Die spammers die ! 

Steeds meer en meer krijg ik last van spam emails in mijn mailbox. Vandaar dat ik naar deze site verwijs, ze bevat een hele hoop valse adressen zodat de spammers zelf een hele hoop mails krijgen. Update : spampoison staat nu op de banned list van google en ik heb het dan ook maar van mijn site gesmeten...

woensdag, mei 25, 2005 Categories: General
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Revenge of the Sith 

Voor iedereen die mee wil, maandag 23 mei, na de training, gaan we naar de Supercity te Leuven om naar de derde aflevering van Starwars te kijken. Zodat we eindelijk weten hoe diene darthvader in zijn mooie zwarte outift gekomen is.

zondag, mei 22, 2005 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ready to Rumble 

Slechts twee mix-fight events op het Budweiser Gala te Turnhout.  De eerste was een c-klasse partij tussen Timothy Tiesters (BMA Weelde) en Akin Duran (Team Topfighter). Hoewel Timothy meer voor submissie probeerde te gaan was het Akin die met zijn meer ground and pound stijl de match op beslissing won. De tweede partij was een a-klasse partij tussen Wim Deputter en Mehmeth Uygun. Na even aftasten en enkele stoten probeerde Wim zijn tegenstander neer te halen. Van iets te ver en kreeg een goeie opstoot binnen. Vervolgens hernam de spiderman zijn neerhaal poging. Mehmeth wist dit goed te counteren en slaagde erin om Wim even met een overhook en hoofd controle te controleren. Na enig gescramble kwam de partij terug rechtstaande en bevonden de kampers zich in 50/50 tie-up in de blauwe hoek. Mehmeth, die een judo achtergrond op europees top niveau heeft vervolgde met een guruma worp. Wim nam over door te swepen van zijn halfguard waarna Mehmeth een kimura probeerde aan te zetten. De counter volgde en beiden kwamen in een leglock war terecht. Wim kwam bovenop. Weerop gescramble en Mehmeth komt in Wim zijn guard. Even word er gestoot en dan neemt Wim een armklem op de rechterarm van zijn tegenstander. Er volgen twee slams maar dan zit de arm goed vast en wordt Mehmeth tot overgave gedwongen. Back to basics en alweer een overwinning voor Wim om hierbij het seizoen mooi af te sluiten.  

zondag, mei 22, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Sporters presteren beter in rood tenue 

Sporters die rode kleding dragen hebben meer kans om te winnen dan hun collega's in tenues met andere kleuren. Dat stellen Britse wetenschappers, verbonden aan de universiteit van Durham, donderdag in het wetenschapsblad Nature.

De wetenschappers onderzochten de resultaten van vier vechtsporten tijdens de Olympische Spelen in Athene in 2004. Bij deze sporten krijgen de deelnemers door loting een rood of een blauw tenue toegewezen. Zij ontdekten dat bij taekwondo, boksen, vrij worstelen en Grieks-Romeins worstelen, deelnemers in een rood tenue aanmerkelijk meer gevechten wonnen. Dat kan niet alleen worden verklaard door het verschil in kracht of kunde, stellen zij.

Ook tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal vorig jaar, wonnen teams in het rood vaker dan andere ploegen, aldus de wetenschappers. Zij wijzen er bovendien op dat in de hoogste Engelse voetbalcompetities zo veel topteams een rood tenue hebben, dat het haast geen toeval meer kan zijn. De twee ploegen die het Engelse voetbal de afgelopen decennia hebben gedomineerd, Manchester United en Liverpool, spelen allebei in rode shirts.

Volgens de onderzoekers kan het voordeel dat sporters in het rood lijken te hebben, wellicht voortkomen uit het feit dat rood wordt geassocieerd met agressie en een hoge testosteronspiegel. Tegenstanders zouden daardoor onbewust al bij voorbaat geïmponeerd kunnen zijn door rode outfits. Om te bepalen of de kleur rood de eigen testosteronproductie verhoogt of juist die van de tegenstander onderdrukt, is aanvullend onderzoek nodig.

