Berichten in categorie: Leuk

Veiligheid op het Internet 

"People often think that because they see the lock on their browser it means everything is secure. This just isn't the case. "

Cgisecurity.com
zondag, maart 12, 2006 Categories: Leuk Quotes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BJJ Gay ? 

Het moge nog wel geen fantastische reclame zijn, zeker niet na alle discussies over guard springen, maar het is alvast enige aandacht van de media voor deze steeds meer populaire sport. Bekijk het fragment over braziliaans jiu-jitsu is gay hier. Is trouwens van de ABC tv show Emily's Reasons Why Not. Als je denkt dat brazilian gay is, moet je maar eens naar submission grappling of turks worstelen gaan kijken. Dames kom dus rustig meetrainen in onze lessen te Leuven, u heeft niets te vrezen. Je kan je er alleen maar veiliger van gaan voelen zoals Leticia bewijst tegenover deze mtv show man. BJJ is nu eenmaal de beste sport om te gebruiken voor zelfverdediging.

woensdag, februari 1, 2006 Categories: Filmkes Leuk Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Goede voornemens 

Zoals de traditie het beaamt, begon ik dit jaar met de goede voornemens om eens eindelijk te stoppen met steeds koffie op het werk te gaan drinken. Met alle gevolgen vandien. De afdelingscartoonist legde me het vuur aan de schenen !

Hier naar de cartoon post op zijn blog ...

donderdag, januari 5, 2006 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

King Kong 

Naar aanleiding van de nieuwe high tech cgi release van king kong leek het me noodzakelijk om Torah zijn uitzetting over deze film eens te publiceren. Menig heeft er van gehoord maar weinigen kennen de volledige versie. Laat ons hopen dat de nieuwe release ons enige antwoorden mag verschaffen ...

ok

Het is een primitieve stam in een groot bos op een eiland, nu blijkt er op dat eiland een reusachtige aap te leven. De primitieven bouwen  aldus rond hun dorp een groot hek/muur zodat ze afgeschermd zijn van  de aap, nu hebben ze wel de gewoonte er af en toe een vers maagdje aan te offeren om het beest beetje tevreden te houden, Hier is het eerste probleem, ipv een gewone deur in het hek te maken waar twee man en een maagdje gemakkelijk door kan bouwen ze een poort op aap groote, die moeizaam door 10tallen stamleden moet worden geopend en die ze uiteraard op een bepaald moment niet snel genoeg terug toe krijgen waardoor de aap een bloedbad aanricht in het dorpje.

Allemaal nog ok, je kan denken dat primitieve stammen niet van de snuggerste zijn. Hoewel: wel het verstand om enorme muren en deuren te bouwen, maar niet om na te denken waarom moet die verdomde aap eigenlijk ook door die veel te grote deur kunnen ? swat.

De film gaat rustig verder tot de aap in new york beland en daar op zen dooie gemakje de empire state building beklimt !!!

Dus na uren gepieker over die te grote deur, na je af te vragen wat die stam toch bezielde toen ze al die moeite deden om een te grote deur met king kong size handvaten te maken blijkt dat die aap op de empire statebuilding kan klimmen dus gelijk welk hek met gelijk welke deur was voor dat beest geen hindernis om te beginnen.

Waarom wacht die aap tot ze de deur voor hem openen ? Waarom is dat beest al 100de keren afgedropen en brullend terug het bos in gelopen als ze de deur wel net op tijd dichtkregen ? Uit hofelijkheid ? Een soort ongeschreven reuze-aap etikette ?

Wat is de bedoeling van die film he ? wat willen ze eigenlijk zeggen ?
Wie weet ?

Torah

dinsdag, december 13, 2005 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Exit-BJJ Bijnaam Encyclopedie 

Een bijnaam is een breed bekende, niet-officiële naam van een persoon, een groep van personen of een zaak. Een bijnaam kan voor de drager zowel een positieve als een negatieve connotatie hebben. Als het negatief is, wordt dit een spotnaam genoemd en wordt dan al snel een scheldwoord. Als het positief is, wordt het een koosnaam.

Bijnamen zijn in braziliaans jiu-jitsu veel voorkomend omdat vele beoefenaars van deze sport ook beoefenaars van capoeira zijn. (of veel in contact komen met capoeiristas) Capoeira werd verboden en de beoefenaars kenden elkaars namen niet, enkel hun bijnaam. Zodoende was het voor hen ook onmogelijk anderen te veraden als ze zelf opgepakt werden door de politie voor het beoefenen van deze rithmishe vechtsport.

Ook vele Exit-BJJ members hebben een of meerdere bijnamen gekregen, weliswaar is het gebruik ervan in Leuven iets hoger dan in Antwerpen omdat Houdini, omwille van beroepsmisvorming, liever de officiele naam gebruikt. 

Hier enkele verklaringen, zoek zelf maar wie er bij past :

 • Houdini : Omwille van zijn onmogelijke ontsnappingen uit posities
 • Bankvijs : Je kan beter met een dwangbuis aan vechten dan dat hij je kimono vast heeft
 • Torah : Omwille van te spotten met de bordure van Ken zijn naam op zijn gordel
 • Hulk : In het begin vocht ie zo hard dat we voor deze mannier van vechten een werkwoord bijgemaakt hebben... hulken
 • Je bent gepalmat als je in Joao zijn favoriete techniek loopt
 • Moreno : Om er eerder als braziliaan dan als belg uit te zien
 • Turtle : Omdat ie kan spinnen als een schildpad op zijn rug
 • Wolverine : Bij de release van x-men waren zijn baard en haren voldoende in de stijl om door de brazilianen te hernoemd worden
 • Ninja : Voor het dragen van een zwarte kimono wanneer cbjj nog enkel blauw en wit aanvaarde
 • Royler : Hij is graatmager maar vecht als een beer
 • Claw : Om voor meerdere maanden met een ingetapte afgekapte vinger te komen trainen
 • Flappy : Om als een losse flodder in wrestling stance te staan
 • Pitbull : Omdat hij zielsveel van die beestjes houd
 • Patrick : Voor het dragen van een spongebob patrick figuurtje op zijn kimono 

