Brazilian Jiu-Jitsu The Essential Guard

Juist terug van Brazilie en de uurverschuiving speelt me parten. Ik lag gisteren avond dan ook wakker en dacht zal maar een beetje lezen. Neem het nieuwe essential guard boek van de Kid Peligro reeks uit mijn kast en we beginnen er aan.

Ziet er goed uit, je kan enkele van de techniek bladzijden op Felipe zijn site gaan bekijken. (eg. guard replacements : 1 2 3 or half-guard : 1 2) Ikzelf kijk zelden naar de technieken, maar vooral naar de uitleg die ervoor gegeven is. Het zag er allemaal interessant uit, maar na enkele paginas kwam ik hetvolgende tegen : als hij je knieen vast heeft, moet je rechtop gaan zitten. Watte ? dacht ik bij mezelf, dan gaat ie toch gewoon een torienda pas doen. Even later nog een standpunt waar ik het helemaal niet eens mee was. Tja, zal je zeggen, de Ken zal het eens zeggen met zijn paars bandje... En gelijk heb je, misschien begrijp ik het nog niet helemaal, maar steeds meer heb ik dit soort opmerkingen en gedachten bij het bekijken van boeken en videos. (ook tijdens het trainen met anderen)

Eender hoe, het boek is volgens mij een van de betere werken dat beschikbaar is en zeker het tot nu toe beste boek van de Kid Peligro reeks. Verder is het ook leuk om te zien dat alle goeie 3rd graads zwarte banden braziliaans jiu-jitsu, zoals Ratinho, Muzio en Rodrigo Medeiros, een ding gemeen hebben. Ze hebben allemaal kanjers van bloemkool oren :)

vrijdag, mei 5, 2006 Categories: Besprekingen Boeken
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Comments are closed on this post.