Berichten in categorie: Besprekingen

Wim Deputter verslaagt Europees Kampioen MMA 

Wim Deputter versloeg gisteren de huidige kampioen mma. Wim is al sinds jaren de beste free-fighter van belgie en dit blijft voorlopig dus ook zo. Proficiat.

maandag, februari 9, 2009 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Arbi Muradov 3de op Europese Kampioenschappen 

Vorig weekend nam Arbi deel aan de europese kampioenschappen braziliaanse jiu-jitsu. Spijtig genoeg was onze tasmanian devil een beetje ziek (lees als overgeven 1 minuut voordat hij op de mat moest) Met een beetje puntengeschoemel werd hij er in de halve finale uitgesmeten. Eender hoe, mooie prestatie.

maandag, februari 2, 2009 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

6Pack Nederlands Kampioen Grappling 

Vandaag hebben onze vechters het weer fantastisch gedaan op het Nederland Kampioenschap grappling. Over Wim en Hulk hoef ik niet veel te schrijven, maar Philip wist voor de eerste maal een mega vecht-titel te behalen. Dus geef hem maandag maar een dikke proficiat.

 

 

zaterdag, november 29, 2008 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Results Brabo BJJ Challenge 

Daan -67kg Wit 1e Plaats

6Pack -79kg Wit 2e Plaats

Frank -79kg Wit 3e Plaats

Mika -73kg Blauw 1e Plaats

Hulk -73kg Blauw 3e Plaats

Wim -73kg Paars 1e Plaats

Wim Open Weight 1e Plaats

vrijdag, november 21, 2008 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wim wint op Cage Rage 

 
Het voorbije weekend begaven Wim en ik ons naar Dublin. Samen met andere belgische vechters waren we daar om een Cage Rage Belgium vs Ireland recht te zetten. Alles verliep vlotjes, maar na de weging leek het voor mij dat wim niet echt goed in zijn vel zat. Hij had de voorbije dagen een beetje last van griep en het gewichtsverlies en weinig eten hielp natuurlijk niet. Hij besloot dan ook om zo snel mogelijk te gaan slapen en dit was noodzakelijk. Toen ik de volgende dag in de late namiddag van het centrum terug kwam, bleek hij nog steeds te maffen. Ik had even schrik dat het niet goed zou komen. Na een laat 'ontbijt' bleek Moreno in orde, hij had zin om een mooie partij neer te zetten. En dat deed hij ook. Spijtig dat hij enkele submissies miste, maar dat zal wel met de vermoeidheid te maken gehad hebben. Geweldige partij, je beste ooit volgens mij.
 
Verder hier het verslag van Moreno over zijn partij op cage rage...
 
