Berichten in categorie: About Me

Mundials 2005 

Vandaag was het dan zover. Azul Leve of blauw 76kg was aan de beurt. Na heel lang wachten en een hel van een organisatie en rondgeloop vermits mijn naam als Ken Van E was opgegeven en op mijn pas Ken Van G stond mochten we dan toch vechten. Weliswaar niet om de 1720 aangegeven tijd maar rond 1900. Gelukkig dat we om 15u al daar waren. Het ging allemaal vlotjes tot in de kwartfinales waar zowel ik als wim het verloren op een sweep. Spijtig, denk dat ik zelf een beetje te snel voor de submissie aan het gaan was en zo mijn partij verloor met 2-5 tegen 4-1. Hopelijk lukt het op de masters nog iets beter. Wel is het gewelig om al die brazilianen te ontmoeten. Vele ken je enkel vanop foto of video en kan je nu in levende lijven zien. De wedstrijden in Europa zijn beter georganiseerd een veel leuker, maar ja dit is de real deal nietwaar. Geen opwarmruimte, slechte aankondiging van de gevechten, wegen vlak voor je eerste gevecht dus een hele dag scheel van de honger, scheidsrechters die elk hun interpretatie van de regels naar eigen believen aanpassen. Zo had ik in mijn verlies partij de rug langs de zijde en moest ik terug rechtstaand beginnen. Volgend weekend is er misschien terug een wedstrijd. We zien wel...

woensdag, juli 27, 2005 Categories: About Me Besprekingen Brazilie Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Eerste trainingen 

Vandaag was het dan zover, onze eerste training bij ratinho. Niet echt veel volk. We zagen enkele takedowns met kimono en dan mochten we beginnen rollen. In de avond na even gerust te hebben naar comprido zijn school. Geen techniek enkel rollen. Beginnen in close guard, butterfly en half guard. De eerste die een punt of submissie scoort blijft in de andere gaat naar einde van de rij. Als je drie maal wint vlieg je ook naar einde van de rij. Hier was al veel meer volk en rollen met blauw en paars viel goed mee, maar bruin en zwart waren wel harde brokken. Morgen al naar de mundials, wel vroeger dan verwacht en ik ben nog niet op gewicht, maar  felipe heeft een lichte vest voor me.

dinsdag, juli 26, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brasil here we are... 

Na een zeer lange reis stond Felipe ons op te wachten in de luchthaven van Rio. Ale, verstopt met Ana achter een muurtje dan weliswaar. Hebben hier nog vlug iets gaan eten in een broodjeszaak waar tatame en gracie magazine voor het inkijken liggen. Nu zijn we onze bedjes aan het maken en morgen kunnen we er aan beginnen. To be continued...

dinsdag, juli 26, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Interview voor UGC 

Voornaam: Ken
Familienaam: Van Gilbergen
Nickname: Wolverine
Gewicht: 70kg
Grootte: 1m76
Team: Exit-BJJ
Land: Belgium
Stijl: Brazilian Jiu-Jitsu
Level (Gordel): Blue
Trainer: Felipe Costa
Coach: Maurice & Michel Goffart

Meest belangrijke titels en competities waar je aan deelgenomen hebt:
25/06/05 Lock & Choke 3 - Submission Wrestling - 1st place, -77kg
30/05/04 ADCC Dutch Open 2004 - Submission Wrestling - 2nd place, -77kg
25/04/04 BJJ Belgian Open 2004 - Brazilian Jiu-Jitsu - 1st place, -73kg
15/11/03 Yoseikan Grappling - Submission Wrestling - 1st place, advanced
02/11/03 BIG 4 - Brussels International Grappling - Submission Wrestling - 1st place, -70kg

Vraag: Stel je even voor aan de bezoekers van onze website.
Antwoord: Hoi, Ik ben Ken en ik begon vechtsporten te beoefenen zo een goeie 15 jaar geleden. Ik heb alles geprobeerd van karate, kungfu, jeet kune do tot capoeira en thaiboxing, maar het meeste was ik gefascineerd door shootwrestling en braziliaans jiu-jitsu. Shooto heeft een hele hoop klemmen maar is slecht positie georienteerd, daarom is mijn BJJ belangrijker. Het zorgt er voor dat ik de klemmen kan uitvoeren. Ik worstel ook met een tsjechische vriend van me. De combinatie van positioneel BJJ, worstel worpen en shooto beenklemmen maken van me een complete vechter. In 2002 begon ik aan grappling competities deel te nemen en ik heb nu al meer dan 100 wedstrijden achter de rug. Wanneer ik voor een freefight oefen dan doe ik ook een beetje thais boksen.

