Mega Training 

Mega succes deze training, veel volk en geweldig goed gevochten. Christophe heeft ook zijn lang begeerde blauwe gordel gekregen, we vonden dat hij genoeg witte bandjes pijn had gedaan :) Nadien nog naar de kermis en veel fun met Bruno en Franky. Hulk heeft weer enkele momenten voor ons gevangen. Bekijk ze in de foto albums waar ook enkele fotos van onze exit-bjj team site staan.

maandag, juni 20, 2005 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grond posities 

Voor al diegene die nog steeds moeilijkheden hebben met mijn benamingen van grond posities. Hier heb ik het allemaal in beeld gebracht.

zaterdag, juni 18, 2005 Categories: Grappling Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

It's Showtime 2005 

Free-fight resultaten op rings regels :

open klasse : Dave Dalgliesh (Top Team Beverwijk) wint op punten van Dave Vader (Loek's Gym)

85 kg : Jordan Radev (Sportschool Kops) wint op punten van Jorge Santiago (American Top Team)

open klasse : Melvin Manhoef (Mike's Gym) wint op punten van Bob Schrijber (Team Schrijber)

76 kg : Metin *Pislik* Yakut (Gym Alkmaar) wint met guillotine choke van Perry Ubeda (Ubeda Gym)

open klasse : Gilbert Yvel (Vos Gym) wint met armbar van Valentijn Overeem (Golden Glory)

En hier het resultaat van een K-1 partij van twee topvechters in mijn gewichtklasse...
72,5 kg : Gago *Drago* Arutjunjan (Gym Alkmaar) wint met TKO van Murat Derecki (The Bushido's Antwerpen, Belgie)

donderdag, juni 16, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ringworm 

Wat is ringworm ?

Ringworm is een huidinfectie, veroorzaakt door een schimmel en niet door een worm. De eerste verschijnselen zijn plaatselijke hevige jeuk gevoelen. Meestal begint het met een klein rood kriebelachtig vlekje. Dit plekje groeit uit tot paarse cirkels met de grootte van een puist tot een muntstuk van twee euro. Vooral de randen zullen meer rood worden en het binnenste zal geleidelijk aan afbleken en meer wit van kleur zijn. Soms droog, soms vochtig, meestal op de romp.

Schimmelinfecties komen bij sportenden vaak voor. Herhaald intensief trainen kan de algemene afweer verlagen en daardoor de toegankelijkheid voor schimmelinfecties vergroten. De met de inspanning gepaard gaande sterke transpiratie leidt tot een rijkelijk met vocht doorweekte hoornlaag en daardoor tot een verlaagde lokale afweer. Schimmels zijn n.l. erg gesteld op de consumptie van verhoornd weefsel.

Ringworm moet men ernstig nemen. Het is lelijk, jeukt vreselijk en het is  heel besmettelijk. Ringworm heeft een incubatietijd van 1 tot 2 weken vooraleer de infecties zichtbaar worden. De verspreiding kan via allerlei oppervlakken gebeuren en sommige mensen kunnen de schimmel dragen maar er geen verschijnselen van tonen.

Hoe je voorzorgen nemen ?

Na elke training sessie en competitie douchen, eventueel met een anti-roos shampoo. Eens per week kan men best een special zeepstuk zoals Betadermyl gebruiken. Wel regelmatig een vochtinbrengende crème gebruiken vermits de antibacteriële middelen de huid sterk uitdrogen.
Altijd propere kleding dragen, alsook knie pads, oor protectie en andere bescherming. Het is beter om een washandje te gebruiken in plaats van enkel je handen en de zeep. Het washandje zal de dode huid verwijderen zodat huid uitslag minder kans krijgt.

Wat als je ringworm hebt ?

Als je ringworm voor jezelf niet erg vind, denk dan eens aan je trainingspartners en vooral aan diegene met kinderen. Ringworm is erg besmettelijk en kan blijvende kaalheid en littekens als gevolg hebben. Voor kinderen is het meetal nodig om medicatie te nemen om de ringworm te bestrijden met allerlei neveneffecten als gevolg.

Blijf van de mat. De meeste willen blijven trainen en bedekken de vlekken met tape. Hetgeen zeker niet voldoende is omdat de sporen van de schimmel door het pitsen en krabben zich over je hele lichaam kunnen verspreid hebben.

