Berichten in categorie: Brazilie

Haantjes op de praia 

We zijn nu een 5 tal dagen verder en mijn knie doet nog steeds veel pijn. Ik heb wel vandaag even proberen te rollen met de lichte braziliaantjes. Heel moeilijk want ik moest mijn rechter been steeds veilig uit de weg brengen om verdere schade te beperken. Voordien zijn we met Ratinho en het skol top team naar het strand geweest, pepe beach denk ik. Felipe en Ana waren met comprido en co naar michelle in de bergen een bezoekje gaan bregen, maar wij hadden zin om de braziliaanse bikinis eens te gaan bekijken 8-) Naar het strand gaan is een echte macho bedoening. Zo mag je als man geen handdoek of rugzakje mee nemen, maar ben je verondersteld op het zand te gaan zitten tot er een dame zo vriendelijk is om je een plaatsje te geven op haar pario. Handoeken worden op het strand niet meer gebruikt. Zal ik blij zijn als Titi hier is dan heb ik alvast mijn plaatsje. Het gevolg is dan ook dat alle mannen op het strand recht staan en met hopen rond staan te kijken. Gelukkig voor ons dat als je in groep gaat er wel altijd enkele vriendinen bij zijn die dan even onze spulletjes willen bijhouden. Op het strand komen ze om de 5 minuten je iets proberen te verkopen, maar het is altijd hetzelfde. Een soort bladerdeeg koekjes in broodzakjes verpakt of mate leao ice tea. Heel soms komt er eens iets anders langs zoals watermeloen of tapioca in een of andere vorm. Maar de smalle bikinis zie je overal, weliswaar voorzien van een dame natuurlijk. Als man moet je zwembroek voldoende groot zijn want anders word je ook als watje of viado bestempeld. Veel vrouwen en zoals wel beweerd word veel mooie vrouwen, maar mijn beoordeling is natuurlijk minder objectief vermits ik het al bijna twee weken zonder mijn vriendinnetje stel. Nadien zijn we natuurlijk weer a volonte gaan eten. Ongeloofelijk dat iedereen hier zo een fitness figuurtje heeft met al dat eten. En als desert acai door alle gringos gegeten, behalve ik dan, want ik vind het niet lekker.

vrijdag, augustus 5, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Meer fisio 

Ben maar overgeschakeld op het nemen van cataflam, dat hier trouwens zonder voorschrift te verkrijgen is. Evenals het wonder liefdesmiddel v, dus laat de bestellingen maar komen. De cataflam heeft de ontsteking verminderd en daardoor kon ik beginnen stabiliseringsoefeningen in het zwembad te doen. Wel iets anders dan rollen op de mat, maar zo een beetje waterballet kan echt geen kwaad. Felipe heeft trouwens ook zijn knie op de vorige training pijn gedaan en heeft dus samen met me een dagje in het revalideringscentrum door gebracht. Echt wel een pracht van een complex. Ze doen er vier uur allerlei oefeningen met je om de stijfheid van je blessure te verminderen en de genezing te bevorderen. Eens zien wanneer ik terug aan het trainen kan.

donderdag, augustus 4, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Knie kapot 

Gisteren was het voor me een dagje bij de fisiotherapeut. Ik heb namelijk maandag avond mijn ligamenten van mijn knie overstrekt. Heel domweg, was rustig met KC aan het rollen en toen ie op mijn onderbeen duwde schoot er iets in mijn knie. Was dat even balen. Maar Felipe wist een oplossing, even langs de dokter en dan naar het centrum waar Minotauro zich laat verzorgen. Toen de behandeling begon was ik een beetje ongerust, de methodes zagen er nogal onorthodox uit. Meer dan vier uur hebben ze met me bezig geweest. Van ijs opleggingen tot microcurrent en zachtjes fietsen om de stijfheid te verwijderen, maar ook andere dingen die ik hier niet uit de doeken ga doen :) Maar nu een dag verder lijkt mijn knie al veel beter. Straks ga ik terug en zal ik er weer een tijdje zitten, maar als alles mee zit kan ik vrijdag terug aan het rollen. Natuurlijk heb ik mijn kniebrace van belgie vergeten mee te brengen maar Titi zal hier wel voor zorgen. Voorlopig er maar eentje lenen van iemand anders. Hopelijk kan ik vlug aan de slag want enkel kijken is toch niet voor mezelf weggelegd. Verder hebben ze deze week heel veel a volonte gaan eten. Pizza a volonte, Grill a volonte, Crepes a volonte en zo verder. De gezonde eetgewoontes van voor de mundials zijn volledig verdwenen, maar we gaan die zeker terug moeten invoeren wil ik niet in de +97kg categorie terugkomen. Train goed en als er vragen zijn kan je altijd m&m of mezelf een seintje geven.

