Berichten in categorie: About Me

Blessure Tijd 

Wel gisteren avond goed aan het rollen. Zo leuk zonder kimono, helemaal bezweet en plakkerig. Not. En dan komt het, je zit in open guard en je wordt gesweept. Je probeert je evenwicht te herstellen en je voeten schuiven weg. Even later hoor je krak en dan doet het pijn. Enkel om zeep of in ieder geval zeer pijnlijk. Deze morgen nog meer pijn en morgen waarschijnlijk nog meer, maar de zwelling valt mee en het ziet er niet blauw uit. Dus zullen we vrijdag pas weten of het ernstig is, hopelijk niet. Maar zaterdag vechten op het europese kampioenschap grappling zit er niet in. Ale europees is een zwaar woord, het is eerder een belgie vs nederland kampioenschap. Ik snap nog steeds niet waarom er zo dikwijls wedstrijden de naam europees kampioenschap opgeplakt krijgen. Je weet echter nooit dat er een duits of een verdwaalde fransman komt opdagen. Ach ja, het einde van het jaar naderd en we zullen dan maar volledig in rustmode overschakelen. Toch hopen dat ik weldra het nieuwe jaar kan indansen met 2 voeten...

woensdag, december 7, 2005 Categories: About Me
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brasa BJJ Kamp 

In augustus was ik op het BJJ kamp van Brasa, het was er reuze gezellig. Ik ga in april terug en wil je al even laten meegenieten van enkele sfeer momenten van de vorige keer. Hier heeft Felipe op zijn site enkele prentjes gezet van onze gekke bekken toer. Indien iemand zin heeft om ook naar het kamp te gaan, geef me dan een seintje.

dinsdag, november 8, 2005 Categories: About Me About Us Activiteiten Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

IDM 2005  

Vorig weekend was het weer internationale duitse kampioenschappen voor braziliaans jiu-jitsu en grappling. Spijtig genoeg is deze wedstrijd niet enkel op meer dan 5u rijden van Belgie maar hebben ze dit jaar nog eens de prijzen verhoogd naar 55 euro om deel te nemen. Gewoon belachelijk om te gaan vechten in een ko systeem zonder herkansingen. Ze zouden beter eens sponsers beginnen te zoeken.

Ik besloot dan ook om niet deel te nemen en me naar de Fros budo dag te begeven om er een gezellige middag traditionele vechtsporten te gaan doen. Een beetje drukpunten bijwerken en voor de eerste maal eens middeleeuws zwaardvechten en worstellen te bestuderen. Tussenin nog een beetje capoeira gedaan en zondag gaan rondsnuffelen op de boekenbeurs op de expo te Brussel. Hoop dat m&m er klaar voor zijn aan de andere kant van de wereldbol.

maandag, oktober 17, 2005 Categories: About Me About Us Activiteiten
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Felipe Costa 

Felipe stond vorige week in de krant. Hier is een ruwe vertaling...

Een van de belangrijkste vertegenwoordigers van BJJ bezocht Hermosillo.

Felipe weigerde een hotelkamer en verbleef in het huis van zijn gastheer om zo meer tijd met hem door te kunnen brengen.

The BJJ wereldkampioen kwam aan in Hermosillo en zal morgen zijn seminarie, over deze op grondgevecht gebasseerde stijl, afronden.

Hij is 27 jaar en heeft de bijnaam "magrinho" omdat hij zo mager is, hij werd bekend na de 2003 wereld kampioenschappen, waar hij de winnaar was van de extreem ongelooflijk lichte divisie. Sinds dan heeft hij steeds op de podiumplaatsen van deze klasse vertoefd.

Hij begon zijn braziliaans jiu-jitsu training toen de sport nog niet populair was in Brazilie, op het moment dat hij vooral bezig was met zichzelf beter te leren verweren. Omwille van zijn jiu-jitsu groeide zijn relaties in het leven and dit was een van de redenen waarom hij in het huis van Carlos wilde verblijven. Carlos is een van de leden van de Mexico Jiu-Jitsu club.

Magrinho is klaar om nog eens terug te komen...

woensdag, oktober 12, 2005 Categories: About Me Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Debbie en Oli 

Vrijdag waren we met zijn alle op het trouwfeest van Oliver en Debbie.

We hebben er reuze lekker gegeten, maar ook veel plezier gemaakt. Sander was zoals gewoonlijk weer in de nabijheid van vrouwelijk schoon en ook wij waren in de nabijheid. Patrick nam dan ook de gelegenheid om closer bij Cookie te komen. In de duisternis kwamen we ook Kenneth tegen, die plechtig beloofde meer te komen trainen. Ook de liefde bij de andere koppels was over duidelijk. Veel plezier op reis in Thailand voor ons nieuw koppel en hier de andere fotokes.

zondag, oktober 9, 2005 Categories: About Me Vrienden
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

EVT - European Vale Tudo 

Deze week zijn zowel ik als Wim aangesproken geweest door de European Vale Tudo organisatie om te gaan vechten in een kooigevecht in Zweden. Het is een van de grootste evenementen in noord europa en is een 4 mans tornooi. Spijtig genoeg is de voorbereidingstijd enorm kort en heeft geen van ons beide een contractuele overeenkomst kunnen beklinken. Misschien later ...