LONDEN (ANP)

vrijdag, mei 20, 2005 Categories: Notities Psychology
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Weekendje Waalwijk 

Zaterdag morgen een beetje verslapen, maar na een stop bij de Delhaize waren we op weg naar Waalwijk. Gelukkig dat ik al regelmatig naar Remco Pardoel in Oss gereden had, en hierbij de Efteling steeds passeerde, zodat het eenvoudig was om deze te vinden. Een kleine twee uurtjes rijden en we waren op onze bestemming. Het Queen Waalwijk hotel zag er deftig uit. Even de cadeaubon ingevuld en 1.40 euro verblijfsvergunning betaald en we konden inchecken. Mooie kamer met groot bad en douche, waarvan de glazen deur iets te kort was om te voorkomen dat ik heel de badkamer onder water goot. Rugzakje op bed gesmeten en de auto terug in om naar het pretpark te rijden. Inkomprijs 24 euro per persoon maar zeker de moeite als je er nog nooit geweest bent. Als eerste attractie het spookslot. Was dat even een tegenvaller, ik was nog eens in het spookslot geweest toen ik een jaar of 5 was (denk ik), en dat was zo griezelig. Nu waren het houten poppen die met moeizame schokken heen en weer bewogen. Uitgangsdeur geblokkeerd. Toen begon ik naar de viool in het muziekstuk bij de demonstratie te luisteren en dit veel eigenlijk goed mee. De klassieke muziek was blijkbaar een dimensie om de volwassen ook boeiend te proberen houden. Deuren open. Kinderen krijsend naar buiten. Wij rustig volgen en in de volgende zaal binnen. De panda droom. Wachten en 3d brilleke gekregen. Tof filmke over de beestjes van het wwf met allerlei effectjes. Dat was al een stukske beter dan het spookslot. Dan maar naar de pagode om eens vanuit de lucht te kijken waar er meer te doen was. Prachtig zicht, wel veel wind. Bye bye reizenland, op naar ruigland. Dat klonk al veel beter. Even een frietje eten en dan de achtbanen in. Of was het omgekeerd :) Vroeger kon ik daar toch beter tegen. Ruigland ook maar voor bekeken gehouden en dan maar rustig van de sprookjes en het andere rijk genoten. Terug etenstijd. In heel Waalwijk niks van restaurant te bespeuren. Of we zaten helemaal verkeerd met de auto dat kan ook. Dan maar naar Tilburg om er voedsel te gaan zoeken. Aha, een marktplein met kraampjes, jonge mensen en zingende nederlanders. Even rondgekuierd. Dan een chinees restaurant tegengekomen met wok. De kippensoep trok op niks, het ijs als dessert was verschrikkelijk slecht, maar de wok zelf was goed en onbeperkt gaan halen en dat voor nog geen 12 eurokes. Spotgoedkoop. Wel even een waarschuwing. In Nederland vragen ze tussen de 2.5 en 3 euro voor een ice-tea. Tis maar dat ge het weet. Nen verse fruitsap kost meestal minder. Terug naar het hotel. Had gezien dat het dessert daar beter uit zag. Nen goeie koffie verkeerd en een stevig gebakske. Das toch leuk als ge niet op uw wedstrijdgewicht aan het kijken bent. Vervolgens lui lekkeren op het bed en nen nederlandse film over terroristen bekeken. Goei verhaal maar triestig einde :(

Biep, Biep. Ai. De wekker, waarom moet je op hotel steeds voor elf uur gaan ontbijten. Weer niet uitslapen. Geweldig ontbijt buffet. Mega veel gegeten. Broodje met pinda kaas, broodje met honing, broodje met muizenkorrels, poffertjes, fruitsla en nog vanalles. Even de auto in en naar de Thermen in Tilburg. Voucher afgegeven en naar de kleedkamers, euh uitkleedkamers dus. Blijkbaar adam kostuum onder de badmantel. Hey, Christophe dat had je er wel even kunnen bijzeggen toen je me het hotel en thermen aanbevool. Met de badmantel aan naar het restaurant. Gelukkig was er een juffrouw die even een rondleiding wou geven zodat we konden wennen aan al het bloot. Na een douche hop naar de eerste sauna. Was wel even wennen, normaal zit je zo rond te kijken naar iedereen die rondloopt in het complex, maar nu moest dit wel met meer tact gebeuren. Maar na een uurtje ben je het adam gevoel helemaal vergeten en kan je dan ook volledig tot rust komen. Beetje zwemmen, eens goed laten masseren, in het zoutwater bad. Geweldig. Tegen een uur of 21 terug naar Belgie vertrokken en dan in Antwerpen maar in de Mc Donalds gaan eten :) Weekend was meer dan gezond genoeg.

Mercikes allemaal was een gaaf weekend en een aanrader voor iedereen.

woensdag, mei 18, 2005 Categories: About Me
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Vandaag training van 15u tot 17u 

De Sportplaza sluit vandaag zijn deuren om 18u omwille van pinkstermaandag. We trainen dus in de namiddag.

maandag, mei 16, 2005 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Knowledge ... 

