Wim Deputter wint van Tommy Depret (voor de tweede keer :))

Hier kan je alles kwijt over bekende vechters, technische discussies en andere zever over vechtsporten.
17/02/2009 0:52:58
wim
Bekijk gebruikers profiel voor wim
Totaal Inzendingen: 116

Wim Deputter wint van Tommy Depret (voor de tweede keer :))

16 februari

Officiële beslissing BKBMO betreffende protest Wim Deputter VS Tommy Depret
DOSSIER DEPRET/ DEPUTTER – partij 08/02/2009.


In casu is er grote discussie omtrent de al dan niet terechte uitslag van de partij waarbij Wim DEPUTTER heeft gewonnen van Tommy DEPRET.

De cel MMA heeft advies ingewonnen van experts zowel in Nederland als België,ook het advies van de jurist van de BKBMO werd gevraagd.Op basis van alle gegevens en de beelden is er een beslissing gevallen,deze is bindend en van kracht!


Waar uiteindelijk alles op neerkomt is NIET hoe het MMA elders in de wereld wordt toegepast en waar al dan niet 8 tellen worden gegeven; het ENIGE wat belangrijk is zijn de regels die golden op het ogenblik van de partij, meer bepaald het BKBMO-reglement/REGLEMENT MMA

OF Wim al dan niet zwaar aangeslagen was in ronde 1 en OF hij nóg mocht verder vechten maakt in feite niet uit; hij HEEFT verder gevochten ( én uiteindelijk gewonnen)

De scheidsrechter leidt de partij en was op dat ogenblik perfect in de mogelijkheid om in te grijpen, hetgeen hij dan ook gedaan heeft.

De vraag die zich stelt is niet OF de scheidsrechter moest tussenkomen, maar OF hij juist heeft gereageerd NA tussenkomt, meer bepaald moest hij 8 tellen geven of Wim uittellen?
Men stelt dat de scheidsrechter de regels ‘verkeerd’ heeft toegepast of dat hij een verkeerd advies kreeg van Patrick…wat achteraf toch correct bleek te zijn.

Art. 15, 1) van het reglement stelt echter uitdrukkelijk:
‘ Indien een deelnemer zwaar is aangeslagen zal de hoofdscheidsrechter hem acht tellen (= down) geven.

In het reglement wordt NERGENS vermeld dat GEEN 8 tellen mogen worden gegeven bij GROUND AND POUND; dit mag misschien de achterliggende gedachte zijn door een opsplitsing te maken tussen rechtstaand gevecht en grondgevecht, doch wordt NERGENS zo vermeld.
Uit de verhitte reacties blijkt duidelijk dat het elders in Europa of in de wereld blijkbaar NIET zo is dat er 8 tellen worden gegeven bij GnP en dit mag misschien ook de achterliggende gedachte zijn bij het schrijven van het BKBMO- reglement, doch blijkt niet (duidelijk genoeg) uit het reglement.
De regel, vermeld in art. 13,6) (grondgevecht)stelt:
“Indien een vechter weigert af te tikken, mag de scheidsrechter tussen beide komen, indien de veiligheid van de vechter in het gedrang komt.”Deze regel vermeldt wel dat de scheidsrechter mag “tussenkomen”, doch vermeldt ook nergens dat de scheidsrechter verplicht is de vechter uit te tellen ingevolge zijn tussenkomst.


CONCLUSIE:

De regels zoals ze nu voorliggen laten naar onze bescheiden mening weinig ruimte voor interpretatie.
Op grond van het reglement gebruikt op 8/2/2009 mogen er 8 tellen worden gegeven, zowel bij het grondgevecht als bij het staande gevecht.
Wim heeft 8 tellen genomen en Wim DEPUTTER heeft op grond van de regels zoals ze NU voorliggen de partij tegen Tommy DEPRET gewonnen.

Winnaar van deze partij : WIM DEPUTTER OP SUBMISSION RONDE 2.

We zijn dan ook bezig met de cel MMA naar de toekomst toe duidelijker en specifieker het onderscheid te maken tussen grondgevecht en staand gevecht en de regels hierop van toepassing waarbij de 8 tellen zullen verdwijnen indien overheid dit toestaat.
We zullen in de nabije toekomst een meeting hebben met enkele bekenden in het MMA wereldje waaronder Bob Schrijber en Roy Van De Wal om dit op punt te zetten.


Met vriendelijke en sportieve groeten,

Rogmans Benny
President cel MMA BKBMO
Representative MMA Europe WKA
__________________
Kracht en eer!
www.teamtopfighter.com
17/02/2009 10:49:15
Bekijk gebruikers profiel voor qball
Totaal Inzendingen: 98

Winnaar van deze partij : WIM DEPUTTER OP SUBMISSION RONDE 2.

voilla welverdiend , en hopelijk is hier de hele (belachelijke) 8 tellen discusie afgesloten...