Wind op de mat

Hoewel het geen grapje is blijf het alles behalve leuk om tijdens een training per ongeluk een windje te laten. Vooral als men guard aan het trainen is kan dit wel eens voorvallen omdat er veel druk op het lichaam gezet word. Oeps, sorry, aai het zijn allemaal woordjes die je kan zeggen na de daad, maar ze redden je niet uit de genante situatie. Vooral niet als je partner van het andere geslacht is. Daarom speciaal voor jullie eerste april de trukken van de foor om het zo veel mogelijk te voorkomen. Laat ons beginnen met wat winderigheid nu juist is. Als je vaak winden moet laten, betekent dat dat er zich gas bevindt in je darmen. Normaal gesproken hoort er zich daar geen gas te bevinden. Het gas kan er op een aantal verschillende manieren komen : je slikt lucht in omdat je te gulzig eet, je drinkt veel koolzuurhoudende drank of je eet voedsel dat je moeilijk kan verteren. De eerste twee oorzaken spreken voor zich. Deze kan je snel uitsluiten door geen koolzuurhoudende dranken meer te drinken en tevens rustig te eten. Als de problemen nog steeds aanhouden, dan moet het automatisch door de derde oorzaak veroorzaakt zijn. Vermijd melkproducten. Zo kan de 10 gram lactose uit een groot glas melk meerdere liters gas produceren. Andere boosdoeners zijn bonen en andere legumes (groentensoort) die veel onverteerbare koolhydraten bevatten. Als na het vermijden van zowel melk als bonen de winderigheid zich blijft openbaren, dan kan je best ook zetmelen en suikers vermijden of overgaan tot een specifiek dieet. Maar misschien komt het gewoon omdat je na je middagmaaltijd altijd enkele stukken fruit eet en die blijven dan rotten boven op je andere eten dat minder snel verteerd...

Een klein oud vrouwtje gaat naar de dokter en zegt: "Dokter, ik heb een probleem met "scheetjes laten", het stoort mij eigenlijk niet, want mijn winden zijn altijd stil en ze ruiken niet. Eigenlijk heb ik sinds ik hier binnen gekomen ben al minstens 20 winden gelaten. Je hebt er niets van gemerkt want ze ruiken niet en zijn altijd stil."
De dokter zegt: "Ik begrijp het, neem deze pillen en kom volgende week nog maar eens terug."

De week erna komt het vrouwtje terug bij de dokter.
"Dokter," zegt ze: "Ik weet niet wat U mij gegeven heeft, maar mijn winden zijn nog steeds geluidloos, maar ze stinken verschikkelijk !!"
De dokter zegt: "Goed zo, nu uw sinussen weer open zijn, zullen we eens kijken wat we aan uw gehoor kunnen doen."

zaterdag, april 1, 2006 Categories: Gezondheid Notities
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Comments are closed on this post.