Vraag: Wat is je achtergrond in de vechtsporten en wie zijn je leraars ?
Antwoord: Ik heb hopen fantastische leraars zoals M&M, Felipe, Ratinho, Erik, ... Ik kijk ook heel veel naar instructie en vecht filmpjes. Maar ik denk dat mijn gevoel voor het rollen voornamelijk te danken is aan al mijn vrienden die iedere dag op de training komen om beter te worden. Hoe beter zij worden, des te beter word ik.

Vraag: Wat verwacht je van de Ultimate Grappling Challenge, als je kijkt naar je tegenstanders ?
Antwoord: Al de deelnemers, die ik ken, zijn echt goeie vechters. Ik heb wel het voordeel dat ik van de meeste hun strategie onder de knie heb. Er nemen ook enkele engelse en skandinavische vechters deel. Ik moet echt naar hun kunnen kijken want ze behoren tot de beste grappling landen van europa.

Vraag: Wat was je grootste internationaal success ?
Antwoord: Niets speciaal, ik zal in de mundials en de masters vechten deze zomer. Ik won veel in de aanliggende landen. Ik won van Dana Cengiz en Franco Leonardis die beter bekend zijn in duitsland.

Vraag: Hoe ga je voor de UGC trainen ?
Antwoord: Ik breng dit jaar mijn 'vakantie' door in Brazilie. Ik ga er heel de zomer trainen met de gasten van Brasa. Zij zijn de besten en misschien kan ik een beetje van hun krachten meebrengen. Een week voor de UGC zal ik mijn kimono uit laten en vooral op beenklemmen oefenen.

Vraag: Heb je een bericht voor je fans in duitsland ?
Antwoord: Ik ben er zeker van dat Ortega en Wolverine hun weer een gevecht van de hoogste technische standaard zullen brengen. Dank je voor het supporteren en tot binnenkort.

zaterdag, juli 16, 2005 Categories: About Me Interviews
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Interview for the UGC 

First Name: Ken
Last Name: Van Gilbergen
Fight Name: Wolverine
Weight: 70kg
Height: 1m76
Team: Exit-BJJ
Country: Belgium
Style: Brazilian Jiu-Jitsu
Rank (Belt): Blue
Trainer: Felipe Costa
Coach: Maurice & Michel Goffart

Most important titles and tournaments you have competed in previously:
25/06/05 Lock & Choke 3 - Submission Wrestling - 1st place, -77kg
30/05/04 ADCC Dutch Open 2004 - Submission Wrestling - 2nd place, -77kg
25/04/04 BJJ Belgian Open 2004 - Brazilian Jiu-Jitsu - 1st place, -73kg
15/11/03 Yoseikan Grappling - Submission Wrestling - 1st place, advanced
02/11/03 BIG 4 - Brussels International Grappling - Submission Wrestling - 1st place, -70kg

Question: Please introduce yourself to the visitors of our website.
Answer: Hi, I'm Ken and i started training in martial arts some 15 years ago. I tried everything from karate, kungfu, jeet kune do to capoeira and thaiboxing, but i was most interrested by shootwrestling and brazilian jiu-jitsu. Shooto has a lot of submissions but has a bad positional game, therefor my BJJ is more important. It makes the locks work. I also wrestle with a czechian friend of mine. The combination of positional BJJ, wrestling takedowns and shooto leglocks make me a pretty complete fighter. I started competing grappling in 2002 and have more then a 100 matches since then. And when preparing for a vale-tudo fight, i add some thaiboxing to the mix.

