heb je zelf een mening over een van mijn blog posts dan kan je dit steeds naar me doormailen. Vermeld dan wel de permalink en waar ik eventueel je comments kan terugvinden. Je mag ze natuurlijk ook gewoon in je mailtje zetten. Ik activeer momenteel geen comments in mijn blog omdat ik dan na enkele dagen met hopen comment spam zit.

woensdag, maart 2, 2005 Categories: General
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Voeten niet kruisen 

Ik maar iedereen aan het uitleggen dat ze bij armbar from the guard hun voeten niet mogen kruisen en wat doet houdini op wedstrijd ?

Inderdaad, zijn voeten kruisen. Met alle gevolgen vandien (vooral sinds ik al mijn leerlingen vermelde dat ze steeds met al hun vragen naar me toe moeten komen) Dus hier een beetje uitleg : eerst en vooral is maurice een verdomd goede bjj-er maar tja daar ben je niet veel verder mee. Het zit zo, wetenschappelijk gezien maak je het meeste kans om te scoren met een armbar als je de benen niet kruist. Je tegenstander kan dan immers niet zo eenvoudig zijn gewicht in je leggen en jijzelf kan eenvoudiger sweepen. In dit geval echter zijn de knieen volledig open, waardoor er druk van de heupen naar boven toe onder de schouder komt. Deze druk verhoogt het effect van de hefboom op de arm wat in dit geval tot overgave van de tegenstander resulteerde. Mijn advies blijft zoals voorheen, niet voeten kruisen, omdat de kans op succes statisch gezien groter is. Maar het zijn de uitzonderlingen (en het talent van een ervaren vechter) die de regel bevestigen :)

Feedback :
http://www.kxe.be/2005/03/voeten-kruisen/

dinsdag, maart 1, 2005 Categories: BJJ Grappling Grappling Notities Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Braziliaans Jiu-Jitsu Brugge  

Hier al enkele fotokes van de witte gordel wedstrijd in Brugge vorig weekend. Iedereen heeft er fantastisch gevochten. Nog maar eens het bewijs dat Exit-BJJ bovenaan de competitie teamlijst staat. Als je nog prentjes hebt, stuur of ftp ze dan maar door.

Directe toegang tot het foto album - bjj brugge 2005

maandag, februari 28, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Toen werd het stil 

Sterkte en veel liefde aan Bruno en Annick die vandaag hun zoon Zidane verloren. Ik wou dat ik een deel van jullie pijn kon overnemen... 

donderdag, februari 24, 2005 Categories: About Me Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Never stop questioning ... 

"The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing . . . Never lose a holy curiosity."

Albert Einstein
woensdag, februari 23, 2005 Categories: Didaktiek Notities Notities Philosophy Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Night of the gladiators op 23 april 2005 

Een hele hoop vechters van Exit-BJJ zullen deelnemen. Michel, Wim, Joyce, Majanka, Jordi, Didier en ook nog een thai partij van Tim. Allen daar heen. Kaarten in voorverkoop voor een luttele 10eurokes.

woensdag, februari 16, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Braziliaans Jiu Jitsu 

Quote dat den Tom op het web gevonden heeft, geweldig hey ...

"All the hours spent watching TV will be replaced by training. Instead of your good smelling girlfriend, you will be rolling around with bad smelling, sweaty men. Your ears will become deformed until they look like cauliflowers. Your fingers will become callous and your joints will hurt, your knees and ankles will never be the same again. Yet, you will be able to practice this sport brazilian jiu-jitsu and you WILL love it!"

dinsdag, februari 15, 2005 Categories: BJJ Grappling Notities Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Utimate Shock bespreking 

Na een korte introductie van alle kampers in de ring (het viel me echter al op dat er enkele vechters niet in de ring stonden) kon ik van start als eerste partij. Gek genoeg kwam mijn tegenstander op in kimono. Fijn voor hem, maar hij wist blijkbaar niet dat ik ook een gi-man ben. Tja, met mijn strand shortje en pull aan kan je natuurlijk niet goed zeggen wat voor stijl ik als haargevlechte vechter doe. Moest ie naar mijn oren en vingers gekeken hebben zou ie dat wel geweten hebben :)  De match begon heel impulsief, Yohan vloog op me af en nam me in een 50/50 tie-up. Waarop ik hem neerhaalde en in zijn half-guard terecht kwam (ik weet het zelf al niet zeker meer, zal eens moeten kijken als Maurice de tijd gevonden heeft om een filmke er van te maken) Denk dat ik hem enkele zijdelingse stoten gaf, maar uiteindelijk ging hij voor een heelhook en moest ik beginnen verdedigen, hij was hier wel vlotjes in. Na enkele bokstoten en stampen van mijne ten wege en na dat ik hierdoor eindelijk zijn hoofd vast kreeg was er voor hem geen andere optie dan recht proberen te komen. Hierbij liep hij echter in mijn guard en stopte hem dan ook in mijn triangulo. Einde match, maar toch veel tijd verloren aan heelhooks verdedigingen. Daar zullen we moeten op oefenen. Wim zette in zijn partij enkele goede takedowns in, maar nam uiteindelijk ook guard. Na lang werken op zijn triangle (omwille van een technische fout, waarvoor ik hem dan ook na zijn match een paar dikke stampen tegen zijn kont gegeven heb) lukte deze eindelijk toen hij de schouder kon vangen moest zijn tegenstander afkloppen. Toch werd het nog een gala met een wrange nasmaak. Voor de aanvang was er al discussie gekomen omwille van een gewichtsverschil tss twee kampers. En hadden sommige teams geen zin meer om verder te gaan. Daarbij kwam nog eens dat de organisatie in financiele problemen kwam te zitten en alles dus regelrecht in het honderd liep. Het had een heel mooi gala kunnen worden en zeker de partijen van Tony en Katel had ik graag willen zien. Alsook de heavy weight partij (141kg), maar toen de meeste vechters eenmaal hoorde dat er niet onmiddelijk na de wedstrijd zou betaald kunnen worden, stapte deze het ook af. Heel spijtig voor alle mensen die voor me kwamen supporteren. Maar allemaal toch mega bedankt om me te steunen, hopelijk valt dit nooit meer voor...

Slaapwel,

Wolverine

zondag, februari 13, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ultimate Shock weging 

Na even zoeken, omdat we een afrit te vroeg van de E42 genomen hadden, kwamen we aan in de Hall Du Pair te Pepinster. Van zodra de andere vechters daar waren kon de weging beginnen. Het bleek dat er enkele fouten waren met de ingegeven gewichten van onze tegenstanders en deze werden dan ook gewijzigd. Zo zal Wim straks vechten tegen Mendy en moet ik uitkomen tegen de zoon van Quoniam. Alhoewel Yohan veel jonger en een kilo of 3 lichter weegt dan me, zal het waarschijnlijk een goede partij worden vermits hij een paarse band brazilian jiu-jitsu heeft en iedereen beweert dat hij geweldige leglocks kent. Tot straks...


Daniel Quoniam in guard van zijn zoon.

zaterdag, februari 12, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 56 of 62 << < 30 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 > >>