Berichten in categorie: Competitie

Grappling in Ede 

Wederom dank aan Dimi aka Hulk om met zijn cameraka rond te lopen en dan nog eens mooie wedstrijden te draaien. Verder hebben ook Felipe, Michel, Oliver, Maurice en Christophe prachtig gevochten. Je kan ook nog fotos vinden op de kxe site, want maurice is de exit site momenteel aan het updaten.

Yoseikan Grappling Ede 2005

 

zondag, maart 20, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Braziliaans Jiu-Jitsu Brugge  

Hier al enkele fotokes van de witte gordel wedstrijd in Brugge vorig weekend. Iedereen heeft er fantastisch gevochten. Nog maar eens het bewijs dat Exit-BJJ bovenaan de competitie teamlijst staat. Als je nog prentjes hebt, stuur of ftp ze dan maar door.

Directe toegang tot het foto album - bjj brugge 2005

maandag, februari 28, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Night of the gladiators op 23 april 2005 

Een hele hoop vechters van Exit-BJJ zullen deelnemen. Michel, Wim, Joyce, Majanka, Jordi, Didier en ook nog een thai partij van Tim. Allen daar heen. Kaarten in voorverkoop voor een luttele 10eurokes.

woensdag, februari 16, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Utimate Shock bespreking 

Na een korte introductie van alle kampers in de ring (het viel me echter al op dat er enkele vechters niet in de ring stonden) kon ik van start als eerste partij. Gek genoeg kwam mijn tegenstander op in kimono. Fijn voor hem, maar hij wist blijkbaar niet dat ik ook een gi-man ben. Tja, met mijn strand shortje en pull aan kan je natuurlijk niet goed zeggen wat voor stijl ik als haargevlechte vechter doe. Moest ie naar mijn oren en vingers gekeken hebben zou ie dat wel geweten hebben :)  De match begon heel impulsief, Yohan vloog op me af en nam me in een 50/50 tie-up. Waarop ik hem neerhaalde en in zijn half-guard terecht kwam (ik weet het zelf al niet zeker meer, zal eens moeten kijken als Maurice de tijd gevonden heeft om een filmke er van te maken) Denk dat ik hem enkele zijdelingse stoten gaf, maar uiteindelijk ging hij voor een heelhook en moest ik beginnen verdedigen, hij was hier wel vlotjes in. Na enkele bokstoten en stampen van mijne ten wege en na dat ik hierdoor eindelijk zijn hoofd vast kreeg was er voor hem geen andere optie dan recht proberen te komen. Hierbij liep hij echter in mijn guard en stopte hem dan ook in mijn triangulo. Einde match, maar toch veel tijd verloren aan heelhooks verdedigingen. Daar zullen we moeten op oefenen. Wim zette in zijn partij enkele goede takedowns in, maar nam uiteindelijk ook guard. Na lang werken op zijn triangle (omwille van een technische fout, waarvoor ik hem dan ook na zijn match een paar dikke stampen tegen zijn kont gegeven heb) lukte deze eindelijk toen hij de schouder kon vangen moest zijn tegenstander afkloppen. Toch werd het nog een gala met een wrange nasmaak. Voor de aanvang was er al discussie gekomen omwille van een gewichtsverschil tss twee kampers. En hadden sommige teams geen zin meer om verder te gaan. Daarbij kwam nog eens dat de organisatie in financiele problemen kwam te zitten en alles dus regelrecht in het honderd liep. Het had een heel mooi gala kunnen worden en zeker de partijen van Tony en Katel had ik graag willen zien. Alsook de heavy weight partij (141kg), maar toen de meeste vechters eenmaal hoorde dat er niet onmiddelijk na de wedstrijd zou betaald kunnen worden, stapte deze het ook af. Heel spijtig voor alle mensen die voor me kwamen supporteren. Maar allemaal toch mega bedankt om me te steunen, hopelijk valt dit nooit meer voor...

Slaapwel,

Wolverine

zondag, februari 13, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ultimate Shock weging 

Na even zoeken, omdat we een afrit te vroeg van de E42 genomen hadden, kwamen we aan in de Hall Du Pair te Pepinster. Van zodra de andere vechters daar waren kon de weging beginnen. Het bleek dat er enkele fouten waren met de ingegeven gewichten van onze tegenstanders en deze werden dan ook gewijzigd. Zo zal Wim straks vechten tegen Mendy en moet ik uitkomen tegen de zoon van Quoniam. Alhoewel Yohan veel jonger en een kilo of 3 lichter weegt dan me, zal het waarschijnlijk een goede partij worden vermits hij een paarse band brazilian jiu-jitsu heeft en iedereen beweert dat hij geweldige leglocks kent. Tot straks...


Daniel Quoniam in guard van zijn zoon.

zaterdag, februari 12, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

2nd European Brazilian Jiu-Jitsu Championship. 

