Berichten in categorie: Brazilie

Brazilie fotokes 

Mijn cdke met al mijn fotokes heeft spijtig genoeg de vlucht naar Belgie niet overleeft. Hopelijk kan Michel nog een copietje voor me maken. Ik heb dan maar alvast de fotokes van Felipe zijn site naar hier overgebracht.

woensdag, september 7, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Back to reality 

Aangekomen in Brussel, geen bagage te bespeuren. Papiertjes invullen en naar huis met een verstopte neus en een zere keel van de airco op het vliegtuig. Thuis aangekomen had de batterij van mijn audi a3 geen zin meer en kwam martijn me even helpen om de wagen terug aan de praat te krijgen. Niets aan te doen, dan maar naar de garage. Koffers nog steeds niet ontvangen, maar ik besef maar al te goed dat ik terug in de realiteit van het dagelijkse leven ben. Wat mis ik Brazilie. ps:Oma wees niet ongerust ik kom in het weekend wel eens dag zeggen.

vrijdag, september 2, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Rio wat kost het ? 

Er is veel vraag naar wat zo een trainingsreisje kost. Dus ga ik hier de algemene kosten steeds aanvullen. Om van reais, de braziliaanse munt om te zetten naar euro deel je best door 3 om een ruwe schatting te hebben.

  • het vliegtuigticket : als je heel vroeg boekt zo'n 700 euro, als je wacht tot een maand of 2 ervoor zo'n 1200 euro. Natuurlijk steeds afhankelijk van het seizoen. Kijk maar eens op airstop. 
  • het verblijf : in rio zijn veel kamertjes te huur. Van heel klein naar heel groot. Ja mag rekenen dat je rond de 500 euro betaald voor een plaats waar je met 2 kan slapen. Er zijn vele opties en het hangt voornamelijk af van het comfort dat je zelf wil.
  • het eten : eten is hier goedkoop. Er zijn meerdere plaatsen waar je op een bordje kan opscheppen en dan betalen volgens het gewicht. Je kan best wel de sushi op een ander bordje leggen vermits in vele locaties hier een duurdere prijs voor gerekend word. Ik had gemiddeld een 15 reais met drank inbegrepen per maaltijd. Voor de a volonte betaal je zo een 40 reias met drank inclusief.
  • de drank : verse fruitsappen en water zijn hier het goedkoopst, je kan hier voor 2 of 3 reias van eender welk fruit een 33cl bekertje krijgen. Frisdranken zijn duurden en het zou dus dom zijn om hier geld aan te verspillen.
  • de sauna : het warm waterbad, de fitness en dergelijke die zich bevinden naast de school voor ratinho kan je geruiken voor een 40 reais per 14 dagen. Van andere fitness locaties heb ik geen idee.
  • de training : de meeste scholen rekenen zo'n 300 reais per maand aan om er te trainen. Dit zijn natuurlijk de prijzen voor ons buitenlanders :)
  • de wedstrijden : als europeaan betaal je 25 reias om je in te schrijven in de federatie. Je moet dan een engelstalig papier invullen, een copy van je paspoort en twee pasfotos inleveren. Nadien betaal je voor elke wedstrijd zo een goeie 75 reias. Zorg er voor dat je een lidkaart krijgt zodat je deze overal kan tonen als je op een competitie bent.
  • het vervoer : in rio kan je best de bus nemen om je te verplaatsen over iets langere afstanden. Het kost je 1,80 reais voor een rit. Na 23u kan je best de taxi nemen of als je met genoeg bent om de prijs te delen. De taxi kost zo'n 10 reais voor van Leblon naar Copacabana te rijden en een goeie 25 reais voor van Leblon naar Barra te rijden.