"Science is organized knowledge. Wisdom is organized life."

Immanuel Kant
donderdag, mei 12, 2005 Categories: Notities Philosophy Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Do you know ? 

He who knows not, and knows not that he knows not is a fool. Shun him.

He who knows not, and knows that he knows not, is a student. Teach him.

He who knows, and knows not that he knows, is asleep. Wake him.

He who knows, and knows that he knows, is wise. Follow him

woensdag, mei 11, 2005 Categories: Notities Philosophy
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

De antwoorden 

En dan hier de antwoorden op de prijsvraag. Bart S. uit Nederland kreeg van ons een paar Brute oorschelpen toegestuurd, hij verbaasde me met het antwoord dat ie gaf op de tweede vraag. Nadien bleek dat hij dit te danken had aan een Eddie Bravo seminarie. Voor alle anderen bedankt voor de soms leuke antwoorden en meer geluk volgende keer...  

1) Welk was de eerste submissie waarmee Ken een wedstrijd won ? 
Mijn eerste submissie was een armbar from the mount en dit op een judo wedstrijd te Tielt-Winge in 1999. De meeste gokte op triangle choke (sankaku), al de rest kon je op mijn vechtsport cv vinden.

2) Wat betekend de term “monkey feet“ ?
De term monkey feet heb ik van een drill monkey in the tree waarbij iemand probeerd rond de andere rechtstaande persoon te kruipen beginnende van guard en zo naar de rug en terug. Hierbij is het noodzakelijk dat je met de voeten op de benen en heupen afduwt om omhoog te blijven hangen. De 'grip' die je zo met je voeten maakt noem ik monkey feet. Je kan dit ook gebruiken in bijvoorbeeld mount om rond zijn been een grip met je voet te nemen om te voorkomen dat ie eenvoudig kan hipescapen. Bij half-mount om zijn onderste bovenbeen vast te zetten. In guard om een van zijn steunbenen uit balans te brengen en ook in spiderguard om de elleboog beter te controleren.

3) Je bent gevangen in sideposition aan je rechter zijde, welke zijn de mogelijke posities van je linker arm ?
Vier hoofposities voor je linker arm :
Onder de verste oksel (zijn rechter) : druk naar beneden, oppassen voor kimura
Onder de korste oksel (zijn linker) : druk naar je linker zijde
Op de korste schouder (zijn linker) : druk op schouder en omhoog onder nek met voorarm, oppassen voor americana 
Over de verste schouder (zijn rechter) : met vooram in richting van zijn rechter oor, oppassen voor armbar
In deze volgorde geef ik ook de voorkeur om mijn arm te plaatsen, maar dikwijls heb je geen keuze en is natuurlijk de druk belangrijker.

4) Wat zal mijn gewicht zijn met blauwe koral kimono en bjj gordel bij afsluiting van de wedstrijd.
74.8kg zonder oorschelpen en knie beschermers.

dinsdag, mei 10, 2005 Categories: About Us Activiteiten Grappling Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Interview met Exit-BJJ 

Ken, Michel en Maurice zijn de oprichters van het Exit-BJJ Team. EXIT is een team van Belgie met een school in Antwerpen en Leuven. We hebben enkele vragen opgesteld en nu heb je de kans om ze een beetje beter te leren kennen.

3B: Hoe begon je met vechtsporten en vooral dan met Braziliaans Jiu-Jitsu ?
Maurice:
I begon men training met traditionele jiu-jitsu in de school waar mijn broer al enkele jaren trainde.
Nadat we via het internet het BJJ ontdekte, begonnen we met enkele de technieken van de Royce en Rorion Gracie tapes te trainen.
In Augustus van 2000 stopte we met het beoefenen van klassieke jj en trainde enkel nog verder met een klein groepje van de tapes.
In december 2000 gingen we naar Amerika om er in de Machado academie te trainen en ontmoete daar een zwarte band die onze eerste echte BJJ leraar werd.
Ken:
Toen ik 15 jaar was begon ik vechtsporten te beoefenen samen met een vriend van de school. Nadat ik meerdere sporten zoals karate, traditioneel jiu-jitsu, judo en kickboksen geprobeerd had; kreeg ik interesse voor Jeet Kune Do en andere vechtsport wetenschappen. In 1998 ging ik Shootwrestling trainen in Los Angelos voor enkele weken en het is daar dat ik de Machado brothers at the Inosanto Academy of Martial Arts leerde kennen. Eenmaal als ik terug in Europa was kon ik geen bjj school vinden. Dus ik ging verder op zoek en kwam bij m&m terecht ongeveer 70km van mijn thuis Leuven. Ze hadden juist een zwarte gordel op bezoek en ik sloot me bij hen aan.
Michel:
I begon met Japanse jiu-jitsu omwille van een meisje dat me uitnodigde om te komen trainen. Na een tweetal jaar wist ik wel 500 technieken maar kon er geen enkele doen in een echt gevecht. Daarom zijn we met de Gracie tapes begonnen.