Question: What is your background in the Martial Arts and who are your teachers?
Answer: I have a lot of wonderful teachers like M&M, Felipe, Ratinho, Erik, ... I also watch a lot of instructional and fight tapes. But i guess most of my feeling for the grappling game i thank to all the people i daily train with. They are there every single day to work on their games and the more they improve the more i do.

Question: What do you expect from the upcoming Ultimate Grappling Challenge, when you look at the field of competitors in your division?
Answer: All the competitors i know are really good fighters. The advantage is that i know the game of most of them. There are also some UK and Nordic fighters joining. I really have to check them out because i have no idea what to expect from them and these countries are the top grappling countries in Europe.

Question: What was your biggest international success so far? Please tell us a little about it.
Answer: Nothing really special, i will be fighting in the mundials and the masters this summer. I won a lot in all our neighboring countries. I won over Dana Cengiz and Franco Leonardis who are more known in Germany.

Question: How do you prepare for the UGC in September in Germany?
Answer: I'm spending my 'vacation' in Brasil this year. I will be training with the guys from Brasa the whole summer. They are the best and maybe they will give me some of their force. A week before the UGC i will remove my gi and practice a lot on leg locking.

Question: Do you have any messages for your fans in Germany?
Answer: I'm sure Ortega and Wolverine will bring them, once more, a fight of the highest technical level. Thanks for supporting us and see you soon.

zaterdag, juli 16, 2005 Categories: About Me Interviews
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Pech met de wagen 

Donderdag namiddag, stroompanne op het werk, joepie vroeg vertrekken naar de training in Antwerpen. Even later E19 volledig dicht, filles van hier tot Mexico. Geen probleem raampjes open, muziek luid en genieten van de 40 graden zon, ik heb tijd genoeg want ik ben vroeg vertrokken. Kwart voor zes, juist voorbij het begin van de Lode Craeybeckxtunnel, ik ga het nog juist halen. Ai ai, wat is dat nu mijn koppeling is helemaal plat gedrukt. Geen schakelen meer mogelijk. Verdomme, uitstappen en A3 duwen tot aan het einde van de warme tunnel. Op de pechstrook gekomen verzekering opbellen en wachten op de takelwagen. Eens met de camion aangekomen wil ik een vervangwagen in ontvangst nemen zodat ik toch nog een uurtje kan gaan trainen. Dat is dan 175 euro waarborg meneer. En waar moet ik die plots vandaan halen ? Ik kijk nog even omhoog, maar god laat geen briefjes naar beneden dwarrelen. Dan maar op zoek naar een bank contact. Drie automaten gevonden allemaal zonder geld of niet werkende. Terug naar de verzekering gebeld. Taxi van Antwerpen naar Leuven gekregen om daar geld gaan op te halen en in een andere garage een wagen te krijgen. Na een pitstop op de Tervuursevest langs de garage. Taxi weggestuurd en naar binnen om wagen in ontvangst te nemen. Als je blieft meneer hier is 175 euro. Pas en rijbewijs graag. Oeps, waar is mijn identiteitskaart heen ? Krijg geen wagen mee. Terug verzekering bellen. Terug taxi naar huis zonder wagen. Martijn gebeld om me de volgende morgen mee naar het werkt te nemen. Sportschoenen aan en op een loopje naar de Politie om verlies van id aan te geven. Steeds twee pasfotokes meenemen als je dit gaat doen of je kan over en weer lopen. Vrijdag, na het werk met Mick terug naar de garage. Ja maar meneer daar staat geen adres op je vervang identiteits kaart. Terug aan de telefoon met de verzekering, eens goed mijn gedacht gezegd en dan toch eindelijk met de vervangwagen naar huis. Nu is het angstig afwachten wanneer mijn A3ke hersteld is want woensdag moet de vervangwagen terug en het is blijkbaar druk in de garages net voordat iedereen op vakantie vertrekt. 

Zorg dus dat je steeds 200 euro, je identiteitskaart, je rijbewijs en een volledig opgeladen gsm bij hebt. Bij verlies van id steeds twee pasfotokes meenemen.