Wim Deputter VS Thomas Maguire
 
Round 1:
Ik had op voorhand van deze partij zeer weinig teruggevonden. Het enige dat ik vond waren twee uitslagen van voorgaande partijen. Het was dan ook zeer moeilijk om voor deze partij voor te bereiden. Ik las van hem dat hij een goed bokser en grondvechter was, allround dus.
Mijn taktiek voor een wedstrijd is meestal min of meer hetzelfde; zo snel mogelijk naar de grond :) Aangezien mijn tegenstander dit wss wel wist, wilde ik het nu eens anders aanpakken en rechtstaand eerst wat druk zetten.
In het begin van de wedstrijd ging ik meteen naar voor. Thomas opent met een rechtste low kick. Deze treft doel op mijn linkerbovenbeen, maar gewicht op dit been en ik ging op het moment van de impact naar voor, dus geen schade. Thomas bewoog echter weg voor ik kon counteren. Nu was het mijn beurt. Ik ging opnieuw naar voor. Ik hoorde Thomas' hoek zeggen 'Wait as plannded, till he goes for the shoot'. Ik dacht ik zal hem eens verassen :)
Ik bleef naar voor gaan. Thomas ging achteruit tot tegen een zijde van de kooi. Ik gaf op mijn beurt een rechts low kick. Deze trof zijn doel, maar Thomas kon mijn been pakken. Ik volgde met een rechtste cross. 'Pats' recht op zijn linkeroog, maar hij had mijn been nog vast en kon mijn neerhalen.
Ik viel op mijn rug en Thomas kwam terecht in half mount langs links (ik had zijn linkerbeen gevangen). Thomas begon te pounden en ik had het even moeilijk. Ik kon echter mijn benen voor krijgen en verkreeg open guard. Thomas stond recht en gaf een loeihard rechtste overhead recht op mijn linkeroog. Dit deed echt zeer.
Ik pakt echter met mijn rechterhand zijn linkervoet vast. Haakte mijn linkervoet achter zijn rechterbeen been en sweepte hem vervolgens door met mijn rechtervoet op zijn linkerheup te duwen. Thomas viel en ik kwam boven. Ik ging meteen voor de double underhook pas en verkreeg bijna sidecontrol, maar Thomas kon uitdraaien en ik kwam terecht in half mount langs links. Ik trachtte te passeren maar slaag hier niet in.
Thomas beweegt goed en weet terug recht te staan. Eens recht gaat hij direkt de clinch aan en we komen terecht in 50-50-tie-up. Mijn rechterarm is boven en mijn linkerarm is onder, mijn hoofd is langs rechts. Ik stap met mijn rechterbeen achter zijn linkervoet en haal hem neer. Ik passeer bijna maar kom terecht in closed guard.
Ik trok met beide handen Thomas hoofd van de grond (can opener) en legde hem met zijn rug half op het net van de kooi. Thomas zat goed vast. Ik liet mijn rechterhand los en begon hiermeer te pounden. De stoten waren er goed op. Maar ineens onderbreekt de scheid mij en zet hij ons terug recht... 'Te weinig actie' luidt het... in volle ground-pound. Ik heb hier mijn twijfels bij, maar goed...
We staan terug recht in het midden van de ring. Mijn oog deed echt zeer van de stoot en ik zag Thomas twee keer. Niet gemakkelijk om rechtstaand te vechten op die manier. Even zag ik het niet meer zitten, maar toen ik zag hoe het oog van Thomas gezwollen was, kreeg ik terug moed.
Thomas rushte naar voor met stoten, en ik counterde met een jab recht op zijn gezicht. Thomas ging achteruit. Ik fakete een stoot, shootte en haalde hem neer.
Ik passeer en kom terecht in kuzure-gesa-gatame. Ik begin lichte stoten te geven naar Thomas hoofd en wacht op een fout. De scheids maant mij aan tot actie en dreigt mij weer recht te zetten. Ik maak iets maar plaats om harder te kunnen pounden. Maar ik ben te haastig en Thomas verkrijgt weer de closed guard.
Ik weet na enige moeite half mount te bekomen, maar Thomas beweeg direkt door en ik kom terecht in open guard. Ik sta recht, Thomas steekt zijn been door en begint voor een ankle-lock te gaan. Ik probeer uit te draaien, maar blijf halverwege met mijn been steken. Ik draai met mijn buik naar de grond en begin zijn voet aan te vallen. Ik verkrijg figure-4 op zijn linkervoet en begin deze aan te zetten. Thomas probeert hetzelfde om mijn voet maar ik voel geen gevaar. Ik zet druk op zijn voet. Thomas laat mijn voet los, draait uit en neemt de top. Thomas begint te pounden, maar ik draai onderdoor en ga voor een straigt legbar, ik mis en ga opnieuw voor de hiel. Thomas draait opnieuw uit en neemt de top. Hij passeert even, maar ik draai door naar turtle-guard. Thomas begint te pounden. De stoten komen echt aan. Even denk ik aan opgeven. Maar ineens zie ik zijn been. Ik grijp het en ga voor de single leg takedown. Ik neem de top en kom terecht in closed guard.
Ik deel nog wat stoten uit en de bel gaat. Einde ronde 1.
 
