Interview voor UGC

Voornaam: Ken
Familienaam: Van Gilbergen
Nickname: Wolverine
Gewicht: 70kg
Grootte: 1m76
Team: Exit-BJJ
Land: Belgium
Stijl: Brazilian Jiu-Jitsu
Level (Gordel): Blue
Trainer: Felipe Costa
Coach: Maurice & Michel Goffart

Meest belangrijke titels en competities waar je aan deelgenomen hebt:
25/06/05 Lock & Choke 3 - Submission Wrestling - 1st place, -77kg
30/05/04 ADCC Dutch Open 2004 - Submission Wrestling - 2nd place, -77kg
25/04/04 BJJ Belgian Open 2004 - Brazilian Jiu-Jitsu - 1st place, -73kg
15/11/03 Yoseikan Grappling - Submission Wrestling - 1st place, advanced
02/11/03 BIG 4 - Brussels International Grappling - Submission Wrestling - 1st place, -70kg

Vraag: Stel je even voor aan de bezoekers van onze website.
Antwoord: Hoi, Ik ben Ken en ik begon vechtsporten te beoefenen zo een goeie 15 jaar geleden. Ik heb alles geprobeerd van karate, kungfu, jeet kune do tot capoeira en thaiboxing, maar het meeste was ik gefascineerd door shootwrestling en braziliaans jiu-jitsu. Shooto heeft een hele hoop klemmen maar is slecht positie georienteerd, daarom is mijn BJJ belangrijker. Het zorgt er voor dat ik de klemmen kan uitvoeren. Ik worstel ook met een tsjechische vriend van me. De combinatie van positioneel BJJ, worstel worpen en shooto beenklemmen maken van me een complete vechter. In 2002 begon ik aan grappling competities deel te nemen en ik heb nu al meer dan 100 wedstrijden achter de rug. Wanneer ik voor een freefight oefen dan doe ik ook een beetje thais boksen.

Vraag: Wat is je achtergrond in de vechtsporten en wie zijn je leraars ?
Antwoord: Ik heb hopen fantastische leraars zoals M&M, Felipe, Ratinho, Erik, ... Ik kijk ook heel veel naar instructie en vecht filmpjes. Maar ik denk dat mijn gevoel voor het rollen voornamelijk te danken is aan al mijn vrienden die iedere dag op de training komen om beter te worden. Hoe beter zij worden, des te beter word ik.

Vraag: Wat verwacht je van de Ultimate Grappling Challenge, als je kijkt naar je tegenstanders ?
Antwoord: Al de deelnemers, die ik ken, zijn echt goeie vechters. Ik heb wel het voordeel dat ik van de meeste hun strategie onder de knie heb. Er nemen ook enkele engelse en skandinavische vechters deel. Ik moet echt naar hun kunnen kijken want ze behoren tot de beste grappling landen van europa.

Vraag: Wat was je grootste internationaal success ?
Antwoord: Niets speciaal, ik zal in de mundials en de masters vechten deze zomer. Ik won veel in de aanliggende landen. Ik won van Dana Cengiz en Franco Leonardis die beter bekend zijn in duitsland.

Vraag: Hoe ga je voor de UGC trainen ?
Antwoord: Ik breng dit jaar mijn 'vakantie' door in Brazilie. Ik ga er heel de zomer trainen met de gasten van Brasa. Zij zijn de besten en misschien kan ik een beetje van hun krachten meebrengen. Een week voor de UGC zal ik mijn kimono uit laten en vooral op beenklemmen oefenen.

Vraag: Heb je een bericht voor je fans in duitsland ?
Antwoord: Ik ben er zeker van dat Ortega en Wolverine hun weer een gevecht van de hoogste technische standaard zullen brengen. Dank je voor het supporteren en tot binnenkort.

zaterdag, juli 16, 2005 Categories: About Me Interviews
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Comments are closed on this post.