Berichten in categorie: About Me

Geen scuba voor me 

Vandaag zijn ze dus gaan scuba diven, ben echt benieuwd hoe Titi het er vanaf gebracht gaat hebben. Ik ben thuis gebleven, want zo op een boot blijven zitten en de andere zien rondzwemmen als vrije visjes is echt niets voor mij. Heb wel deze morgen samen met Alemao kunnen trainen op technieken van Michelle. Heb haar ook dadelijk een plaatsje gegeven in mijn technieken klassificatie en er is dus nu een officiele Michelle´s guard. Ben er ook achter dat ze de Felipe Guard hier soms ook meia-guarda invertida noemen. Kwestie van mee te zijn met de rest van de wereld. Straks gaan we fuifen in de stad, want het is hier verlengd weekend en dan is er vanalles te doen...

vrijdag, april 28, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Lange haren bij het worstelen 

Momenteel heb ik een heel trage internet verbinding ter beschikking, dus ik zal het kort moeten houden. Gisteren heb ik mijn voet geblesseerd op het strand, door ergens in te stappen. Gelukkig had ik nog een compeed plakkertje van Michel en dat heb ik er nadien ook zorgvuldig overgedaan. Doet wel beetke pijn, maar kan toch trainen.

Ik ben er ook achter gekomen waar ze die speciale badmutsen voor het rollen hier halen. De dames maken die gewoon zelf. Ze nemen een driehoek bikinietje en naaien dit vast aan de zijkanten van de badmuts. Het borsttouwtje halen ze er gewoon uit en klaar is kees.

Morgen gaan we scuba duiken, maar ben nog niet zeker dat ik mee zal gaan...

donderdag, april 27, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Spierpijn en mosquito beten 

We zijn weeral bijna halverwege en vandaag begin ik echt te voelen dat de training zijn tol eist. Warm, warm en nog eens warmer. Naast de spierpijn ook nog eens een hoop muggenbeten. Leuke is dat ik heel de tijd met zwarte banden kan rollen of met zwaardere hogere gordels. Weer veel details bijgeschaaft en natuurlijk hopen vragen.

Vandaag heeft Felipe zijn nieuwe t-shirts toegestuurd gekregen en als je er eentje wenst dan moet je me maar een mailtje sturen. Ik breng ze voor 20 euro mee. Zwart en wit.

Ook leuk om eens te gaan kijken is de team ranking van Sherdog, we staan er ergens rond de derde plaats (de resultaten worden dagelijks aangepast)

Als je eens een kijkje wil nemen in het beach club huis hier op het strand : http://www.fishbonebuzios.com/

Verder lekker eten en veel shopping voor de girls. Rol ze daar in Belgie...

dinsdag, april 25, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BJJ in Buzios Brasil 

Weer even verder en het zonnetje is er nu volledig bij. Gisteren had ik zelfs een beetje te veel tijd doorgebracht onder de hier o zo blauwe hemel en kon dan ook heel de avond misselijk op mijn bedje doorbregen. Kleine zonneslag zeker ? Gelukkig niet verbrand. We zijn de training rustig begonnen met herhaling van enkele basisbewegingen en zoals iedere maal sta ik er steeds versteld van hoeveel kleine details ik voordien nog niet opgemerkt had. Tja een witte en een zwarte gordel doen identiek dezelfde techniek, maar het zijn die kleinigheden die het verschil maken.

Verder moest ik Gabi en Moreno nog de groeten doen van Alemao en deze heeft me ook verklapt dat Gabi reeds 6 maanden een copietje heeft van de derde reeks van Marcelo Garcia. Dus laat hem ze maar aan iedereen doorgeven :)

Nu zit ik hier in het dorpje te internetten en zelfs met de ventilator aan is het snik heet. Hopelijk is het tijdens de training deze avond al wat afgekoeld want ik zou toch iets beter tegen de bruine banden van Ratinho willen vechten. Ze zijn allemaal heel technisch en dan nog eens een beetje zwaarder, maar dat maakt alles juist leuker. Benzinho heb ik al eens laten proeven van een copy van de felipe sitting-guard, kwestie van af te kijken wat de oplossingen zijn natuurlijk. 

