Berichten in categorie: Besprekingen

It's Showtime 2005 

Free-fight resultaten op rings regels :

open klasse : Dave Dalgliesh (Top Team Beverwijk) wint op punten van Dave Vader (Loek's Gym)

85 kg : Jordan Radev (Sportschool Kops) wint op punten van Jorge Santiago (American Top Team)

open klasse : Melvin Manhoef (Mike's Gym) wint op punten van Bob Schrijber (Team Schrijber)

76 kg : Metin *Pislik* Yakut (Gym Alkmaar) wint met guillotine choke van Perry Ubeda (Ubeda Gym)

open klasse : Gilbert Yvel (Vos Gym) wint met armbar van Valentijn Overeem (Golden Glory)

En hier het resultaat van een K-1 partij van twee topvechters in mijn gewichtklasse...
72,5 kg : Gago *Drago* Arutjunjan (Gym Alkmaar) wint met TKO van Murat Derecki (The Bushido's Antwerpen, Belgie)

donderdag, juni 16, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

ADCC 2005 Resultaten 

Vrouwen

-60kg : Kyra Gracie won van Leka Vieira
+60kg : Juliana Borges won van Stacy Cartwright
open : Juliana Borges won van Jessica Ross

Mannen

-65kg : Leo Vieira 6 x 0 Rani Yahira
-76Kg : Marcelo Garcia dwingt Pablo Popovich met polsklem tot overgave
-88kg : Ronaldo 'Jacare' won van Demian Maia (-1)
-99kg : Roger Gracie won van Cacareco (die stopte na de eerste verlengingen)
+99kg : Jeff Monson 3 x 0 Gabriel Napao
open : Roger Gracie dwingt Ronaldo 'Jacare' met wurging tot overgave

Superfight : Dean Lister 8 x -1 Jean Jacques Machado

maandag, mei 30, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Grappling n Ede 

Veel volk, maar spijtig dat de pools iets te klein opgesplitst werden. De meesten konden slechts 3 maal vechten in tegenstelling tot normaal een vijf tal keren. Exit BJJ deed het weer geweldig goed. Andreas en Sander sloten de -65kg bij de begiiners af. Maurice kon in de finale van de -65kg gevorderden zijn eeuwige strijd met Remco verder zetten. Oliver had pech door in zijn eerste partij een kneuzing aan de ribben op te lopen en moest dan ook stoppen. Steven begon al iets meer van zijn kunnen te laten zien, maar moet toch nog even wennen aan de stress van de -76kg gevorderde pool. Wim won de kruisfinales van deze pool. Martijn en Dimitri sloten de -70kg gevorderden af. En Christophe en ik haalde juist de finales van de -83kg niet.

 

zondag, mei 29, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ready to Rumble 

Slechts twee mix-fight events op het Budweiser Gala te Turnhout.  De eerste was een c-klasse partij tussen Timothy Tiesters (BMA Weelde) en Akin Duran (Team Topfighter). Hoewel Timothy meer voor submissie probeerde te gaan was het Akin die met zijn meer ground and pound stijl de match op beslissing won. De tweede partij was een a-klasse partij tussen Wim Deputter en Mehmeth Uygun. Na even aftasten en enkele stoten probeerde Wim zijn tegenstander neer te halen. Van iets te ver en kreeg een goeie opstoot binnen. Vervolgens hernam de spiderman zijn neerhaal poging. Mehmeth wist dit goed te counteren en slaagde erin om Wim even met een overhook en hoofd controle te controleren. Na enig gescramble kwam de partij terug rechtstaande en bevonden de kampers zich in 50/50 tie-up in de blauwe hoek. Mehmeth, die een judo achtergrond op europees top niveau heeft vervolgde met een guruma worp. Wim nam over door te swepen van zijn halfguard waarna Mehmeth een kimura probeerde aan te zetten. De counter volgde en beiden kwamen in een leglock war terecht. Wim kwam bovenop. Weerop gescramble en Mehmeth komt in Wim zijn guard. Even word er gestoot en dan neemt Wim een armklem op de rechterarm van zijn tegenstander. Er volgen twee slams maar dan zit de arm goed vast en wordt Mehmeth tot overgave gedwongen. Back to basics en alweer een overwinning voor Wim om hierbij het seizoen mooi af te sluiten.  

zondag, mei 22, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wim vs Peter Mes 

Ben te lui om een hele beschrijving te geven, dus hier in het kort : lange rit naar ginder, Takedown, Rare sidecontrol, Rechtstaande clinch, Takedown, Guard, Triangle Choke. Twee minuten en dertig seconden, mooie beker voor wim en terug lang in de auto zitten naar huis zonder kilometer vergoeding :)

 

zondag, mei 1, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Spartakiade 2005 

We zijn met een hele hoop gaan vechten, maar velen van ons sliepen denk ik nog van het free-fight gala van de avond voordien (ikzelf inclusief, men eerste wedstrijd trok op niet veel) Hieronder nog even de resultaten die ik me kan herinneren. Ook Sander, Oliver en Steven hebben serieus gevochten maar moesten het onderspit delven voor enkele andere goeie vechters. Als ik je vergeten ben, geef me dan op de training maar een trap op men kont.

João, Wim, Ken, Michel: 1,2,3 en 4 in open gewicht
Christophe: 1ste -85kg wit
Maurice: 2de -67kg adv
Michel: 2de -73kg adv
Ken en Wim: 3de -73kg adv
Pitbull Bruno: 3de -91kg wit
Hulk en Mark: 3de -73kg wit

dinsdag, april 26, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Night of the gladiators 

Vorige zaterdag was het een van de eerste malen dat er in belgie een succesvol free fight gala gehouden werd. Een zestiental partijen waarvan slechts thaibox partijen en al de rest mix-fight. De avond had niet enkel Wim Deputter vs Zelim Feilcan als hoofd partij maar tevens ook de debuut partij van Michel Goffart eveneens van ons zo gevreesde Exit BJJ grondvecht team.