Veel geluk,
Ken

vrijdag, juni 24, 2005 Categories: About Me
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Weekendje Waalwijk 

Zaterdag morgen een beetje verslapen, maar na een stop bij de Delhaize waren we op weg naar Waalwijk. Gelukkig dat ik al regelmatig naar Remco Pardoel in Oss gereden had, en hierbij de Efteling steeds passeerde, zodat het eenvoudig was om deze te vinden. Een kleine twee uurtjes rijden en we waren op onze bestemming. Het Queen Waalwijk hotel zag er deftig uit. Even de cadeaubon ingevuld en 1.40 euro verblijfsvergunning betaald en we konden inchecken. Mooie kamer met groot bad en douche, waarvan de glazen deur iets te kort was om te voorkomen dat ik heel de badkamer onder water goot. Rugzakje op bed gesmeten en de auto terug in om naar het pretpark te rijden. Inkomprijs 24 euro per persoon maar zeker de moeite als je er nog nooit geweest bent. Als eerste attractie het spookslot. Was dat even een tegenvaller, ik was nog eens in het spookslot geweest toen ik een jaar of 5 was (denk ik), en dat was zo griezelig. Nu waren het houten poppen die met moeizame schokken heen en weer bewogen. Uitgangsdeur geblokkeerd. Toen begon ik naar de viool in het muziekstuk bij de demonstratie te luisteren en dit veel eigenlijk goed mee. De klassieke muziek was blijkbaar een dimensie om de volwassen ook boeiend te proberen houden. Deuren open. Kinderen krijsend naar buiten. Wij rustig volgen en in de volgende zaal binnen. De panda droom. Wachten en 3d brilleke gekregen. Tof filmke over de beestjes van het wwf met allerlei effectjes. Dat was al een stukske beter dan het spookslot. Dan maar naar de pagode om eens vanuit de lucht te kijken waar er meer te doen was. Prachtig zicht, wel veel wind. Bye bye reizenland, op naar ruigland. Dat klonk al veel beter. Even een frietje eten en dan de achtbanen in. Of was het omgekeerd :) Vroeger kon ik daar toch beter tegen. Ruigland ook maar voor bekeken gehouden en dan maar rustig van de sprookjes en het andere rijk genoten. Terug etenstijd. In heel Waalwijk niks van restaurant te bespeuren. Of we zaten helemaal verkeerd met de auto dat kan ook. Dan maar naar Tilburg om er voedsel te gaan zoeken. Aha, een marktplein met kraampjes, jonge mensen en zingende nederlanders. Even rondgekuierd. Dan een chinees restaurant tegengekomen met wok. De kippensoep trok op niks, het ijs als dessert was verschrikkelijk slecht, maar de wok zelf was goed en onbeperkt gaan halen en dat voor nog geen 12 eurokes. Spotgoedkoop. Wel even een waarschuwing. In Nederland vragen ze tussen de 2.5 en 3 euro voor een ice-tea. Tis maar dat ge het weet. Nen verse fruitsap kost meestal minder. Terug naar het hotel. Had gezien dat het dessert daar beter uit zag. Nen goeie koffie verkeerd en een stevig gebakske. Das toch leuk als ge niet op uw wedstrijdgewicht aan het kijken bent. Vervolgens lui lekkeren op het bed en nen nederlandse film over terroristen bekeken. Goei verhaal maar triestig einde :(

Biep, Biep. Ai. De wekker, waarom moet je op hotel steeds voor elf uur gaan ontbijten. Weer niet uitslapen. Geweldig ontbijt buffet. Mega veel gegeten. Broodje met pinda kaas, broodje met honing, broodje met muizenkorrels, poffertjes, fruitsla en nog vanalles. Even de auto in en naar de Thermen in Tilburg. Voucher afgegeven en naar de kleedkamers, euh uitkleedkamers dus. Blijkbaar adam kostuum onder de badmantel. Hey, Christophe dat had je er wel even kunnen bijzeggen toen je me het hotel en thermen aanbevool. Met de badmantel aan naar het restaurant. Gelukkig was er een juffrouw die even een rondleiding wou geven zodat we konden wennen aan al het bloot. Na een douche hop naar de eerste sauna. Was wel even wennen, normaal zit je zo rond te kijken naar iedereen die rondloopt in het complex, maar nu moest dit wel met meer tact gebeuren. Maar na een uurtje ben je het adam gevoel helemaal vergeten en kan je dan ook volledig tot rust komen. Beetje zwemmen, eens goed laten masseren, in het zoutwater bad. Geweldig. Tegen een uur of 21 terug naar Belgie vertrokken en dan in Antwerpen maar in de Mc Donalds gaan eten :) Weekend was meer dan gezond genoeg.