Straks zal ik ook nog een beetje zon naar jullie opsturen, maar eerst ga ik een goeie ijscream eten...

zaterdag, april 22, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Pressure on the mat 

Eerst een beetje gaan shoppen. Enkele grappling shorts gekocht zodat ik eindelijk geen commentaar meer krijg op mijn versleten thai shortjes tijdens het no-gi-en. Daarna gaan trainen bij Comprido at the Fight Zone in Copacabana. Een training vol posklemmen en de laagste gordel aanwezig was een paarse band :) Bij het rollen flink mijn best gedaan en had eigenlijk het meeste moeite met het passeren van de half-shinguard, heb er dan nadien ook flink met Felipe zitten op oefenen. Nu gaan we een hoop eten voor het kamp inkopen...

woensdag, april 19, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BJJ Underground 

Vandaag is er eindelijk een beetje opklaring gekomen, tot nu had het aan een stuk door geregend. Ik ben ook al een beetje bekomen van het reizen en heb met Felipe bij enkele van zijn vrienden thuis gaan trainen. Echt wel cool, zo in een klein kamertje met een man of 7 trainen. Ale om de beurten een minuut of 7 rollen. Rondje in, rondje uit. Dacht eerst zo van waarom komt ie naar hier trainen met witte en gele banden, maar even later viel mijn frank dat het hogere banden waren die gewoon te lui waren om hun gordels en dergelijke mee te sleuren. Gewoon een pak en belt dat ergens rondslingerd gebruiken. Er was een jongere bruine band bij die al enkele malen de podium plaatsen van de mundials bereikte en hij vecht in het gewicht van Felipe. Dus dat was de rede dat we naar daar gingen :) Eender hoe goed gevochten, wel nog even moeten bekomen want het vuur werd me als nieuwe gringo wel erg aan de schenen gelegd. Heb nog enkele laag kwaliteitsfotokes maar die volgen later wel eens al ik meer zin heb om ze op te laden ...

dinsdag, april 18, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brazilie - Frankfurt Terug naar af 

De vlucht naar Duitsland verliep vlotjes. In de transit zone even met Titi naar de nieuwe parfum van Jennifer Lopez gekeken, of moet ik zeggen geroken ? Op de vlucht naar Brazilie. Ai, de zetel was stuk en de hoofdtelefoon aansluiting werkte, maar om de 3 seconden ging het krkrkrkssss. Ik wist niet dat het om een Braziliaanse vlucht ging. Na het zien van het flikkerende televisie scherm was ik echter wel zeker van. Het maakte allemaal niet uit, oogjes toe en slapen dan maar. Dromenland... Opeens hoor ik de kapitein iets in het portugees brabelen en even later in nog meer onverstaand engels. Blijkt dat we terugvliegen naar Spanje want de automatische piloot heeft het begeven. Watte Spanje denk ik, we zijn al meer dan 5 uur aan het vliegen. Zeggen dat ik speciaal niet over Spanje wou vliegen omdat je daar steeds enkele uren vertraging hebt. Even later werd het erger, de gps begeeft het ook en de piloot moet terug naar Duitsland. Dus zo een 6 uur later staan ze terug waar we vertrokken zijn. Iedereen uit het vliegtuig en niemand die weet wat er te gebeuren staat. Uiteindelijk belanden we in het Sheraton hotel waar het personeel ons heel vriendelijk verder helpt en ons een kamer bezorgt. We moeten daar blijven tot ze ons meer komen vertellen. Gelukkig kunnen we af en toe gaan eten in het congress gebouw. Zo een goeie 10 uur later kunnen we terug vertrekken en dit maal met een nieuwer toestel, de luidsprekers werken en geen geflikker op de schermen. Zo een dikke 30 uur na ons vertrek komen we aan in Rio en staat Ana ons op te wachten. Titi krijgt een beertje cadeau en geeft enkele oorbelletjes weg. Felipe en ik ruilen een beetje chocolade uit :) Nu na een nachtje slapen is het hier vollop aan het regenen en echt warm. De zweetdruppels lopen van mijn voorhoofd af. Natuurlijk vanalles vergeten zoals geen schorten bij, geen t-shirts met korte mouwen of in zwarte kleur. Je bagage inpakken enkele minuten voor je vertrekt is niet altijd zo ideaal. Kopen hier wel nieuwe straks en dan gaan we trainen bij Comprido...