Al bij al mag je dus zeker een dikke 2500 euro rekenen om er een maandje te gaan trainen, als je niet naar de winkels gaat natuurlijk. Maar het is zeker de moeite waard.

maandag, augustus 29, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Pijn voor een medaile 

De Masters and Seniors 2005 zit er op, na meerdere zware gevechten werd mijn tegenstander in de finale gediscwalifiseerd omdat ie me hard op de mat neerslamde. Spijtig omwille van het gevecht dat mooi op gang was, maar toch een verdiend goud voor me. Wel pijn aan heel mijn rechter zijde. Mijn knie en elleboog waren al geblesseerd, maar na de eerste partij iets overrokken in mijn lies en na de slam iets in mijn rug. Hopelijk doet morgen en vooral overmorgen niet alles te veel pijn. De reis zit er bijna op en dan kan ik even rusten terwijl ik den Hulk afmat voor zijn vale tudo wedstrijd. Gaby had pech in zijn partij tegen een nog grotere beer en moest opgeven voor een wurging. Michel ging vlotjes door zijn partijen en won de pluma. Tot grote verrassing kregen we dan ook nog eens van Felipe de faixa roxa en kunnen ons nu tot de enkelingen binnen europe begeven. To be continued...

vrijdag, augustus 26, 2005 Categories: About Me Besprekingen Brazilie Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Wedstrijd in Brazilie 

Je voorbereiden om wedstrijd te gaan vechten hier in Rio is echt vreselijk. De trainingen beginnen meestal met een nogal rustige opwarming en na enkele willekeurige technieken word je in koppeltjes gezet om te rollen. Soms zijn dit goeie tegenstanders, soms echter niet zo diegene waar je mee wil trainen voor een wedstrijd. Meestal omdat ze net iets te wild naar je zin gaan. Verder zijn er alle andere aspecten zoals te weinig conditietraining, minder goed slapen, het lastig hebben omwille van allerlei blessures van vermoeidheid en zo verder.

Op de wedstrijd zelf mag je coach niet op de mat en moet dus van ver naar je staan roepen. Wat in mijn geval (met mijn doof oor) dus helemaal hopeloos is. Je punten weet je dus niet altijd en de tijd daar kan je ook naar fluiten. De scheidsrechters zijn niet altijd even onpartijdig en wanneer je moet vechten is een groot vraagteken.

Maar desondanks gaan we zaterdag het toch nog eens proberen, als de zwelling in mijn elleboog verdwenen is, op de masters en seniors. Een tornooi waar je pas vanaf je 30tigste aan mee mag doen. We zijn al ingeschreven op de federatie. Ook zo iets leuk, europeanen betalen 25 reais om lid te worden, brazilianen iets minder, amerikanen iets meer. Je hebt 2 fotokes en een copie van je identiteitskaart nodig. Voor elke wedstrijd betaal je zelf zo een goeie 75 reias wat ook niet echt goedkoop is. Zowel Gaby, Michel als ik gaan het de anderen zo moeilijk mogelijk maken en hopelijk een beetje goud van de brazilianen stelen. Michel is vandaag aangekomen, maar het is hier momenteel zo druk dat ik hem nog niet gezien heb. Misschien straks, als ze iets gaan eten (ze = de niet vechters, want ik ben al vet genoeg) Morgen vroeg ga ik bij de apotheker eens met de kimono op de weegschaal staan zodat ik weet of het een dagje op water en cashew noten word.

Voor al diegenen die me mails hebben gestuurd, erg bedankt maar wees geduldig, ik ben heel traag door de berg aan het kruipen. Even zonder aansluiting en nu staan er nog een 100tal te wachten.

Tot weldra,

donderdag, augustus 25, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Chicletsch Poha 

Heb hier even tijd op te internetschen, maar veel is er niet te vertellen. We trainen hier op het kamp veel en voor de rest veel slapen. Ook veel naar allerlei dvdkes gekeken. Van Judo tot de nieuwe reeks van Marcelo Garcia. Vandaag was het meer een rustdag. Deze morgen een boot tochtje gemaakt langs de eilandjes van buzios. Veel zon opgenomen en ook veel zand. Het kamp is echt reuze. Veel meer uitleg dan je in de school in rio krijgt en veel persoonlijker. Wel heel veel eten, twee maar warm en zoveel tussendoortjes als je maar wil. Zal oppassen worden voor mijn gewicht want ben hier enkel maar bijgekomen van hun guarana en coca cola lisch.