Mercikes allemaal was een gaaf weekend en een aanrader voor iedereen.

woensdag, mei 18, 2005 Categories: About Me
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Interview met Exit-BJJ 

Ken, Michel en Maurice zijn de oprichters van het Exit-BJJ Team. EXIT is een team van Belgie met een school in Antwerpen en Leuven. We hebben enkele vragen opgesteld en nu heb je de kans om ze een beetje beter te leren kennen.

3B: Hoe begon je met vechtsporten en vooral dan met Braziliaans Jiu-Jitsu ?
Maurice:
I begon men training met traditionele jiu-jitsu in de school waar mijn broer al enkele jaren trainde.
Nadat we via het internet het BJJ ontdekte, begonnen we met enkele de technieken van de Royce en Rorion Gracie tapes te trainen.
In Augustus van 2000 stopte we met het beoefenen van klassieke jj en trainde enkel nog verder met een klein groepje van de tapes.
In december 2000 gingen we naar Amerika om er in de Machado academie te trainen en ontmoete daar een zwarte band die onze eerste echte BJJ leraar werd.
Ken:
Toen ik 15 jaar was begon ik vechtsporten te beoefenen samen met een vriend van de school. Nadat ik meerdere sporten zoals karate, traditioneel jiu-jitsu, judo en kickboksen geprobeerd had; kreeg ik interesse voor Jeet Kune Do en andere vechtsport wetenschappen. In 1998 ging ik Shootwrestling trainen in Los Angelos voor enkele weken en het is daar dat ik de Machado brothers at the Inosanto Academy of Martial Arts leerde kennen. Eenmaal als ik terug in Europa was kon ik geen bjj school vinden. Dus ik ging verder op zoek en kwam bij m&m terecht ongeveer 70km van mijn thuis Leuven. Ze hadden juist een zwarte gordel op bezoek en ik sloot me bij hen aan.
Michel:
I begon met Japanse jiu-jitsu omwille van een meisje dat me uitnodigde om te komen trainen. Na een tweetal jaar wist ik wel 500 technieken maar kon er geen enkele doen in een echt gevecht. Daarom zijn we met de Gracie tapes begonnen.

3B: Waarom en wanneer ontstond het EXIT BJJ team ?
Maurice:
De zwarte band was bij ons voor een goede twee jaar, toen we moesten uit elkaar gaan omwille van persoonlijke geschillen. Om dezelfde problemen in de toekomst te voorkomen besloten we om ons eigen team op te richten. Om meer onafhankelijk te kunnen zijn.
Ken:
Ik was er heel blij mee dat we ons een eigen team naam gevonden hadden, voordien hadden we steeds Braziliaanse team vertegenwoordigd. Maar telkens als de leraar wijzigde moest de team naam wijzigen. Mijn grootmoeder was ook al moe van het verwijderen en terug opstikken van patchen op al mijn kimonos.
De naam hebben we eigenlijk per ongelijk gevonden toen we naar een ander symbool op het net aan het zoeken waren. (dat kleine breekbaar icoon dat je soms op verpakkingsdozen ziet)
Maurice:
Al bij al was het een goede ervaring, ons team draait heel goed, en we verbeteren heel veel. Voornamelijk omwille van Felipe Costa, maar ook omwille van de geweldige sfeer dat we in onze schools nu hebben. Iedereen begrijpt het belang van een team in plaats van ieder zijn eigen ding te doen. Iedereen helpt iedereen beter worden.
De naam is niet alledaags. Ik houd niet van de clichés zoals wilde roepende beesten, bodybuilders in te kleine kimonos of driehoeken als logo. Ons logo is duidelijk, mooi en anders.
Michel:
We moesten met onze leraar opbreken en besloten om onze eigen school te starten en zo de beide scholen van Antwerpen en Leuven samen te voegen. Het was goed voor het team, het leerlingen aantal nam toe, de sfeer is geweldig en iedereen doet nog beter op wedstrijden.
De EXIT naam begon eigenlijk als grap, we zouden het EXIT symbool dat boven deuren staat gebruiken om gratis reclame te krijgen door er BJJ aan toe te voegen. The x makes it sounds cool :) (voor de futurama fans)

