Berichten in categorie: Van het Web

Clock choke - Relógio 

Over de relogio of clock choke bestaan veel discussies en dan voornamelijk over de beweging van de benen, de plaatsing van de borst en de positie van de verste arm. Voor de benen is er discussie over het al dan niet overstappen of bijschuiven in het rondgaan. Moet de heup op de borst bovenop de schouder of het hoofd komen ? En waar komt nu best je andere hand ? Op de vooram, onder het achterbeen, achter het hoofd, aan de andere lapel. Ze werken allemaal, maar de timing of het moment waarop je voor een bepaalde positie moet natuurlijk juist zijn. Eender hoe zolang ie maar afklopt op het einde zal het wel in orde zijn zeker :)

Maar op het einde van deze wedstrijd met Walid tegen Royce kan je alvast een perfect voorbeeld zien...

Of vanuit een andere hoek en in kleur :)...

dinsdag, maart 28, 2006 Categories: BJJ Filmkes Grappling Notities Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

The Simpsons 

Voor de hardcore Simpsons liefhebber : http://gprime.net/video/therealsimpsons/

maandag, maart 13, 2006 Categories: Filmkes Leuk Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BJJ Documentaire 

Voor zolang het nog duurt met die google videos zullen we er maar gebruik van maken. Ze hebben me nog een link naar een braziliaans jiu-jitsu documentaire gestuurd. Het begint allemaal rustig met het verhaal van een jongen die in de krottenwijken woont en nadien kan je heel de historiek van bjj volgen en ook de evolutie zoals deze de laatste jaren heeft plaats gehad. Verder nemen ze ook een kijkje bij BTT en Chute Boxe, de twee meest bekende freefight teams van brazilie.

donderdag, februari 16, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Bloemkool oren 

Speciaal voor onze Oliver. In dit iets oudere filmke zie je Leozinho zijn worsteloor met een naald leeghalen. Natuurlijk is het beter om naar de dokter te gaan... Ik zal er alvast bijvertellen dat de meeste dokters in Belgie echter geen idee hebben hoe ze een bloemkool oor moeten behandelen. Eender hoe, ijs ophouden om zwelling te verminderen en eenmaal als bloed eruit is, heel veel druk opzetten zodat bloed niet terug kan komen... Succes.

woensdag, februari 15, 2006 Categories: Filmkes Grappling Notities Van het Web Worstelen
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Techniek filmpjes op het web 

In deze category ga ik regelmatig techniek fimpjes plaatsen die ik tegenkom op het web. Indien de link niet meer werkt... pech... je had maar sneller moeten zijn. Als je de techniek niet echt goed vind... dubbel pech, je moet maar komen trainen ipv naar fimpjes op je computer te kijken. Maar verder toch alle kijkplezier toegewenst...

Rodrigo Medeiros toont een wurging van sidecontrol

Rodrigo Medeiros toont een armbar van sidecontrol

Antonio Rodrigo "Minotauro" Nogueira instructie film

maandag, februari 13, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Gracie Jiu-Jitsu - Go Warrior in Brazil 

Wat is google videos toch weer zo een geweldige marketing stap van google incorporated. Weldra gaan ze al onze informatie beheren, maar voorlopig hebben wij er enkel geniet van.

Hier is een filmke over wat Gracie / Brazilian Jiu-Jitsu nu eigenlijk is en verder kan je eens binnenkijken in de school van Royler en in de dojo van Helio. Kijk ook eens naar hoe Helio de grip voor de choke goed steekt.

woensdag, februari 8, 2006 Categories: BJJ Filmkes Grappling Notities Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

BJJ Gay ? 

Het moge nog wel geen fantastische reclame zijn, zeker niet na alle discussies over guard springen, maar het is alvast enige aandacht van de media voor deze steeds meer populaire sport. Bekijk het fragment over braziliaans jiu-jitsu is gay hier. Is trouwens van de ABC tv show Emily's Reasons Why Not. Als je denkt dat brazilian gay is, moet je maar eens naar submission grappling of turks worstelen gaan kijken. Dames kom dus rustig meetrainen in onze lessen te Leuven, u heeft niets te vrezen. Je kan je er alleen maar veiliger van gaan voelen zoals Leticia bewijst tegenover deze mtv show man. BJJ is nu eenmaal de beste sport om te gebruiken voor zelfverdediging.

woensdag, februari 1, 2006 Categories: Filmkes Leuk Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 3 of 3 << < 1 2 3