woensdag, september 28, 2005 Categories: About Me
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Brazilie fotokes 

Mijn cdke met al mijn fotokes heeft spijtig genoeg de vlucht naar Belgie niet overleeft. Hopelijk kan Michel nog een copietje voor me maken. Ik heb dan maar alvast de fotokes van Felipe zijn site naar hier overgebracht.

woensdag, september 7, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Back to reality 

Aangekomen in Brussel, geen bagage te bespeuren. Papiertjes invullen en naar huis met een verstopte neus en een zere keel van de airco op het vliegtuig. Thuis aangekomen had de batterij van mijn audi a3 geen zin meer en kwam martijn me even helpen om de wagen terug aan de praat te krijgen. Niets aan te doen, dan maar naar de garage. Koffers nog steeds niet ontvangen, maar ik besef maar al te goed dat ik terug in de realiteit van het dagelijkse leven ben. Wat mis ik Brazilie. ps:Oma wees niet ongerust ik kom in het weekend wel eens dag zeggen.

vrijdag, september 2, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Rio wat kost het ? 

Er is veel vraag naar wat zo een trainingsreisje kost. Dus ga ik hier de algemene kosten steeds aanvullen. Om van reais, de braziliaanse munt om te zetten naar euro deel je best door 3 om een ruwe schatting te hebben.

  • het vliegtuigticket : als je heel vroeg boekt zo'n 700 euro, als je wacht tot een maand of 2 ervoor zo'n 1200 euro. Natuurlijk steeds afhankelijk van het seizoen. Kijk maar eens op airstop. 
  • het verblijf : in rio zijn veel kamertjes te huur. Van heel klein naar heel groot. Ja mag rekenen dat je rond de 500 euro betaald voor een plaats waar je met 2 kan slapen. Er zijn vele opties en het hangt voornamelijk af van het comfort dat je zelf wil.
  • het eten : eten is hier goedkoop. Er zijn meerdere plaatsen waar je op een bordje kan opscheppen en dan betalen volgens het gewicht. Je kan best wel de sushi op een ander bordje leggen vermits in vele locaties hier een duurdere prijs voor gerekend word. Ik had gemiddeld een 15 reais met drank inbegrepen per maaltijd. Voor de a volonte betaal je zo een 40 reias met drank inclusief.
  • de drank : verse fruitsappen en water zijn hier het goedkoopst, je kan hier voor 2 of 3 reias van eender welk fruit een 33cl bekertje krijgen. Frisdranken zijn duurden en het zou dus dom zijn om hier geld aan te verspillen.
  • de sauna : het warm waterbad, de fitness en dergelijke die zich bevinden naast de school voor ratinho kan je geruiken voor een 40 reais per 14 dagen. Van andere fitness locaties heb ik geen idee.
  • de training : de meeste scholen rekenen zo'n 300 reais per maand aan om er te trainen. Dit zijn natuurlijk de prijzen voor ons buitenlanders :)
  • de wedstrijden : als europeaan betaal je 25 reias om je in te schrijven in de federatie. Je moet dan een engelstalig papier invullen, een copy van je paspoort en twee pasfotos inleveren. Nadien betaal je voor elke wedstrijd zo een goeie 75 reias. Zorg er voor dat je een lidkaart krijgt zodat je deze overal kan tonen als je op een competitie bent.
  • het vervoer : in rio kan je best de bus nemen om je te verplaatsen over iets langere afstanden. Het kost je 1,80 reais voor een rit. Na 23u kan je best de taxi nemen of als je met genoeg bent om de prijs te delen. De taxi kost zo'n 10 reais voor van Leblon naar Copacabana te rijden en een goeie 25 reais voor van Leblon naar Barra te rijden.

Al bij al mag je dus zeker een dikke 2500 euro rekenen om er een maandje te gaan trainen, als je niet naar de winkels gaat natuurlijk. Maar het is zeker de moeite waard.

maandag, augustus 29, 2005 Categories: About Me Brazilie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Pijn voor een medaile 

De Masters and Seniors 2005 zit er op, na meerdere zware gevechten werd mijn tegenstander in de finale gediscwalifiseerd omdat ie me hard op de mat neerslamde. Spijtig omwille van het gevecht dat mooi op gang was, maar toch een verdiend goud voor me. Wel pijn aan heel mijn rechter zijde. Mijn knie en elleboog waren al geblesseerd, maar na de eerste partij iets overrokken in mijn lies en na de slam iets in mijn rug. Hopelijk doet morgen en vooral overmorgen niet alles te veel pijn. De reis zit er bijna op en dan kan ik even rusten terwijl ik den Hulk afmat voor zijn vale tudo wedstrijd. Gaby had pech in zijn partij tegen een nog grotere beer en moest opgeven voor een wurging. Michel ging vlotjes door zijn partijen en won de pluma. Tot grote verrassing kregen we dan ook nog eens van Felipe de faixa roxa en kunnen ons nu tot de enkelingen binnen europe begeven. To be continued...

vrijdag, augustus 26, 2005 Categories: About Me Besprekingen Brazilie Competitie
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 8 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>