maandag, april 17, 2006 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brazilian Black Belt Pictures 

Voor diegene die niet kunnen wachten naar mijn posts, je kan steeds op de site van Felipe Costa terecht. Hier zijn al enkele posts : Braziliaans Jiu-Jitsu in Europa en BJJ in Leuven en Antwerpen

zaterdag, januari 28, 2006 Categories: About Me Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Luchthaven Portugal van tien-negen 

Felipe is in aantocht. Deze morgen kwam ik op het werk aan en wat bleek, meneer Costa was online op messenger. Was dat even verschieten. Ai, vliegtuig gemist ? Even later bleek het Ana te zijn. Grappig toch dat chatgebeuren, je weet nooit zeker wie er aan de andere zijde zit. Hoewel het meestal wel andersom is, je hoopt op een mooie vrouw maar eigenlijk is het een bende snotneuzen met namaak borsten voor de webcam. Nu was het dus een mooie braziliaanse vrouw ipv een jiu-jitsu monsterke :)  Felipe zit dus vast in Portugal op de luchthaven en zal pas tegen 18u30 hier zijn :( Typisch voor die luchthaven, heb er zelf ook al enkele malen vastgezeten. Steeds chaos, vluchten die overboekt zijn en niet goed op elkaar aansluiten. Allemaal redenen waarom ik in april er voor gekozen heb om over Duitsland naar Brazilie te vliegen. Hopelijk is dat minder wanordelijk. Eender hoe, Ana wist me dit dus allemaal mooi te vertellen op de chat deze morgen en ik was dan nog zo stom om de conversatie af te sluiten met cu (see you voor ons, maar niet voor de brazilianen zo wist ze me te vertellen...)

Gisteren waren eindelijk zowel Stijn als The Claw Steven samen eens op de training. Al lang ben ik aan het wachten om ze eens tegen elkaar te zien rollen. Het lot liet ze maar niet samenkomen. Tot nu, wel beetje laat want Felipe is bijna hier. Meestal hebben we dan een mega training en worden er streepjes uitgedeeld. Ik dacht zo, laten we ze nog even een streepje geven voordat hij hier is, dan gaat hun inzet van de laatste maanden niet zo verloren in alle seminarie drukte. Dus zo was het allebei eindelijk hun eerste streepje. En nu als gekken met onze 56kg wereldkampioen komen trainen.

Deze avond eerste maal Houdini zijn nieuwe stekje verkennen. Hij moest zijn appartementje boven de 800 euro handtassen verlaten omdat er een opbergruimte van gemaakt werd. Kreeg verplichte zilveren handruk van de huisbaas. Ben benieuwd of hij nu die marmeren badkamer met bladgoud wc gezet heeft... 

dinsdag, januari 17, 2006 Categories: About Me Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Monglo Congla 

Het was hier even stil. De eindejaarsfeesten en het papierenwerk zijn weer achter de rug. We brengen je dan ook enkele exclusieve beelden van achter de schermen van onze fantastische vechtsportschool. Nog voor kerstmis ging een deel van de vechters al grondig aan het zondigen door een uitstapje Mc Donalds te plannen. Een beetje later werden de vettige frietjes en hamburgers vervangen voor alcohol van de belgische plank. Al vlug kon ik mijn collectie gekke bekken aanvullen en vertoefde onze flappy zich (zoals gewoonlijk) weer in vrouwelijk gezelschap. Hij nam haar zelfs mee naar huis, maar dat ben ik tegen mama en papa broes niet gaan vertellen. Ook the claw, stijn en tom moesten plechtig beloven om niets te verklappen. Er werd de komende dagen nog wel wat geoefend, maar het verliep allemaal rommellig. Ikzelf kon me ook terug op de mat begeven, maar had wel een beetje hulp nodig. Op nieuwjaars avond konden we eindelijk de geheime talenten van onze hulk eens aanschouwen en vooral de chocolade mouse was niet te versmaden. De hulk had dan ook even voor een vervang fotograaf gezorgd. We zijn er klaar voor, laat de wedstrijden maar komen. Monglo Congla...

maandag, januari 2, 2006 Categories: About Me About Us Activiteiten Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 7 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>