3B: Waarom en wanneer ontstond het EXIT BJJ team ?
Maurice:
De zwarte band was bij ons voor een goede twee jaar, toen we moesten uit elkaar gaan omwille van persoonlijke geschillen. Om dezelfde problemen in de toekomst te voorkomen besloten we om ons eigen team op te richten. Om meer onafhankelijk te kunnen zijn.
Ken:
Ik was er heel blij mee dat we ons een eigen team naam gevonden hadden, voordien hadden we steeds Braziliaanse team vertegenwoordigd. Maar telkens als de leraar wijzigde moest de team naam wijzigen. Mijn grootmoeder was ook al moe van het verwijderen en terug opstikken van patchen op al mijn kimonos.
De naam hebben we eigenlijk per ongelijk gevonden toen we naar een ander symbool op het net aan het zoeken waren. (dat kleine breekbaar icoon dat je soms op verpakkingsdozen ziet)
Maurice:
Al bij al was het een goede ervaring, ons team draait heel goed, en we verbeteren heel veel. Voornamelijk omwille van Felipe Costa, maar ook omwille van de geweldige sfeer dat we in onze schools nu hebben. Iedereen begrijpt het belang van een team in plaats van ieder zijn eigen ding te doen. Iedereen helpt iedereen beter worden.
De naam is niet alledaags. Ik houd niet van de clichés zoals wilde roepende beesten, bodybuilders in te kleine kimonos of driehoeken als logo. Ons logo is duidelijk, mooi en anders.
Michel:
We moesten met onze leraar opbreken en besloten om onze eigen school te starten en zo de beide scholen van Antwerpen en Leuven samen te voegen. Het was goed voor het team, het leerlingen aantal nam toe, de sfeer is geweldig en iedereen doet nog beter op wedstrijden.
De EXIT naam begon eigenlijk als grap, we zouden het EXIT symbool dat boven deuren staat gebruiken om gratis reclame te krijgen door er BJJ aan toe te voegen. The x makes it sounds cool :) (voor de futurama fans)

3B: Jullie zijn bekend voor het deelnemen aan alle mogelijke wedstrijden in Europa, soms zelf meer dan 5 uren onderweg en daarbij nog meestal de winnende plaatsen te veroveren. Is het de moeite waard om dit te doen ? Wat houd je gemotiveerd om te blijven vechten ?
Michel :
Goede vraag, we vragen ons meermaals af waarom we soms een hele dag wachten op een wedstrijd, uren rijden en ons zelf onder stress zetten om te gaan vechten. Ik hou er van om te winnen, en ik hou er nog meer van om het hele team het zien goed te doen. Ik denk ook dat je aan je leerlingen moet bewijzen dat waar je les in geeft ook echt werkt. En ik denk dat we daar vrij succesvol in zijn.
Maurice:
Vorig jaar namen we deel aan 14 wedstrijden, we hadden meer dan 50 eerste plaatsen. 11 voor Michel, 10 voor Ken, 9 voor mezelf  en 20 voor al de andere leerlingen. We hebben vele vechters die het goed doen op wedstrijd. Ik vind dat het feit dat we ze aanleerde om ongelooflijk te vechten fantastisch. Ik moet vechten voor hen, want zij vechten voor ons :)

3B: Wat denk je van de wedstrijden in Europa ?
Michel:
De meeste wedstrijden zijn plezierig en met een fantastische ontspannen omgeving. De puntentelling is soms echter verschrikkelijk, de meeste Europese scheidsrechters begrijpen de basis concepten van bijvoorbeeld sweeps, wanneer een guard pass te scoren en zo verder. Dit kan soms erg frustrerend zijn, op sommige wedstrijden moet je gewoon geluk hebben als je er niet in slaagt je tegenstander tot overgave te dwingen :).
Ken:
Vooral wanneer je tegen een moeilijke tegenstander moet vechten is het moeilijk om het spel te spelen als de scheidsrechters fouten maken.
Michel:
Sommige wedstrijden worden ook verschrikkelijk duur, de European cup koste vorig jaar 80 euro op de voorregistratie en 100 euro als je dit niet deed.
Dat is gewoon dom, iedereen doet jiu-jitsu hier als hobby, ik ga naar iedere wedstrijd maar zal nooit 80 euro betalen voor een wedstrijd waar niet eens prijzengeld gegeven word.
Sommige mensen op internet zeiden me "je wilt de sport niet steunen", we nemen overal deel, maar ik wil niet leeg geroofd worden omwille van de "sport te steunen".
Maurice
Dit jaar hebben we online een tekst gepubliceerd om de mensen te informeren waarom we niet deelnamen. We hebben veel steun gekregen. Uiteindelijk zijn enkel een of twee teams uit Belgie, Nederland en Frankrijk geweest. Mensen willen geen 80 euro betalen om te gaan vechten.