woensdag, augustus 3, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Maria Tatame 

Gisteren zijn we bij Ratinho gaan trainen. Hij heeft een toffe zaal in Barra. Het is gelegen in de cafetaria van een universiteit voor sportwetenschappen. Er is een sauna, zwembad en een fitness aan vast. Elke vrijdag is het hier een hele avond vrije training, de mensen komen en gaan wanneer ze willen en trainen eender wat ze willen. Een geweldig concept. Wij zijn er van het begin tot het einde zo een dikke 4 uur verder gebleven. Een fantastische training voor me, ik rolde er met wel 6 zwarte banden en verder nog met enkele bruine en paarse banden. Wat een luxe. Ik kreeg ook nog enkele complimentjes over hoe goed ik de bjj wel begreep. Was dat even leuk zeg. Nadien de jacuzzi in en relaxen om terug naar Leblon te rijden. 

We hadden voordien ook al een wandeling van 4 uur er op zitten. Leblon naar Ipanema naar Copacabana en terug. Met de nodige stops langs het strand en de terrasjes natuurlijk. En we gingen dan ook vermoeid het bedje in. 

zaterdag, juli 30, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Mundials 2005 

Vandaag was het dan zover. Azul Leve of blauw 76kg was aan de beurt. Na heel lang wachten en een hel van een organisatie en rondgeloop vermits mijn naam als Ken Van E was opgegeven en op mijn pas Ken Van G stond mochten we dan toch vechten. Weliswaar niet om de 1720 aangegeven tijd maar rond 1900. Gelukkig dat we om 15u al daar waren. Het ging allemaal vlotjes tot in de kwartfinales waar zowel ik als wim het verloren op een sweep. Spijtig, denk dat ik zelf een beetje te snel voor de submissie aan het gaan was en zo mijn partij verloor met 2-5 tegen 4-1. Hopelijk lukt het op de masters nog iets beter. Wel is het gewelig om al die brazilianen te ontmoeten. Vele ken je enkel vanop foto of video en kan je nu in levende lijven zien. De wedstrijden in Europa zijn beter georganiseerd een veel leuker, maar ja dit is de real deal nietwaar. Geen opwarmruimte, slechte aankondiging van de gevechten, wegen vlak voor je eerste gevecht dus een hele dag scheel van de honger, scheidsrechters die elk hun interpretatie van de regels naar eigen believen aanpassen. Zo had ik in mijn verlies partij de rug langs de zijde en moest ik terug rechtstaand beginnen. Volgend weekend is er misschien terug een wedstrijd. We zien wel...

woensdag, juli 27, 2005 Categories: About Me Besprekingen Brazilie Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Eerste trainingen 

Vandaag was het dan zover, onze eerste training bij ratinho. Niet echt veel volk. We zagen enkele takedowns met kimono en dan mochten we beginnen rollen. In de avond na even gerust te hebben naar comprido zijn school. Geen techniek enkel rollen. Beginnen in close guard, butterfly en half guard. De eerste die een punt of submissie scoort blijft in de andere gaat naar einde van de rij. Als je drie maal wint vlieg je ook naar einde van de rij. Hier was al veel meer volk en rollen met blauw en paars viel goed mee, maar bruin en zwart waren wel harde brokken. Morgen al naar de mundials, wel vroeger dan verwacht en ik ben nog niet op gewicht, maar  felipe heeft een lichte vest voor me.

dinsdag, juli 26, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brasil here we are... 

Na een zeer lange reis stond Felipe ons op te wachten in de luchthaven van Rio. Ale, verstopt met Ana achter een muurtje dan weliswaar. Hebben hier nog vlug iets gaan eten in een broodjeszaak waar tatame en gracie magazine voor het inkijken liggen. Nu zijn we onze bedjes aan het maken en morgen kunnen we er aan beginnen. To be continued...

dinsdag, juli 26, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brasil here i come... 

Nadat mijn vakantie vorige week op het werk is goedgekeurd ben ik dan maar dadelijk voor een vliegticket gaan zien. Ik vertrek op 26 juli naar brazilie en kom tegen 31 augustus terug. Eerst ga ik er mijn kans op de mundials wagen, tegen de 9 augustus komt titi ook naar brazilie en gaan we naar het bjj camp van Brasa om dan tegen het einde van de vakantie de masters mee te gaan vechten. (ja inderdaad ik ben dit jaar 30 geworden) Voor de thuisblijvers geen nood, er is al een heel thuisblijfplan uitgekamt. Maar voor al diegene die zich ook geroepen voelen om met me mee te reizen, geef een seintje...

maandag, mei 2, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 3 of 3 << < 1 2 3