Round 2:
Ik was echt vermoeid. De eerste ronde had een zwaar tol geëist. Bovendien zag ik nog steeds wat dubbel.
De bel gaat. Ik ga direkt naar voor en Thomas stapt achteruit. Ik shoot en haal hem neer.
Ik kom terecht in half mount langs links en weet hierbij zijn rechterarm en hoofd te vangen. Ik begin te werken om mijn been te bevrijden en de kata gatame te verkrijgen (arm-triangle). Ik slaag hier bijna in, maar de scheids komt zich weer moeien... meer actie!. In het midden van een submission-attempt! Ik haast mij en maar hierdoor een fout. Ik verlies de arm, maar weet te mounten. Ik begin te pounden. Thomas escapte mooi en weet mijn rechtervoet tussen zijn benen te vangen. Mijn rechterknie staat nog op de grond. Thomas draait echter te ver door en ik kan op zijn rug geraken. Ik heb backguard en lig vanonder. Ik ga voor de mata leao, maar Thomas begint met zijn voeten omhoog te wandelen op de kooi. Hierdoor weet hij langs mij te vallen, en ik verlies de rug. Ik weet echter terug mount te nemen. Ik stoot enkele keren. Thomas kan echter opnieuw escapen, hij steeks zijn voet onderdoor en gaat voor dezelfde heelhold van ronde 1. Min of meer hetzelfde scenario ontpopt zich als in ronde 1. Ik draai uit de heelhold, maar kom vanonder. Thomas begint te pounden, maar ik krijg hem in mijn closed guard. Ik kan hem kortbij houden en begin mijn been omhoog te wandelen naar rubberguard. Ik krijg de rubberguard. Thomas stoot een paar keer met rechts maar ik besluit van niet te dekken en mijn rubberguard bij te houden. Ineens hoor ik Thomas hoek roepen 'wait and then explode out'. Thomas vliegt recht en glijdt uit mijn rubberguard.
Hij begint te pounden. Ik kom recht en ga opnieuw voor de single leg op zijn rechterbeen. Thomas gaat voor de guilotine (met zijn linkerarm onder) en hij draait zijn rechterbeen van tussen mijn benen uit. Thomas springt closed guard. Ik sta nog steeds rechtop. Thomas hangt in closed guard en leunt met zijn rug tegen de kooi. Hij blijft guillotinen. Ik til hem op en slam hem tegen de grond. De guillotine zit niet volledig, maar er komt aardig wat druk op. Ik draai naar de grond om de druk te verminderen. Thomas komt bovenop en begint weer te pounden. Ik ga opnieuw naar turtle guard, grijp zijn been en ga voor de single leg. Dit keer slaagt mijn takedown wel. Ik kom terecht in closed guard en begint zelf ook te pounden. De bel gaat. Einde ronde 3.
 
Round 3:
Ik was echt leeg op dit moment. Ik had conditioneel nog nooit zo diep moeten gaan. Nog een laatste ronde te gaan...
Mijn zicht is ondertussen wat beter. Thomas begint hetzelfde als in ronde 2, met een stotenrush. Ik ga achteruit en counter opnieuw met dezelfde jab. Recht er op.
Thomas stapt achteruit. Ik doe een bodyshoot en duw Thomas met zijn rug in de kooi. Ik krijg double underhook en blijf duwen. Ik kom even op adem. Dit bleek een fout want Thomas krijgt zijn rechterhand binnen en we komen in 50-50-tie-up. Thomas slaat mijn zijn rechterhand hard in mijn ribben. Dit voelde echt niet goed. Ik voelde meteen dat ik er later last van ging hebben. Thomas krijgt ook zijn tweede hand binnen. Hij heeft double underhook en haalt mij neer. Maar in de scramble kan ik opnieuw  zijn been vastgrijpen en hem neerhalen met de single leg. Ik neem de double underhook en houdt hem even vast. Ik passeer zijn guard langs links te passeren. Ik bevindt mij met met mijn linkerzijde tegen de kooi en heb niet veel plaats. Dit in combinatie met zijn hand die mij tegenhoudt, maken dat ik niet meteen kan passeren. Ik sta recht en bevindt mijn langs zijn rechterzijde, tegen de kooi. Mijn linkervoet is voorbij, mijn rechtervoet staat nog steeds tussen zijn benen. Ik plaats mijn linkerknie op zijn borst en begin te stoten. Ik raak hem goed en Thomas hip-escapete weg van de kooi. Ik krijg sidecontrol en vervolgens northandsouth. Ik pound en kan zijn arm grijpen in figure-4. Ik wil net voor de armbar gaan, maar Thomas draait zich naar mij toe. Het vele zweet maakt ons glibberig en de arm glijdt weg. Ik neem sidecontrol en werk tot ik kuzure-gesa-gatame krijg. Ik hoor Ken roepen: "nog 40 seconden, alles geven." Ik begin te pounden alsof mijn leven er vanaf afhangt. Thomas krijgt even terug closed guard, maar ik passeer opnieuw en eindig het gevecht in sidecontrol. De bel gaat. Einde ronde 3 en einde van mijn zwaarste wedstrijd tot nu toe.
 