3B: Vechten jullie ook mix-fight / free-fight ?
Ken:
Soms neem ik deel aan freefight events, mijn huidige professioneel record is 6-0. Desondanks dat ik betaald word voor deze gevechten, doe ik het om te zien of mijn training nog steeds realistisch is en vooral om te zien of alles ook werkt in een stress situatie. Ik ben er ook van overtuigd dat het nadien me een betere leraar/coach zal maken. Michel won zijn eerste gevecht vorige maand.
 
3B: Train je anders voor een free-fight dan voor een BJJ wedstrijd ?
Ken:
Niet echt. Ik begin met handschoenen aan te trainen enkele weken voor het gevecht en ik doe iets meer thaiboxing. De strategie voor het gevecht is echter wel totaal anders, in een bjj spel moet je de puntentelling bijhouden als je er in wil slagen om alle wedstrijden van je pool.

3B: Hebben jullie lievelings technieken en bewegingen ?
Ken:
Michel en mezelf houden van closed guard en aanvallen van daar zoals verwurgingen, armklemmen en schouderklemmen. Hij houdt vooral van rubber guard terwijl ik een crooked guard verkies.
We winnen bijna al onze matchen met deze combinaties van gesloten guard. Maurice is een echt half-guard meester, ik denk dat dit is omwille van zijn gewicht dat een 10kg lichter is dan ons.

3B: Hoe ben je in contact gekomen met Felipe Costa en waarom heb je hem naar Belgie overgehaald om je team te helpen ?
Michel:
Ik e-mailde hem en we maakte een afspraak om les komen te geven in Belgie voor een week of twee. Het bleek geweldig te zijn. Hij is een goede leraar, die veel aandacht schenkt aan belangrijke details. Vele leraars die ik heb zien les geven, tonen allemaal afzonderlijke technieken, Felipe heeft een systeem en strategie om alles aan elkaar te rijgen.
Ook omdat hij een licht gewicht vechter is, zijn al zijn technieken eenvoudig, je hebt nooit kracht nodig en dat sluit goed aan bij onze stijl van braziliaans jiu-jitsu. Daarenboven is Felipe ook een fijne gast.
Maurice:
We hebben ook gevechten van hem op de mundials gezien, toen hij wereld kampioen werd. Ik hield van zijn stijl. En zeker nu nadat hij 3 maal in onze school is komen lesgeven. Hij bekijkt je spel en verbeterd het. Heel veel zelfs !

3B: Hoe kom je aan de kost ? Leef je van vechtsporten ?
Michel:
We verdienen geen geld met de school en we geven er veel uit om aan wedstrijden deel te nemen. Ik werk als brandweerman in Antwerpen.
Ken:
Inderdaad, het is allemaal voor het plezier. Ik werk als computer programmeur in Brussel.

3B: Wat is het niveau van BJJ in Europa ? Zijn er mensen met hogere gordel gradaties ?
Maurice:
Het niveau op de wedstrijden is zeker aan het toenemen. The gordel niveaus zijn hier in Europa echter een beetje raar, het is moeilijk om vechters enkel volgens de kleur van hun gordel in te schatten, er zijn meerderen die een hogere gordel hebben maar nooit aan wedstrijd deelnemen. Gelukkig dat diegene die deelnemen wel het niveau van hun gordel hebben. Vooral teams zoals Delariva in Frankrijk, Cadu in Nederland en sommige Behring teams van Frankrijk laten een goede indruk na. Ze nemen ook veel deel aan wedstrijden en als de teams elkaar tegenkomen is de sfeer steeds aangenaam.

3B: Bedankt voor het interview en hopelijk zien we elkaar gauw weer.
We hopen je ook vlug terug te zien...

Orginele engelse versie met mooie fotokes op Felipe Costa zijn site...

maandag, mei 9, 2005 Categories: About Me Interviews
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 52 of 62 << < 30 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 > >>