Gebruik antischimmel zalf om de infecties te behandelen. Er zijn er verscheidene beschikbaar maar ikzelf gebruik Lamisil. Preventief gebruik ik Daktarin strooipoeder als ik ergens meer dan normaal last heb van jeuk. Dit poeder is ook ideaal om in je schoenen te strooien.

Indien de schimmel hardnekkig is kan men natuurlijk best de dokter raadplegen die dan eventueel medicatie kan voorschrijven.

Ververs je bed lakens zo veel mogelijk en leen geen handdoeken of toiletgerief uit aan trainingspartners. Ze zullen niet echt blij zijn als je hen besmet, maar hun woede zal niets zijn vergeleken met de haat van je vriend/vriendinnetje... Gebruik je handdoeken en washandjes slechts eenmalig.

Nooit met vuil van buiten de matten op de matten komen. Voornamelijk alles dat je via je voeten verplaatst van de kleedkamer, gang en dergelijke naar de mat. Worstelschoenen draag je enkel op de mat en niet op café. Tenzij je een ander paar hiervoor gebruikt natuurlijk :)

In't kort

Verschijnselen : roze ringvormige plekken op de huid, soms droog, soms vochtig, meestal op de romp.

Incubatietijd : 4 tot 10 dagen.

Besmettelijkheid : zolang de infectie aanwezig is vooral de aangetaste huid van mensen en dieren.

Ziekteduur : onbehandeld jaren, behandeld enkele weken.

Complicaties : zelden.

Wat kun je doen : Voor een behandeling naar de huisarts. Verder strikt de hygiëneregels opvolgen. Een eigen handdoek, kleding en beddengoed gebruiken.

Producten : Lamisil, Daktarin poeder, Betadermyl zeepstuk

donderdag, juni 9, 2005 Categories: Gezondheid Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Exit-BJJ Mega Training 

Op 18 juni 2005 is het weer allemaal samen trainen in Antwerpen deze keer. Start rond 16u en nadien rond 19u gaan we met zen allen naar Sinkse Foor of voor de leuvenaars de kermis in Antwerpen.

vrijdag, juni 3, 2005 Categories: About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ratinho komt les geven 

Ratinho zal volgende week les komen geven. Ratinho is een van de leraars van Felipe Costa en een zwarte band braziliaans jiu-jitsu.

Octavio Henrique Couto da Silva Jr. - "Ratinho"
Birth Date: 6 July 1971
Place of Birth:  Rio de Janeiro
Weight: 158.40 lbs
Height: 1.70m"
Belt: Black 3th degree
Academy: BRASA clube de Jiu-jitsu
Began in Jiu-Jitsu: March 1989

Meer informatie over Rathino op http://www.brazilianblackbelt.com

woensdag, juni 1, 2005 Categories: About Us Lessen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

ADCC 2005 Resultaten 

Vrouwen

-60kg : Kyra Gracie won van Leka Vieira
+60kg : Juliana Borges won van Stacy Cartwright
open : Juliana Borges won van Jessica Ross

Mannen

-65kg : Leo Vieira 6 x 0 Rani Yahira
-76Kg : Marcelo Garcia dwingt Pablo Popovich met polsklem tot overgave
-88kg : Ronaldo 'Jacare' won van Demian Maia (-1)
-99kg : Roger Gracie won van Cacareco (die stopte na de eerste verlengingen)
+99kg : Jeff Monson 3 x 0 Gabriel Napao
open : Roger Gracie dwingt Ronaldo 'Jacare' met wurging tot overgave

Superfight : Dean Lister 8 x -1 Jean Jacques Machado

maandag, mei 30, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling n Ede 

Veel volk, maar spijtig dat de pools iets te klein opgesplitst werden. De meesten konden slechts 3 maal vechten in tegenstelling tot normaal een vijf tal keren. Exit BJJ deed het weer geweldig goed. Andreas en Sander sloten de -65kg bij de begiiners af. Maurice kon in de finale van de -65kg gevorderden zijn eeuwige strijd met Remco verder zetten. Oliver had pech door in zijn eerste partij een kneuzing aan de ribben op te lopen en moest dan ook stoppen. Steven begon al iets meer van zijn kunnen te laten zien, maar moet toch nog even wennen aan de stress van de -76kg gevorderde pool. Wim won de kruisfinales van deze pool. Martijn en Dimitri sloten de -70kg gevorderden af. En Christophe en ik haalde juist de finales van de -83kg niet.

 

zondag, mei 29, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 51 of 62 << < 30 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 60 > >>