Vechtsport - BJJ - MMA - Ken's Place - Leuven - Belgie

 

Berichten in categorie: Competitie

Verslag wedstrijd tegen Assim 

zondag, december 12, 2004 Categories: Besprekingen Competitie

Gisteren was het dan zover, voor een volle soeverein hal in lommel moest ik kampen tegen Assim onder rings regels, je weet wel met die domme rope escape en standups in het wilde weg.

Na een lange tocht door het publiek beland ik in de ring tegenover mijn tegenstander, de scheids legt nog even de regels uit en dan begon het. Mijn tegenstander was nogal hevig aan het bewegen en gaf na enkele fakes een spinning backfist, plat op mijn oog. Ai, dat begon al niet zo goed, dan maar even shooten en hem neerhalen met een double leg. Zoals gewoonlijk was een guilotine de eerste reactie, maar ik passeerde en begon een klem op zijn linker arm aan te zetten. Ik vergat echter mijn gewicht meer in de richting van zijn bovenlichaam te brengen en mijn tegenstander helemaal geschoren en ingesmeerd met olie draaide dan ook uit de klem. We kwamen terug recht, maar ik had zijn hoofd nog dus sprong ik guard met een guilotine choke. Hij sloeg even naar mijn gezicht. Maar toen kwam de scheids tussen en we moesten terug recht staan. Ik begreep er niets van... achteraf bleek dat de scheids dacht dat hij met zijn vingers naar mijn ogen ging en omdat dit een overtreding is worden we terug recht gezet en krijgt hij een min punt. Mooie escape is dat :) Mijn tegenstander begrijpt dat hij tegen me niet veel kan beginnen op de grond en begint dan ook een salvo van boks en stamp combinaties. Tot mijn verbazing vang ik alles op mijn dekking en geef ik zelf nog een stampje terug. Ik lok hem dan ook mee naar de kant van de ring. Vandaar doe ik opnieuw een takedown zodat ik zeker ben dat we ergens in het midden van de ring eindigen. Deze keer weet hij de shoot beter te verdedigen en ik doe dan ook onmiddelijk een sit-out, hierdoor kom ik op zijn rug terecht en neem back guard met een mate-leao choke. Na zes maal afkloppen van mijn tegenstander vind de scheids het genoeg geweest en ik win overtuigend de partij.

Weg alle stress, grootte beker in mijn handjes en joeipi we komen er weer goed vanaf. Als ik dit zit te typen biepen de sms berichtjes op mijn gsm binnen. Allemaal vrienden die de uitslag willen weten omdat ze het gisteren niet konden maken. Ik typ fier mijn overwinning tekstje : gewonnen met wurging in, maar denk bij mezelf ... wat had ik moeten typen als ik verloren was ...

bedankt voor al jullie support,

Wolverine

 

Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Dutch Open BJJ 2004 

maandag, november 29, 2004 Categories: Besprekingen Competitie

Zaterdag ochtend 6u15, weer een korte nacht achter de rug. Doucheke nemen en broodjes klaarmaken en hop naar de zaal om de Broesen en Martijn op te pikken. Gelukkig heeft ninja GPS dus na de afdeling van antwerpen opgehaald te hebben kunnen we zeer vlotjes naar de Dutch Open in Oss rijden. Mega lange file aan de weging en we zijn vertrokken. Onze eerste matchen lukken niet zo best maar we slagen er na enige uurtjes toch in om het tij te keren. Vlug even aan de organisatie onze medailes gaan vragen en we zijn weg naar Blankenberge voor het gevecht van de Wim. Op de weg van Brugge naar Blankenberge is geen enkel benzine station te vinden dat open is. Daar gaat onze stop voor voedsel :) In het Bloso centrum aangekomen blijkt Wim nog steeds vrij zenuwachtig. We warmen hem op en dan is het zover. We staan al in de ring als een rapper opkomt en een hele intro voor Pislik komt zingen. Is dat even balen. Zo lang wachten in de ring voor we er aan kunnen beginnen. Uiteindelijk start de partij en komt Pislik dan ook in met de door me voorspelde rechtse overhead gevolgd door bodylock. Wim weet dit allemaal mooi af te houden totdat zijn tegenstander onder zijn linker jab slipt, volgt mer een linker knie en daarna met een bodylock Wim naar de grond smijt. Even moet wim scrambelen maar al vlug weet hij de positie terug onder controle te brengen. Hij slaagt er in om boven te komen en heeft half-mount als Pislik een guilotine op hem probeert. Beide vechters zitten helemaal vast en worden naar het midden terug gezet. Bij deze terugzetting wordt Wim echter in een full guard genomen en dadelijk zet Pislik de wurging aan, nog voordat Wim de kans krijgt om zijn oorspronkelijke half-mount positie terug te nemen. Discussie alom vanuit elke hoek natuurlijk. Even later gaat de bel. De tweede ronde start en zijn tegenstander lijkt al veel minder fit te zijn. Wim gaat dan ook voor de takedown en weet in mount te komen waarna hij een regen van stoten naar beneden vuurt. Wim probeert nog even een armbar maar het lukt niet meer om deze correct aan te zetten voor het einde van de ronde. Wim wint overtuigend met unanieme beslissing. Zondag morgen 4u hier is mijn bedje terug ...

