Fights at the border 4

Op het laatste nippertje toch nog besloten om naar fights at the border in Lommel te gaan kijken. Voor diegene die nog niet van fatb zouden gehoord hebben... wel het is het grootste thaiboxing en freefight (euh, ik bedoel mixfight) gala van Belgie. Het was dit jaar de vierde editie en het zag er weer spectaculair uit. De soeverein (van het Latijnse superanus of suprema potestas) was als arena ingekleed met spotlights, mega beeldschermen boven de ring en mooie danseressen langs de zijlijnen.
De eerste partijen heb ik gemist omdat ik zoals gewoonlijk op braziliaanse tijd liep. Maar toen was het aan Perfect vs Uygun, de partij begon heftig en na enkele scrambles en takedown attempts kreeg Ben een cut boven de linker oogkas. De dokter besliste om de partij stop te zetten. Zeer spijtig en een rematch mag zeker niet uitgesteld worden.
Toen begon het 8 man tornooi voor 25000 eurokes. Naar het schijnt zouden ze dit volgend jaar ook doen, maar dan voor -70kg en mixfight. Zo van die lichte vechters en minder regels blijkt meer aan te spreken bij het publiek. Ik heb me alvast ingeschreven :)
Nu waren het echter zwaargewichten... en nog zwaarder gewichten... De tweede partij zag ik de rus Alexander Ustinov op het podium verschijnen en de finale was al uitgemaakt voor mezelf. Bjorn Bregy zou de enige andere zijn van deze reuze gestalte. Maar tot menig verbazing won de veel lichtere Tony Gregory in de eerste partij van Bregy. Ai, dat veranderde de pronostiek. Ustinov liet er in de tweede partij geen gras over groeien. Recht vooruit, mep mep mep en tko voor de tegenstander. Tony nam opnieuw een mooie tweede parij in de winst door technisch te werken. En dan de finale Gregory tegen Alexander, zo een goeie 40kg verschil tussen beide vechters. Tja en dan wint zoals gewoonlijk brutte kracht het van uitgeputte techniek. Het zelfs de indruk dat Alexander uit respect nog niet echt door ging. Spijtig voor Tony want ik had hem graag het geld zien winnen. Gewoon omwille van zijn moed om te willen vechten.
De tweede freefight partij kwam Hakim Goram op de ring afgestreven. Voor gym alkmaar... snapte er niets van... Hakim heeft toch altijd hier in Belgie met Firegym samengewerkt ? Zijn tegenstander, Dennis Scholte, was van Bodycount Schreiber. De partij begon rustig, maar tot mijn verbazing werd er veel rechtstaand gevochten. Eenmaal op de grond was het Hakim die de overhand had met al zijn braziliaans jiu-jitsu ervaring. Hij won de partij, na meermaals uit mount te zijn rechtgezet ??? met een enkelklem. Prachtig.
Verder keek ik ook vol spanning naar de parij van Eva tegen Rosalien en vroeg me af hoe Majanka het tegen deze jonge thaibokserkes zou doen. Ik dacht zelfs dat ze al eens tegen een van beide gewonnen had.
En toen was het tijd voor de Jan vs Drago partij waar iedereen had zitten op wachten. De Keyzer begon de parij hevig en Drago wachte zoals gewoonlijk af. (Met uitzondering van zijn harde rechtse lowkicks) Jan scoorde bijna met een knie naar het hoofd, maar net niet hard genoeg. De tweede ronde ging het er heviger aan toe en was het Jan die de touwen in handen had. Spijtig genoeg kwam Drago onverwacht met een linker highkick (tijdens het achteruit in dekking gaan) en werd het een tko tegen het eind van de ronde. Zeer mooie partij.  
Het was al een uur of 3 tegen dat we Lommel goede nacht wenste en we via de binnenbaantjes onze leuvense bedjes opzochten.

zondag, december 11, 2005 Categories: Besprekingen Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Comments are closed on this post.