Ben jij een doelwit ? Nee zeggen is soms niet genoeg...

Bij aanranding komt het geweld van een bekende. In 80% van de gevallen.  

Slechts in 20% van de gevallen is de dader een onbekende. 80% van het geweld, onder welke vorm dan ook, komt van bekenden. Dat kan zowel iemand van je familie zijn, als een ex-vriendje, als de man die je enkele dagen geleden leerde kennen in het café. En daar zijn we vaak niet op voorbereid. Soms zit je achteraf zelfs met twijfels, was dat nu eigenlijk wel geweld ?

Welke strategie gebruik je bij het oplossen van een vervelende situatie.

Praten is het minst effectief, soms kan je er verzachtende omstandigheden mee creëren zoals je van de gravel naar het gras verplaatsen of je sleutels en je geld terug krijgen. Deze meegevende reactie is niet altijd goed en is ons vooral door de media opgedrongen. Er zijn echter enkele doorslaggevende factoren. Vrouwen die in de eerste plaats bang zijn vermoord of verminkt te worden maken minder kans dan vrouwen die razend worden, omdat iemand het in zijn hoofd gekregen heeft hen te verkrachten. Door niet te vechten kan men een gevoel van eigenwaarde verliezen. Als je je zorgen maakt om de rechten en emoties van de verkrachter zal je je niet echt goed verdedigen.

Wanneer ik zou slaan doe ik dit met mijn vuist. Neen

Je vuist bevat meer dan 20 botten en deze kunnen heel vlug gebroken worden. Sla met je handpalm, elleboog of knie. Door deze gewrichtuiteindes te gebruiken kan je meer kracht genereren en is de kans op blessures beperkt.

In een op de vijf gevallen gaat het om een groep aanvallers. Ja

Ja, in 20% van de gevallen gaat het om een groep tegen 1 of 2. Het feit dat de meeste verkrachters een stabiele seksuele partner hadden en dit in ongeveer de helft van de gemelde gevallen van verkrachting de aanrander geen uitstorting had, doet ons echter vermoeden dat verkrachting geen passionele misdaad of een manier om seksueel aan je trekken te komen is. Deze aanvallen komen heel het jaar voor en zo een goeie 30% gebeurt overdag.

Situaties die voor veel vrouwen beangstigend zijn :

   langs achter vastnemen rond de nek
   arm(-en) op de rug gedraaid
   handen op de keel vooral tegen de muur
   iemand bovenop met polsen vast
   laat op de avond in een parkeergarage
   date rape drugs

Meer informatie kan je vinden op https://ken.be of voor slachtofferhulp kan je terecht bij http://www.cawleuven.be/

donderdag, maart 29, 2007 Categories: Notities Zelfverdediging
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Ben jij een doelwit ? Nee zeggen is soms niet genoeg...

woensdag, april 11, 2007 Ken
Tja, kzal hier nekeer een vlaams-nederlands vertaallijstje moeten online zetten. gekwetst -> gewond kamper -> vechter uitstorting -> razernij ...

Ben jij een doelwit ? Nee zeggen is soms niet genoeg...

woensdag, april 11, 2007 nicolas
"uitstorting" is de letterlijke vertaling uit het latijn van "ejaculatie" (ex = uit, jacere = werpen) maar je moet idd een hollander zijn omdat zo letterlijk over te nemen :-)

Ben jij een doelwit ? Nee zeggen is soms niet genoeg...

woensdag, april 4, 2007 Ken
Uitstorting is volgens mij weer zo een typisch nederlands woord dat wij als vlamingen niet gebruiken. En de drug is aangepast.

Ben jij een doelwit ? Nee zeggen is soms niet genoeg...

woensdag, april 4, 2007 Joske Vermeulen
"...de aanrander geen uitstorting had" "Uitstorting"? Dat is een eufemisme wat ik er nog nooit voor gehoord heb :) + "day rape" moet "date rape" zijn
Comments are closed on this post.