3B: Jullie zijn bekend voor het deelnemen aan alle mogelijke wedstrijden in Europa, soms zelf meer dan 5 uren onderweg en daarbij nog meestal de winnende plaatsen te veroveren. Is het de moeite waard om dit te doen ? Wat houd je gemotiveerd om te blijven vechten ?
Michel :
Goede vraag, we vragen ons meermaals af waarom we soms een hele dag wachten op een wedstrijd, uren rijden en ons zelf onder stress zetten om te gaan vechten. Ik hou er van om te winnen, en ik hou er nog meer van om het hele team het zien goed te doen. Ik denk ook dat je aan je leerlingen moet bewijzen dat waar je les in geeft ook echt werkt. En ik denk dat we daar vrij succesvol in zijn.
Maurice:
Vorig jaar namen we deel aan 14 wedstrijden, we hadden meer dan 50 eerste plaatsen. 11 voor Michel, 10 voor Ken, 9 voor mezelf  en 20 voor al de andere leerlingen. We hebben vele vechters die het goed doen op wedstrijd. Ik vind dat het feit dat we ze aanleerde om ongelooflijk te vechten fantastisch. Ik moet vechten voor hen, want zij vechten voor ons :)

3B: Wat denk je van de wedstrijden in Europa ?
Michel:
De meeste wedstrijden zijn plezierig en met een fantastische ontspannen omgeving. De puntentelling is soms echter verschrikkelijk, de meeste Europese scheidsrechters begrijpen de basis concepten van bijvoorbeeld sweeps, wanneer een guard pass te scoren en zo verder. Dit kan soms erg frustrerend zijn, op sommige wedstrijden moet je gewoon geluk hebben als je er niet in slaagt je tegenstander tot overgave te dwingen :).
Ken:
Vooral wanneer je tegen een moeilijke tegenstander moet vechten is het moeilijk om het spel te spelen als de scheidsrechters fouten maken.
Michel:
Sommige wedstrijden worden ook verschrikkelijk duur, de European cup koste vorig jaar 80 euro op de voorregistratie en 100 euro als je dit niet deed.
Dat is gewoon dom, iedereen doet jiu-jitsu hier als hobby, ik ga naar iedere wedstrijd maar zal nooit 80 euro betalen voor een wedstrijd waar niet eens prijzengeld gegeven word.
Sommige mensen op internet zeiden me "je wilt de sport niet steunen", we nemen overal deel, maar ik wil niet leeg geroofd worden omwille van de "sport te steunen".
Maurice
Dit jaar hebben we online een tekst gepubliceerd om de mensen te informeren waarom we niet deelnamen. We hebben veel steun gekregen. Uiteindelijk zijn enkel een of twee teams uit Belgie, Nederland en Frankrijk geweest. Mensen willen geen 80 euro betalen om te gaan vechten.

3B: Vechten jullie ook mix-fight / free-fight ?
Ken:
Soms neem ik deel aan freefight events, mijn huidige professioneel record is 6-0. Desondanks dat ik betaald word voor deze gevechten, doe ik het om te zien of mijn training nog steeds realistisch is en vooral om te zien of alles ook werkt in een stress situatie. Ik ben er ook van overtuigd dat het nadien me een betere leraar/coach zal maken. Michel won zijn eerste gevecht vorige maand.
 
3B: Train je anders voor een free-fight dan voor een BJJ wedstrijd ?
Ken:
Niet echt. Ik begin met handschoenen aan te trainen enkele weken voor het gevecht en ik doe iets meer thaiboxing. De strategie voor het gevecht is echter wel totaal anders, in een bjj spel moet je de puntentelling bijhouden als je er in wil slagen om alle wedstrijden van je pool.