Blijkbaar is er vraag naar enkele nicknames die ik hier niet aan toegevoegd heb, natuurlijk kan het altijd zijn dat ik er enkele vergeten ben maar sommige neem ik niet op omdat ze over vervaldatum zijn. Toen ik pas mijn bijnaam kreeg vond ik dit cool en toen hulk weldra ook als bijnaam gebruikt werd en spiderman zo veel schrik van spinnen had, dacht ik in deze trend verder te werken en bedacht dus andere marvel strips bijnamen zoals onder andere ninja en mystique. Deze bleven echter niet zo goed hangen daar ze minder persoonlijk waren en zodoende werden ze niet echt veel gebruikt. Sommige wachten nu ongeduldig op een nieuwe koosnaam, anderen kregen nieuwe namen in de plaats. Zo werd spiderman in brazilie moreno en in belgie bankvijs. En als je nog geen spotnaam hebt gekregen, wees dan blij want het wil enkel zeggen dat je geen onnozele dingen uitsteekt. LOL 

woensdag, november 23, 2005 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Simpsons 

Marge: Homer, the plant called. They said if you don't show up tomorrow don't bother showing up on Monday.
Homer: Woo-hoo. Four-day weekend.

vrijdag, oktober 14, 2005 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Seabert 

Naar aanleiding van de zeehond stretch van den Hulk en de kweddel modem van Houdini ...

Seabert, ook al is-ie klein
Kijk maar eens hoe slim een zeehondje kan zijn
Seabert is voor niemand bang
Helpt bedreigde dieren waar die kan

Z’n twee beste vriendjes zijn altijd bij ‘m in de buurt
Zijn er dieren in gevaar dan gaan ze op avontuur

Seabert is voor niemand bang
Helpt bedreigde dieren waar die kan

woensdag, juli 13, 2005 Categories: Leuk Songteksten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Speciale Training 

Deze avond gaan we alles door elkaar mengen en heel realistisch trainen dus breng allerlei huis en tuin materiaal mee. Bijvoorbeeld een broodmes, een borstel, meetlat, enz... Dan kunnen we eens zien wat vechten met al deze voorwerpen en eens kijken hoe dit alles wijzigd. Ook gewone kleren die stuk mogen meebrengen zodat we eens het verschil met de kimono kunnen bekijken. Tot straks...

Amaai, dat was niet alles. Den hulk zijne tuinlaars op mijn kop, de wim had zijne riem al uitgetrokken en was de steven aan het achtervolgen om hem op zijne rug te slagen, dan zat den oliver met zijn lepel op den tom zijne dikke teen te tikken en verder was de sander nog eens alle andere in zijne rugzak aan het wegsteken... Maar ergste van al de batterijen van de radio waren plat en dat is niet gelogen.

April fools

 

vrijdag, april 1, 2005 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Tomaat : Was het nu groenten of fruit ? 

Het hangt er van af hoe u het bekijkt : plantkundig of tuinbouwkundig of volgens gebruik in de keuken. Verder kan ik u zeggen dat dit mijn eigen mening is volgens eigen inzichten en ik ben er zeker van dat sommigen onder u het al eens op een andere plaats anders gehoord hebben.  Feit is wel dat men dikwijls vergeet deze vraag onder verschillende invalspunten te bekijken zoals ik het nu gedaan heb.

1. De tuinbouwkundige indeling van de teelten "groente" en "fruit" zijn de volgende :

Groente is geproduceerd door een kruidachtige plant.
Fruit is geproduceerd door een houtachtige plant.
Tuinbouwkundig gezien is tomaat een groente : groeit op een kruidachtige plant.  
Meloen is een groente: groeit op een kruidachtige plant. 
Appel behoort tot de groep fruit, want groeit op een houtachtige plant.

Over deze voorgaande voorbeelden bestaat binnen de tuinbouwwereld geen discussie. Enige waar wel eens discussie over is, is de aardbei, alhoewel die strikt tuinbouwkundig gezien tot de groenten behoort, het is een kruidachtige plant.

Kijk maar eens naar het vakblad "groenten en fruit" : aardbei wordt behandeld in het vakdeel groente en niet in het vakdeel fruit.

2. Plantkundig gezien kan ik het volgende zeggen :

Als u zegt tomaat is "fruit" zou het misschien beter te zijn te zeggen tomaat is een vrucht, omdat dit plantkundig wel klopt.

Een groente daarentegen kan zijn : een vrucht (tomaat, komkommer...) of een bloem (bloemkool, broccoli) of een blad (sla) of een stengel (asperge) of een knol (knolselder)  of een schijnvrucht (aardbei) enz...

Fruit is altijd een vrucht  of een schijnvrucht geproduceerd door  een plant.

3. Ten slotte is er nog de indeling volgens de keuken :

Alles wat gegeten wordt als voorgerecht of hoofdschotel is groenten, alles wat gegeten wordt als dessert is fruit.

Dus voor aardbei is dit fruit, voor meloen echter : kan voorgerecht zijn, kan ook nagerecht zijn.

Besluit :
Tuinbouwkundig gezien is tomaat een groente
Plantkundig gezien is tomaat een vrucht
Volgens keukengebruik is tomaat een groente.

woensdag, december 29, 2004 Categories: Leuk
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 3 of 4 << < 1 2 3 4 > >>