Winner by unanimous decision Wim Deputter
 
Lees meer over Cage Rage Ireland vs Belgium op www.WimDeputter.be
maandag, mei 5, 2008 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Amsterdam Open Gi Challenge 

Heel mooie wedstrijd vorige zondag, wel een beetje plaatsgebrek. De sfeer was leuk en er waren een 240 tal vechters aanwezig. Bij ons deden vooral Wim, Loco, Suzan en Wachid het geweldig. Maar ook alle anderen waren goed bezig. Franky wist voor de eerste maal een partij op submissie te winnen. Congratz allemaal. Meer info kan je weldra op http://www.bjjholland.com/ vinden...

maandag, februari 18, 2008 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

More Fight Science 

Dit is de aflevering die iedere BJJ-er, grappler en mma-er moet gezien hebben... (of als je totaal niet weet waarom grondvechten zo belangrijk is)

Fight science legt het belang van grondvechten uit...

En het complete verhaal...

FS 27a
FS 27b
FS 27c

vrijdag, februari 15, 2008 Categories: Besprekingen Tv
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Arbi Muradov wint van Bob Ruijg 

Na even kort aftasten, opent Bob de partij met een rechtse overhead. Deze treft doel op het hoofd van Arbi, gelukkig zit Arbi's dekking op de juiste plaats, zodat erge schade voorkomen wordt. Zoals Arbi verwachtte, volgt Bob met een shoot. Arbi kan deze afblokken en krijgt double underhooks op Bob.

Na een o-uchi-gari kan Arbi de takedown krijgen en komt hij terecht in half-mount (rechterbeen gevangen). Arbi heeft even moeite met de kracht van Bob. Bob probeert enkele malen te bruggen, maar Arbi heeft een fantastische balans en kan de top-positie behouden. Na wat stoten op het lichaam van Bob, weeet Arbi zijn rechterknie te bevrijden.

Arbi krijgt mount en begint voor de armbar te gaan. Bob kan bruggen en Arbi komt terug terecht in half-mount (rechterbeen gevangen). Arbi krijgt side-control en begint de arm van Bob aan te vallen. Bob verdedigt de armbar goed, maar loopt bijna in een americana. Bob weet zich te bevrijden door naar turtle-position te draaien.

Arbi houdt de arm vast, staat recht en springt naar armbar. Bob staat recht en slamt Arbi licht. De armbar zit echter en Bob klopt af. Arbi wint de partij op submission na precies 2 minuten!

Arbi Muradov vs Bob Ruijg op youtube...

Meer over dit gala at Wim's Place...

maandag, januari 21, 2008 Categories: Besprekingen Competitie Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Shooto Belgium 

Zeer mooi gala in Charleroi en Wim 'Moreno' Deputter heeft er weer eens bewezen een van de beste europese mma-vechters te zijn.

Hier een linkje naar zijn verslag : http://wimdeputter.spaces.live.com/blog/cns!9F26A1D34E8E0ACB!1027.entry

Lees ook meer over Wim op http://www.wimdeputter.be

maandag, december 17, 2007 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Tommy belgisch kampioen 

Geen titel voor Ush, wel veel klappen en een fantastische sfeer op het Slammm gala. De Noxx in Antwerpen was helemaal omgebouwd tot fight evenement. Echt leuk gedaan. Vele mooie partijen en bijna enkel vip tafels. Maar de ring-girls van cage rage ontbraken er wel. Spijtig...

dinsdag, oktober 30, 2007 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 1 of 16 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>