3B: Hebben jullie lievelings technieken en bewegingen ?
Ken:
Michel en mezelf houden van closed guard en aanvallen van daar zoals verwurgingen, armklemmen en schouderklemmen. Hij houdt vooral van rubber guard terwijl ik een crooked guard verkies.
We winnen bijna al onze matchen met deze combinaties van gesloten guard. Maurice is een echt half-guard meester, ik denk dat dit is omwille van zijn gewicht dat een 10kg lichter is dan ons.

3B: Hoe ben je in contact gekomen met Felipe Costa en waarom heb je hem naar Belgie overgehaald om je team te helpen ?
Michel:
Ik e-mailde hem en we maakte een afspraak om les komen te geven in Belgie voor een week of twee. Het bleek geweldig te zijn. Hij is een goede leraar, die veel aandacht schenkt aan belangrijke details. Vele leraars die ik heb zien les geven, tonen allemaal afzonderlijke technieken, Felipe heeft een systeem en strategie om alles aan elkaar te rijgen.
Ook omdat hij een licht gewicht vechter is, zijn al zijn technieken eenvoudig, je hebt nooit kracht nodig en dat sluit goed aan bij onze stijl van braziliaans jiu-jitsu. Daarenboven is Felipe ook een fijne gast.
Maurice:
We hebben ook gevechten van hem op de mundials gezien, toen hij wereld kampioen werd. Ik hield van zijn stijl. En zeker nu nadat hij 3 maal in onze school is komen lesgeven. Hij bekijkt je spel en verbeterd het. Heel veel zelfs !

3B: Hoe kom je aan de kost ? Leef je van vechtsporten ?
Michel:
We verdienen geen geld met de school en we geven er veel uit om aan wedstrijden deel te nemen. Ik werk als brandweerman in Antwerpen.
Ken:
Inderdaad, het is allemaal voor het plezier. Ik werk als computer programmeur in Brussel.

3B: Wat is het niveau van BJJ in Europa ? Zijn er mensen met hogere gordel gradaties ?
Maurice:
Het niveau op de wedstrijden is zeker aan het toenemen. The gordel niveaus zijn hier in Europa echter een beetje raar, het is moeilijk om vechters enkel volgens de kleur van hun gordel in te schatten, er zijn meerderen die een hogere gordel hebben maar nooit aan wedstrijd deelnemen. Gelukkig dat diegene die deelnemen wel het niveau van hun gordel hebben. Vooral teams zoals Delariva in Frankrijk, Cadu in Nederland en sommige Behring teams van Frankrijk laten een goede indruk na. Ze nemen ook veel deel aan wedstrijden en als de teams elkaar tegenkomen is de sfeer steeds aangenaam.

3B: Bedankt voor het interview en hopelijk zien we elkaar gauw weer.
We hopen je ook vlug terug te zien...

Orginele engelse versie met mooie fotokes op Felipe Costa zijn site...

maandag, mei 9, 2005 Categories: About Me Interviews
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brasil here i come... 

Nadat mijn vakantie vorige week op het werk is goedgekeurd ben ik dan maar dadelijk voor een vliegticket gaan zien. Ik vertrek op 26 juli naar brazilie en kom tegen 31 augustus terug. Eerst ga ik er mijn kans op de mundials wagen, tegen de 9 augustus komt titi ook naar brazilie en gaan we naar het bjj camp van Brasa om dan tegen het einde van de vakantie de masters mee te gaan vechten. (ja inderdaad ik ben dit jaar 30 geworden) Voor de thuisblijvers geen nood, er is al een heel thuisblijfplan uitgekamt. Maar voor al diegene die zich ook geroepen voelen om met me mee te reizen, geef een seintje...

maandag, mei 2, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

De familie fotokes 

Bedankt voor alle leuke pakjes en cadeautjes, ben zeker dat ik ervan zal genieten. Hier alvast de fotokes van de familie bbq, nu nog aan bruno en maurice die van dinsdag avond aftroggelen.

woensdag, april 6, 2005 Categories: About Me Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 10 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>