De avond begon rustig met enkele jeugd partijen :

Tayla Francois nam het op tegen Niels Gosseye, beide een kleine 30kg en klaar om te vechten. Na enig aftasten liet Tayla de dekking zakken en Niels gaf dan ook een volle cross recht op de kaak van Tayla. Tayla had er geen zin meer in en de eerste partij was dan ook vlug over.

Joyce Lathouwers kwam uit tegen Griet Eeckhout. Beide hadden elkaar enkele maanden geleden in de finale van de belgian brazilian jiu-jitsu tegen gekomen en toen moest Griet het afgeven voor de BJJ skills van Joyce. Zaterdag ging het er helemaal anders aan toe. De partij begin voornamelijk rechtstaand waarna er een head en arm takedown van joyce kwam. Griet probeerde dan ook naar de rug te gaan maar eindigde met Joyce in de guard. Er werd veel over en weer gerold met Griet voornamelijk voor de rug aan het vechten en Joyce voor de beenklemmen. Er werd heel wat afgerold, maar Griet wist enkel goede treffers te geven. Hoewel Joyce bleef aandringen met de beenklemmen had Griet blijkbaar geen moeite om deze te ontsnappen en haar positie te verbeteren. Griet won dan ook de partij op beslissing.

De laatste jeugdpartij was Majanka 'Mystique' Lathouwers die het opnam tegen Stephy Deschrijver. Mystique die sinds enkel jaren de BJJ titel in haar gewicht heeft was dan ook een iets te goeie partij voor Stephy. Majanka deed dan ook haar ding. Goeide dekking waarop Stephy tevergeefs enkele stoten gaf. Double leg takedown van Majanka, gevolgd door een snelle passering naar sidecontrol. Even later mount, enkele slagen en armbar. BJJ volgens het boekje. Majanka nog maar enkele maanden 15j geworden is een opkomend talent waarvan we zeker nog veel gaan horen.

Even pauze en toen begon het spektakel pas echt, de lichten waren nu ook iets meer gedoofd en de toeschouwers waren vol spanning aan het wachten om de gladiatoren te zien.

En wat voor gladiatoren, sommige van de partijen waren helemaal amateuristisch terwijl andere een volledig proffesionele nasmaak hadden. Nog nooit heb ik zo een grappige kampen gezien. Michael Schoot slaagde er in om drie maal tot in de ring te komen. Eerst vergat hij zijn tok, dan was er een soort sleutelhanger aan zijn broek bevestigd en toen was ie zijn mondstuk vergeten. Stress ? Olivier Hennau van Team Vitor Shaolin wist zijn partij te beslissen met een armbar zoals de meeste wel verwacht hadden. Birger Delrue won met een TKO.

Toen was Michel aan de beurt. Zijn tegenstander Peter de Troyer ging al snel naar de vlakte vermits Michel een geweldige single leg takedown heeft. Enkel slagen gingen over en weer, maar Michel slaagde er toch in om in mount te komen. Hoewel pounden hier een optie was besloot Michel om naar guard te gaan om zo Peter in zijn triangle te stoppen. Peter vervolgde hierop met enkele harde slams van hoog boven de ringtouwen. Michel had hier blijkbaar niet echt last van en gaf Peter na enkel worstellingen dan ook enkel lappen terug. Michel ging voor de armbar maar Peter had blijkbaar heel soepele armen. Hopelijk heeft ie er vandaag niet te veel last van. Na enkele minuten kwam Peter eindelijk vast te zitten in Michel zijn triangle en moest dan ook opgeven.

Angelo Spybroeck nam het op tegen Ghani Iberraken  en deze partij bestond uit mooie takedowns en heel veel legwars. Angelo won uiteindelijk met een guilotine van butterfly guard.

Didier Lathouwer mocht het opnemen in een thai parij tegen Farid Iberakken. Farid had niet echt veel antwoord op het speelse vechten van Didier. High spinning backkicks, spinning backfists, jumping knees, sidekicks en ga zo maar door. Als Didier zijn mannier van vechten kan aanhouden tegen de betere kampers zullen we hem weldra de bijnaam Genki moeten geven naar anologie van de grappen van Sudo in zijn mma partijen. Didier won overduidelijk op beslissing en krijgt van mij alvast zijn bijnaam.

Zelim, een thaikamper, die Wim had uitgedaagd voor een freefight kwam al snel tot de overtuiging dat mma net iets anders is dan boksen en dat het iets meer vraagt dan een goeie thai kamper met een beetje grondervaring te zijn om het op te nemen tegen een prof kamper zoals Spiderman Deputter. Wim won in drie minuten met een reverse armbar en bewees dan weer dat hij mijlenver boven het belgische mma niveau uitsteekt. Dankzij zen trainer kvg natuurlijk :)

Al bij al was het entertainment voor alle toeschouwers en ik was blij om eens een goed gevuld mix-fight gala in belgie te mogen aanschouwen. Doe zo voort Evert.

zondag, april 24, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wim vs Sami 

Sami stond scherp, niet alleen sloeg hij een rechtse goed binnen waardoor Wim naar de grond viel, maar ook op de grond was het moeilijk voor Wim om zijn guard te gebruiken. Sami had heel veel olie op zich en dit in combinatie met een goed posture gaven Wim klappen zoals ie die nog nooit had ontvangen. Al bij al weer veel van het gevecht geleerd en de volgende dag stond Wim al terug op de matten om met ons allen te rollen. Gave partij man. Hier enkele fotokes van wim vs sami...

vrijdag, april 22, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 12 of 16 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>