Heb juist eens de resultaten van de europese braziliaanse jiu-jitsu competitie in portugal doorgenomen en ze hebben daar niet alleen een goede 32000 euro aan geld binnen gehaald, maar ze hebben dan ook nog eens niet europeanen laten vechten. Sorry, maar niet echt mijn idee van een officiele europese bjj competitie.

woensdag, februari 2, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ultimate Shock voorverkoop kaarten 

De voorverkoop is eindelijk gestart. Kaarten verkrijgbaar bij Wim, Ken en Joffrey in Leuven of bij Maurice in Antwerpen. Voor Limburg kan je best Oliver, Steven of Christophe contacteren.

zondag, januari 23, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ultimate Shock 2005 

Op 12 februari 2005 is het weer zover, Wim en ik gaan het opnemen tegen franse vechters van cheik. Hier is de voorlopige affiche, zoals gewoonlijk zijn de club namen weer niet voledig doorgekomen. Deze keer een variatie die we nog niet gezien hebben. Eender hoe, ze zouden het nog aanpassen voor de druk.

Amaai, dit was een vlugge aanpassing... Nieuwe affiche :

woensdag, januari 12, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

2de European Brazilian Jiu-Jitsu Open Championship: Waarom EXIT niet mee doet 

Sinds we begonnen met Jiu-Jitsu in 2001, hebben veel Europeanen geprobeerd Jiu-Jitsu een sport voor iedereen te maken.
We hebben veel wedstrijden gedaan waar iedereen naar toe kon gaan om te vechten en zichtzelf te verbeteren

Elk jaar opnieuw zijn er mensen de veel tijd en moeite in wedstrijden steken. Dit jaar hebben we Dutch Open, BIG, Brussel Open, Le Havre Open, Luxemburg Open, Hot Blood Cup, Paris Grappling en vele andere gehad. De prijs om mee te doen was nooit meer dan 25euro, en de duurste hadden prijzengeld (Dutch Open, BIG)

En nu komt de Braziliaanse federatie de Europese kampioenschappen organiseren en ze vragen 80euro (TACHTIG euro!). Behalve als je niet geregistreerd hebt, dan betaal je slecht 120 euro!
Dit is belachelijk!

Uit (veel) ervaring: wedstrijden organiseren levert je geld op
Wedstrijden waarvoor je 80 euro vraagt, maken je rijk!

Een voorbeeld: In juni 2002 organiseerden we de Antwerp Open in Antwerpen België. We hadden 70 vechters, die elk 20 euro betaalden. We hadden dure bekers voor iedereen, een rode-kruispost en 2 gratis drankjes voor iedereen.
Na alle onkosten hadden we 500 euro netto winst.
De volgende maanden en jaren organiseerden we met onze vorige leraar de European Cup (November 2002), 2nd European Cup (November 2003) en Submission Grappling Germany (oktober 2003). Al deze wedstrijden (zelfs de minder succesvolle grappling) maakten winst

Onze boodschap: Wedstrijden zouden goedkoper moeten zijn. We haten het dat we 35 euro moeten betalen voor zoiets als German Open, we zullen nooit 80 euro betalen om te vechten
Voor je het weet, doet iedereen dit en betaal je je heel het jaar blauw aan wedstrijden

  • We vragen iedereen om niet mee te doen aan de European Championships
  • We vragen iedereen om zijn bezorgdheid te uiten over zo’n prijzen
  • Steun je lokale en redelijk geprijsde kampioenschappen in de plaats

Maurice, Michel, Ken
EXIT Brazilian Jiu-Jitsu

woensdag, december 29, 2004 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

2nd European Brazilian Jiu-Jitsu Open Championship: Why EXIT won’t compete 

Since we’ve started Jiu-Jitsu in 2001, we’ve seen many Europeans try and make Jiu-Jitsu a sport for everyone.
We’ve had many competitions where everybody can go to compete and improve himself

Each year people put a lot of effort and trouble in making competitions happening. This year we had the Dutch Open, BIG, Brussel Open, Le Havre Open, Luxemburg Open, Hot Blood Cup, Paris Grappling and many others. Price to compete was never more than 25euros, and the most expensive ones had price money (Dutch Open, BIG)

And here comes the Brazilian Federation, organising the European Championships and charging 80euros (EIGHTY euros!). Unless you didn't register then they only charge 120 euros!
This is ridiculous!

Out of (a lot of) experience: competitions make you money!
Competitions where you charge 80euros, make you rich!

One example: In june 2002 we organised the Antwerp Open in Anwerp, Belgium. We had 70 competitors, who payed 20euros each. There where expensive cups for everyone, a first aid post, and 2 free drinks for everyone.
After all expenses we had 500euros net profit
Following months and years, we organised together with our former teacher the European Cup (November 2002), 2nd European Cup (November 2003) and Submission Grappling Germany, all (even the unsuccessfull grappling) competitions made profit

Our point: Competitions should be cheaper. We don’t like paying 35euros for a competition like the German Open, we will not ever pay 80euros to compete
Next thing you know, this gets common practise and you’ll be paying ridiculous amounts of money to compete, all year round

  • We are asking all people to not go compete in the European Championships
  • We are asking everybody to voice their concern about such prices
  • Support your local and reasonably priced championships instead

Maurice, Michel, Ken
EXIT Brazilian Jiu-Jitsu

woensdag, december 29, 2004 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 12 of 13 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>