woensdag, augustus 17, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Vakantie in een vakantie 

Vrijdag was een nogal saaie dag, iemand had zijn vlucht gemist en we moesten er een drie tal uurtjes op wachten alvorens we ons naar Buzios konden begeven voor het kamp. De ligging van de villa is geweldig. Trainen met zicht op zee en na het rollen even een duikje in het zwembad. De sfeer is reuze en velen met verschillende vechtsport achtergronden. Vandaag heb ik al even met Damian en Comprido gevochten en dit was eens een andere ervaring. Beide zwaargewichten hebben me eens laten zien dat er submissies in overvloed bestaan en dat je ze blijkbaar met alle eenvoud kan aanzetten... op mij dan weliswaar. Verder hebben we met guard passing bezig geweest en tot mijn verbazing kwam ik weer achter enkele details die ik bij deze technieken nog niet opgemerkt had. Nu even aan het wandelen en enkele zwemschortjes gekocht om onder de kimono aan te doen. Veel eenvoudiger om dadelijk de zee in te duiken. Tot de volgende... 

zaterdag, augustus 13, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Iedereen wil Brasa 

Trainen in Brazilie is echt grappig, enkele jaren geleden was er nog een enorme team strijd tussen de verschillende jiu-jitsu clans. Vandaag de dag gaat iedereen maar eender waar trainen. Voor mezelf als europese kamper is dit echt eigenaardig. Zo kom ik hier op de training bij Brasa mensen tegen die normaal allemaal bij andere teams trainen. Bijna iedereen die op europees vlak meedraait komt naar Comprido en co om te trainen. Zo kwam ik op de mat al de mensen van Sabatin tegen, met onder andere Quoriam. Maar ook de vechters van Martijn De Jongh en Cadu kom je er tegen. Cadu inclusief met Hans, Kevin en co van Nederland en Bart, Bart en Marijke van Limburg. Verder natuurlijk ook de gasten van brussel. Hopelijk dat deze verminderde concurrentiestrijd tussen de teams de kwaliteit van de evolutie van de sport niet tegen gaat.

donderdag, augustus 11, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Prefeitura 9 

Na onze korte nacht in de gang besloten we maar naar het strand te gaan en daar een beetje in de zon te liggen. Naar aanbeveling van de skol drinkers begaven we ons naar strandpaal nummer 9 want daar kan je het mooist rondkijken. Van veel kijken kwam er niets in huis want we lagen al vlug te ronken totdat het nogal frisjes werd omdat de sol achter de wolken verdween. Dan maar iets gaan eten en daarna naar de bioscoop. Ilha stond op de kaart en dat leek de beste keuze. Veel actie in een filmzaal die meer op een ouderwets theater leek maar de popcorn was goed. Vandaag veel gerolled en Felipe toonde enkel coole sidecontrol moves.

maandag, augustus 8, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

In da club 

Deze nacht naar down town gereden om er in een echt braziliaanse uitgangsbuurt te gaan sjeken. Ditmaal geen gringos (behalve kc, gabi en ik natuurlijk; wim beschouwen ze toch tot kareoka tot hij zijn bocca open doet) Wel een half uur buiten aanschuiven maar dan konden we binnen in de keet met 3 verdiepen en een live orkestje. Mega goeie sfeer en we waren met een vrij grootte groep. Veel gedanst, enkel op braziliaanse muziek van reggae tot rock. Nadien nog even een pizza gaan eten in Leblon. Op de terugweg gabi kwijt gespeeld. En die had de sleutel dus hebben we ons maar in de gang te slapen gelegd. Tot p. master g. ook thuis kwam. Bleek dat ie gewoon op het terras van de pizza place zat maar langs de andere kant. Nu mega moe, even insmeren en naar het strand om verder te slapen. Felipe was gisteren in de bergen en is vandaag met Ana op trouw cursus. Om i do te leren zeggen en te weten hoe je kindjes maakt zeker ?

zondag, augustus 7, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 2 of 3 << < 1 2 3 > >>