Hier nog even alle resultaten :

Wim wint van Pislik
Andreas, 2e plaats -61 jeugd
Sander,  2e plaats -61 jeugd
Dimitri, 3e plaats -67 wit
Michel,  2e plaats -67 blauw
Maurice, 1e plaats -67 blauw
Ken, 1e plaats -73 blauw

Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Fights at the border 3 

dinsdag, november 23, 2004 Categories: Besprekingen Competitie

Ik heb juist vernomen dat ik op het gala tegen Assim S. moet vechten en dat dit volgens de Rings regels zal zijn in twee rondes van vijf minuten. Niet echt wat ik vale-tudo noem, met die rope escapes en beperkte tijd op de grond. Tja, spectator sports ... Kaarten kan je momenteel bij me of in de zaal verkrijgen. 

Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

2nd Brussels Kids & Juniors Brazilian Jiu Jitsu Challenge 

vrijdag, november 19, 2004 Categories: Besprekingen Competitie

Iedereen heeft weer goed gevochten op deze competitie, we behaalde dan ook meerdere podium plaatsen. Macin and Daniel vochten in de zwaarste gewichtklasse tegen andere jeugd die tot 4 jaar ouder en 10kg zwaarder dan hen was. Jordi was zich volop aan het amuseren, maar kreeg enkele geroutineerde vechtertjes tegen.

Hier de resultaten :

Tayla V 35kg - 2nd place
Joey M 37kg - 1st place
Joyce V 45kg - 1st place
Jilly V 50kg - 1st place
Majanka V 59kg - 1st place
Sander M 60kg - 1st place
Andreas M 60kg - 1st place

Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BIG 5 Grappling Competition Results 

vrijdag, november 12, 2004 Categories: Besprekingen Competitie

THE B.I.G. 5 COMPETITONS RESULTS:


Women Open class : 1° Cousin Laurence ( Cercle Tissier - France )
                            2° Soundoukova Lioudmila ( GS jujitsu PG - Russia ))
                            3° Merlier Anabelle ( GSDI - France )
                            4° Tetard Sabrina ( GSDI - France )

-70kg class : 1° Ferreira Marcello ( BTT - Brazil )
                  2° Anderson Peirera ( Ze Marcello - Brazil )
                  3° Husson Mathieu ( Flavio Peroba team )
                  4° Bendy Casimir ( BTT - France )

-80kg class : 1° Carneiro Roan ( BTT - Brazil )
                  2° Pedras Bruno ( Behring Belgium - Brazil )
                  3° Bassard Sébastien ( Cercle Tissier -France )
                  4° Fracey Johnny ( BTT - France )

-90kg class : 1° Olivera Filipe ( Gracie Barra - Brazil )
                  2° Annan Kassim ( BTT - France )
                  3° Rode Anthony ( BTT - France )
                  4° Dardenne Fabien ( Behring Belgium - Belgium )

+90kg class : 1° Wonde Ricardo ( Cadu team - Holland )
                   2° Cadu Francis ( Cadu team - Brazil )
                   3° Gibbs Jessie ( Cadu team - Holland )
                   4° Rimbon Moise ( Cercle Tissier - France )

Absolute class : 1° Carneiro Roan ( BTT - Brazil )
                      2° David Pierre-Louis ( De La Riva - France )
                      3° Collart Sébastien ( GSDI - France )
                      4° Radev Jordan ( Cadu team - Tchetchenia )

Best team : 1° BTT ( 38 pts )
                 2° Cadu team ( 19 pts )
                 3° Cercle Tissier  ( 13 pts )
                 4° Gracie Barra ( 9 pts )

200 fighters for 17 country's : France , Dutch , Germany , Italy , Portugal , Spain , Luxemburg , Belgium , Armenia , Tchetchenia , Russia , Yougoslavia , Bulgaria , Brazil , Congo , Cambodia and Haiti .

 

Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BIG 5 Grappling Competition 

maandag, november 8, 2004 Categories: Besprekingen Competitie

Na weer enkele dagen honger te lijden om op gewicht te raken, sloeg zondag morgen de weegschaal op 68,9. Een kleine kilo onder mijn eigen meer correctere weegschaal. Minder fijn voor mij, maar wel goed meegenomen voor Wim die zo ook in de -70 kon geraken.

Mijn eerste ronde was tegen Ferandez, derde plaats van vorig jaar. Het gevecht begon hevig maar na enige pogingen scoorde ik 2 punten en sloot hem op in mijn guard. Succes, mijn weg naar de overwinning was open en vrij. Alle, dat dacht ik toch :) Tweede ronde een verkeerde triangle choke met vuist ertussen en hop naar de derde. Ondertussen waren Michel, Maurice en Wim ook volop aan het winnen.

We krijgen even rust vermits -80 enkele rondes gaat vechten. David, winnaar van vorig jaar verliest in de eerste partij van een braziliaan met leger shorts aan. Raar denken we ...

En we gaan verder, stapt een braziliaan op mijn mat (ook met leger short) Ai, dat voorspeld ni veel goeds. En jawel 5 minuten en veel vechten later 0-14 voor de leger short. Gedaan met mijn glorie. M,M en W hadden hetzelfde aan hun been, alle europeanen waren blijkbaar verdwenen uit de pools. 

Achteraf bleek dat er een heel braziliaans top team mee vocht, allemaal zwarte banden. Ze hebben bijna alle prijzengeld mee naar huis genomen zo'n 2500 euro.

We hebben toch goed gevochten, volgend jaar meer geluk of minder brazilianen...

 

 

 

 

Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 13 of 13 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
https://ken.be/Blog/ViewCategory.aspx?cat=776&pageid=1&mid=2&pagenumber=13